• 9.379.535 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Eva Green en Mads Mikkelsen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 november 2006

Plot Casino Royale

"Everyone has a past. Every legend has a beginning."

James Bond zijn eerste opdracht als geheim agent leidt hem naar Le Chiffre, de bankier van wereldwijd gevreesde terroristen. Wil hij deze gevaarlijke man tegenhouden en het terroristische netwerk uitschakelen, dan moet Bond hem verslaan met poker in het befaamde Casino Royale. Wanneer het Britse ministerie van Financiën een medewerkster inzet om over de inzet van het spel en het geld van de overheid te waken, is Bond hier niet blij mee.

avatar van Mescaline

Mescaline

Zeer slechte bond film.

Heel erg overdreven en zeer langdradig.

Deze acteur is niks vergeleken met eerdere acteurs.

Zeer slecht geacteerd.

Dit is echt zo film dat je zegt:wanneer komen die aftitels nou?!

1,5 sterren voor een paar redelijke scenes.

avatar van notsub

notsub

Standaard actiefilm. Toch eigenlijk een beetje James bond onwaardig zou ik zeggen. De openingsscene is gaaf, maar daarna zijn de hoogtepunten schaars. Ja, de pokerscenes en een leuke dialoog. De over top actie en special effects ontbreken en ik miste de gadgets. Verder mag een beetje James Bond wel wat meer playboy zijn dan deze koele spion. Erg middelmatig allemaal. 2.5 punten

avatar van etherman

etherman

de beste bond film die ik ooit heb gezien.4.5

avatar van Materny

Materny

etherman schreef:

de beste bond film die ik ooit heb gezien.4.5

Je zult er dan niet veel gezien hebben denk ik

Een goede film, zeker niet de beste maar ook veruit niet de slechtse

jammer dat de title song niet in de top 40 heeft gestaan

avatar van donnie darko

donnie darko

Ja, want ik vind het eigenlijk ook wel een goed nummer. Ik denk dat die in Belgie er nog wel in gaat komen.

avatar van Otium

Otium

Wat een teleurstelling zeg!
James die door een vrouw verleid wordt?! Dat hoort toch andersom! Ik vond het een verzamling van losse scenes, die samen helemaal geen samenhangend geheeld vormden! Natuurlijk waren er een paar aardige scenes bij, maar die kwamen niet echt tot hun recht wegens gebrek aan ondersteuning van de overige scenes. Bovendien een aantal zeer overbodige elementen - de Zweinstein express - een imitatie van de dr. Oetker reclame - een Titanic sterfscene.

avatar van Igore

Igore

Egt een vette film,, misschien de beste James Bond tot nu toe..:D

Otium schreef:
Wat een teleurstelling zeg!
James die door een vrouw verleid wordt?! Dat hoort toch andersom!
Ken je films...het is niet de 1e keer. En afgezien daarvan, het was Bond die de ander omhaalde niet andersom.
Bond klom steeds een stapje omhoog op de criminele ladder. Voor de verandering eens niet 1 villain vanaf het begin tot het einde.

Een van de beste 007 stukjes uit de hele reeks naar mijn mening, met een nagelbijtende dialoog zo scherp.
- een imitatie van de dr. Oetker reclame - een Titanic sterfscene.
'Zelfs' voor een actiefilm vond ik dit behoorlijk slap.
Nu ben je aan het zeuren... Je hebt het over "slappe dingen" terwijl je vergeet Dat Bond harder is in vechten dan ooit tevoren (kopstoten en meer bloed), Bond iemand laat ontploffen met de detonator, Bond brutaler en roekelozer is dan normaal, Bond forse tikken in zn kruis krijgt, een villain met een luchtdruk-spijker-pistool in zn oog schiet, iemand gewond door het grind laat kruipen etc etc... . Naar mijn idee genoeg "keiharde brute actie momenten" voor een actie film. Tenminste wat jij een actie film noemt, want ik neem bij een actiefilm al met minder genoegen

Otium schreef:

Zweinstein express???
Slaat nergens op!
Dit is juist een vd beste ontmoetingsscene's tussen Bond en een Bondgirl.
Vergelijk deze scene nu eens met die uit DAD! Daar lijkt de tekst er met de haren bijgesleept, loopt voor geen meter en beide acteurs draaien ook hun verhaaltje op de automatische piloot af, omdat het lijkt dat ze met hun tekst niet veel raad weten (en stiekem weten dat het nergens op slaat)!

In CR knettert die ontmoeting in de trein tussen beide hoofdrolspelers en Vesper is nu eens een echte intelligente, intrigerende vrouw, ipv als zo vaak louter behang.

Een Titanic sterfscene?
Waar het bij die film juist op de tranentrekkers gericht is, slaat het bij CR in als een mokerslag en zie ik het verband al helemaal niet (kan ik ook wel zeggen dat het tragische einde van OHMSS gejat is voor films als Lovestory, Titanic etc, slaat ook nergens op!). Voor een Bondfilm is het juist een zeeer verassend einde en is er nu eens niet voor de gemakkelijkste weg gekozen! Bravo!

avatar van Film Pegasus

Idd, de laatste Bondfilms hadden weinig durf en hadden telkens een vast stramien. Prachtig einde dat durft afwijken van voorbije Bondfilms. In het algemeen trouwens. Licence to kill was de laatste echte durver hiervoor, alhoewel de uitwerking niet altijd optimaal was en het bij veel fans niet zo wordt geapprecieerd. Goldeneye moderniseerde Bond wel, maar was uiteindelijk enkel een nieuwe verpakking. Zeker niet slecht, maar qua originaliteit ook niet zo veel. Deze film is echt een verfrissing omdat het zoveel verschilt: een Bond met meer inhoud/achtergrond, niet zozeer randfiguren laten opdraven in clichéscenes (Q en Monneypenny), een compleet andere Bondgirl en een origineel einde.

Met deze film maakt Bond terug komaf met Bondcopies als Bourne Identity die eens sterke concurrent werden voor Bond. Hiermee is bewezen dat de enige echte spion nog steeds 007 is.

avatar van aedanhoff

aedanhoff

Met recht de beste bond film ooit!, tenminste niet zo gelikt als de andere bond acteurs. Even treugkomen op het feit dat James door een vrouw word geleid, Dit is het eerste bond verhaal en hij word zo vanwege die vrouw, omdat zij de eerste vrouw is waarvan hij echt hield. Lees het boek er maar op na. En wat is die Daniel Craig toch een ongelofelijk lekkere vent.

Nu ik er over nadenk:
Bond wordt eigenlijk helemaal niet verleid door Vesper en ook niet andersom.
Langzaam maar zeker worden ze steeds meer door elkaar aangetrokken, ook door de gebeurtenissen die ze samen meemaken wordt de band steeds hechter.

Maar dan nu LAATSTE NIEUWS over Bond 22:

Volgens schrijvers Purvis en Wade (die ook weer de volgende Bond zullen neerpennen) zal Moneypenny makkelijker terug te brengen zijn in een volgend verhaal, maar staat Q niet op de prioriteitenlijst en zal dus voorloping NIET terug keren!

Ze willen zich "focussen op Craig als Bond en zo weinig mogelijk randfiguren er bij halen".

Dat het volgende verhaal gebaseerd zou zijn op het korte Flemingverhaal Risico blijkt ook onzin en dus volledig door The Sun uit de duim gezogen te zijn (viel wel te verwachten)!

Wie in ieder geval wel terugkeert is Giancarlo Giannini als Mathis en hij blijkt toch een metgezel van Bond te zijn en zelf ook de dubbel 0 status te hebben.

Minder goed nieuws over de DVD van CR die definitief op 13 maart wereldwijd gaat uitkomen:

hoewel een dubbelaar zijn de extra's wel zeeer karig!
GEEN audiocommentaar, trailers, of deleted scene's (terwijl er toch minstens een hoort te zijn van Bond met Vesper in de zee, zie trailer en poster hier boven!)

wat je krijgt is drie specials/docu's:

Becoming Bond over hoe Craig de rol van Bond kreeg en hem de zijne gemaakt heeft

JB for real over de actie en stunts in CR

Bondgirls are forever over de dames in CR

en dan verder slechts nog de videoclip van Chris Cornell

Beetje teleurstellend zeker in vergelijking met de andere Bond dvd's!

avatar van robin00787

robin00787

Ja maar na een paar maanden krijg je de special edtion, gevolgd door de Limited edition en uiteindelijk kan de ultimate edition niet uitblijven. Denk ik dan.

thunderball

Nee, ik denk het van niet, want er komen nu al drie versies uit:

de gewone enkelaar zonder extra's

de dubbelaar met dus die extra's (zie boven)

en de high defenition versie

mooi artwork trouwens (bron: zie Commander Bond)!

Bovendien was de special edition altijd al de gewone versie (een andere is er nooit vd films geweest).

Ze gaan echt niet eerst een dubbelaar uitbrengen, dan weer een special edition met dezelfde soort van extra's maar dan op 1 schijfje en daarna nog eens een ultimate uitbrengen, dan is iedereen het allang zat met aanschaffen (en Limited editions bestaan niet van Bondfilms).

De dubbel dvd van DAD (in kartonnetje) paste ook niet echt bij de rest 4 jaar geleden.

avatar van megaman

megaman

Dus geen Ultimate Edition....wat achterlijk zeg. Weer een andere hoes en weer geen éénheid in mijn collectie. Wat had ik graag CR willen zien in hetzelfde UE hoesje als de vorige films maar dan met Craig op de voorkant. Komt deze ook niet later in het jaar? Waarom persee een andere hoes..ik begrijp dat echt niet!

avatar van dafoefan

dafoefan

megaman schreef:

Inderdaad, schandalig vind ik het!

thunderball

Campbell gaat definitief niet de opvolger regiseren, dit is zijn eigen keus. Hij heeft vd zomer al zoiets gezegd (het zou te veel tijd kosten en te slopend zijn om er meteen nog een te doen) en heeft dit nog een keer nu bevestigd tijdens de premiere in China.

avatar van megaman

megaman

Lewis Gilbert (YOLT, TSWLM, MR) dan maar weer?

thunderball schreef:

En toch he... toch zei hij dit ook na Goldeneye

Best jammer dat de beste kerel er wederom geen zin in heeft want voor mij is het geen toeval dat GE en CR mn fav 007 films zijn in de afgelopen 12 jaar.

davidov schreef:

En toch he... toch zei hij dit ook na Goldeneye

En heeft hij vervolgens pas 11 jaar later de volgende gemaakt!

Mee eens, maar misschien is hij juist bang dat, wanneer hij er meerderen achter elkaar gaat maken, het te veel routine wordt en minder goede films oplevert (aan 1 Guy Hamilton of John Glen hebben we al meer dan genoeg!)

Gilbert de volgende film laten doen lijkt me helemaal niks (hoe goed en leuk ik zijn spectakelfilms ook vind!), want zijn stijl past totaaaal niet als vervolgfilm op CR.

thunderball

Shit! Lees net dat CR alleeeen als regio 1 dvd op 13 maart uit komt, regio 2 kijkers (wij dus) moeten tot 19 maart wachten! Lekker eerlijk weer!

avatar van italian

italian

thunderball schreef:

Ga je echt 13 maart naar de winkel rennen om de dvd in handen te krijgen ?

'T is maar een weekje wachten he.

italian schreef:

Ga je echt 13 maart naar de winkel rennen om de dvd in handen te krijgen ?

'T is maar een weekje wachten he.

Nee, zou stom zijn, want hij is hier pas de 19e te koop! Is niet zooo erg: heb hem al sinds begin dit jaar op dvd (hihi), maar het gaat mij om het principe:

waarom moeten wij nu weer een week langer wachten dan de Yankee's?

geen idee

de slechtste Bond-film ooit.

pardon ,anders jah maar toch zeker niet de slechste

Dat is niet interessant.

Waarom je zo erover denkt... daar hebben we wel wat aan

avatar van dray

dray

Onderbouwing svp.

thunderball

YES! Vandaag van een vriend, die tegenwoordig voor een groot deel vh jaar in de USA woont, twee gigantische banners van CR opgestuurd gekregen!! Daar ergens bij een bios speciaal voor mij gesnaaid!

Ok: nu nog een originele Bondgirl als vriendin op de kop zien te tikken en mijn verzameling gaat ergens op lijken!

Hoe oud is Honor Blackman tegenwoordig?

italiëpokercasinogebaseerd op boekterroristbankergeldfree running martelenmi6british secret servicemontenegro007: (2006)智破皇家賭場james bond