• 9.378.017 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Eva Green en Mads Mikkelsen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 november 2006

Plot Casino Royale

"Everyone has a past. Every legend has a beginning."

James Bond zijn eerste opdracht als geheim agent leidt hem naar Le Chiffre, de bankier van wereldwijd gevreesde terroristen. Wil hij deze gevaarlijke man tegenhouden en het terroristische netwerk uitschakelen, dan moet Bond hem verslaan met poker in het befaamde Casino Royale. Wanneer het Britse ministerie van Financiën een medewerkster inzet om over de inzet van het spel en het geld van de overheid te waken, is Bond hier niet blij mee.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Na vele jaren toch maar eens besloten om een James Bond te gaan kijken. Op aanraden van mijn broer weliswaar die dit een goede film vindt. Ik ben er open in gegaan. Het is bij James Bond-films lastig om niet soms even te vergelijken met de oude films en de andere James Bonds.
Toch doet Craig die er nou niet echt uitziet als een James Bond het helemaal niet onaardig.
Hij speelt de geheim agent precies zoals we gewend zijn. Lekker droog, af en toe wat humor en voor de rest geen medelijden.

De actie wordt goed afgewisseld met wat rustige stukken. Het begin met de achtervolging op het bouwterrein houdt je meteen bij de les. Mijn aandacht is ook niet verslapt. Ik ben best gek op pokeren, dus dat dit zo prominent in beeld kwam, was voor mij zeer positief. Kijk, dat hij een strait flush zou hebben, ziet iedereen van kilometers aankomen, maar wat maakt het uit.

De film duurt wel een uur te lang. Ik had ook al snel door dat Vesper haar eigen agenda er op nahield. Die Mr. White vind ik ook maar een vage rol hebben. En hebben ze nou uiteindelijk wel zijn gewonnen pokergeld terug gekregen of is dat alsnog verdwenen in de terroristen-wereld?

Beetje teveel een robot ipv een menselijk wapen.

Heb overall erg genoten van de vaart die er goed ingehouden werd. Ook mooie soundtrack en een paar zeer aangename vrouwelijke verschijningen.

3,5 sterren.

avatar van GuyB

GuyB

moviemafketel schreef:

James Bond kan in elkaar getikt worden, over de kop slaan met een auto, vergiftigd worden, maar een paar uurtjes verder ziet meneer en weer puik uit. Beetje teveel een robot ipv een menselijk wapen.

Hehe, 'Casino Royale' is gelukkig wel menselijker geworden dan een 'Die Another Day' bv.

avatar van Leip079

Leip079

Hele vette film. Vooral de achtervolging met die neger in het begin is echt vet

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Grover schreef:

Ik heb 3x niets met poker en om daar zo'n gedoe in deze bondfilm er voor te maken, is teleurstellend. Daarnaast is deze film mij te langdradig zonder dat het echt iets toevoegt. Het zou de spanning en vaart ten goede zijn gekomen om er zo'n half uur eruit te halen. De plotjes en subplotjes zijn m.i. ook te wazig. Blijft over een an sich coole Bond die er zo zijn eigen draai aan weet te geven. Verder redelijk vermaakt, maar aan het eind had ik er wel een beetje genoeg van.

Mee eens alleen heb ik zelf wel iets met poker, maar de film is gewoon te langdradig en vooral geen Bond film. Alle dingetjes die de oude Bond films zo leuk maakte, zijn hier verdwenen. De actie houdt deze film nog een beetje overeind, maar er had zeker een half uur af gemogen ja.

avatar van speranza

speranza

Het eerste uur van deze film is sprake van een overkill aan actiescènes. Vanaf het verschijnen van de mooie Eva Green en de prachtige beelden van Montenegro en Venetië wordt deze film de moeite waard.

avatar van AC1

AC1

James Bond goes Jason Bourne. En meteen de beste Bondfilm sinds jaren!

avatar van Driello

Driello

FunkStarr schreef:

Tja, er is een beetje een soort nieuwe weg ingeslagen die wellicht voor James Bond-die hards niet de meest logische is. Ik vond alle voorgaande James Bond films altijd wel oke. Nooit goed, maar altijd wel vermakelijk (beetje actie, beetje humor en altijd, in de woorden van Jacobse en Van Es,'een lekkere wijf'). Wel waren er een aantal zaken die beslist terug kwamen als typisch 'James bond' elementen, of die werden geparodieerd. De opening met een actiescene, de handige gimmicks en de blitse wagen en dan die practige parodie: 'Wodka Martini' 'Shaken or stirred?' 'Do I look like I give a damn?'. Wat in casino royale een beetje ontbreekt ten opzichte van de vorige james Bond films, is het eindigen in een ontknoping op het laatste moment. De tijdknop van de super-bom tikt door en onze super held probeert deze juist op tijd nog te stoppen. Ik heb daar niets mee en wasblij dat deze film zich niet naar zo'n apotheose toe werkt.

avatar van Montorsi

Montorsi

Als dit de beste moderne Bond is weet ik in ieder geval waar ik aan toe ben.

Ik ben geen fan van de filmserie, heb er vroeger best wat gezien, maar ik vind het ontzettende eenheidsworst. Ondanks dat had ik Quantum of Solace al wel gezien, dat vond ik echt helemaal niks, maar deze nog niet. Omdat dit zo geprezen werd maar eens een kans gegeven, ook omdat Mikkelsen een vrij grote rol speelt.

Het eerste uur is eigenlijk een grote cyclus van actiescenes en achtervolgingen. Vooral die eerste over de bouwplaats was niet echt best. De kerel die op de vlucht was had best wat aardige moves, maar ik had meer het idee te kijken naar hoe goed hij zijn trucen kon vertonen dan naar iemand die achterna gezeten werd door een geheim agent. Zat er ook een scene in waar Bond over een kraan naar boven liep waar iets te duidelijk kabels aan te pas zijn gekomen. De scene op het vliegveld vond ik dan meer de moeite waard, kwam aardig wat massa aan te pas, en alles leek ook daadwerkelijk echt (geen CGI of iets dergelijks).

Het middenstuk wordt gekenmerkt door een ellenlange pokersessie, waar het ietwat vreemd aanvoelde waarom Bond daar aan mee moest en zou doen. Als het de bedoeling is te winnen, dan begrijp ik niet echt waarom ze tegelijk ontevreden zijn over het feit dat ze nu niet achter die geldstromen van LeChiffre zijn gekomen (heeft LeChiffre geen geld, gaat ie er namelijk aan lijkt me). Maar als ze hem alleen maar willen oppakken en hem laten praten, waar is dan dat hele pokertoernooi voor nodig?
Sowieso vond ik het pokertoernooi redelijk saai, geforceerd onderbroken door wat knokpartijtjes die een beetje bedacht aanvoelen.

Het einde is ook wat flauw wat mij betreft. Goh ja we hebben die Vesper niet helemaal goed gescreened. Beetje vreemd als je haar verantwoordelijk maakt voor het geld, maargoed.

Al met al vind ik het grootste probleem nog wel Craig, die echt geen uitstraling heeft, en ondanks zijn 'gevoelige' kant toch maar één gezichtsuitdrukking weet aan te houden. Wat dat betreft steelt Mads wel de show, ondanks dat zijn rol wat mij betreft meer te bieden had kunnen hebben. Eva Green vond ik het ook best goed doen.

Beetje jammer dat deze film zo zijn saaie momenten kent, het kijkt opzich aardig weg, maar met de Bond die ik ken heeft het niet zoveel te maken. Veel te gehaast en dan weer langdradig.

avatar van navles

navles

Pokerscene

avatar van Le Professionnel

Le Professionnel

1 van de beste James Bond films vooral de pokerscenes zijn erg goed.

avatar van bartman

bartman

Alleraardigste bond film. Sterk begin, en de laatste twintig minuten kwamen als een verrassing.

Maar ik moet juist over het poker een ergernis kwijt: die laatste hand was tegen de spelregels in, en zou dus nooit zo gespeeld worden in een high stakes toernooi. Bond zou als eerste zijn hand moeten laten zien, maar hier laat de persoon die nog twee keer geraised wordt zijn hand als eerste zien. Sterker nog, iedereen kijkt hem aan in de veronderstelling dat hij zijn hand als eerste zou moeten laten zien. ..grrr!

Niet dat Bond films uitblinken in realiteitsgehalte, maar toch.

avatar van Akron777

Akron777

Een van de minste films van Bond, mede door de rol van Craig. Tot nu toe heb ik praktisch naar iedere acteur van Bond met veel plezier kunnen kijken, maar helaas hoort Craig daar niet bij. Om nog maar te zwijgen van die belachelijke pokerhype die is ontstaan sinds deze film. Als ik een van de stukken uit de film zwak vond, dan was het wel die vreselijk uitgestrekte pokerscène. Er zaten natuurlijk ook goede stukken in de film, maar ik kan deze zeer slecht bij de vorige Bondfilms plaatsen, die allemaal erg goed waren. Helaas, ik had gehoopt dat er meer in deze film zat. Met Craig probeerde men een hardere Bond naar voren te brengen, maar ze hadden deze beter met Timothy Dalton kunnen maken na Licence to Kill. 3*

avatar van revengeyo

revengeyo

dit was echt een hele goede film!

jammer dat quantum of solace niet zo goed is

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Jamas Bond gaat door ik had het niet verwacht tot dat ik in 2005 hoorde dat er een nieuwe James Bond film komt al mijn vrienden gingen er heenven ik gaf er weinig om.Toen wel toevallig met kerst de Dvd onder de boom in dat jaar, dus zo doende ook de film gezien.Erg modern voor in die tijd met al die snelle camera bewegingen en actie, ook de gadgets waren erg modern, en de casting ziet er verzorgt uit, maar kan James Bond niet na doen, veder erg matig maar wel vermakelijk! 3,0*

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Heerlijke James Bond film dit!

Eigenlijk de beste 007-film die er is..

Daniel Craig is perfect geknipt voor z'n rol als Bond en draagt z'n rol met verve.

Ook de prachtig uitziende Eva Green is goed als Bond-girl en Mikkelsens rol als schurk met bloedtranend oog is perfect.

De film begint echt heel erg goed. Zelden zo'n goede achtervolgingsscene gezien, echt een van de beste ooit met heel veel tempo en actie gemaakt!

Ook de pokerscenes zijn spannend en vervelen absoluut geen ogenblik.

Dat gemengd met perfecte actie, mooie vrouwen, leuke auto's en prachtige omgevingen maken van deze Bondfilm een echte topper!

avatar van Scheffer44

Scheffer44

Succes omdat het een bekende naam heeft. Borduurt verder om het succes van de naam James Bond. Wanneer dit echter geen James Bond film zou zijn zou het een goede film zijn, maar niet speciaal. Daarom 3,5..

avatar van The_Game

The_Game

Prima film. Tevens de eerste Bondfilm die ik helemaal heb gezien.

avatar van badfans69

badfans69

Mooie bond film, toch iets teveel cgi

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Laat maar langskomen de actie! De karakteristieke maar toch wat tijdgebonden tradities zijn met Pierce achtergebleven en met Craig meteen vergeten.

Toch een paar verborgen (woord)grappen: de Japanner aan de pokertafel heet Fukutu.

Als je deze naam uit elkaar trekt, spaties er tussen en in keurig Engels uitspreekt..... Fuk U Tu

Leuk verhaal, lekkere wegkijk Bond!

avatar van Bruens

Bruens

Goede film met een naar mijn idee heftig einde.

Vind Craig een goede bond, geloofwaardiger dan de kleinere gedrongen Brosnan.

Goede portie actie en een zeer geloofwaardige tegenspeelster voor bond.

opmerking van fukutu vind ik trouwens onzin, volgens mij is het gewoon verzonnen en past niet in een Bond (naar mijn idee)

Hoho!

Craig is wel de kleinste Bond acteur ooit. met zijn lengte van 1.78 meter.

Brosnan is 1.87 m. groot, en zeker niet gedrongen.

(Zelf vind ik Craig ook beter dan Brosnan, maar dat terzijde)

avatar van Bruens

Bruens

haha echt dom van me dan, op het doek vind ik het er dan zo uitzien.

excuus.

• 19683 berichten

Haha, geen excuus nodig, wilde alleen van dienst zijn met juiste info.

avatar van Sazonov

Sazonov

Een zeer matige film, zonder twijfel de slechtste film uit de James Bond reeks.
Met wijziging van de James Bond rol, is het duidelijk dat de acteur moet inkomen in zijn rol, maar hij was een uitstekende vervanger, het probleem ligt hier bij de waardeloze plot, waarbij elk gevaar geen gevaar is en noem maar op.

Verder overraten idioten deze film.

Leip079 schreef:
Hele vette film. Vooral de achtervolging met die neger in het begin is echt vet

Toch moet ik toegeven dat het beginnen wel het beste deeltje is van de film dus geef ik het een 1.5 voor de moeite

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Ik ben een idioot lalalala!

avatar van thunderball

thunderball

Hahahahaha!

En elk gevaar is geen gevaar?!

avatar van JustMike

JustMike

Een van de slechtste bond films... vind ik zelf

Daniel Craig: Geen Bond figuur. Ik mag hem wel, maar niet als James Bond. Ik vind hem de slechtste James Bond denk ik. Een paar leuke stukjes, maar voor de rest om te huilen. Ik vond de film een beetje saai, ik weet niet zo heel erg meer waarom, maar ik vond het erg slecht.

avatar van Yehudit

Yehudit

Het moet me even van het hart: die Daniel Craig is wel WOEST aantrekkelijk. What a man, what a man, dat lichaam, die kop, die uitstraling. De film vond ik weliswaar niet zo spectaculair, ben meer van de oudere Bond-films, sinds Pierce Brosnan ten tonele verscheen boeide Bond me niet meer zo, maar die Craig is een lust voor oog en alleen daarom al heb ik de hele film redelijk gelukzalig naar het scherm zitten loeren. Verder natuurlijk aardige actie (vooral de neger tijdens de eerste achtervolging had nice moves), vertederende romance tussen Bond & Vesper en op zich redelijke spanning. 3 sterren krijgt 'ie van mij wel.

avatar van RichardVeld

RichardVeld

Ik kom ook niet verder dan drie sterren, op zich knap want ik vond echt niemand in de film woest aantrekkelijk

Ik vond de film saai, had een soort van heimwee naar Sean Connery en zat constant te denken aan de eerste keer dat ik From Russia with love had gezien met mijn vader, dat zal ergens in 1988/89 moeten zijn en dat dit in mijn herinnering een goede film is..Ik wilde toen meer Bond films zien. Na het zien van deze wil ik eigenlijk geen Bond films meer zien..

Wellicht binnenkort From Russia with love nog een keer zien..Misschien rate ik die nu ook 3 sterren voor de moeite..

italiëpokercasinogebaseerd op boekterroristbankergeldfree running martelenmi6british secret servicemontenegro007: (2006)智破皇家賭場james bond