• 9.379.410 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Eva Green en Mads Mikkelsen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 november 2006

Plot Casino Royale

"Everyone has a past. Every legend has a beginning."

James Bond zijn eerste opdracht als geheim agent leidt hem naar Le Chiffre, de bankier van wereldwijd gevreesde terroristen. Wil hij deze gevaarlijke man tegenhouden en het terroristische netwerk uitschakelen, dan moet Bond hem verslaan met poker in het befaamde Casino Royale. Wanneer het Britse ministerie van Financiën een medewerkster inzet om over de inzet van het spel en het geld van de overheid te waken, is Bond hier niet blij mee.

avatar van Wouter

davidov schreef:

Weet je wat ik grappig vind, is dat je destijds positief was over DAD en dat die film best wel aansloot op de reeks, en deze film minder positief bent...

Ik vind DAD beter dan CR. En veel meer Bond.

ps. Had je de film niet een paar dagen na de release in de Tuschinski al gezien? Ik meen dat ik een gezicht zag dat ik kende... maar ik heb het niet zo met bot op iemand afstappen en "hallo" zeggen.

Dan was je naar iemand anders getsapt, want ik was het niet...

avatar van ChrisPLF

ChrisPLF

Zeker een van de beste Bond's. Veel mensen missen bekende Bond-elementen als Q, Miss moneypenny maar ja, dit is wel het allereerste en originele Bond-verhaal wat Ian Fleming ooit schreef. Juist het ontbreken van alle over-the-top special effects welke de laatste 3 films duidelijk aanwezig waren, maken het voor mij een zeer prettige film om naar te kijken. Craig is een 'harde bond', maar hij laat op het witte doek wel zien hoe in het verhaal uit 1953 Bond wordt afgebeeld. De beste acteur sinds Connery, en zeker de beste Bond in jaren. daarom 4,5.

avatar van dafoefan

dafoefan

HoutenNils schreef:

haha ik bedoel qua karakter en qua uiterlijk. Hij is echt lelijk als je hem met de andere vergelijkt.En hij is ook veel gespierder als de anderen.

Wist ik wel hoor

avatar van Film Pegasus

Binnenkort zijn het de BAFTA awards. BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) zijn de Britse filmprijzen. 't Leuke is dat naast voorspelbare genomineerden (Babel, The Queen, The Departed, Little Miss Sunshine, United 93) er ook 9 !! nominaties zijn voor Casino Royale.

Beste Britse film

beste script genomen van bestaand materiaal

mannelijke hoofdrol: Daniel Craig

geluid

visuele effecten

en 10e bonusnominatie:

opkomende ster: Eva Green

Benieuwd hoe het met de Golden Globes en de Academy Awards gaat lopen voor Casino Royale...

davidov

Denk dat ze bij de bafta's nog wel kans hebben op 2 of 3 prijzen. Bij de AA's ben ik bang van niet...

avatar van TheEdge

TheEdge

Deze bond-film verraste mij in positieve zin, er is een hoop ongeloofwaardigheidsgehalte uit de film gehaald wat de film ten goede komt. Craig komt niet zo charmant over maar ik herken er wel meer een spion in wat ik de laatste paar jaren niet meer gezien heb. Eindelijk na From Russia with love een geslaagde Bond-film

avatar van rens_1993

rens_1993

jammer dat de echte gentleman er niet meer is

avatar van rens_1993

rens_1993

én jammer dat er in de film zoveel pokertijd wordt verkrast

avatar van Film Pegasus

rens_1993 schreef:

jammer dat de echte gentleman er niet meer is

Dat kan nog wel komen. Dit gaat over de beginperiode van Bond. En meer dan later nog, was hij toen half gentleman, half rebel die z'n eigen ding wil doen en daardoor ook nog veel fouten maakt in z'n eerste missies. 't Zou net enorm verkeerd zijn om hem in CR als een gentleman te zetten.

thunderball

Vandaag voor slechts 4 (!) euro een dvd met de complete film van CR gekocht.

Ongeloofelijk goede beeldkwaliteit, in breedbeeld, met Nederlandse ondertiteling en goed aanvaardbaar geluid.

Toch een leuk item om te hebben en maakt het wachten tot de officiele uitgave een stuk aangenamer.

thunderball schreef:

Vandaag voor slechts 4 (!) euro een dvd met de complete film van CR gekocht.

barbaar

thunderball

Wanneer iemand uit je familie je een dvd in uitmuntende kwaliteit laat zien en vraagt wil je hem hebben voor 4 eurie zou jij dan het braafste jongetje vd klas zijn en zeggen:

Nee, want daar doe ik Sony een groot verdriet mee!

Dacht het niet!

Ik heb hem in ieder geval niet meer uit handen gegeven!

thunderball schreef:

Nee, want daar doe ik Sony een groot verdriet mee!

Dacht het niet!

Ik heb hem in ieder geval niet meer uit handen gegeven!

Aaaah dat is iets anders Als een familie lid het heeft is het kwaad al geschied

Dacht dat je het op de markt had gekocht ofzo *heeft het niet zo op de markt*

thunderball

Nee, joh! Ik zou dat echt niet op de gok gaan kopen en zo'n handelaar geld aan mij laten verdienen en met waarschijnlijk bagger thuis komen.

Eerst met eigen ogen zien en het was gewoon super!

Hij had het van iemand van zijn werk en het was meer:

"We zullen Thunderball eens even verassen, dit heeft ie vast zelf niet met zijn grote mond!"

Nu dus wel!

avatar van Rancid

Rancid

Huh, noemt je familie je ook thunderball???:p

Rancid schreef:

Huh, noemt je familie je ook thunderball???:p

Nee, bij mijn familie ben ik bekend als Batman.

Wie domme vragen stelt......!

avatar van dray

dray

davidov schreef:

barbaar

Ja. Foei!

(ik kreeg 'm gratis van een collega..)

avatar van mat seims

mat seims

Ben speciaal lid geworden van het forum hier om dit te kunnen posten, dus hopelijk kun je dat als filmliefhebber toch waarderen.

Eergisteren bij vrienden thuis deze film gezien. (vraag me niet hoe ze eraan kwamen......)

Wat een waardeloze film is dit. Voorop gesteld "over smaak valt niet te twisten"dus ik het allen die het een prachtige film vinden, maar ik vind het bar en boos.

Het duurt wel een uur voordat er een beetje verhaallijn inkomt, en dan nog.......het is echt een verhaal van niks. De special effects en achtervolgingsscenes zijn zondermeer spectaculair, toegegeven, maar verder heeft het toch niets om het lijf ? De casting van de nieuwe James Bond is m.i. ook helemaal fout. De man heeft absoluut geen charisma, een eerste vereiste voor een ware James Bond, en op het gebied van de vrouwtjes etc. is ie zo mogelijk nog meer verkeerd gecast ! Zijn interactie met de vrouwen is als een ijskast. Wat een miskleun deze Bond.

Iemand vergeleek hier de film met b.v. de Bourne Identity en vond de nieuwe James Bond veel en veel beter. Nou daar ben ik het niet mee eens. De (flinterdunne) verhaal lijn van de Bourne Identity etc. is naar mijn mening nog altijd beter dan die van deze Bond. Voor mij een film om snel te vergeten, er zijn genoeg goede films om je tijd aan te verdoen !!!!

davidov

Geen verhaal? Bond begint onderaan bij een criminele organisatie en baant zich een weg naar boven met alle gevolgen van dien. Of noem jij de verhalen van "badguy X wil de wereld vernietigen want hij is boos" sterker?

Bond geen charisma? Dat is persoonlijk, ik vind hem meer charisma hebben dan bijv een roger moore. Juist zijn interactie met de vrouwen is sterk omdat hij een kat en muis spelletje met ze speelt en niet gewoon de zweep erover haalt en schreeuwt "hup nu die benen uit elkaar" zoals het leek te gaan bij connery en brosnan.

Criminele organisatie?

gideonvdb schreef:
Criminele organisatie?

Ja. Of hoe je het ook wil noemen.
Bond heeft als missie om te achterhalen wie er achter de financiering van die bom aanslagen zitten. Bond komt via 1 bomber achter de man die bombers weet te regelen, zo komt Bond bij bomber 2, via dat weer bij LeChiffre, en via LeChiffre weer bij Mr White en daar stopt de film waar het misschien nog wel verder gaat.
Ik zou dus zeggen dat het gaat om een grote criminele organisatie waarbij Bond op een spoor helemaal onderaan de piramide begint maar via achtervolgingen, inbreken, aanslagen, poker etc langzaam hogerop in de ladder weet te klimmen.

Vele malen sterker dan "ik wil de wereld vernietigen, try and stop me".

gideonvdb

dat staat vast had je verkeerd begrepen aangezien ie ook bij zijn werkgever onderaan begint, moet je nagaan wat een flinterdun verhaaltje hahahaha.

gideonvdb schreef:

lol, ja dat komt er ook nog bij. Een M die Bond meerdere malen op zn plaats zet vanwege zn brutaliteit en z'n nonchalance tegenover bevelen. Tof om te zien dat M in het begin helemaal niet zo blij was met Bond. Later in de reeks merk je dat hij/zij dat nogsteeds niet is, maar zich wel soms realiseert dat "he's the best we've got"

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

een van de best bond films die ik ooit heb gezien.

prachtig acteer werk en geweldige cast

ik geef hem 5.0

avatar van dray

dray

mat seims schreef:

Ben speciaal lid geworden van het forum hier om dit te kunnen posten, ...

Dan heeft de film tóch iets met je gedaan, ondanks een flinterdun verhaal. Maar dat is mijn persoonlijke bevinding.

avatar van ruudcsva

ruudcsva

Echt een geniale film. Zelfs voor de mensen die geen Bond fan zijn, gewoon maar 's kijken die film!

Vooral de pokerscenes vond ik steengoed, al was de uitkomst natuurlijk voorspelbaar. ...

Echt een vette film, zeker naartoe gaan!

dray schreef:

thunderball

Ik liep langs de bioscoop in Roosendaal en blijkt ie niet meer te draaien! Vrij snel voor een Bondfilm uitgedraaid (naar bv GoldenEye en TND ging ik in januari nog volop toe!), kortom deze is al weer history: op naar de volgende Bondfilm!

Is er iemand handig genoeg om nr 22 alvast hier op moviemeter te knallen, kunnen we daar over de volgende film verder gaan zeuren!

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Er is amper iets van bekent dus ik denk dat het nog wel een tijdje duurt voordat ze hem hier zetten.

avatar van Mavuba

Mavuba

Ik was persoonlijk teleurgesteld na deze film. Ben wel een Bond-fan, maar ik vond dit meer (met name in het begin) op Rambo lijken dan op de voorgaande James Bonds. Meer nadruk op de spieren, dan op de hersenen.

Tuurlijk is hij jong en roekeloos, maar hij heeft toch vast nog wel eigenschappen die hij als persoon blijft houden? Persoonlijk is de film mij wat tegen gevallen, en ik hoop dus dat de volgende film met Craig wat meer in de voorgaande James Bond-traditie past.

italiëpokercasinogebaseerd op boekterroristbankergeldfree running martelenmi6british secret servicemontenegro007: (2006)智破皇家賭場james bond