• 9.381.042 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Eva Green en Mads Mikkelsen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 november 2006

Plot Casino Royale

"Everyone has a past. Every legend has a beginning."

James Bond zijn eerste opdracht als geheim agent leidt hem naar Le Chiffre, de bankier van wereldwijd gevreesde terroristen. Wil hij deze gevaarlijke man tegenhouden en het terroristische netwerk uitschakelen, dan moet Bond hem verslaan met poker in het befaamde Casino Royale. Wanneer het Britse ministerie van Financiën een medewerkster inzet om over de inzet van het spel en het geld van de overheid te waken, is Bond hier niet blij mee.

avatar van joeri15

joeri15

sterke film 4*.. altijd leuk die bond-films!

avatar van Guyke

Guyke

Eerst even de positieve punten:

- Craig is een geweldige Bond. Ondanks (ook mijn) vooroordelen zet hij een zeer geloofwaardige Bond neer. Harder, realistischer en ook menselijker dan zijn voorgangers maar hij komt absoluut ‘echt’ over. Tegen de verwachtingen in heeft hij wel degelijk de looks en de uitstraling van 007. Al vanaf de inleiding is hij niet meer de ‘nieuwe’ Bond maar de ‘echte’ Bond.

- CR mist gelukkig de kinderachtige absurditeiten zoals een onzichtbare auto, een stealth schip, een ijskasteel enz. Niet dat CR het toppunt van realisme is, maar het flauwe infantiele heeft men gelukkig achterwege gelaten.

- Deze keer geen belachelijke CGI zoals in Die Another Day waarin Bond tussen de ijsschotsen surfde en het leek alsof je keek naar een spelletje op playstation.

- De achtervolging in Madagascar wordt door sommigen als ongeloofwaardig afgedaan maar is dit mijns inziens niet. Gewoonweg subliem in beeld gebracht. Zeker niet ongeloofwaardig in vergelijking met een achtervolging op maanbuggys, een achtervolging op een bevroren ijmeer, een achtervolging met de moto op de daken van Hong Kong, een achtervolging met een raceboot in de Everglades of in Bangkok…

- Heel wat referenties naar de vorige films, die de echte Bond-fans kunnen plezieren: de opkomst in zwembroek uit het water (Ursula Andres, Halle Berry), de wodka-martini, de prachtige Aston Martin, het casino, de smoking, de gun-barrel die dit keer zelfs in het verhaal is ingewerkt, my name is Bond…James Bond, en het onvergetelijke muziekthema van Barry… Vaak wel net iets anders, en dat is nu net zo leuk.

- Een prachtige begingeneriek in retro-stijl die door Maurice Binder kon gemaakt geweest zijn.

- Een leuke mix van actie, humor, stunts.

- Als een soort prequel zet hij mooi de toon voor de latere (eerder gemaakte) films.

- De vrouwen zijn in deze film meer dan beeldvulling in bikini die alleen maar kunnen gillen om help of oh James kunnen kreunen (herinner je Tanya Roberts in A vieuw to a kill, Britt Ekland in the man with the golden gun of Denise Richards als atoomgeleerde !! in The World is not enough).

- Geweldige gevechtscènes waarin zelfs de onaantastbare James Bond flink op zijn donder krijgt. Zoveel beter dan het puberachtige karategegoochel van Yeoh.

- Mooie locaties, goede muziek, fijn camerawerk… Gewoon professioneel af.

Is dit dan de ultieme Bond-film? Zeker niet. Daarvoor heeft hij één al te groot negatief punt: het scenario stinkt gewoon. Het is ongeloofwaardig, niet echt rechtlijnig, niet begeesterend en bevat te veel dode momenten. De romantiek werkt niet altijd en (vind ik persoonlijk) is er af en toe echt opgelegd. De meest belangrijke actie speelt zich af in het casino en is tergend slaapverwekkend. Het uitrekken van de uiteindelijke plot is ook niet om op het puntje van je zetel te gaan zitten.

Tot besluit:

- een vernieuwende film in de lange reeks

- de mogelijke start van een prachtige reeks vervolgen (bond 22, 23 …)

- behoort tot de betere van de ganse reeks

- omwille van het manke scenario net niet de absolute top.

avatar van Guyke

Guyke

Als aanvulling op mijn vorig bericht toch ook nog zeggen dat in Casino Royal de product-placement minder op mijn zenuwen werkte dan in de vorige films.

Ik geef toe dat alle verplaatsingen gebeuren in auto's van de Ford-stal (Ford, Aston-Martin, Land-Rover, Jaguar). En het horloge van James wordt heel expliciet genoemd. Maar storend was het allemaal niet, en dit in tegentelling tot de vorige films.

avatar van chevy1

chevy1

Oké het is ff wennen, maar ik vindt het zéér zeker verfrissend. Geen stijf typisch engels gedoe, gewoon oké.

avatar van Lucknopfler

Lucknopfler

Tja, wat kan ik nog zeggen wat er niet over verteld is. Hij is idd totaal anders dan de laatste bond films maar ik vind hem goed.

Ik hem hem nu twee keer gezien, één keer in de bios en één keer thuis, en ook de tweede keer kon ik me nog goed vermaken.

4.0

- Had niet echt de uitstraling van 007

en zo kan nog wat punten verzinnen maar hij heeft me niet kunnen overtuigen. Wel een positief puntje nog :

Hij was erg hard en medogeloos en dat mocht ik wel.

Ook misste ik in deze film de technische snufjes wat ik erg jammer. Tja heb ze deze film erg weinig gezien.

jayytjee

Vond het trouwens ook erg jammer dat Moneypenny en Q ontbraken in deze bond-film

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

jayytjee schreef:

Eigenlijk is alleen de 72-jarige M "meegenomen", en die zal er na Bond22 wel mee stoppen...

Enkele Bondfilms nu achter elkaar gezien, vele acteurs kwamen terug, maar waarom wel steeds een andere Felix Leiter... In GOLDFINGER ineens stukken ouder, en in de laatste Bond is ie zelfs van huidskleur veranderd...

Horrordude schreef:

Vond het niet echt speciaal, heb het gevoel dat de makers een actie film wouden maken, en om meer geld te verdienen noemen ze de film een James bond film zodat het meer mensen trekt.

2,5

Achteraf gezien was Bond20 een mooi moment geweest met de reeks te stoppen.

avatar van Leno

Leno

Volgens vele niet echt een Bond film, maar volgens mij juist een echte Bond film. Die laatste paar films sloegen nauwelijk meer ergens op. Roger Moore speelde ook in een paar flauwe Bondfilms maar verder hadden de films toch nog wat inhoud en karakterdiepgang hier en daar. Gelukkig is dat bij deze film weer het geval. Wellicht meer dan ooit tevoren. Verder is de regie tijdens de actiescenes en de pokerscenes van hoog niveau en de dialogen zijn sterk en komisch.

Craig acteert prima en de schurk is weer lekker apart. Uitstekend als actiefilm én als Bondfilm, en belangrijker nog: gewoon een goede film.

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Al met al vind ik deze bond zeker niet de beste en ik geef er 3 *

Heel mooi gezegt jayytjee Ik sluit me hier volledig bij aan, alleen geef ik 3,5*

Hij was erg hard en medogeloos en dat mocht ik wel.

Wel raar: je vindt het goed dat hij hard en medogeloos is, maar vindt het niet goed dat er geen humor was... Je kan moeilijk alle 2 verwachten. Craig had trouwens de nodige zwarte humor die toch nog wat bij z'n harde imago past. Humor zoals Moore het deed, zou hier totaal misstaan;

Al met al vind ik deze bond zeker niet de beste en ik geef er 3 *

Ook weer tegenstrijdig: de actiescene's waren goed en realistisch (idd) maar het is juist omdat die technische snufjes en bizarre uitvindingen ontbraken dat het realistisch werd.

En de Bondgirl is dan geen blonde bimbo die Bond enkel moet plezieren en hoogstens wat informatie geven, maar een belangrijk figuur in de film dat dieper is uitgewerkt.

jayytjee

Nou ik vond dat Craig helemaal geen humor had.. en ik denk dat iemand in de gevechten hard en medogeloos kan zijn en op bepaalde momenten echt de nodige humor heeft maar dat is mijn mening

jayytjee

in dat andere punt heb je wel een beetje gelijk maar toch vind ik dat er meer technische hoogstandjes had gemogen op bepaalde momenten zoals in de achtervolging van le chiffre

jayytjee schreef:

Nochtans heeft Craig de nodige humor:

Als hij de auto van die toeristen gaat parkeren, z'n reactie aan de bar als hij een wodka martini besteld: shaken or stirred.... wat kan mij dat schelen, aan de kaarttafel als hij een wodka besteld en een uitgebreid recept meegeeft waarop andere spelers hetzelfde willen en zo LeChiffre geïrriteerd raakt omdat hij wil verder kaarten. Subtiele humor die een klein lucthig accent legt in deze donkere harde film. Meer moest dat voor mij echt niet zijn. Maar dat is kwestie van smaak natuurlijk.

jayytjee

klopt, maar ik blijf er bij dat ik nog geen goede indruk van de nieuwe bond heb. Zal wel komen omdat ik ben " opgegroeid " met Pierce Brosnan wat ik een geweldige bond vond , net als roger moore en Connery.

avatar van davidov

davidov

Voor een film zonder humor heb ik toch op z'n minst 15 lachsalvo's door de film horen gaan.... Misschien is het niet jouw soort humor, maar er is zonder twijfel wel behoorlijk wat humor in de film.

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Best leuke film, vooral het stukje waarin James Bond die man achtervolgt waarbij ze door een onafgebouwd gebouw heen'klauteren'. In het begin kon ik het verhaal eventjes niet volgen maar het werd toch langzamerhand duidelijk. Het mist toch wel een beetje actie, maar desondanks toch wel vermakelijk.

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

O ja wat ook tegenviel was de titelsong, erg irritant maarja dat is nou eenmaal niet mijn muziek. Het Bond-liedje hoorde ik pas (op een paar seconden door de film na) bij de credits

avatar van cavia

cavia

erg goede film in tegenstelling tot de vorige
vooral die vluchtscene aan het begin lijkt een beetje op freerunning. supervet

avatar van murtcelP

murtcelP

Ik snap nog steeds niet dat er mensen zijn die zeggen dat er te weinig humor in Casino Royale zit!

Ik heb de laatste 3 films van Pierce Brosnan en Casino Royale (2x) in de bioscoop gezien en de reacties van het publiek op de grappige momenten in Casino Royale waren zoveel groter dan bij de grapjes van Pierce Brosnan! Pierce Brosnan had wat meer de bekendere Bond-humor misschien, maar de humor in Casino Royale is toch van een hoger niveau en lijkt ook meer gewaardeerd te worden door het publiek!

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Aardig, voor een Bond-film.

3*.

avatar van Thomas83

Thomas83

Ik ben normaal niet echt een liefhebber van James Bond-films, maar deze ben ik toch gaan kijken in de bioscoop, want dit de nieuwste Bond is toch een film die je wel gezien moet hebben vind ik, en ik was erg benieuwd naar Daniel Craig als nieuwe James Bond.
(De remake van) Casino Royale heeft me wel vermaakt, maar ik heb me er aan gestoord dat deze film wat te weinig van de vaste ingrediënten van een Bond-film mistte. Bond-films zijn echte formule-films, je zou bijna zeggen een genre op zich. Vaste onderdelen zijn onder andere de bekende James Bond-tune, een charismatische James Bond met zijn vaste oneliners en gewoontes, mooie auto's en Bond-girls, mooie plaatjes van over heel de wereld, technische snufjes, een ongeloofwaardig plot en over de top bad guys.
De James Bond tune heb ik eigenlijk nergens gehoord in de laatste scene dacht ik, maar dat weet ik niet zeker, dat vond ik wat jammer. Mooie auto's heb ik ook gezien, net als mooie Bond-girls en mooie plaatjes van over heel de wereld. Technologische snufjes nog wel, maar in relatief beperkte mate, en het ongeloofwaardige plot en de over de top bad guys zijn ook aanwezig.
Op zich valt het dan allemaal nog best mee, maar op het belangrijkste punt, een goede James Bond, vind ik de film tekortschieten persoonlijk.
Daniel Craig is wel een goede acteur die vrij goed James Bond weet neer te zetten, maar allereerst stoort mij dat hij niet een James Bond-uiterlijk heeft. Met alle respect voor Daniel Craig, maar hij ziet er meer uit als een Britse mijnwerker met zijn wat ruwe en gerimpelde kop (hij lijkt wel 15 jaar ouder dan hij werkelijk is) dan als een gentleman-spion die ook in de hoogste kringen infiltreert.
De humor ontbreekt ook aan zijn gezicht en mimiek vind ik. Hij heeft niet de twinkeloogjes of het spottende glimlachje van een Roger Moore of Sean Connery.
Omdat hij ook niet echt knap is vind ik het ook nogal ongeloofwaardig overkomen dat hij mooie vrouwen weet in te pakken.
Daniel Craig puur als acteur past op zich wel goede in deze film, want Casino Royale is wat rustiger dan de laatste James Bonds. Wat minder de nadruk op special effects, en wat meer de nadruk op de gedachtes en gevoelens en ontwikkelingen van James Bond zelf. Een Bond-film met een wat persoonlijker tintje dus.
Al met al heb ik me redelijk vermaakt met Casino Royale, maar ik vond de film toch wat te ver afstaan van de typische James Bond-film, met name door Daniel Craig in de rol van James Bond. Ook heb ik me bij vlagen verveeld moet ik zeggen. Ik vond de film af en toe wat saai.

avatar van HeatWave

HeatWave

"Casino Royale" heeft eigenlijk alles in zich wat een goeie Bond-film nodig heeft: spanning, aktie, en romantiek en dat soms in behoorlijk extreme mate.

En om ook natuurlijk niet te vergeten zit deze Bond weer vol raadselachtigheden wat ook altijd één van de ingrediënten is van Bond-films.

Met andere woorden, ik heb mij gisteren behoorlijk vermaakt in de bioscoop, waar dit soort films toch wel het best tot hun recht komen.

avatar van Rudie

Rudie

Leuke effecten in deze film, die de moeite van het kijken zeker waard zijn, maar qua verhaal zeer ongeloofwaardig. Ik snapte er de ballen van af en toe.

3 ***. Misschien wat aan de te hoge kant, maar ach heb me er ook niet echt bij verveeld.

avatar van Redlop

Redlop

Rudie schreef:

Leuke effecten in deze film...Ik snapte er de ballen van...

Inderdaad erg ingewikkelde film vol special effects...

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Rudie schreef:

Over 10 jaar nog maar es kijken...

Jammer, IMDB-score gezakt van 8.1 naar 7.9.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Opzich een zeer goede James Bond film. De opbouw van het verhaal en het zien van de beginjaren van de nog roekeloze en ruige James Bond samengenomen met de actie en het nodige 'james bond gehalte' waren zeer goed.

Daniel Graig was mijn grootste struikelblok in deze film. Hij speelde een zeer goede rol, en ik vond het leuk om naar hem te kijken. Alleen voor mij komt hij gewoon niet over als James Bond, 007. Ik zag hem wel als een 00-Agent, maar gewoon niet als de James Bond, zoals Pierce die zou spelen. Dit is gewoon mijn persoonlijke voorkeur, ik vind Pierce ook verreweg de beste James Bond acteur.

De film zelf bleef wel de volledige 144 minuten boeien, en dat vond ik erg knap. Het is gewoon een heel leuke, vermakende film. Alleen miste ik James Bond in deze film, ik zag een 00-Agent met blauwe ogen en blond kort haar.

Wat mij nog opviel was dat James, toen hij de eerste keer het password in moest typen, een 6-cijferig getal invoerde wat eindigde op 47. Daarentegen bleek het password VESPER te zijn, wat neerkwam op 837737. Dat klopte dus niet helemaal.

Maar een heerlijke film om naar te kijken, dus daarom een mooie 3.5

avatar van thunderball

thunderball

Ik zag gisteren op een kerstmarkt al een illigale versie van CR liggen voor 5 euro! Niet gekocht, leek me wel een hele slechte versie: vaag, wazig en slecht afgeknipt hoesje (duidelijk zelf gefabriceerd), dus zal wel een dvd-r geweest zijn en de kwaliteit zal ook wel niet om naar huis te schrijven geweest zijn. Toch wel een beetje spijt, op zich wel leuk om al gehad te hebben.

thunderball schreef:

Nogal ironische dat mensen van goede wil illegale copies liggen te verkopen...

avatar van joostie

joostie

als judi dench ophoud als M mag anthony hopkins wel de nieuwe M worden hij heeft er wel een gzicht voor

italiëpokercasinogebaseerd op boekterroristbankergeldfree running martelenmi6british secret servicemontenegro007: (2006)智破皇家賭場james bond