• 9.380.985 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Judi Dench en Javier Bardem

Releasedatum: 31 oktober 2012

Plot Skyfall

"Think on your sins."

Bonds loyaliteit aan M wordt op de proef gesteld als ze achtervolgd wordt door haar verleden. Als de MI6 vervolgens onder vuur komt te liggen is Bond genoodzaakt de bedreiging op te sporen en te vernietigen, ongeacht de hoge persoonlijke prijs die dit met zich mee brengt.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Ja voor bikini's was er echt aanleiding en Severine douchte gewoon naakt hoor.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Naomi Watts schreef:

Kritieken op Dench snap ik niet. Nee, ze is geen lekker wijf maar acteert - zoals ze al jaren doet - op topniveau. Je begint toch echt de filmkijker in twijfel trekken, die lijken hun prioriteiten niet helemaal op orde te hebben. Als acteerniveau al geen referentiekader is bij film .

Helemaal mee eens.

avatar van Theunissen

johnhendrikos schreef:

Ook stoor ik me er tegenwoordig aan (andere films dus ook) dat vrouwen tegenwoordig sex hebben met kleding aan. what the &*^*(&^ is that.

In welke films gebeurt dat dan

Of bedoel je soms vrouwen die panty's dragen of rondlopen met slipjes met open kruis, dat heet gewoon dames lingerie

avatar van Jesper187

Jesper187

johnhendrikos schreef:

wat is daar nou mis mee? dat zou ik wel eens willen weten... of ben jij zo'n Gristen die het alleen na het trouwen (volgens het boekje) met licht uit doet..?

avatar van cor1946

cor1946

Heerlijke actie film, prachtig gefilmd, in DTS geluid in de bios was het genieten. Wat word er slap geouwehoerd op deze site over een bikini of naakt wat een gelul. Kijk naar de film en geniet.

avatar van neo

neo

avatar van pierre18

pierre18

Geniale film met een fantastisch verhaal! Soms ontroerend goed te noemen als je een bond-fan in hart en nieren bent, wat volledig past bij de cyclus van 50 jaar. Het 'overpeinst alle gebeurtenissen' op een sterke manier door de hele spionnenwereld aan de kaak te stellen in een hedendaagse setting om vervolgens weer aan te sluiten bij het begin van de hele cyclus. Deze Bondfilm gaat niet alleen over de actie dus ... Het is Bond zelf, M, de afdeling en de andere spionnen die kwetsbaar zijn in de hedendaagse wereld en daardoor alle aandacht opeisen. Terecht!

Er werd gevraagd of je niet de voorgaande 2 films gezien moet hebben eer je SKYFALL kan begrijpen. Nee, dat hoeft niet. Je zou eigenlijk eerst de hele serie moeten zien!

Niet om deze film te begrijpen, daarvoor kan hij ook op zichzelf staan, maar hij heeft dan zoveel meerwaarde dan als je deze voor het eerst ziet. Tijdens deze film flitste vaak fragmenten uit de andere films in enen bij mij voorbij. Fenomenaal is de rol van de DB5, het slot in DE kamer van M is heerlijk.

Naast Thunderball voor mij een dikke dikke 5 sterren waard.

avatar van Ghola

Ghola

Wat mij betreft de beste actiefilm van de laatste tijd, in ieder geval van dit jaar. Zoals de laatste Bond-films een antwoord leken op de Bourne-films, zo lijkt Skyfall wel beinvloed door de Batman-trilogie: de film gaat nadrukkelijk in op de psychologie van de karakters, Bardem zet in een geweldige rol een bad guy neer die wel wat weg heeft van de Joker en het grijze en door misdaad geplaagde Londen roept zeker associaties op met Gotham (en helemaal als Bond in de laatste scène vanaf één van de daken over de stad uitkijkt). Zonder Bond en Batman nu al te veel met elkaar te willen vergelijken, vond ik Skyfall de betere actieheldenfilm: Bond heeft misschien niet de ongeëvenaarde productiewaarden, maar hij neemt zichzelf niet zo akelig serieus, het verhaal wordt in een aangenamer tempo vertelt en ik was meer begaan met het lot van de personages. Dat laatste is misschien nog wel het sterkste punt van Skyfall: het is een actiefilm die minstens zoveel gedragen wordt door acteurs en karakters, als door achtervolgingen en speciale effecten.

avatar van Mr Thee

Mr Thee

Het eerste beeld van de film is leuk maar vooral de "videaoclip" van Adele is prachtig om te zien en horen! Een remix van eerdere bonds en enkele andere films maken deze film tot een creatief hoogtepunt na wat "plattere" bondfilms. De gouden cast zorgt voor een prachtige film. Heath Ledger is dé man die The Dark Knight maakt, bij Skyfall is dit "Badman" Bardem. De beelden zijn prachtig en het verhaal blijft boeien van het begin tot het eind.

Niet alle berichten hier gelezen (zal zo wat recensies lezen) maar deze Bond viel mij na alle lof in de media toch wat tegen..

Met name het verhaal wordt de tweede helft wel erg niet boeiend. Het zal best leuk zijn om allerlei 'serial'-eigenschappen te zien, historie van Bond, voortgang van het verhaal etc. maar dat hele gebeuren in Schotland kwam echt geen eind aan. Veel te donker ook allemaal.

1ste helft van de film was wel sterk, leuke lokaties met name en mooi werk van Deakins. Wel een wat saaiige Bondgirl. Ook Bardems personage was op zn zachtst gezegd een beetje raar.

Iets teveel geschmier en over de top wat mij betreft.

Quentin schreef:
Enorme vooruitgang ten opzichte van 'Quantum of Solace', maar niet het mind blowing spektakel dat ik vooraf verwachtte. Eerste uur is bijzonder solide, maar zodra Silva in beeld komt gaat de vaart er een dik half uur helemaal uit. Bardem is niet bijzonder overtuigend als gay bad guy; niet alleen zijn flauwe voorkomen maar ook die hele eiland afleiding is weinig geloofwaardig. Enfin, zodra de golf van terreur de straten van Londen raakt krijg Mendes de film eindelijk op de rails en krijgen we zowel een bevredigende portie - overzichtelijke - actie als karakterontwikkeling voorgeschoteld. Finale is me net wat te MacGyver-achtig en onwaarschijnlijk, maar de uiteindelijke wrap-up en vele knipogen naar 50 jaar Bond legacy maken veel goed. Audiovisueel sowieso een genot.

Helemaal eens!!!

avatar van moeviemeter

moeviemeter

Het kon me niet boeien helaas. Casino royale vond ik goed en vernieuwend maar de laatste 2 Bonds hoef ik niet nog eens te zien. Vooral de 'slechterik' vond ik ongeloofwaardig en oninteressant.

avatar van dielemandirk

dielemandirk

Ik begrijp niet dat deze film zoveel stemmen krijgt en wereldwijd onthaalt wordt alsof deze film de MAX is.

Je moet, na het kijken van deze film, zelf toegeven dat de inhoud en het verhaal totaal op niets trekt!

Zelfs na het kijken had ik het gevoel dat het een aflevering van een serie was dan film op zich, sorry maar deze bond film is de slechte die uitgebracht is en meer voor het commerciële werd uitgebracht!

Ik heb betere bond films gezien als deze en 2 sterren vind ik dan ook terecht, voor de muziek!

avatar van Timba69

Timba69

Thorak schreef:
Niet bij MI6 nee.

Nee maar gelukkig werken die niet samen met de regering en zo... Als het hoofd van de geheime dienst op het punt staat om vermoord te worden denk je dan niet dat er andere instanties worden ingeschakeld??

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Tja, wat moet ik er van zeggen. Het hele "James Bond concept" raakt een beetje uitgekauwd. De Special Effects waren er zeker wel. Toch mis je gewoon de oude stijl, de romantiek, het gedragen als een echte gentlemen, de geavanceerde foefjes etc... etc... (was trouwens wel grappig dat ze de Aston Martin weer in beeld hadden gebracht.).

Verder acteerde Daniel degelijk, alleen heeft niet echt de "Bond Image". Javier deed het ook niet slecht (vooral qua dialect)

Matig en (lichtelijk) teleurstellend.

(hopende dat de volgende in de reeks beter word.)

*2.75

avatar van Ramon K

Ramon K

maar toch mis je gewoon de oude stijl. De romantiek, het gedragen als een echte gentlemen, de geavanceerde foefjes etc... etc...

Eens. Mis 't ook.

avatar van charisma

charisma

4,5 ster speciaal voor javier bardem, wat was hij geniaal bezig zeg

avatar van Curriculum

Curriculum

Inderdaad, Javier Bardem was wederom lumineus. Hij is uitermate geschikt om psychopatische rollen te vertolken. Mijn voornaamste reden voor het bekijken van deze film, was eigenlijk vanwege de aanwezigheid van Javier. Ik wist dat hij wederom een slechterik zou vertolken en kon de verleiding niet weerstaan.

Desondanks acteert Daniel Craig ook goed, maar ik prefereer in dergelijke films altijd naar de slechterik.

avatar van rayman

rayman

Superfilm, zeker na het wat tegenvallende Quantum of Solace.

Haalt zeker weer het niveau van Casino Royale.

Vind Daniel Craig een hele goede Bond, mag wat mij betreft nog wel een tijdje doorgaan met Bondfilms maken.

Ben groot fan van Javier, maar deze rol had ie niet moeten doen.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

1 miljoen bezoekers in Nederland al, indrukwekkend. Was ook erg verbaasd toen ik afgelopen weekend bij de kassa teleurgesteld werd, de zaal zat al vol. Weet er iemand waar er een lijstje te vinden is met best bezochte films in Nederland aller tijden? Kan er wel eentje vinden met best bezochte Nederlandse films, maar geen met ook internationale titels.

avatar van MarkFish

MarkFish

Ik denk dat dit de Bond-film is waarin het beste wordt geacteerd, over het algemeen genomen. Javier Bardem is een memorabele Bond-schurk, met zijn sardonische lach, beheersing en zijn geloofwaardigheid. Je voelt ook zijn pijn en dat is knap. Bardem maakt dat je een beetje medelijden met de schurk krijgt en gaat twijfelen aan M.

Verder geen moment verveeld. Actiescenes zijn top. Verhaal zit goed in elkaar. Fraaie plaatjes van Shanghai, Londen, The Scottish Highlands. Het einde vond ik verhaaltechnisch niet sterk, gevoelsmatig wel lekker.

avatar van TMP

TMP

Skyfall heeft mij aangenaam verrast, het is een prima Bond-film. Het begint met een ouderwets sterke achtervolging gevolgd door een goede titelsong met prachtige begeleidende beelden. De film zelf zit ook vol met verwijzingen naar eerdere Bond-films, met de Aston Martin misschien wel als hoogtepunt. Geen echte Bond-girl dit keer, al zijn er wel twee dames die enige aandacht van Bond krijgen. Daarnaast blijft het wennen om de gunbarrel pas aan het eind van de film te zien te krijgen, ook de typische Bond-tune komt weinig (en pas laat in de film) aan bod.

Javier Bardem zet een prima rol neer als Bond's tegenstander Silva. De actiescenes waren prima. Daarnaast ook mooie beelden van de omgeving in onder meer Schotland, London en China. Hier en daar een vleugje humor. Al met al een zeer goede Bond-film, stukken beter dan de voorganger 'Quantum of Solace'.

avatar van Mr Thee

Mr Thee

kos schreef:

Iets teveel geschmier en over de top wat mij betreft.

Bedoel je Eve of Severine? Eve doet gewoon haar ding en is netals de oude Miss Moneypenny een tikkie saai. Dat is niet meer dan vasthouden aan een oude traditie dus....

De rol van (bad girl) Severine wordt meen ik niet saai vertolkt ...een zeer verleidelijk typetje meen ik...

Dat ze snel verdwenen is, is ook teruggrijpen op een aloude traditie.

Bardem deed het goed. Rare karakters komen toch zat voor in bondfilms? Ik herinner me die "jaws" ....

avatar van dr channard

dr channard

Mr Thee schreef:

Grace Jones, Tee Hee, Dr Kauffman, Wint & Kidd, Nick Nack

inderdaad de serie zit er vol van

avatar van AGE-411

AGE-411

De opbrengst voor de film staat voorlopig op 668 miljoen dollar! Het record van Casino Royale (594 miljoen) is ruimschoots verbroken.

Het geïndexeerde bedrag van Thunderball is ook in zicht ...

avatar van _Casper_

_Casper_

Toffe film als actie film, goed acteer werk en lekkere snelle actie

Maar als bond film miste ik een beetje het echte bond gevoel, de vrouwen, de leuke gadgets en de bond humor en dat vond ik wel jammer......

Ook vond ik het verhaal niet helemaal duidelijk (miss dat iemand me dat kan uitleggen nog?)

eerst draait het om een belangrijk computer iets wat gestolen word waar alle IDs van undercover agenten instaan, dat moet teruggevonden worden, vervolgens hoor je daar niks meer over en draait alles om het leven redden van M en daarna de aanval op haar overleven.. daarna badguy dood en M ''gered'' en end of story... Maar wat dan met die IDs en die compter bestanden daar hoor je niks meer over???

Dus voor actie film geef ik em een 4 sterren, als bond film 3*
daarom 3.5* gemiddeld

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

_Casper_ schreef:

Wat begreep je er niet aan?
Deze film laat eigenlijk zien hoe James Bond de James Bond wordt die we kennen. Hij laat hier ook zijn emotionele kant zien en aan het einde vallen alle puzzelstukjes in elkaar en hebben we weer een mannelijke M, een Q en een Miss Moneypenny.

avatar van blackcat13

blackcat13

_Casper_ schreef:

Voordat de badguy het leven van M probeert te nemen, wilt hij haar eerst terroriseren en angst aanjagen. Dit doet hij door te laten zien dat hij MI6 en de agenten totaal in zijn macht heeft en dat hij de organisatie op elk gewenst moment kan breken (oa door de ID's vrij te geven). Gewoon een beetje een ziek spel van de badguy. Enkele undercover agenten en hun ID's worden dan ook vrijgegeven en die agenten vervolgens vermoord. Gewoon een simpel machtsspelletje dus. Wat er met de bestanden en de ID's gebeurd lijkt mij verder niet heel relevant, maar de bestanden zullen ongetwijfeld met het verslaan van de badguy weer teruggevonden zijn.

spiongeheim agentsociopathpolice impersonator mi6moordenaarart gallerybritish secret serviceimaxuzi booby trapimpersonating a police officermacaokomodo dragon007: (2012)智破天凶城 intensevibrant