• 9.386.929 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Eva Green en Mads Mikkelsen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 november 2006

Plot Casino Royale

"Everyone has a past. Every legend has a beginning."

James Bond zijn eerste opdracht als geheim agent leidt hem naar Le Chiffre, de bankier van wereldwijd gevreesde terroristen. Wil hij deze gevaarlijke man tegenhouden en het terroristische netwerk uitschakelen, dan moet Bond hem verslaan met poker in het befaamde Casino Royale. Wanneer het Britse ministerie van Financiën een medewerkster inzet om over de inzet van het spel en het geld van de overheid te waken, is Bond hier niet blij mee.

avatar van kakstoel

kakstoel

goed goed en nog eens goed 4,5 ****

avatar van gideonvdb

gideonvdb

do i look i give a damn!!!v 4,5*

joostie schreef:

wanner komt de dvd eigenlijk uit. film echt fantastisch

Ergens in Maart.

avatar van megaman

megaman

ik hoop dat hij wordt uitgebracht als Ultimate Edition DVD waarvan ik de gehele collectie al in mijn bezit heb. beetje vreemd eigenlijk dat met de JB maand november een koffer op TV werd laten zien met de JB collectie...de oude Special Edition versies(?!). any way, volgende week ga ik Casino even checken in de bios met m'n twee broers en m'n pa. ik kijk er naar uit!

avatar van joostie

Straight Flush

avatar van chrissie85

chrissie85

megaman schreef:

De koffer die Suzanne de Jong telkens bij zich had was van de UE dvds.

avatar van megaman

megaman

ja klopt, de Special Edition aan de zijkanten te zien. maar niet de Ultimate Edition helaas.

avatar van fasca

fasca

Goede ouderwetse James Bond film 4.5

avatar van Spil

Spil

Leuke wegkijkfilm maar ook niet veel meer dan dat... Vond het nou niet echt een meesterwerk.. Wel leuk dat deze bond iets menselijker werd neergezet zonder al die high tech ongein...

davidov

Vandaag nogmaals de film gezien met mn vereninging....15 zeer enthousiaste mensen kwamen de zaal uit

davidov

Ontiegelijk tof wat je gewoon los kan peuteren bij bedrijven als je gewoon aardig bent.

Na een lief telefoontje met Sony heb ik nogmaals 3 posters van ze gekregen. Waarvan 2x de poster hierboven en 1x de poster met silhouet van vesper met daarin het casino (die dus ook op de soundtrack uiteindelijk is gekomen). Om die ene poster ging het mij dan ook, lekker zeldzaam

Maar echt, top kwaliteit posters, dubbelzijdig bedrukt met een "glans" voorkant.... Hulde aan sony! (ondanks hun over the top product placement) en Hulde aan Heineken!

avatar van Spil

Spil

Leuk davidov..

denk dat mensen veel te weinig gebruik proberen te maken van dit soort gelegenheden... het betreft promotiemateriaal waar ze inmdidels nagenoeg niets meer mee doen omdat de film inmiddels uit is en niet meer echt gepromoot hoeft te worden....

davidov schreef:

Sony tot daar aan toe, maar Heineken?

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Film Pegasus schreef:

Zijn jullie in Nederland nu echt geen goed bier gewoon?

Als je een beetje dicht bij de grens woont wel hoor

avatar van hasanordek

hasanordek

Toen ik hoorde dat de producenten van Bond de rechten Casino Royale hadden gekocht, kon ik niet wachten tot de film in de bioscoop uitkwam. Tot mijn teleurstelling vernam ik dat ze Brosnan niet in deze film wilden laten opdraven als Bond. Dus was het afwachten wie het uiteindelijk zou gaan worden.

Omdat het verhaal gaat over Bond in zijn eerste missie, had ik gehoopt dat Ewan McGregor het zou worden. Vanwege zijn jonge uiterlijk. Maar het werd Daniel Craig, die ik nog kende van 'Road To Perdition'. Ik dacht die lijkt voor geen meter op Bond. Hij zou meer op zijn plaats zijn als slechterik.

In 'Casino Royale' moet Bond Le Chifre geld afhandig maken door te winnen in een spel poker. Dit gaat uiteraard niet zonder de nodige hindernissen. Ook de slechterik in deze film, Le Chifre (Mads Mikkelsen, in een goede rol), krijgt het zwaar te verduren. Hij witwast geld tijdens het pokeren voor bepaalde criminele organisaties.

Als hij geld dreigt te verliezen tijdens het pokeren, word hij tijdens de pauze in zijn kamer bedreigd door de mensen van de criminele organisatie. Dus, deze man zit tussen twee vuren in. En hij wekte bij mij toch enige sympathie op.

In deze aflevering van Bond is James nog een persoon die wat kan voelen voor een ander. En dat gebeurt ook. Een medewerkster van de Britse ministerie van financiële zaken, Vesper Lynd (Eva Green, zeer overtuigend. Jammer van haar geforceerde accentje), komt om Bond te voorzien van geld om mee te doen aan het pokerspel.

Deze nog ongerepte Bond komt over als een huurmoordenaar. Hij ziet eruit als iemand die je behoorlijk veel schade kan berokkenen. Hij is ruig en zeer overtuigend gespeeld door Craig. Kortom, een zeer goede keuze van de producenten.

Brosnan had deze rol nooit aangekund. Kijk maar naar 'Tomorrow Never Dies' waar hij ook enige emotie moet tonen. Dat was niet echt overtuigend. Craig kan ineens van emotie veranderen, zonder daar moeite mee te hebben. Een echte acteur. Hulde voor Craig!

En daarmee geven de producenten met de keuze voor Craig aan dat ze een nieuw begin willen maken. Hopelijk zullen er nog 21 of meer Bonds komen, met dezelfde inhoud als deze.

avatar van kijkert

kijkert

Film Pegasus schreef:

Sony tot daar aan toe, maar Heineken?

Zijn jullie in Nederland nu echt geen goed bier gewoon?

Heineken is één van de beste pilsners ter wereld en één van de weinige bieren die onder elke omstandigheid smaakt.

En ik kan het weten, als afgestudeerde in de brouwerijtechnologie én sensoriek.

avatar van Frerke

Frerke

Goede herkenbare recensie van Hasanordek. Eindelijk een Bond van vlees en bloed, met een fysieke kracht die we niet eerder hebben gezien. Zonder de grappen en grollen die bij de andere Bonds veel te veel gemaakt werden. Deze Bond zou (bijna) echt kunnen bestaan, op dat ene puntje na: Normaal zou je na die touwslagen toch niet zo snel je mannetje kunnen staan en gaan, lijkt mij zo.

Mooie film die mijn oude Bondverslaving (periode Sean Connery) weer helemaal naar boven brengt.

Dat digitale instorten van dat gebouw in Venetië hadden ze overigens van mij wel achterwege kunnen laten.

kijkert schreef:

En ik kan het weten, als afgestudeerde in de brouwerijtechnologie én sensoriek.

zie antwoordje bij topic Biertje Drinken

avatar van otherfool

otherfool

Een knallende opening, fijne retro titels en een spetterende achtervolging (m'n onderkaak hing bijna aan de vloer) zetten de toon voor een heerlijk eerste uur in deze Bondfilm, die vooral realistischer is dan haar voorgangers. Zo zijn er geen grootse plannen de wereld te veroveren bij de villain, maar hebben we te maken met een simpele middelman en financier in de duistere zaakjes. Echt inspirerend werkt dat niet, moet ik zeggen.

In de tweede helft gaat de film dan ook bijna compleet ten onder: het romantische gedeelte werkte niet (behalve op de zenuwen) en de film sleept zich veel te lang voort, zonder tot een mooie confrontatie te komen (de bad guy is dan nota bene allang door een ander vermoord).

Craig zelf doet het niet eens zo slecht, maar hij heeft zijn uiterlijk tegen; Bond mag toch wel iets charmanter en gedistingeerder zijn. Verder was het ontbreken van Q/R een slechte zet en zal er voortaan toch echt iets meer geknipt moeten worden; het laatste uur was ronduit saai.

En voortaan iets minder gepruts met telefoons aub...

2,5*.

avatar van temper

temper

Aardige film, maar met James Bond had dit niks te maken (behalve dan dat er iemand in zat die James Bond heette).

otherfool schreef:

En voortaan iets minder gepruts met telefoons aub...

2,5*.

Liever de onzichtbare auto's en andere waanzinnige gadgets uit de kast halen?

temper schreef:

Onzin. Het verhaal, de villain, de girls, de locaties, de humor, de stijl, het charmante, de krankzinnige actie scenes, de stunts, de tuxedo en de aston martin...het zat er allemaal in. Alleen is het nu ietsje rouwer en minder melig. Zie niet in waarom het daardoor meteen geen Bond film meer is.

avatar van stan

stan

Vind dit cijfer echt een beetje te hoog voor een bont film.. Deze film heeft gewoon hetzelfde niveau dat elke andere bond film heeft.. Vond Daniel niet echt geschikt als nieuwe James. Hij doet het wel goed enzo maar gewoon de manier en zn uiterlijk is niet echt een 007.

Het acteren zat allemaal wel snor Soms vond ik Daniel een beetje irritand maar daar keek je wel overheen. Het verhaal vond ik ook wel vet alleen hadden ze die poker scene's wel wat in mogen korten want dat duurde me soms te lang

Het achterliggende verhaal over Vesper die de vijand hielp om haar vriend te helpen vond ik wel weer een verrasing

In het totaal met alle (toch nog wel overdreven) actie, verhaal, acteren en orginaliteit kom ik op een dikke 3*

avatar van zephyr

zephyr

stan schreef:

Kon je dan niet zien dat Bond z'n License to Kill in deze film nog helemaal moest verdienen? Gelijk als in het eerste boek van Ian Fleming waarin Bond geintroduceerd werd.

avatar van hasanordek

hasanordek

Dank je wel Frerke. Ik heb overigens wel een vraag voor iedereen. Waarom is de soundtrack voor deze film van Chris Cornell nog niet in de Nederlandse Top 40? De nummer dat Madonna maakte voor 'Die Another Day' is wel in Top 40 geweest. En eerlijk gezegd, vind ik de soundtrack voor 'Casino Royale' 10x beter.

Ik ken de nieuwe soundtrack van de BBC, en ik heb hem een keer op MTV gezien. En daarna nog heel vaak op YouTube. Weet iemand waarom dit nummer in Nederland niet aanslaat?

avatar van as

as

hasanordek schreef:

Weet iemand waarom dit nummer in Nederland niet aanslaat?

Omdat de meeste mensen het niet goed genoeg vinden? Dat kun je toch zelf ook wel bedenken?

as schreef:

Nee. Omdat het simpelweg niet is uitgebracht in Nederland. In Amerika is het nummer wel op TV etc te zien maar in Europa niet dacht ik (misschien met uitzondering in de UK).

Dit omdat die gier Chris het nummer alleen voor zichzelf wil houden en dus het op single wil promoten voor zn album. Album komt pas in begin 2007 uit, en de single ergens later deze maand. Beetje jammer want zo verkloot hij dus wel een 44 jaar oude traditie om de titelsong voor de film uit te brengen en ook op de soundtrack...bah...

Maar heeft dus niks te maken met "niet aanslaan in NL"

avatar van Film Pegasus

ik dacht inderdaad ergens te lezen rond 11 december dat de release van z'n single was. Eerst zei het nr me niet speciaal veel, maar het past echt wel bij de film. Jammer dat hij zo moeilijk doet, anders had het misschien wel wat succes kunnen hebben.

avatar van barca87

barca87

Geweldige film, mooie shots, boeiend verhaal, heb me in die 2,5 uur geen seconde verveelt, de tijd vloog voorbij. Daniel Craig speelt echt geweldig, in alle opzichten (ook humor). Top film, die vol actie, humor en entertainment zit.

4,5 *

italiëpokercasinogebaseerd op boekterroristbankergeldfree running martelenmi6british secret servicemontenegro007: (2006)智破皇家賭場james bond