• 9.378.517 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Judi Dench en Javier Bardem

Releasedatum: 31 oktober 2012

Plot Skyfall

"Think on your sins."

Bonds loyaliteit aan M wordt op de proef gesteld als ze achtervolgd wordt door haar verleden. Als de MI6 vervolgens onder vuur komt te liggen is Bond genoodzaakt de bedreiging op te sporen en te vernietigen, ongeacht de hoge persoonlijke prijs die dit met zich mee brengt.

avatar van AGE-411

AGE-411

Koerok schreef:

Een goede Bond-film moet wat nieuwe technologische snufjes bevatten. Dat hoort bij de franchise. In mijn jongere jaren zat ik altijd te wachten op het bezoek van Bond aan Q, vlak voor een missie, en ik hou nu eenmaal van tradities. Dat soort zaken achterwege laten omdat de Bond-films meer volwassen moeten worden vind ik onzin. Het blijft gewoon leuk.

Straks hoeft Batman ook geen pak bat-suite meer aan, want welke volwassen man loopt er nu rond in een pak met een masker en een cape?

Toch een groot verschil: Batman is een stripfiguur, en dus bedoeld voor kinderen. Dat terwijl Bond toch een volwassen publiek zou moeten aanspreken.

Ik vond de gadgets in de films steeds overbodig, en vaak zelfs irriterend. Ik ben blij dat men eens wat anders doet, en afwijkt van de traditionele verhaallijn. De laatste jaren begonnen de bondfilms als maar meer op mekaar te gelijken.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Strips uitsluitend voor kinderen? Blijft toch een enorme misvatting.

avatar van vlindertje86

vlindertje86

Mooie goede film. Misschien niet de beste van alle bond films maar zeker niet slecht.

avatar van AGE-411

AGE-411

Naomi Watts schreef:

Strips uitsluitend voor kinderen? Blijft toch een enorme misvatting.

Ik heb me misschien verkeerd uitgedrukt, maar Batman en Bond kan je niet vergelijken.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Dat klopt wel ja .

avatar van Movieborst

Movieborst

Geweldige film, net iets te weinig onvoorspelbaar en te veel Hannibal en Batman invloeden. Daarom net geen maximale score..

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Standaard actie film, nogal overrated als je het mij zou vragen.

AGE-411 schreef:

Ze zijn niet gelijk, maar je kunt ze wel vergelijken. James Bond is meer verbonden met de realiteit dan Batman, maar vergeet niet dat Batman, i.i.t. Superman en Spiderman, geen superkrachten heeft. Batman is een gewoon mens, en hoewel het heel erg vreemd is dat een volwassen man zich op z'n manier uitdost en dat hij op een manier door de lucht zweeft die fysiek onmogelijk is, neemt dat niet weg dat Batman in theory mogelijk is. En dat is ook een van de redenen waarom Batman mij meer aanspreekt dan bijv. Superman of de Hulk.

Kijken we dan naar Bond, dan is het nog steeds zo dat Bond (geheim agent) realistischer is dan Batman, maar ook James Bond is 'larger than life'. Bond-film zijn toch vooral platte actie-films, en dat is meteen ook de reden waarom Bond onder mannen veel populairder is dan onder vrouwen. Mannen blijven altijd een beetje kind nietwaar?

Mijn gevoel bij deze Bond-film:

Ze nemen Bond te serieus. Ze hebben 'm 100% geloofwaardig willen maken, waardoor het meer een drama-film is geworden met wat verplichte actie.

AGE-411 schreef:

The Dark Knight was een 16+ film, maar dat ter zijde. En de strips van The Walking Dead zou ik de komende 10 jaar niet graag aan mijn kinderen willen laten zien.

thunderball

Afgelopen maandag nog een laatste keer -voordat hij uitkomt op blu ray- gaan zien, dit was de derde keer en hoe graag ik hem als fan ook fantastisch wil vinden, ik blijf het maar slechts een ok film vinden, nergens echt geweldig.

Voor mij slechts twee echte Bondmomenten:

de introductie van de DB5
de laatste scene met Moneypenny en M.

avatar van handelaar

handelaar

Wat mis ik de ironische acteurs Pierce Brosnan of Roger Moore in de rol van Bond.

Acteurs die met hun glamour uitstraling en slechts een enkele frons op hun gelaat duidelijk maken de vrouwtjes om hun vingers te kunnen winden en de slechterikken wel even mores te leren.

Spektakel, fun en vooral niet al te serieus nemen maar dat is nou net wat Daniel Craig zo graag doet ' zooooo serieus'. Nee geef mij dan maar secret agent Harry Tasker. Alweer wat jaartjes oud die True Lies maar zo moet Bond zijn

avatar van jippie2010

avatar van dionj

dionj

jippie2010 schreef:

Ja! Precies! Ik sluit me hier volledig bij aan

Oneens, james bond in de boeken van Ian Fleming, is juist zeer serieus.

avatar van kleez

kleez

Vond de vorige bond films zéér sterk van Craig, maar vind dit wel een van de slechtste bond films.

Verhaal is echt flinterdun, vrijwel geen diepgang. Plot is echt een beetje té simpel. Leunt compleet op de James Bond naam, helaas stelt het verhaal erg teleur.

Erg jammer!

avatar van kleez

kleez

The Oceanic Six schreef:

Trailer 'Skyfall', zoals deze had moeten zijn... - FilmTotaal filmnieuws

Totaal niet met de kritieken eens, maar het is best wel grappig.

Deze is echt té grappig En ben het er helemaal mee eens!

avatar van Lefgozer

Lefgozer

kleez schreef:

Deze is echt té grappig En ben het er helemaal mee eens!

Haha, ben het er ook wel mee eens. Naar aanleiding van de erg positieve recensies en berichten hier verwachtte ik echt een topfilm. Uiteindelijk was het een bovengemiddelde actiefilm. Zoals ook al in dat filmpje wordt gezegd, waarschijnlijk waarderen mensen hem automatisch ook hoger omdat Quantum of Solace teleurstellend was.

avatar van acdc 16

acdc 16

wat een saaie en slechte film

thunderball schreef:

Ik zat gisteren avond laat eens wat prijzen en versies te vergelijken van wat er van deze Skyfall gaat uitkomen, maar wij komen er in Nederland vrij bekaaid vanaf:

Op Amazon kun je de film in een steelcase met op de voorkant de exclusieve Imaxposter krijgen met blu ray, dvd en een digitale copie voor 15 pond (ca 18 euro),

terwijl je in Nederland via bijvoorbeeld bol.com hem voor 23 euro slechts als enkel blu ray (en de dvd voor ca 20 euro) in een gewoon doosje krijgt....

Zo word je hier wel erg genept.

Drie keer raden wat ik besteld heb.

Vandaag lag de Engelse steelcase al bij mij op de deurmat.

Kan deze versie iedereen aanraden, een prachtig collector's item!

Vreemd (lees: schandalig) dat ie in Engeland al sinds vorige week dinsdag op dvd en blu ray uit is en wij hier nog tot maart moeten wachten en dan een simpele one disc uitgave krijgen (voor meer geld).

thunderball schreef:

Waarom is dat schandalig? Waar komt bij mensen toch altijd dat idee vandaan dat ze recht hebben op van alles en nog wat? Dit is heel simpel een kwestie van 'take it or leave it'. Als niemand in NL de steelcase wil importeren en leveren voor 18 euro, dan heb je gewoon pech gehad.

thunderball

Nee, je leest niet goed. Ik heb het helemaal niet over importeren. Ik bedoel natuurlijk dat het schandalig is dat ze hier de Nederlandse versie ook niet zo in Nederland uitbrengen en voor dat geld.

Hier in Nederland krijg je voor meer geld veel minder.

Die Steelcase blijkt trouwens al uitverkocht, maar de gewone versie met een kartonnetje er rond en dezelfde liggende foto van Bond er op (zoals de blu ray cover in Nederland ook er uit zal zien)

bevat in Engeland ook voor diezelfde prijs (omgerekend ca 18 euro) de blu ray en de dvd en de mogelijkheid voor een digitale copy, dus dat is daar gewoon de reguliere versie.

handelaar schreef:

Pffff. Wat zijn wij het oneens. Maar dat verbaast me nik gezien je avatar.

avatar van Reinbo

Elke poll die Moore boven Connery zet is niet serieus te nemen.

avatar van The Oceanic Six

Reinbo schreef:

Elke poll die Moore boven Connery zet is niet serieus te nemen.

Eens. Niks tegen Moore, maar Connery staat ruim boven hem. Of je moet Bond als komediant leuker vinden.

avatar van Reinbo

Moore is een flapdrol en Bond hoort geen Vier vuisten op safari te zijn.

avatar van The Oceanic Six

Moore deed het in een stel films vrij goed, maar wel anders dan ik Bond zou willen zien. Sowieso staat Connery ruim boven de rest. Hoogstens Craig komt in de buurt.

avatar van DragQueen

DragQueen

Na het ( voor mij ) tegenvallende Quantum of Solace, nu een betere James Bond film. Het aanwezige verhaal is goed uitgewerkt. Ook Daniel Craig vondt ik persoonlijk nu pas voor het eerst echt overtuigen als Bond. Er wordt dan ook prima geacteerd door de cast, en ook de rol van Bardem is overtuigend. Verder blijkt de regie in goede handen bij Sam Mendes. Visueel, en op overige fronten een onderhoudende film. 3,5 Ster.

thunderball schreef:

Ook best. Maar importeren of uitbrengen is niet relevant voor mijn verdere kritiek.

Hier in Nederland krijg je voor meer geld veel minder.

Ja, en waarom is dat schandalig? Ze mogen toch uitbrengen wat ze willen tegen de prijs die ze willen? Al zouden ze 'm alleen op VHS uitbrengen, voor 100 pond per stuk, dan is dat nog steeds hun zaak.

thunderball

Tuurlijk is dat wel relevant.

In ieder geval sowieso voor mijn kritiek.

Maar goed, als jij graag meer betaald voor minder , vooral doen.

Ik heb mijn steelcase iig lekker op tijd besteld en al binnen.

@thunderball:

Apart, je gaat totaal niet in op wat ik zeg. En natuurlijk wil ik, net als jij, graag goeie spullen kopen tegen een lage prijs. Maar dat betekent nog niet dat ik daar RECHT op heb.

Als jij een tafel in elkaar timmert, en ik wil die wel van je kopen, dan bepaal uiteindelijk JIJ de prijs, want het is JOUW stoel. Waarom is dat zo moeilijk te begrijpen?

spiongeheim agentsociopathpolice impersonator mi6moordenaarart gallerybritish secret serviceimaxuzi booby trapimpersonating a police officermacaokomodo dragon007: (2012)智破天凶城 intensevibrant