• 9.374.517 stemmen

Tomorrow Never Dies (1997)

Actie / Avontuur | 119 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Roger Spottiswoode

Met onder meer: Pierce Brosnan, Jonathan Pryce en Michelle Yeoh

Gesproken taal: Duits, Engels, Deens, Mandarijn en Kantonees

Releasedatum: 18 december 1997

Plot Tomorrow Never Dies

"Yesterday is a memory. Today is history. Tomorrow is in the hands of one man."

Iemand zet de wereldmachten tegen elkaar op en alleen James Bond kan dit stoppen. Wanneer een Brits marineschip op geheimzinnige wijze tot zinken wordt gebracht, lijkt de aarde op wereldoorlog III af te stevenen totdat James Bond op het spoor komt van het misdadig genie Elliot Carver, een machtige mediabaron, die van het misdadig manipuleren van wereldschokkende gebeurtenissen zijn vak heeft gemaakt. Na een verzoek om hulp aan Carvers vrouw, de sexy Paris, komt Bond in contact met een agente van de Chinese geheime dienst. Wai Lin die over een flink aantal dodelijke capaciteiten beschikt. Samen met haar komt hij terecht in een aantal explosieve acties en adembenemende achtervolgingen in een poging om Carver van zijn laatste nieuwsartikel af te houden: oorlog tussen China en Groot-Brittannië.

avatar van Arie18

Arie18

1 van de beste bondscenes ever:

De op afstand bestuurbare BMW in de autogarage

en de introductie van de wagen met Q --> geweldig!

" Grow Up 007''

avatar van Theunissen

Na het goede vorige deel met de nieuwe James Bond Pierce Brosnan viel deze me behoorlijk tegen. Het verhaal was zeer matig en sloeg eigenlijk nergens op. Jonathan Pryce als bad guy vond ik maar zeer matig. Er zit best veel actie in en er zitten ook veel mooie vrouwen in (Michelle Yeoh en Teri Hatcher) maar het is allemaal wat te overdreven en het verhaal is gewoon slecht. De helikopter scene was wel spectaculair.

avatar van Staaajn_

Staaajn_

• 1914 stemmen

hele goeie bondfilm , 1 van de betere !

avatar van Zinema

Lichte teleurstelling.

En dat met name door het betere voorgaande deel 'Goldeneye'. Het ligt niet eens zo zeer aan Brosnan maar vooral aan het flauwe verhaal. Dekkers mocht ook even door het beeld lopen.

Redelijk.

avatar van Ralf81

Ralf81

Couch Potato schreef:

En iemand me eens uitleggen waarom bij het afvuren van honderden kogels Bond nooit geraakt wordt, al was het maar eens in zijn been of zo...

Precies, dit maakt de film zo ongeloofwaardig en daardoor vermoeiend. In de nieuwere Bond-films wordt aan de kwetsbaarheid van Bond gelukkig meer aandacht besteed.

avatar van Thiadure

Thiadure

teleurgesteld. Niet wat ik er van verwacht had. Nogal over the top acteren. Irriteerde me mateloos

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Film Pegasus schreef:

Weinig actie? En dat voor een Bondfilm, waar het verhaal verdrongen wordt door de actie en decorstukken. Zelfs voor meligheid is hier weinig plaats.

Misschien leg ik het verkeert uit. Een van de mindere Bond-films die er tot nu gemaakt zijn.

avatar van mnrk

mnrk

Een prima 2e Bond film van Brosnan.

De opening van deze film op de wapenmarkt is dik in orde. Het nummer wat volgt van Sheryl Crow vind ik persoonlijk een stuk minder, maar gelijk daarna weer verder met de actie (zinken van het schip)

De hele scene van Q met James Bond als autoverhuurder is ook leuk gedaan.

Natuurlijk de scene met de BMW in de parkeergarage is super, ook het gedeelte met de BMW motor door de straten van Saigon is super in beeld gebracht.

De Stealth boot van Carver was ook mooi gemaakt !

De rol van Carver door Jonathan Pryce is ook goed gespeeld en ook het vrouwlijk schoon is weer aanwezig ( Teri Hatcher & Michelle Yeoh.

Op naar "The world is not enough"

JohnWilliams

Blijft een geweldige film!

Een geweldige bad-guy, prachtige muziek en Brosnan die het weer subliem deed. Leuk verhaal, daar kan Mark Forster nog veel van leren!

avatar van movie fan

movie fan

iets mindere bond film , maar niet slecht , verhaal was minimaal en een beetje mager , maar de rest was goed , veel actie en spanning . de bondgirl was ook niet echt wow , maar tegnvallen deed ze ook niet , het grootte pluspunt aan deze film is de bmw die met remote controll rijd met bond zijn gsm , erg goede en zeer vermakkelijke scene was dat .

JohnWilliams

Overigens wel een vreselijke poster, die van The World is not Enough is stukken beter.

avatar van Gothica

Gothica

Een goede film. Pierce weet de rol en the Bond feeling van Goldeneye vast te houden en M (Judi Dech) is in deze film stukken beter, veel minder koud en slap. De film verliest punten op het gebied van the bad-guy. Elliot Carver vind ik maar een slappe sukkel en doet me meer denken aan iemand die in het bejaardentehuis een potje bingo verloren heeft dan aan een echte slechterik. De gadgets zijn heerlijk deze film. Vooral de BMW maakte me erg aan het lachen.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Ben zowiezo al niet echt een fan van James Bond films, dit is dan ook geen teleurstelling. Wat een enorm flauw script is dit toch en Brosnan acteert ook maar matig

avatar van megaman

megaman

Couch Potato schreef:
Pierce Brosnan doet me het meeste denken aan Roger Moore, mijn favoriete Bond (politiek niet correct, want je hoort nu eenmaal Sean Connery als beste Bondacteur te vernoemen).
Dezelfde soort humor, mooie jongen ook.

Vooral vanaf TND ging Brosnan meer richting Moore. De setting a lá TMWTGG (Jonk en paddestoel-rotsen), flauwe humor (Bond en Wai Lin pakken een motor ) en de stealth boot met het bijhorende plot (TSWLM, MR maar natuurlijk ook YOLT). Ook in TWINE zien we dikke knipogen naar Moore: speedbootje over 't land, Bond doet z'n stropdas goed onder water en dat gedeelte met die mortier-granaten vanaf de vijandelijke boot a lá MR. DAD zit vol met verwijzingen naar diverse Bondfilms, maar wordt vaak naast MR gezet qua over-the-top-heid (waar ik 't overigens niet mee eens bent). Je zou Craig meer een soort van opvolger van Connery kunnen noemen. Beiden zijn fysiek in orde en gebruiken alleen humor daar waar nodig is. Brosnan is echt de Moore van de moderne tijd. Al komt de humor bij Brosnan vaak te geforceerd over, waar 't bij Moore tweede natuur is Prachtige kerel die Moore. Blijft m'n favoriet!

avatar van megaman

megaman

Weertenaar schreef:

Het blijft allemaal erg "down to earth".

TND past toch duidelijk in hetzelfde straatje als TSWLM en MWTGG. Zelfde flauwe humor, die stealth boot en gadgets-scénes bij Wai Lin (typisch Moore stijl). Dan is TWINE toch echt meer 'down to earth'. Het mooiste was geweest als ze de achtervolgingen van TWINE in TND hadden gestopt. Die chase met op de thames en met die parahawks zijn weer ouderwets goed en erg memorabel.

avatar van Ruud007

Ruud007

Couch Potato schreef:

Dat slaat echt helemaal nergens op om politiek correct Connery de beste te vernoemen! Pfff, er zijn er een heleboel die ook zeggen dat Ursela Andress de beste Bondgirl is, met als excuus dat ze de eerste is. Verder moet ik deze film nodig herzien, vond hem destijds oke, maar ik vrees dat mijn beoordeling dan zakt.

avatar van bild

bild

Tomorrow Never Dies is een van de meerder vertoonde Bondfilm in vergelijking met de andere. Maar dat maakt deze prent nog niet altijd even goed. Het is een nogal ondermaatse film met pierce brosnan op automatische piloot. Het script is zeer standaard en de sfeer is zowat verdwenen.

avatar van Zizzo

Zizzo

bild schreef:

script standaard? ondermaatse film? dit krijg je als je 144 stemt op films in een week. ga eerst eens kijken en geef dan een reactie.

blijft een goede bond film met de altijd aanwezige clicés maar de actie en verhaal zijn 100% bond. parkeergarage is de beste sence van de film. een lekkere wegkijk bondactiefilm die blijft genieten.

avatar van dr channard

dr channard

Tomorrow Never Dies vind ik samen met Goldeneye de beste Pierce Brosnan Bondfilm. Toch is Tomorrow Never Dies niet zo perfect als Goldeneye en beginnen de Pierce Brosnan Bondfilms na zijn debuut flink te dalen.

Toch is deze nog wel een kijkje waard en zeker niet slecht. De schurk is standaard, maar straalt wel iets uit. De bondgirl acteert niet slecht en pikt ook een groot graantje mee jammer dat ik het niet zo heb voor chinese meisjes Pierce Brosnan is zelfs nog beter dan in Goldeneye.

Waarom is deze film dan zo minder? Omdat ik vind dat deze Bondfilm te veel wil lijken op goldeneye. Goldeneye was een verfrissing door meer actiescènes die je nog nooit in een vorige Bondfilm zag. Maar Tomorrow Never Dies heeft dat ook en soms heb je het gevoel het allemaal weer gezien te hebben. Soms zijn er scènes aanwezig waar er niets anders komt dan schieten (op het einde bijvoorbeeld) en dat heeft The World Is Not Enough ook. tomorrow Never Dies WIL beter zijn dan Goldeneye en slaagt daar jammer genoeg niet in.

Toch is deze film nog aardig. Deze krijgt van mij 3* omdat er één scène in zat die ik in Goldeneye echt had gemist en dat was de scène met de auto Die was geweldig

dr channard schreef:

Vreemd genoeg vond ik TWINE zijn beste

avatar van DonLeone

DonLeone

mijn lievelingsBondfilm!

avatar van The Oceanic Six

TnD vind ik juist samen met DaD de minste. TnD is wel erg vergezocht en mist leuke tegenstanders. Maar ik wil over een tijdje de Bond films eens herzien dus wie weet...

avatar van Metalfist

Metalfist

The Man. The Number. The License...are all back

GoldenEye zorgde voor een serieuze boost aan de James Bond reeks. De reeks oogde frisser en leek zichzelf te vernieuwen met coole gadgets en een nieuwe geloofwaardige Bond. Twee jaar later kwam het vervolg en tegelijkertijd het 18e deel uit en de verwachtingen waren bij iedereen hoog gespannen, ook bij mij.

Die verwachtingen komen in ieder geval niet uit. De film had nochtans alles in zich om een echte Bond-klassieker te worden waaronder een sterke Bond zelf, een sterke en geloofwaardige bad-guy en een knappe Bond-girl. Jammer genoeg wordt heel het plot rond de mediamagnaat die China en Brittanië tegen elkaar wilt op zich zetten ontzettend saai uitgewerkt, nu niet dat het zo'n hoogstaand verhaal op zich is... Misschien was ik gewoon al moe maar ik had het echt moeilijk om wakker te blijven en dat heb ik nu volgens mij nog nooit met een James Bond gehad. Nu niet dat de film zo gigantisch slecht is want de op afstand bestuurbare BMW is vet maar waar ik hard op afknapte was dat Teri Hatcher ongeveer op een vierde van de film opeens sterft. Eén van de meest stomme zetten die ze ooit in een Bond-film hebben gebruikt. Met de actie zit het doorheen heel de film wel weer goed al vind ik het jammer dat er weer wordt gekozen voor zoveel mogelijk actie naar het einde toe te laten gebeuren. Zo is de motorscène met Yeoh mooi gefilmd maar vooral de openingsscène was één van de sterkste openingsscènes uit de Bond reeks.

Brosnan zet deze keer een mindere Bond neer. Het is de tweede keer dat hij in de rol van 007 kruipt maar nu kwam hij minder naturel over dan in GoldenEye. Ook de one-liners lijken te vaak te geforceerd. Wel leuk om Jonathan Pryce uit The Pirates of the Caribbean reeks hierin te herkennen. In die serie heeft hij maar een bijrol maar hier laat hij toch zien dat hij een goed acteur is. Geloofwaardig, koel en vooral niet te karikaturaal. Michelle Yeoh vond ik totaal niet passen in de film, heb het sowieso eigenlijk niet met Chinezen in een Bond-film. Dit is niet racistisch bedoeld maar ik vind dat ze er nooit bij lijken te passen. Iemand die wel fantastisch in de film paste was Teri Hatcher. Wat een geweldig knappe vrouw en zonder twijfel één van de beste Bond-girls zowel qua uiterlijk als qua intelligentie. Ik blijf het dan ook ontzettend jammer vinden dat ze haar zo snel uit de film hebben geschreven. Oké, in Goldfinger gebeurde iets gelijkaardigs met Jill Masterson maar die haar plek werd dan tenminste nog opgevangen door haar filmzus Tilly Masterson in de film te brengen. Hier krijg je gewoon niets.

GoldenEye had een uiterst herkenbare soundtrack. Iedereen moet toch sowieso Tina Turners uithaal al eens gehoord hebben. Het titelnummer van Tomorrow Never Dies is van een even hoog maar in mijn ogen veel onbekender en dat verdient het nummer niet. Het wordt sterk en lekker rauw, zoals het hoort voor een Bond film, gezongen door Sheryl Crow.

Misschien waren mijn verwachtingen na GoldenEye gewoon te hoog gespannen. Het verhaal loopt niet lekker maar dit 18e deel bevat wel een sterke bad-guy en Bond-girl. Met de actie zit het ook goed en dat is waardoor de film een nipte voldoende krijgt.

avatar van thunderball

thunderball

De reden dat Hatcher al zo snel uit het verhaal verdwijnt/weinig in de film zit is dat ze nog al slecht op dreef was en veel van het materiaal waar zij in zat op de snijtafel is terecht gekomen. Ook was ze ten tijden van filmen zwanger en zijn al haar scene's naar voren in het draaischema geschoven.
Dit is wat ik er destijds over opgevangen heb, maar toegeven: ze ziet er fantastisch uit en er is wel degelijk een chemie tussen haar en Brosnan.

avatar van Metalfist

Metalfist

Ik vond eigenlijk niet dat ze slecht op dreef was en van dat zwanger zijn had ik helemaal niets gezien maar ik geloof je, het blijft toch wel jammer...

avatar van thunderball

thunderball

Dat materiaal is ook niet gebruikt, maar mss is het alleen maar een gerucht.

avatar van charmed one

charmed one

ik vond dit wel een leuke bond film, maar niet de beste met brosman. de scene met die bmw vond ik wel heel vet.en die motor scene was ook wel heel gaaf.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Haha SBS gisteren ook: "morgen: Pierce Brosnan en Daphne Deckers in: Tomorow Never Dies"

Daphne Deckers zit er maar 10 seconden in, in één shot

avatar van H1DD3

H1DD3

Haha, inderdaad. Daphne Deckers zou eerst toch ook de bondgirl spelen ofniet?

avatar van The Goss

The Goss

Daphne Deckers zit er maar 10 seconden in, in één shot

Ach, zij kan tenminste wél zeggen dat ze in een Bondfilm gespeeld heeft....