• 9.378.044 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Eva Green en Mads Mikkelsen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 november 2006

Plot Casino Royale

"Everyone has a past. Every legend has a beginning."

James Bond zijn eerste opdracht als geheim agent leidt hem naar Le Chiffre, de bankier van wereldwijd gevreesde terroristen. Wil hij deze gevaarlijke man tegenhouden en het terroristische netwerk uitschakelen, dan moet Bond hem verslaan met poker in het befaamde Casino Royale. Wanneer het Britse ministerie van Financiën een medewerkster inzet om over de inzet van het spel en het geld van de overheid te waken, is Bond hier niet blij mee.

avatar van wood23

wood23

thunderball schreef:

De ultimate editions, oorspronkelijk uitgebracht in 2005 in een mooie metalen koffer, waren van voor de Craig films. Toen die op de markt kwamen, na 2006, werden de U.E. dvd's al weer als oude uitgaven beschouwd door de maatschappij. Je gaat geen nieuwe films in oude reeds achterhaalde uitgaves/verpakkingen uitbrengen was hun denkwijze, maar idd waren dat fantastische stijlvolle versies vol extra's en kwamen daarna de Craig dvd's/blu rays wel als hele kale, simpele dvd's over (er werd nog wel een paar jaar later een Casino Royale 3disc dvd en/of 2disc blu ray op de markt gebracht vol extra's).

Inderdaad de ultimate edition is de mooiste james bond collectie die ik tot nu toe heb gezien.

Daarom vind ik het jammer dat de films met daniel craig als hele simpele versies zijn uitgebracht.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1986 stemmen

Casino Royale begint met een weinig bijzonder lied van Chris Cornell en we krijgen al meteen de nieuwe Bond te zien. Daniel Craig heeft meer de kop van een slager of een worstelaar dan van een gentleman spion, een grote sprong van de knappe Bond zoals die vertolkt werd door al zijn voorgangers. Met een boze blik en onbeweeglijk gelaat tracht hij een stoere Bond neer te zetten, iets wat Sean Connery en Timothy Dalton zonder inspanning voor elkaar kregen.

De hele film door krijgen we het bekende Bondmuziekje trouwens niet te horen, daarvoor moeten we wachten tot het eind. Dit is namelijk een reboot en dan moeten we het natuurlijk anders doen, dichter bij de bron, meer van onze tijd, serieuzer, langdradiger en jammer genoeg vooral saaier.

De gunbarrel krijgen we na het inleidend stukje in zwart wit wel te zien, maar in de volgende film weer niet. Dat men uiteindelijk drie films zal nodig hebben om de nieuwe Bond in te leiden is echt ongelooflijk. En voor het eerst moet je de films ook in de juiste volgorde bekijken, anders kan je helemaal niet meer volgen.

Dat Judi Dench de rol van M ging spelen was ten tijde van de Brosnan films al een hele aanpassing en ze was toen al heel ergerlijk, maar nu in het tijdperk van Craig wordt ze helemaal een vervelende, zeurderige ouwe taart. Ze zit Bond en het publiek constant te vervelen met haar irritante opmerkingen:

Bond: "Sorry, I’ll shoot the camera first next time."
M: "Or yourself!"

M: "These bastards want your head, and I'm seriously considering feeding you to them!"

(edit moderator: spoiler voor Skyfall).

Eva Green als Vesper Lynd is één van de minst aantrekkelijke Bondgirls, of het met haar lelijke kapsel en kledij te maken heeft laat ik in het midden. Daarnaast heeft ze een heel onhebbelijke persoonlijkheid. Naar het eind van de film slaat ze ineens om van hatelijke afstandelijkheid naar dolle verliefdheid, maar dat blijkt dan weer een manier te zijn om Bond in de luren te leggen en er met het geld vandoor te gaan.

Le Chiffre met zijn bloedend oog en astma-apparaatje vertolkt zijn rol redelijk goed. Als hij met zijn pokerchips zit te spelen zou je hem zo een oplawaai willen verkopen. Hij mag later nog even de ballen van Bond kietelen, wat toch geen enkele andere Bond 'villain' heeft mogen doen.

Er zitten enkele leuke actiescènes in de film, zoals het parkoers in Madagascar en de achtervolging op het vliegveld in Miami, maar over het algemeen is deze film vooral traag en kon ik er maar met veel moeite de aandacht bij houden. Een pluspunt is zeker dat zowel de Aston Martin DB als de DBS te bewonderen zijn.

Er zaten zoals te verwachten valt niet veel opmerkelijke oneliners in deze Bondfilm, maar er waren toch weer enkele leuke bij:

Bond wint tijdens het pokeren de Aston Martin van Dimitrios, die zijn autosleutels aan Bond moet afgeven.
Bond: "Oh... and the valet ticket."

Vesper: Am I gonna have a problem with you, mr. Bond?"
Bond: "No don't worry, you're not my type."
Vesper: "Smart?"
Bond: "Single!"

Vesper tegen Bond aan de lift: "“Take the next one, there isn't enough room for me and your ego."

Bond: "Vodka martini."
Ober: "Shaken or stirred?"
Bond: "Do I look like I give a damn?"

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

Naar aanleiding van de release van SPECTRE de Craig-films nog eens uit de stal gehaald en de eerste was uiteraard Casino Royale en laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: Casino Royale is misschien wel de beste Bond ooit (moet Skyfall nog eens opnieuw bekijken dus kan nog veranderen), en net omdat het een toch wel atypische Bond-film blijkt te zijn.

Dat Brosnan's bond in de vuilbak is beland wordt al vanaf het begin duidelijk. Na de openingscène en dito credits (niet zo wondermooie trouwens) is de eerste actiescène meteen daarna de weerspiegeling van Craig's Bond. Menselijk, meer op zichzelf vertrouwd, en vooral slim maar niet supersterk (geen superheld dus), en ook een man met gebreken die moet leren. Die loop-achtervolgingscène bereikt de perfectie en hééft geen mooie auto's, weergaloze locaties of andere nodig om tot die perfectie te geraken. Daarna blijft de film dit niveau constant aanhouden. Craig is voor mij zeker éen van de beste Bonds en misschien dat ik hem na SPECTRE wel gelijk met Connery kan zetten. Hoewel hij er geheel een eigen personage van maakt keert hij anderzijds ook terug naar de oorsprong en zijn de oneliners schaars maar wel zeer scherp en gevuld met de nodige ironie. Toch is Craig niet het enige toppunt aan deze film. Het zijn er zoveel. Ook visueel is de film een pareltje en Campbell toont toch maar weer aan dat hij de eerste film van een 'nieuwe' Bond perfect op de rails kan zetten met een totaal verschillende achterliggende filosofie. Ook het scenario behoort tot de betere van Bonds. Geen schurken die de wereld willen veroveren (zo lijkt toch in deze film) maar ook mensen van vlees en bloed. Het is de sterkte van deze film maar tegelijk ook de zwakte. Waar de schitterend spelende Mikkelsen 'Le Chiffre' in het begin als éen van de grootste villains uit de geschiedenis kan worden, vervalt dit naarmate hij eigenlijk maar een pion blijkt te zijn die in het nauw is gedreven en voor z'n leven moet vechten. Bij andere personages die het niet zo sterk neer hadden gezet had ik dit juist goed gevonden om de nieuwe Bond te kenmerken maar nu vond ik het een gemiste kans om van Le Chiffre éen van de beste badguys uit filmgeschiedenis te maken. Daarnaast is er ook éen van de mooiste verhaallijnen uit de geschiedenis van Bond te zien. Die tussen Bond en Vesper (die overigens zeer mooi afgerond word in QoS). De chemie tussen Craig en Green is duidelijk te merken en hoe het allemaal in elkaar zit is zeer mooi ingevuld. Daarnaast is de pokerakte éen van de meest interessante aktes uit de bondgeschiedenis die al bij al nog strakker had kunnen geschreven worden. Het einde van LeChiffere is nogal belachelijk (wel na een zeer intrigerende scène tussen hem en Bond) en daarna volgt eigenlijk pas de échte finale. Ook niet grootschalig maar wéer iets menselijker met menselijke gedachten op de achtergrond. Het is misschien een kleine domper na die mooie verhaallijn maar anderzijds is het ook nét gepast.

(ik heb Quantum Of Solace direct na deze film gezien dus beschouw ik deze 2 ook meer als 1 film, maar mijn recensie is wel apart, al zal je in mijn recensie bij QOS wel merken dat ik die niet echt afzonderlijk bekijk)

Casino Royale is een ijzersterke, nagenoeg perfecte Bondfilm met een schitterende cast, ijzingwekkende locaties, een strak scenario en verscheidene scènes die in de bondgeschiedenis ongeëvenaard zijn.

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

Leuke Bondfilm. Mijn eerste. Een typische sfeer van de reeks die me wel aanslaat, goede acteerprestaties, leuke actiescenes. Niet echt van een enorm hoge kwaliteit, maar wel gewoon goed, vermakelijk en beter dan de gemiddelde hollywoodfilm. Ben benieuwd naar Casino Royale en Skyfall. En als die meezitten, zal ik "ooit" wel eens de gehele Bondreeks kijken.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

De driejaarlijkse Bond-hype herinnert mij er telkens aan dat de franchise me onderhand wat koud laat. Die Another Day was tot deze week mijn recentste 007, tijd om daar eens verandering in te brengen.

Casino Royale is in ieder geval een blij weerzien. Het oogt allemaal stijlvoller dan in het Brosnan-tijdperk. Vooral de knappe zwart/wit beelden in de openingsscene maakten indruk! Het zou pas echt van ballen getuigen mochten ze de volledige film in die stijl gieten. Maar goed, ook Sjonnie en Anita willen met de kids naar James Bond, dus kitsch-vrij zal de reeks wel nooit worden.

Deze Bond speelt hoe dan ook weer mee in de koninginneklasse van de spionagefilms. En dat komt deels op het conto van Craig. Minder gladjanus dan zijn voorgangers, maar zeker even classy. Niet dat ik het personage van Bond helemaal wil ophemelen - 't is toch vooral zwoel in de camera kijken en one-liners uitspuwen - maar Craig is er wel geknipt voor.

Voor de rest natuurlijk een verhaal dat er niet veel toe doet, maar vooral als excuus dient voor een reeks vette stunts en een erg cool rondje pokeren. Ik kan er wel mee leven!

007: wat mij betreft te consumeren met mate. Maar het is toch telkens weer genieten. 3.5*

JoeCabot schreef:

Als je de hele film in zwart/wit beelden schiet, dan verdwijnt de hele impact die deze geweldige opening nu had, dus echt totaal niet met je eens. Nu is z/w een meerwaarde, in een volledige Bond film voegt het geen bal toe.

avatar van moviewoman26

moviewoman26

Ik heb nooit begrepen wat sommige mensen in James Bond zien. Het is gewoon niet mijn genre denk ik. Vind deze film vreslijk. Het enige pluspuntje was Daniel Graig, wat een knappe verschijning.

avatar van Nino_1993

Nino_1993

Beste 007 Ever

avatar van mcdaktari

mcdaktari

moviewoman26 ach ja, zo begrijp ik ook wel niet waarom sommige mensen Autumn in New York, in hun persoonlijke top 10 hebben staan. Het is gewoon een kwestie van smaak, zullen we het daar maar op houden

mcdaktari schreef:

Ehm, dat zegt ze toch ook gewoon eerlijk? Dat dit niet haar soort genre is? Lijkt me niks mis mee als je dat zo voelt.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Het is begrijpelijk dat men na Pierce Brosnan en de campiness en knulligheid van Die Another Day een nieuwe weg insloeg. De emotieloze Craig en zijn ruige aanpak passen ook iets beter bij vandaag de dag. Casino Royale is een prima actie/thriller, maar veel meer dan dat is het ook weer niet. Het verhaal is vrij verwaarloosbaar, het is vooral een verzameling prima scènes. Met name de opening van de film bevat een paar sterke achtervolgingen en actiesequenties. De meeste personages zijn niet erg interessant en de film gaat nogal lang door, met soms een behoorlijke hak op de tak vertelling, maar over het algemeen is Casino Royale goed verzorgd en vermakelijk.

3,5 sterren.

avatar van Gijs2

Gijs2

Ik ben niet zozeer een bond fan. Maar hier is toch wel een hele knappe film afgeleverd. Genoeg spanning, genoeg rust, prachtige beelden en een heel aardig verhaal. Deze film valt wat mij betreft in de categorie Bourne. Sterke film

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Wat een geweldige film blijft dit toch. Met stip de beste Bondfilm die ooit gemaakt is. Ik heb de film nu al vier keer gezien maar hij verveelt me nog geen seconde.

Eigenlijk kent de film geen enkel minpunt. Het verhaal is erg goed, Daniel Craig is een geweldige Bond, Mads Mikkelsen een geweldige villain, Eva Green een adembenemende Bondgirl en de actie is fantastisch in beeld gebracht. Als ik dan toch iets een kleine kritische noot mag kraken, dan had er misschien iets meer humor in mogen zitten.

Deze film zit heel dicht tegen vijf sterren aan. Waarschijnlijk bij een volgende herziening gaat dat ook wel gebeuren.

Voor nu blijven m'n vierenhalve ster staan.

avatar van Fonzzz002

Fonzzz002

Casino Royale is een James Bond film uit 2006, tevens de eerste James Bond film met Daniel Craig als Bond. In Casino Royale moet James Bond een poker sessie winnen om te voorkomen dat een terroristische organisatie een grote som geld vangt. Tijdens de poker sessies raakt hij steeds dieper verwikkeld in een crimineel spinnenweb.

Als tiener vond ik Bond maar niks omdat het een voorspelbaar formule gebruikt, onder andere daarom heb ik nooit oudere Bond-films gezien, maar nu ik ouder ben valt het goed in de smaak. Daniel Craig vind ik een ijzersterke hoofdrol neer zetten. De Bond uit Casino Royale is geen aardige man die met plezier drank drink en seks heeft met vrouwen, hij is een koude huurmoordenaar die doet wat hem opgedragen word. Hij heeft charme, humor en elegantie wat je bij Bond verwacht maar dit leid niet af van zijn zwaktes. Wat me ook zo beviel aan deze Bond is dat hij kwetsbaar is: we zien hem daadwerkelijk falen en pijn leiden wat iedere confrontatie spannend houd. Wat betreft de actie is Casino Royale ongelooflijk spectaculair. In de eerste 15 minuten van de film alleen al zit misschien één van de sterkste achtervolgingen die ik ooit in een film heb gezien. De actiescenes zijn perfect geregisseerd qua opbouw, stunts en hoe ze in beeld zijn gebracht.

Het verhaal in Casino Royale is verrassend spannend. Op subtiele wijze weet de film de mysterie erin te houden en de film speelt met wanneer ze wat onthullen. Niets word voorgekauwd noch werd het te vaag. De vijand uit deze film is een intimiderend en menselijk: hij is geen kwaadaardige miljonair die een aanslag wil plegen, hij is iemand met schulden die het casino gebruikt als laatste redding. Dit maakt zijn motivatie een stuk geloofwaardiger. Het laatste positieve wat ik wil aankaarten is dat Casino Royale een hele goede Bond-girl heeft. Ze is niet een lustobject maar een eigen personage. De scenes tussen haar en Bond zijn slim geschreven en ik kreeg daadwerkelijk het idee dat er spraken is van liefde tussen deze twee personages. Ik ging daadwerkelijk om hun geven en merkte spanning te voelen indien één van de twee in gevaar was.

De minpunten vind ik klein in Casino Royale. Er zijn twee scenes waarin Bond een vrouw probeert te versieren op een ongelegen moment wat ik ongemakkelijk vond om naar te kijken, maar zelfs dan gaat Bond niet ver en remt hij af zodra hij merkte dat seks niet de slimste optie was. Persoonlijk ben ik meer een liefhebber van films met een hoofdprobleem waar het gehele verhaal om draait. Casino Royale wisselt op bepaalde punten van de doelen die het personage moest behalen. De doelen hadden met elkaar te maken maar ik merkte dat de scenes tussen deze overstap van doelen minder spannend waren omdat ik niet bekend was met waar Bond nu rekening mee moest houden. De spanning moest tijdens deze scene's opnieuw opgebouwd worden, maar het duurde nooit lang voor het verhaal verder op gang ging.

Als je een liefhebber van Bond bent mag je Casino Royale niet overslaan. Het heeft alles: de spectaculaire actie, de sterk geschreven personages, mooi gefilmd met passende muziek, de spanning, de vijand, de Bond-girl en de Bond. Voor mij had het wat kleine hinderen verstopt zitten maar ik vond dat de film nergens de mist inging.

avatar van Toontje G

Toontje G

Is en blijft een goede film.

avatar van cma

cma

Uiteraard 3x niks!

avatar van starbright boy

Aanvallend bericht en reactie verwijderd

avatar van GoldenEye 33

GoldenEye 33

CASINO ROYALE

MENING: Vermakelijke film

MUZIEK: Verschrikkelijk

Ja, Craig, absoluut niet de beste Bond, maargoed de moderne tijd stop je niet.

(maar deze had nog wel lichtjes iets van een oud tintje)

Deze eerste van Daniel Craig was niet heel teleurstellend moet ik toch eerlijk toegeven,

goed en aardig filmpje wel.

EEN NIEUW BOND TIJDPERK IS AANGEBROKEN: en dat is duidelijk vanaf dat

Craig Bond speelt, het wordt allemaal wat heftiger.

De poker scenes zijn wel heel gaaf om te zien, en zo nog wel enkele scenes die goed zijn, maar dan bijvoorbeeld de scene met dat hij poedelnaakt in die stoel zit en geslagen wordt met een stuk touw, dat vint ik dat weer heel erg overdreven en overbodig.

De muziek van Chris Cornell vindt ik echt helemaal niks.

Van de 24 officiele Bond films staat deze op 18 bij mij. Maar begrijp me niet verkeerd, alle James Bond films zijn geweldig ! alleen de één scoort nou eenmaal hoger dan een andere.

avatar van Boenga

Boenga

GoldenEye 33 schreef:

Begrijp ik het nu goed dat je een 'geweldige film' 1,5* geeft...?

avatar van GoldenEye 33

GoldenEye 33

Nou zoals ik al zei: alle bond films zijn geweldig, maar de 1 is nou eenmaal wat beter dan de andere,

en ja 1,5, omdat er betere zijn, die eenmaal een hoger cijfer verdienen ! ik kan niet hoger gaan dan 5, als ik tot de 10 had kunnen gaan zou ik zeggen, 4

avatar van Boenga

Boenga

Snap je uitleg wel over hoe je Bond-films onderling vergelijkt - goed en beter en best - maar als je ze hoe dan ook allemaal 'geweldig' vind, dan is er, denk ik, toch iets mis met die 1,5*. Als ik dat cijfer aan een film geef, dan wil dat zeggen dat ik die gewoon slecht vind.

3/10 op school, dat is dik gebuisd, en dat zullen noch de lera(a)r(es) noch de ouders als 'geweldig' omschrijven...

avatar van robinbeckers

robinbeckers

Zijn alle films op zichzelf staande delen of heeft alles met elkaar te maken?

Dan heb ik het voornamelijk over Casino Royale - Quantum Of Solace - Skyfall - Spectre.

Kun je ze los van elkaar zien of is het nodig om ze achter elkaar te bekijken.. of mocht je een deel missen dat je het daaropvolgende deel niet kunt volgen?

avatar van John Milton

John Milton

Het is niet noodzakelijk, de juiste volgorde. Maar het zal wel meerwaarde hebben.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Ze lijken wat meer samenhang te hebben dan de oude Bonds, als in dat er rechtstreeks aan gerefereerd wordt. Maar het is inderdaad niet noodzakelijk, het zijn niet de ingewikkeldste verhalen.

avatar van de grunt

de grunt

Er zijn wel een aantal wisselingen van de wacht qua karakters/acteurs en je hebt verwijzingen (jegens events back in time), dus ik zou de chronologische volgorde aanhouden.

avatar van LPMM

LPMM

Een nieuw Bond tijdperk, het Craig tijdperk begint met gelijk de beste bondfilm uit de hele serie.

Na de science fiction bondfilm Die Another Day te hebben gehad wordt de hele serie op de schop genomen en ontstaat er een nieuwe verhaallijn, los van alle voorgaande films. Ook wordt Pierce Brosnan vervangen voor een nieuwe bond, Daniel Craig. Wat leveren al deze dingen op?
Een rouwere, hardere en vooral realistischere bondfilm dan ooit tevoren.

De film is gebaseerd op het allereerste boek dat Ian Flemming over de MI6 agent geschreven heeft. James Bond heeft pas net zijn licence to kill en dat is duidelijk te zien in deze film. De James Bond die onoverwinnelijk was en alles doorzag, is verdwenen voor een rookie die pas net komt kijken en zichzelf erg onderschat. Craig zet Bond dan ook erg goed neer. Voor mij is hij de eerste acteur die van Bond echt een persoon maakt, dan een vlakke en onoverwinnelijk figuur uit een stripboek. Dit doet de film veel goeds en maakt de film ook minder voorspelbaar dan veel van zijn voorgangers.

Het verhaal is een perfecte Bondmix. Ik durf zelfs verder te gaan, de perfecte Actiefilm mix. Je komt in een sneltrein van actiescènes terecht die perfect worden afgewisseld met verdiepingsscènes en liefdescènes. De vaart is niet te hoog en ook niet te traag. De pokerscènes zijn intens en het kat en muisspel tussen le Chiffre en Bond komt goed uit de verf.

Wat deze film ook goed maakt is het feit dat deze bondfilm wat kleiner blijft dan vele anderen. In veel andere bondfilms moet de Britse agent de wereld behoeden voor een derde wereldoorlog, terwijl hij in deze film een bankier voor criminelen aanpakt. Ook dit is veel realistischer en zorgt ervoor dat 007 een persoon blijft en geen superheld wordt.

Als laatste wil ik er nog even aan toevoegen dat het er visueel allemaal erg mooi uitziet. Hoewel het camerawerk in Spectre beter is, zijn de mooie locaties in HD toch echt een lust voor het oog in Casino Royale.

Al met al is Casino Royale voor mij een nagenoeg perfecte bondfilm. Het verhaal zit strak in elkaar, Craig en Mikkelsen stelen de show met geweldige acteerprestaties (al mag Eva Green er ook zijn) en de locaties zijn prachtig. Ook is het leuk dat deze film echt vervolgd wordt, wat in veel andere films uit de serie niet het geval is. Hoort het filmtechnisch ook echt bij de beste 10 films ooit? Waarschijnlijk niet, maar ik kan deze film wel iedere dag aanzetten en er van genieten. Dat vind ik niet bij films. 5* dus en een hoge notering in mijn top 10 dus!

avatar van LPMM

LPMM

robinbeckers schreef:

Zijn alle films op zichzelf staande delen of heeft alles met elkaar te maken?

Als je Quantum of Solace wil gaan kijken raad ik je aan om Casino Royale eerst te kijken, anders komt het verhaal erg warrig over. Bij de andere delen is het niet noodzakelijk, maar het zal de filmervaring wel beter maken. Sommige losse eindjes worden pas in latere films nader toegelicht, maar het is niet echt nodig, maar voor QoS zou ik het dus wel doen.

avatar van des1

des1

In tegenstelling tot wat velen hier vinden, is wat mij betreft met Craig het verval ingetreden van 007. Grimmiger, wat door moet gaan voor realistisch... (wat onzin is omdat het verhaal bepaalt of dat zo is). En vooral volslagen humorloos. Craig is al geen looker, maar wat mij betreft ook geen interessante acteur, dramatisch gezien. Heeft grosso modo één gezichtsuitdrukking. Was Moore ook niet, maar die had weer de kwinkslag mee. Anders Bond vertolkers hebben wel degelijk een proven actors track record, incl. Brosnan (o.a. Seraphim Falls). Connery staat helemaal op zich, met zijn o.a. Oscar voor The Untouchables. Na deze eerste 2.5* zou het m.i. alleen maar nog slechter worden.

avatar van Dk2008

Dk2008

des1 schreef:

Valt mee. Zijn er meer die er zo over denken.

(Alle Bondfilms hebben gemengde reacties)

Dk2008 schreef:

Valt mee. Zijn er meer die er zo over denken.

(Alle Bondfilms hebben gemengde reacties)

Daarentegen is CR de hoogst geklasseerde Bondfilm op MM, dus de massa denkt er (gelukkig) anders over.

italiëpokercasinogebaseerd op boekterroristbankergeldfree running martelenmi6british secret servicemontenegro007: (2006)智破皇家賭場james bond