• 9.378.126 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Eva Green en Mads Mikkelsen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 november 2006

Plot Casino Royale

"Everyone has a past. Every legend has a beginning."

James Bond zijn eerste opdracht als geheim agent leidt hem naar Le Chiffre, de bankier van wereldwijd gevreesde terroristen. Wil hij deze gevaarlijke man tegenhouden en het terroristische netwerk uitschakelen, dan moet Bond hem verslaan met poker in het befaamde Casino Royale. Wanneer het Britse ministerie van Financiën een medewerkster inzet om over de inzet van het spel en het geld van de overheid te waken, is Bond hier niet blij mee.

avatar van jordkaka

jordkaka

Vreselijke bond film, James in een Ford...? Dat kan gewoon niet, Daniel Craig vind ik ook absoluut geen goede bond.

Het is niet eens zo'n slechte film, maar probeert heel hard tegen de principes uit de bond films in te gaan. Ik vond het de slechtste bond ooit, doe mij maar The Living Daylights.

avatar van Herr Oxnard

Herr Oxnard

Word is Bond!

avatar van bobke90

bobke90

Dit is een heel andere soort Bond film. Er wordt anders gevochten en dat valt goed op (te vergelijking met Pierce Brosnan). Maar wat mij het meest stoorde is dat het gene wat een James Bond film zo kernmerkte, wordt ongeveer weggelaten (en zeker in Quantum of Solace, dat is totaal geen James Bond film meer). Bv: zinnetjes als ; my name is Bond, James Bond, Wodka Martini' 'Shaken not stirred, etc , ook het voorstellen van de gadgets is er niet meer De rol van MI6 wordt anders gespeeld vond ik.

avatar van movie-edje

movie-edje

Ik als een echte Bond fan, vind ik deze 1 van de mindere!

De kracht die de Bond-films hebben, is hier totaal verloren!

De uitstraling van een echte Bond is hier ver weg te zoeken,

Want Daniel Caig had veel ophef en commentaar door de publieke fans om als een nieuwe James te worden.

Na veel lezen en gehoort te hebben , ik in die tijd als een speer naar de bios!

Het is gewoon-weg heel anders, Ik krijg er een apart smaakje van.

Deze blond-harige James schiet niet recht in de roos!

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

bobke90 schreef:

maar dit is dan ook bedoeld als de allereerste Bond. Zelfs pre-Dr. No, want Casino Royale was de eerste boek van Fleming, en speelt af net voor James Bond zijn double 00 krijgt. Daarom is er in deze Bond film ook geen intro met die bekende gunbarrel scene.

Is met opzet een andere sort Bond film. Pas later met ervaring kunnen we de Bond verwachten dat de we kennen van de Roger Moore of Timothy Dalton periodes

avatar van trebremmit

trebremmit

Niet echt een Bond film meer, wat overbljft is een leuke maar iets te serieuze actiefilm.

avatar van wood23

wood23

Wat een super vette film is dit wel heel anders dan alle andere bondfilms, maar toch een geweldige film, En dat mocht ook wel na het zeer teleurstellende die another day.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Redelijke film, is niet echt een bond film meer. Maar met het pokeren en de achtervolgingen zijn wel goed gemaakt.

Niet de beste, maar ook niet echt slecht.

avatar van bozzy

bozzy

deze Bond heeft weinig indruk op me gemaakt.

vind hem al met al wel redelijk,zeker geen hoogvlieger.

avatar van black swallow

black swallow

vind het juist een van de betere Bond-films.... anders dan de andere.. maar dat is juist verfrissend... en beter..

avatar van waterreus71

waterreus71

ik ben geen bond fan dus vind ik deze de beste bond ooit

Do I Look I Give a Damn.

Gister weer gezien en echt een topper, alles klopt gewoon.

avatar van blurp194

blurp194

Bland. James Bland.

James Bond is een icoon. Maar de makers van deze film hebben dat toch niet helemaal doorgehad kennelijk, want ze maken ongeveer alle fouten die er maar mogelijk zijn. De hele serie verplichte en geliefde ingredienten van een bondfilm worden voor het gemak maar vergeten. Dat dat zo zou zijn omdat we hier opnieuw beginnen in de hele tijdlijn vind ik daar toch echt een heel onbevredigende uitleg voor - en dat verklaart ook op geen enkele manier waarom James hier plotseling een veel plezieriger, aardiger en geemancipeerder karakter heeft. Alsof hij zijn ballen al kwijt is voordat de film zelfs maar begint. Voor de rest wordt het originele verhaal ook nog met voeten getreden, wat nog maar eens meer bewijs is dat het smoesje daarover echt ver gezocht is. Had dan liever echt een nieuw verhaal bedacht. Of had de man geen Bond genoemd.

Daniel Craig overtuigt op zijn hoogst ook maar een heel enkel moment als Bond. De rest van de tijd is hij een ietwat sullig slap aftreksel van de echte James - en niet voor niets zijn er complete websites gelanceerd om protest te maken tegen zijn invulling van de rol. De man kan niet eens behoorlijk met een PPK schieten, maar loopt in plaats daarvan met een automatisch geweer in z'n handen - de echte Bond heeft voor zover ik me herinner nog in geen enkele film zo'n ding aangeraakt. En dan daarbovenop nog, een Aston Martin die de elandtest niet overleeft vind ik ook nogal hard tegen het al erg zere been. Was deze film tijdens de koude oorlog verschenen, dan had ik er een complot van de KGB in gezien.

Het enige positieve punt dat ik er nog van maken kan is Eva Green. Verreweg de mooiste bondgirl ooit, de aanleiding tot een van de weinige snedige oneliners, en de enige reden dat de film nog punten van me krijgt.

avatar van pandit

pandit

Een James Bond film moet een aantal ingrediënten bevatten, net zoals in de boeken van Flemming. Bond is een gentleman, Heeft iets komisch over hem. Krijgt te maken met gadgets, zoals een geavanceerde auto, horloge etc. Reist de hele wereld over om een geheimzinnige tegenstander uit te schakelen. Dit is een aardige actie film, maar is een James Bond film onwaardig.

avatar van Film Pegasus

pandit schreef:

De overvloed van gadgets en oneliners is ook niet echt Fleming. Als je toch wil referen naar de boeken is dit net één van de betere films dat aan het verhaal vasthoudt.

avatar van legian

legian

blurp194 schreef:

Bland. James Bland.

want we willen zo graag een bond zoals die another day.

ik weet niet als je het door had, maar de laatste jaren zijn de bond films alleen maar meer over de top geworden.

hier komen ze eindelijk weer eens met wat verfrissends (voor bond dan), als ze net zo door waren gegaan als de laatste paar van Brosnan, dan waren ze mij kwijt geweest.

en je kan gaan klagen over het verhaal, maar hier zit tenminste nog een verhaal in, en dat zit lang niet in elke bond film (vooral de laatste).

nog meer geklaag over de acteur, uehm vraagje hoeveel acteurs hebben de rol nou gespeelt en welke hebben er allemaal critiek gehad?......

en hij heeft echt wel vaker met een machine geweer gewerkt, en gelukkig doet die dat hier ook weer, anders zou het nogal stom zijn als hij weer iedereen uitschakelt met een pistooltje

en dit is ook de eerste keer dat de auto gesloopt word?.....

ach blijf lekker hangen in het verleden en wees maar bang voor veranderingen in de serie, want tja dat is nog nooit gebeurd natuurlijk

avatar van papaEd

papaEd

Vanmiddag maar weer eens geken en ik verhoog mijn ster niet. Was leuk om hem te zien.

legian schreef:

Ben het met je eens maar moet dat nou.

avatar van legian

legian

nee eigenlijk niet, maar ik word zo moe van dat gezeik elke keer weer.

dat het er eigenlijk al instond voordat ik er erg in had.

avatar van thunderball

thunderball

Gewoon lekker laten staan, want ik wordt ook echt niet goed van ieeeeeedere keer dezelfde verhalen en geklaag bij deze film en dat al weer een jaar of vijf.

Mensen zouden misschien, zeker die er geen verstand van hebben, eerst eens wat meningen/uitleg kunnen lezen voordat ze weer met hetzelfde riedeltje komen aan zetten.

Valt me nog mee dat het ontbrekenen van Q er niet bij staat, maar wellicht breng ik nu iemand op een idee....

Ik reageer er niet meer op. Zucht!

@thunderball

Zit wat in.

Kan trouwens niet wachten op Skyfall.

avatar van TomPSV

TomPSV

Ik vind dit echt een hele goede film, inmiddels al 4 of 5 keer gezien en het blijft me steeds boeien. Daniel Craig vind ik ook erg sterk, mooi dat ie ook weer in Skyfall speelt

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Strakke reboot.

Casino Royale heeft alles om een originele Bondfilm te zijn: in plaats van het zoveelste badguy-die-de-wereld-wilt-veroveren-verhaaltje, komt nu ook (en vooral) de achtergrond van James Bond aan de beurt.

Dat wordt behoorlijk goed uitgewerkt. Bond maakt nog fouten en is nog onbesuisd, maar dat zorgt tenminste voor leuke momenten met M.

Ook de plotlijn met Vesper Lynd is de moeite, maar zorgt ervoor dat het neigt naar een actiedrama ipv een echte Bondfilm.

Desalniettemin weet het verhaal de gehele speelduur te boeien.

Daniel Craig als James Bond, ik heb het er nog altijd moeilijk mee. In principe is Craig een beter acteur dan een Pierce Brosnan, en dat is er ook wel aan te zien. Toch heeft hij minder feeling voor de rol dan iemand als Roger Moore. Craig is net te karikaturaal (maar dan een tegenovergestelde karikatuur dan de voorgaande Bonds, want die zijn ook karikaturen), in die zin dat het stoere en het egoïstische er te dik opligt. Anderszijds maakt hij de rol wat menselijker op enkele momenten. Nog een minpuntje aan hem is dat ik moeilijk kan geloven dat hij een jongere versie van Bond neerzet. Hij ziet er - ondanks een bewonderenswaardig spierenpakket - gewoonweg ouder uit dan een Sean Connery (in diens eerste 4 films, toch) of een George Lazenby.

Eva Green als Bondgirl is wel voor de volle pond geslaagd. Ze heeft natuurlijk het geluk dat haar personage wat inhoud heeft (in tegenstelling tot een hele resem andere Bondbabes), maar ze brengt het ook gewoon goed over.

Mads Mikkelsen is een degelijke badguy. Enkele kenmerken zoals het bloedende oog en het puffertje zijn lekker fout, maar herinneren je er wel aan dat je naar een Bondfilm aan het kijken bent.

In het begin van de film is er wel een groot gemis, nl de gunbarrelsequence die ontbreekt. Een spijtige zaak, want de pre-creditsscène (in het goed gekozen zwart-wit) is de moeite waard.

Er zit ook behoorlijk wat actie in deze film. De meerderheid daarvan is wel strak in beeld gebracht, maar is helaas ook weinig geloofwaardig (dat weerwolvenspringen, Bond die door deuren en (valse) muren loopt). Gelukkig is er ook nog een kleine dosis intrige aanwezig, maar de kracht daarvan wordt tenietgedaan door te lange scènes (de pokerscène).

Casino Royale is de Bondfilm met het meeste potentieel tot nu toe, maar niet alles wordt uit de kast gehaald.

3,5

avatar van tommycool

tommycool

vermakelijke, spannende, film. maar helaas vind ik dat je niet echt het bond feeling krijgt in deze film

avatar van Fryce

Fryce

Goeie reboot van de bond serie. Craig doet dit uitstekend.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Superfilm. Strak script met goede dialogen en subtiele humor, sterke actie, maar vooral: perfecte casting. Craig is een fantastische menselijke Bond, Green is een ontzettend mooie vrouw die haar personage genoeg diepgang mee weet te geven en Mikkelsen is de ultieme geloofwaardige badguy. Zo strak heeft James Bond nog nooit in elkaar gezeten, en Casino Royale mag zich wat mij betreft gerust één van de beste (zo niet dé beste) films uit de reeks noemen. Ik lees hier en daar wat kritiek dat het allemaal niet Bondachtig genoeg zou zijn, maar daar hecht ik weinig waarde aan: de steeds flauwer wordende Brosnans toonden wel dat die formule nogal uitgewerkt raakte. Hier valt daarentegen nog genoeg mee te doen, wat het dan ook des te jammer maakt dat Quantum Of Solace de goed uitgewerkte personages en het sterke plot laat vallen voor de saaiste achtbaanrit aan actiescènes die in lange tijd op scherm is vertoond.

tommycool schreef:

Misschien wel een Jason Bourne feel?

Sergio Leone schreef:

Dat is helemaal geen principe maar een persoonlijke mening en eentje die ik niet zou durven stellen.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

AC1 schreef:

Is niet alles wat ik hier zeg een persoonlijke mening?

AC1

Tuurlijk niet. Je kan ook feiten vernoemen.

italiëpokercasinogebaseerd op boekterroristbankergeldfree running martelenmi6british secret servicemontenegro007: (2006)智破皇家賭場james bond