• 9.380.596 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Judi Dench en Javier Bardem

Releasedatum: 31 oktober 2012

Plot Skyfall

"Think on your sins."

Bonds loyaliteit aan M wordt op de proef gesteld als ze achtervolgd wordt door haar verleden. Als de MI6 vervolgens onder vuur komt te liggen is Bond genoodzaakt de bedreiging op te sporen en te vernietigen, ongeacht de hoge persoonlijke prijs die dit met zich mee brengt.

avatar van Strike0ut

Strike0ut

De openings scene vond ik het beste van de film, waardoor de rest eigenlijk een beetje soft aanvoelde.

Verder zat er bijna geen humor in de film, wat ik ook jammer vond.

En de bondgirl heeft inderdaad te weinig screentime.

avatar van eppy

eppy

Een homage aan 50 jaar bond, en een waardig afscheid van Judi Dench.
Beste Bond ever...

avatar van thunderball

thunderball

Ricochan38 schreef:

De titelsong vond ik prima, een echt bondliedje a la shirley bassey.

wat mij wel tegenviel was dat de bond girl wel heel weinig screentime heeft en van die 2 minuten contact ook nog eens gelijk sex heeft met onze held, maar de grootste tegenvaller was dat na een grote aktie opening en nog een gigantische aktiescene wat verder in de film verwacht je een gigantische climax in Schotland en die finale viel mij heel erg tegen.

Helemaal, maar dan ook echt helemaal mee eens.

Het lijkt wel of al het geld naar een betere regisseur en betere acteurs is gegaan.

Na Dr. No (en dat was de eerste Bondfilm, toen moesten ze het hele genre nog uitvinden, met een relatief klein budget) heb ik nooit meer zulke doorsnee actie gezien als in deze Skyfall.

avatar van XanderJ

XanderJ

avatar van blackcat13

blackcat13

Oh, dacht juist van wel, hoe heet het hoofdpersonage dan?

avatar van gillie24

gillie24

Géén James Bond!

De film is precies het tegenovergestelde: Juist wél een James Bond-film en de film is helemaal géén non-stop actie film.

avatar van jippie2010

jippie2010

goede argumenten Gillie24 haha
Waarom vind je van wel?
ik ben geen echte bond-kenner, maar voor mij is bond een slimme, elegante, stoere, no-nonsense alleskunner en een echte gentleman. Daarnaast weet hij zich altijd uit onmogelijk lijkende situaties te redden... en dan is het slot dat hij net op tijd is om de moord op Dench te voorkomen door een mes in zijn rug te gooien. Natuurlijk is er bewust gekozen voor een mes, maar blijft een slap eind .

Dus voor mij zaten er te weinig bond-ingredienten in.

avatar van XanderJ

XanderJ

gillie24 schreef:

Weet niet welke Skyfall jij gezien hebt?

avatar van Stinkjanus

Stinkjanus

In mijn ogen ook de meest vermakelijke bondfilm ooit. Ik ben er niet mee opgegroeid, maar heb ze wel allemaal gezien. Ik vind hem perfect in de tijd passen. We zitten nou eenmaal niet meer op auto's met rakketten en ontploffende pennen te wachten. De film bezat de bekende humor, knotsgekke slechterikken, mooie auto's, etc. Er hadden alleen wat meer mooie vrouwen in mogen zitten. 4 sterren sowieso, ben er toe instaat om nog een keer te gaan kijken!

avatar van Djapio

Djapio

vond er weinig aan eerlijk gezegd.

behalve het begin, die was wel spannend.

einde van de film was ik in slaap gevallen in de bios :0

avatar van Djapio

Djapio

andrehoek schreef:
Gaan we weer en het zal wel aan mij liggen, maar wat is dit een slechte Bond film. Werkelijk niks is goed aan dit prutswerkje. Er is echt bedacht om weer een disc te laten verdwijnen met alle namen van undercover agenten over de gehele wereld? En om het daarna helemaal af te maken doen we er ook nog een Walther ppk bij die alleen werkt op de handpalm van de drager inclusief zendertje?? Echt heel origineel. Waarschijnlijk nooit een CHUCK aflevering gezien. De opening scene was in vergelijking met andere Bonds niet heel bijzonder. De digitale komodo varaan en schorpioen lachwekkend en de nieuwe Q trapt in een hacker valletje om zo een virus te starten compleet met doodskopjes. Droevig... Dit 50 jarig jubileum "hoogstandje" is werkelijk om te huilen.

die varaan was onwijs nep inderdaad haha.

avatar van reinepijn

reinepijn

slechte film totaal geen james bond weinig actie einde verre van goed

avatar van joffrey19

joffrey19

Géén James Bond!

Non-stop actie, yeah wright. Het hele midden stuk gebeurt bijna niets dan storyline

avatar van Arbil

Arbil

avatar van AGE-411

AGE-411

Arbil schreef:

Oei, waarom?

avatar van russo

russo

erg goede film en ontzettend mooi in beeld gebracht, slot scene in schotland en de nachtscene in shanghai waren wel de twee hoogtepunten qua camerawerk.

enige minpuntje vond ik de actrice met de "slechte" oneliners, vooral in het begin en inderdaad de scene met de varaan, net even iets too much.

avatar van Film Pegasus

Arbil schreef:

Stem verlaagd naar 1*

Toch niet om het gemiddelde te beïnvloeden?

avatar van weerwolf79

weerwolf79

nairobi schreef:

En dan toch 3,5 ** ???

JA opzich was het verhaal niet slecht maar vond het voor een bondfilm redelijk te doen, bij een gemiddelde film was hij lager geweest, maar een echt verhaal zit er nooit in bij JB.

avatar van thunderball

thunderball

Film Pegasus schreef:

Toch niet om het gemiddelde te beïnvloeden?

Van anderhalf naar 1 ster lijkt me niet erg veel verschil uitmaken, toch?

avatar van Cubby

Cubby

Ik ben zeer benieuwd of de mensen die extreem negatief zijn over ''Skyfall'' wel eens een boek van Ian Flemming hebben gelezen. Het zijn spionage thrillers......iets wat ''Skyfall'' in alle opzichten is. Het feit dat er geen ''over the top'' actie in zit beschouw ik persoonlijk als een groot pluspunt.

avatar van Filmpie1

Filmpie1

De JB reeks heeft een make over gehad en die beviel uitstekend.

Net als de wederopstanding van de Batman reeks van C.Nolan.

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Nou, ik wel. Ik verwacht niet anders in een JB film

avatar van 92Miqel

92Miqel

De vlotte en zeer goede openingsscène overtrof mijn verwachtingen, daarnaast bracht het lied Skyfall van Adele een goede sfeer in de film, toch vond ik het hierna iets inzakken, het leek een beetje langdradig te worden. Maar zoals in elke Bondfilm heb je scènes die te belachelijk voor woorden zijn en die momenten zijn er genoeg. Sommige scénes zijn ook zeer goed in beeld gebracht! Al met al vond ik het een vermakelijke film.

avatar van nairobi

nairobi

weerwolf79 schreef:

Kan je niet helemaal volgen. Bij een gemiddelde film was hij lager? Maar omdat het deze film betreft, krijgt hij een hoge waardering van je.

En, een Bond film heeft nooit een echt verhaal?

avatar van xenne

xenne

kon deze film gratis gaan bekijken op kosten van de werkgever. ben geen Bond kenner en zeker geen fan, nauwelijks iets van gezien, dus de film sprak me op voorhand niet echt aan, maar uiteindelijk toch maar gegaan, en geen spijt van gehad. leuke film, zelfs voor iemand die nog nooit een Bond film zag, leuk verhaal, sterke acteurs, zowaar zelfs wat diepgang in de personages. de Bond clichés ontbreken of zijn in ieder geval veel minder nadrukkelijk aanwezig, misschien dat dit de Bond fans zal ontgoochelen, niet mij alvast.

avatar van rkdev

rkdev

Géén James Bond!

Neem aan dat dit commentaar over Expendables 2 gaat...

Want heb je de film wel gezien? Er zit ongeveer 50/50 actie in. En het is juist in heel veel opzichten een echte Bondfilm.

avatar van StephanRR

StephanRR

Gisteren even wezen checken in de bioscoop.

Met hoge verwachting gegaan en de film heeft deze verwachting meer dan waar gemaakt.

Zow wat is dit weer eens een ECHTE bond film!

Het is wel een bond in een nieuw jasje (wat duisterder en minder gadgets) maar door het verhaal en sommige terugkoppelingsmomentjes naar het verleden in de film, had ik toch het gevoel dat ik weer eens met de enige echte james bond te maken had.

Verder is het verhaal prima in orde en zijn de omgevingen waar de film zich afspeelt echt een lust om naar te kijken.

avatar van gillie24

gillie24

XanderJ schreef:

Weet niet welke Skyfall jij gezien hebt?

De film begint met een grote actie-scene, dan de themesong van Adele en vervolgens is er 1 uur lang nauwelijks tot geen actie te bewonderen. Dus non-stop is gewoon niet waar!

Iedereen heeft recht op een eigen mening, maar mensen die stellen dat dit géén James Bond is, begrijp ik niet. Wat verwacht je dan? Een 100% remake van de eerste James Bond, Dr. No???

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

gillie24 schreef:
. Wat verwacht je dan? Een 100% remake van de eerste James Bond, Dr. No???

Dr. No was ook geen echte Bond. From Russia with Love en Goldfinger legden de blauwdruk. Met vrouwen die niets meer dan beeldvulling zijn, aantal snufjes, liefst al omgang met de grote vijand ergens halverwege, etc. Wat dat betreft leek deze Skyfall er wel op.

avatar van Arbil

Arbil

AGE-411 schreef:

Oei, waarom?

Het is gewoon echt een drama. Behalve dat het vies tegenvalt heeft het helemaal niks wat aan een Bondfilm doet denken. Dit had net zo goed een Bourne-film kunnen zijn. Niet dat die slecht zijn, integendeel, maar om even te verduidelijken dat het niet een typische Bondfilm is. Dat maakt niet eens zo veel uit, maar met deze losse flodder komen is niks.

spiongeheim agentsociopathpolice impersonator mi6moordenaarart gallerybritish secret serviceimaxuzi booby trapimpersonating a police officermacaokomodo dragon007: (2012)智破天凶城 intensevibrant