• 9.381.099 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Rami Malek en Léa Seydoux

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Frans, Russisch en Spaans

Releasedatum: 30 september 2021

Plot No Time to Die

"The mission that changes everything begins…"

In 'No Time to Die' heeft James Bond zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt hij een rustig bestaan op Jamaica. Zijn rust is echter van korte duur wanneer zijn oude vriend Felix Leiter van de CIA opduikt met de vraag naar hulp. Het brengt hem op het spoor van een mysterieuze schurk gewapend met gevaarlijke nieuwe technologie.

avatar van Benricus

Benricus

Wat een mooie en goede film, het was het wachten meer dan waard!!!

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Sinds heel lang nog eens een Bond-film gezien, GoldenEye kank mij als 9-10jarige nog herinneren van in de ciné. Nu deze dus en was best vermakelijk, en ondanks lekker lange speelduur, nul verveling. Misschien moet ik nog wat Bond-films erbij halen.

avatar van Kondoro

Kondoro

“The function of man is to live, not to exist. I shall not waste my days in trying to prolong them. I shall use my time.”

Het einde van een tijdperk is hier, het einde van ik denk toch wel mijn favoriete ‘James Bond’. De film die meermaals is uitgesteld dankzij een nog steeds durende pandemie en een film waar ik toch met smacht op heb zitten wachten. Ik ben altijd wel fan van de ‘James Bond’ films en kijk er altijd weer naar uit, het is zeker niet mijn favoriete filmserie maar, ik vermaak me er wel mee. Het blijft een heerlijke film met veel vrouwelijk schoon, clichématige actiescènes en een pakkend maar toch ook boeiend verhaal.

De film begon ontzettend gaaf in een sneeuwgebied waar we een moeder met haar dochter zien. De moeder is duidelijk ziek en haar dochter moet voor haar zorgen, er komt echter een moordenaar die kant op die vervolgens zijn introductie maakt. ‘Rami Malek’ is namelijk als ‘Lyutsifer Safin’ prima gecast en speelt de perfecte bad guy, heerlijke duistere rol. Na deze introductie gaan we al gauw verder waar we op hadden gehoopt, ‘James Bond’.

Daarna loopt de film gewoon lekker door en kent het een erg vermakelijk verhaal. We ontmoeten eerst het hele bataljon van ‘Spectre’ die worden vermoord door een mysterieuze moordenaar. ‘Bond’ moet erachter zien te komen hoe, wat, wie en waarom? Zo komen we erachter dat er een nieuw gif is ontstaan doormiddel van nanobots die mensen willekeurig kunnen vermoorden dankzij DNA. Dit was eerst ontwikkeld voor de MI7 dienst maar valt in de verkeerde handen. Het goedje, ‘Heracles’ genoemd, is daarna een wapen wat tegen de mensheid kan worden gebruikt, en aan bond de taak deze van de aardbodem te laten verdwijnen al is dat niet zonder slag of stoot.

De setting is natuurlijk weer prachtig, prachtige landschappen een en daar ga ik altijd héél erg goed op. Vooral in Italië was het in mijn ogen echt genieten met deze film, de hele sfeer daar was gewoon top en daar ging ik lekker op. Ook de actie was perfect, er zaten heerlijke actiescènes in die van begin tot eind wisten te boeien, de actiescène in het lab waar ze ‘Heracles’ stelen vond ik wel heel gaaf. Het is echter alleen jammer dat ‘Bond’ gewoon kogels kan ontwijken, dat maakt het soms weer wat onrealistisch.

Ook de cast was prima, en uiteraard alle lof naar ‘Daniel Craig’ voor het vertolken van de rol van ‘James Bond’ wat hij heel goed heeft waargemaakt de laatste vijf films (dacht ik, dat het er zoveel waren). Hier merkte je echter soms wel dat hij er wat klaar mee was, en acteerde niet altijd even goed als wat hij hiervoor heeft laten zien. Ook overigens alle lof naar ‘Léa Seydoux’ die hier ook wel een leuke rol neer zet, en natuurlijk ‘Rami Malek’ maar die heb ik hierboven in een spoiler al meer genoemd. Zelf vond ik overigens wel jammer dat we niet zoveel zagen van ‘Christoph Waltz’ als ‘Blofeld’, daar was het snel mee afgelopen.

Is het de beste bond film? Nee, zeker niet. Maar, het is een waardige afsluiter met toch wel één van de beste concepten die ik tot zoverre heb gezien in deze film reeks, ik moet er echter nog wel een bult kijken maar ik kon gewoon niet meer langer wachten om deze te zien. Ik heb me overigens gewoon prima vermaakt hoor, en dat alles door het positieve wat ik hierboven heb genoemd. En uiteraard eentje voor in mijn eindejaar lijstje.

avatar van Theunissen

Gisteren is het me eindelijk gelukt om "No Time to Die" in de bioscoop (dit keer de Vue in Kerkrade i.p.v. de Foroxity in Sittard en de Vue had zijn zaakjes prima voor elkaar qua Corona i.p.v. de Foroxity, zo kon er niemand voor, achter en naast je zitten en dat beviel me uitstekend) te zien en wel tijdens de middagvoorstelling die om 13:10 uur begon en rond 16:20 uur afgelopen was (we zijn tijdens de aftiteling vertrokken).

In 1981 zag ik mijn eerste James Bond film in de bioscoop (ook tijdens een middagvoorstelling), namelijk "For Your Eyes Only (1981)", en sindsdien heb ik ze allemaal in de bioscoop gezien (is ook steeds een familie-uitje). Dus "No Time to Die" is voor mij een jubileumfilm geworden, want het is namelijk mijn 14e (eigenlijk mijn 15e want "Never Say Never Again (1983)" is eigenlijk ook gewoon een James Bond film) James Bond film in 40 jaar tijd en deze nieuwste James Bond film valt het best te benoemen als het einde van een tijdperk.

In de 25e James Bond film "No Time to Die", geniet James Bond (Daniel Craig) van zijn pensioen met zijn vriendin Madeleine Swann (Léa Seydoux), tot op een dag zijn oude vijand Blofeld (Christoph Waltz) en diens organisatie SPECTRE roet in het eten komen strooien. Bond besluit om nog één keer geheim agent te spelen om SPECTRE en de nieuwe schurk Safin (Rami Malek), een crimineel die een nieuw wapen heeft gecreëerd dat de wereld in gevaar brengt, een halt toe te roepen.

In "No Time to Die" keert Daniel Craig terug voor zijn vijfde (en bovendien zij laatste) film als Ian Fleming’s James Bond. Hoewel ik "Casino Royale (2006)" nog steeds zijn beste James Bond film vind, is dit wel zijn tweede beste film en is het dus een waardig afscheid van Daniel Craig. Hij ziet er nog steeds onwijs gelikt uit strak in pak en hij is charmant zoals altijd en zijn interacties met zijn teamleden blijven een komisch genot, voornamelijk met tegenspelers als M (Ralph Fiennes) en Q (Ben Wishaw). In "No Time To Die" laat Daniel Craig zich echter ook van een zachte kant zien. Ik ben er nog niet uit of ik hem of Roger Moore de tweede beste James Bond vindt, maar Sean Connery blijft mijn "Nummer 1". Ik ben in ieder geval benieuwd wie de opvolger van Daniel Craig gaat worden en wat mij betreft mag het ook een vrouw zijn, zoals dat in de jaren 80 eventjes het geval was met Amber Lynn

"No Time To Die" is spectaculair en bevat buiten veel actie en dialogen ook veel bevat prachtige locaties (o.a. in Italië, en dan het Italiaanse dorp Matera waar ik in 2015 ook ben geweest tijdens mijn zomervakantie, Noorwegen en Cuba) en cinematografische beelden, waarbij het camerawerk meesterlijk wordt gecombineerd met het kleurgebruik en de belichting. Deze James Bond film laat opnieuw zien dat blockbuster films er niet eentonig of kleurloos uit hoeven te zien. Daniel Craig’s laatste James Bond film valt het best te beschrijven als een liefdesbrief aan zijn tijd als James Bond. Op meerdere vlakken speelt "No Time To Die" met de eerdere Bond films van Daniel Craig.

Ook zijn veel personages uit zijn eerdere Bond films opnieuw te zien in No Time To Die. Hierbij kun je denken aan personages als "M" (staat overigens voor Mallory), "Q", Moneypenny, Felix Leiter, Madeleine Swann en Blofeld. Dit zijn allemaal personages die gespeeld worden door bekende gezichten uit Daniel Craig’s tijdperk als James Bond en dan doel ik natuurlijk op Ralph Fiennes, Ben Whishaw, Naomi Harris, Jeffrey Wright, Léa Seydoux en Christoph Waltz. Voor sommigen van hun is het net zoals Daniel Craig hun laatste James Bond film. Overigens zien we ook een foto van Vesper Lynd (die vrouw waarop James Bond verliefd werd in "Casino Royale") op een graf en zien we een schilderij van de vorige "M" (oftewel Judi Dench) aan de wand hangen.

Uiteraard zijn er ook enkele nieuwkomers zoals schurk Lyutsifer Safin, geheim agente Nomi, geheim agente Paloma, spion Logan Ash, wetenschapper Valdo Obruchev en slechterik Primo en die worden dan gespeeld door Rami Malek (die schitterde als Freddie Mercury in de Biografie / Muziek film "Bohemian Rhapsody (2018)"), Lashana Lynch, Ana de Armas, Billy Magnussen, David Dencik en Dali Benssalah.

Met name Ana de Armas vond ik een leuke en mooie toevoeging en dat vond James Bond ook Helaas heeft ze wel maar een kleine rolletje en is ze dan ook maar circa 10 minuten in beeld te zien en dat op het moment als de film zich afspeelt in Cuba (Ana de Armas is overigens een Cubaanse, dus de scène paste perfect bij haar). Als ze afscheid neemt van James Bond, wordt er ook gezegd:

Paloma: This is my stop. Goodbye.
James: You where excellent.
Paloma: You too.
James: Next time, stay longer.
Paloma: I will.

Dus hopelijk zien we haar weer terug in een volgende James Bond film en dan hopelijk ook langer, want buiten een hele mooie vrouw, is zij ook gewoon een goede actrice (in "Blade Runner 2049 (2017)" maakt zij een spetterende indruk op mij).

De openingsscène met een jonge Madeleine (Coline Defaud) van "No Time to Die" vond ik spannend en daarbij gaan we ook terug in de tijd en daarna zien we ook James Bond en Madeleine samen voor het eerst in beeld en dat tijdens een schitterende en tevens spectaculaire (met heel veel actie) scène in het schitterende Italiaanse dorp Matera in Italië. Na circa 24 minuten start dan het openingslied, die ditmaal gezongen wordt door de Amerikaanse zangeres Billie Eilish, waar ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord heb. De muziek is natuurlijk niet mijn smaak, maar het was wel een mooi eerbetoon aan de eerdere openingsliedjes.

Na het openingslied zien we overigens met allemaal hoofdletters in beeld de tekst "FIVE YEARS LATER", en dan volgt alweer de volgende spectaculaire en actievolle scène, en dat is zeker niet willekeurig gekozen, want na ruim 90 minuten zien we opeens het vijfjarige meisje Mathilde (leuk gespeeld door Lisa-Dorah Sonnet) in beeld en dat blijkt de dochter te zijn van James Bond die verwerkt is in Matera na een passionele en liefdesvolle avond met Madeleine.

Hoewel ik me eigenlijk vanaf de eerste tot de laatste minuut vermaakt heb met deze "No Time to Die", waarbij het tempo ook nog eens hoog is, is niet alles vlekkeloos. Het verhaal bevat namelijk een aantal overbodige subplots, die alleen dienen om ons naar verschillende locaties te brengen met daar een nieuwe actiescène tot gevolg. Deze worden overigens wel spectaculair en sterk in beeld gebracht, maar de film had wat korter kunnen zijn door hierop in te korten. Inhoudelijk gezien heeft het plot ook weinig om armen en komt het neer op een simpele slechterik die de wereld wilt overnemen en uitmoorden met een gevaarlijk wapen. We hebben het allemaal al eens eerder gezien.

Tevens weet Rami Malek prima werk af te leveren met zijn rol als schurk Safin, een emotioneel gebroken man die door het verlies van zijn gehele familie niet meer helder kan nadenken, maar hij krijgt geen kans om zichzelf te ontwikkelen tot een memorabele vijand. Een soortgelijk probleem had Christoph Waltz ook met zijn rol als Blofeld in "Spectre (2015)". Het is gewoon zonde dat beide goede acteurs te weinig schermtijd hebben gekregen.

De actiescènes in "No Time to Die" zijn groots en de actie en het stuntwerk is zoals gewoonlijk voor een Bond film super uitgevoerd. De technologische gadgets (o.a. een horloge) gaan goed samen met het geweld van vuisten en schoten en zijn niet overdreven zoals bijvoorbeeld in "Die Another Day (2002)". Het einde mocht er zeker wezen en is behalve spectaculair ook emotioneel en is zeker ook uniek voor een James Bond film. Het einde is een ieder geval een goede afsluiting voor Daniel Craig als James Bond.

Al met al is "No Time To Die" een prachtig eerbetoon aan het James Bond tijdperk van Daniel Craig. Dit komt doordat de film zijn tijd neemt om in een bijna drie uur durende film het verhaal krachtig af te sluiten. Dit is ook een film die je in de bioscoop gezien moet hebben, zelfs als je geen Bond fan bent. Geen enkele James Bond film is perfect en het is ook niet realistisch om dit te verwachten. Vernieuwing zoeken in een franchise die al zo lang bestaat is immers geen gemakkelijke taak, maar "No Time To Die" weet dit wel met vlagen te leveren. En niet te vergeten, "No Time To Die" ziet er ook nog eens prachtig uit..

avatar van Black Math

Black Math

Nogal a-typische Bond, want hij is verliefd, heeft een kind en sterft. Dat laatste zag ik niet echt aankomen. Verder is dit duidelijk één Bondfilm teveel. Het plot is warrig en onrealistisch, en hoezeer het misschien toepasselijk is vanwege de huidige pandemie, is het hele idee van die nanorobots wel erg vergezocht. Ik vond het idee van de organisatie Spectre geloofwaardig, er zijn immers genoeg syndicaten op de wereld, maar dat iemand zonder zo'n in de haarvaten van de samenleving getrokken achterliggende organisatie zowel Spectre kan elimineren als grote overheden aftroeven vind ik ook erg weinig geloofwaardig. Tel daarbij een weinig charismatische antagonist met een twijfelachtige motivatie, wraak en macht zijn zulke dooddoeners,, en een sidekick van de antagonist die praat als Borat, en je houdt weinig over. De melodramatische muziek aan het einde maakt het helemaal af, in de negatieve zin.

Craig was de zogenaamde realistische Bond. Het werkte een aantal films redelijk, maar aan het einde is de koek toch echt op. De grote antagonist, Blofeld, was al uitgeschakeld, en behalve het etaleren van trauma's vond ik het nou ook weer niet zo diepgaand. Het overtreft Dalton niet in ieder geval. Mijn voorspelling is dat de volgende Bond(acteur) weer een wat lichtere toon zal aanslaan. De verschillende Bondtypes lijken elkaar op te volgen in een golfbeweging vanaf clown Moore (letterlijk in Octopussy), gevolgd door de grimmige Dalton, dan een lichtzinnigere Brosnan, die voorafgaat aan de serieuze Craig.

Opvallend dat de serieuzere Bonds zoveel kritiek krijgen van de alfamannetjes. Ik herinner me nog een kennis van mijn ouders, die Dalton maar niks vond omdat hij "met zijn handtasje slaat" in License to Kill. Hij had meer een voorkeur voor Connery, want "diens Bond sloeg vrouwen". Dat deed deze kennis overigens zelf ook met zijn eigen vrouw. In dit topic wordt de Bond van Craig zelfs voor homo uitgemaakt. Waarom is me niet helemaal duidelijk. Omdat een ander karakter een homo blijkt te zijn? Of omdat Bond een serieuze relatie met een vrouw heeft? Als je pas een "echte man" bent als je aan de lopende band vrouwen neukt en slaat en niet met homo's omgaat, ben ik blij om geen echte man te zijn. De film probeert inderdaad wat inclusiever te zijn, maar voor mij voelde het in ieder geval niet aan alsof het me door de strot geduwd werd (en ik ben daar best wel gevoelig voor).

Maar goed, ik vind dit dus geen goede film. Het enige lichtpuntje is Ana de Armas, die op ontwapende wijze een zenuwachtige en onzekere CIA agente neerzet, die vervolgens wel met zeer vaste hand iedere tegenstander neerknalt. Jammer dat haar rol zo kort duurt in deze veel te lange film. 1*.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Van Daniel Craig ben ik nooit een fan geweest, maar dit is toch een mooie film om zijn carrière als 007 mee af te sluiten. Een goed plot, sterke actiescènes, en uitstekende bijrollen voor Lashana Lynch als kick-ass-sidekick, Christophe Waltz die een uitstekende revanche krijgt voor de (buiten zijn schuld om) niet erg indrukwekkende schurk die hij in Spectre moest neerzetten, en Ana de Armas in een kort maar spectaculair optreden. Zelfs Rami Malek doet het prima, hoewel ik van tevoren bang was dat hij te lichtgewicht zou zijn als schurk. Niet alle Bonds bevallen me even goed als ik er in de bioscoop goed geld voor heb moeten neerleggen, maar No time to die was 2½ uur topamusement.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Nee, geen goede Bondfilm. Niet onleuk, maar niet echt Bond. De poging om een atypische Bondfilm te maken is "helaas" gelukt zou ik zeggen. Mist teveel van de echte Bondsfeer die we gewend zijn : James Bond leeft grotendeels op zijn clichés, daar vraagt het publiek om, en dat valt hier weg. De actiescènes zijn van een erg ordinair niveau en de fijne luchtige humor die een Bondfilm typeert is, op enkele zeldzame momenten na, ver zoek. Hij heeft zelfs geen recht op zijn geliefkoosde martini shaken not stirred. Ik ben zelf wel shaken and stirred door deze teleurstellende Bond. Hoop toch dat dit ook de laatste Bondfilm was. Zie ook niet in hoe ze zich kunnen redden uit de finale wending die ze kozen voor deze film zonder ridicuul te worden.

avatar van thunderball

thunderball

No Time To Die.... een mening.

Inmiddels twee keer nu bekeken.

Moeilijk, moeilijk.. ik wil zo graag deze film goed vinden, maar het probleem wat ik er mee heb is, dat ik wel zijn kwaliteiten zie, alles ziet er goed uit, er is veel aandacht aan besteed, het wordt ondanks de lange speelduur vlot verteld, het is allemaal mooi geschoten, ...maar ik kan er niet echt warm van worden.
Voor alle duidelijkheid: ik houd van Moonraker en ik houd van Goldfinger, For Your Eyes Only, The Spy who Loved Me en zelfs DAF, maar ik zal nooit echt van deze NTTD gaan houden, hooguit appreciëren voor wat het is: een goed gemaakte spionage actie thriller.

Tijdens het kijken kwam ik nooit echt in het verhaal, zelfs tegen het einde had ik nog het idee dat het eigenlijke verhaal nog moest beginnen, totdat ik mij realiseerde dat we al in de finale zaten.

Ik vond persoonlijk het plot, met de nanobots, vrij onduidelijk verteld, het is dat ik al maanden (jaren?) van te voren alles over deze film heb verslonden wat er maar over te lezen viel, of over te bekijken was en ik dus al ruim voor dat ik de film zag wist waar het over zou gaan, maar anders weet ik niet of ik het, tijdens de eerste keer kijken, wel precies allemaal mee zou hebben gekregen.

De film is net als alle Craig Bond films weer dodelijk serieus en er is nauwelijks tijd voor even wat luchtig vermaak. Het lijkt dan ook geen toeval, dat veel mensen de Cuba scene als het hoogtepunt van de film beschouwen en laat die nou net een wat meer relaxte en grappigere sfeer bevatten, met een Bondgirl, die qua naïviteit meer Mary Goodnight als Eva Green uitstraalt, al kickt ze dan wel enorm ass.

De andere nieuwe Bondgirl, Nomi (Lynch), is vooral erg saai en maakt nauwelijks indruk.

Malek als Bondschurk valt tegen, zijn acteerstijl is erg timide en hij vertelt alles op zo'n trage manier, dat je het gevoel krijgt dat hij alles uit zijn relatieve kleine rol heeft willen halen en zo veel mogelijk screentijd op wilde eisen. Ook vind ik Safins plan vrij slecht uitgewerkt. Dat hij wraak wil op de man met zijn gezin, die zijn familie heeft uitgemoord, valt nog te begrijpen, maar dat hij vervolgens de halve wereldbevolking wil vernietigen is niet echt duidelijk en eigenlijk vrij bezopen. Er wordt totaal geen motivatie voor gegeven. Zoals het ook niet duidelijk is waarom hij aan het begin een masker draagt, behalve dat dat er wel cool en geheimzinnig uit ziet.

Wanneer je er over nadenkt zou je kunnen concluderen dat Safin voor dit verhaal eigenlijk niet veel meer dan de MacGuffin is, hij brengt het verhaal op gang, maar dat de werkelijke schurk van het verhaal M is, hij is degen die het hele idee van de nanobots heeft laten uitwerken en in de wereld heeft gebracht en net als wat vroeger in de eerste films Blofeld deed, is hij het die voornamelijk achter de schermen blijft opereren en zijn mensen het vuile werk laat opknappen en uiteindelijk zelf buiten schot blijft.

Nog verder filosoferend zou je ook zelfs kunnen zeggen dat de film eigenlijk niet over Bond gaat, maar over Madeleine. Alles draait feitelijk om haar, dit wordt ook een aantal keer door Blofeld letterlijk zo gezegd. De film begint en eindigt ook met haar. In het begin in de Matera scene, zien we Bond en Madeleine in de Aston Martin door een tunnel naar buiten rijden en op het eind van de film rijdt ze samen met Mathilde in een Aston Martin weer een tunnel terug in. De cirkel is rond en daarmee het verhaal uit.

Overigens had ik tijdens het kijken naar de scenes tussen Mathilde en Bond het gevoel dat deze in een compleet andere film thuis hoorden en hoe vertederend het kind misschien ook was, met een typische Bondsfeer en met Fleming had dit niet veel van doen.

Ook kun je na deze film wel tot de conclusie komen dat het hele optreden van Blofeld toch op een behoorlijke teleurstelling is uitgelopen. Men had hem er niet in anderhalve film zo doorheen moeten jagen, maar langzamer moeten brengen. Het blijft een gemiste kans. Zelfde geldt voor "de Poison Garden", ofwel "de Tuin des Doods", die eindelijk een Bondfilm is in geschreven, maar waar dan vervolgens eigenlijk niets mee wordt gedaan. Zonde!
Ook de dood van Leiter vond ik vrij onnodig en voor de zoveelste keer wordt een klassiek Fleming karakter opgeofferd voor één emotionele scene, die voor het verdere verloop van het verhaal er ook totaal niet toe deed (zie ook Mathis in QoS).

De henchman is dit keer ene Primo, met als voornaamste opvallende eigenschap een soort van bionisch oog, wat tevens dient als camera, waarmee hij in verbinding staat met Blofeld. Hoe die laatste de beelden ontvangt, terwijl hij in een zwaar bewaakte gevangenis vertoeft, wordt nergens uitgelegd. Ook is het vreemd, wanneer Blofeld het verhaal uit is geschreven, dat hij plotseling voor Safin blijkt te werken.

Het einde met de dood van Bond had voor mij niet gehoeven, maar is in de context van het verhaal niet onlogisch en er valt mee te leven. Had ik het anders gewild? Ja! In iedere andere Bondfilm had hij het gewoon overleefd. Het deed mij eerlijk gezegd de tweede keer meer dan bij de eerste kijkbeurt.

Eerste regisseur Danny Boyle had een hele andere film voor ogen, lichter van toon en hij vond de dood van Bond een belachelijk idee, vandaar dat hij ook is opgestapt.

Verder zit de beste actie, net als bij de meeste Bondfilms van de afgelopen jaren, aan het begin en is het verder vooral veel geschiet en geren. Blijf het vreemd vinden om Bond vooral met een zwaar wapen te zien rondlopen, dat hoort toch meer bij een commando, dan bij een geheimagent. Ik moet goed nadenken, of ik ooit Connery en Moore dat heb zien doen.

Conclusie: geen slechte film, maar niet één waar ik nou enorm enthousiast over ben.
Een zeven, ofwel 3,5 ster.

avatar van FilmFreak20

FilmFreak20

Vind dit wel een goeie James Bond film, mss wel 1 van de beste dat ik al heb gezien.

Echt uitkijken naar een James Bond film doe ik nooit, maar deze heeft me wel verrast.

Vooral omdat ik het einde niet had verwacht van deze film (gebeurt niet veel).

Daniel Craig is een hele goeie acteur.

Aangezien dit zijn laatste bond film is moest ik deze wel zien!

Heel benieuwd wie de nieuwe bond wordt, hopelijk de volgende films van dit niveau.

Dan zou ik wel eens kunnen uitkijken naar de nieuwe bond film.

avatar van JJ_D

JJ_D

Aldus wandelt James Bond de 21ste eeuw binnen. Met een opvolgster die losbreekt uit het stereotiep van witte machoman. Met een Q die homoseksueel mag zijn zonder dat ‘seksuele voorkeur’ wordt gethematiseerd. Met een adembenemende Bondgirl die niet per se voldoet aan het cliché van de sexy vamp, maar die echt een vrouw mag zijn, uit een stuk. Léa Seydoux. Moeder. Oh!

Ook de finale is uiteraard zeer verrassend, in zekere zin zelfs postmodern: wie kan, wie durft James Bond na dit orgelpunt nog reanimeren? Cary Joji Fukunaga drukt kortom fors zijn stempel op de serie, mede door de psyche van een gebroken Daniel Craig maximaal uit te spelen. Niettemin zitten er wat gaten in het verhaal, plotmatige onduidelijkheden (wat ontgint men op het eiland, waarom baadt het in zuren, wat drijft Lyutsifer Safin anders dan een bordkartonnen rancune, ...?) die schijnbaar getolereerd worden omwille van de visuele grandeur. De actie overstemt bovendien de chemie tussen Craig en Seydoux, maar enfin, het zijn slechts kanttekeningen bij een film die tegelijk spannend-onderhoudend als verrassend eigentijds aandoet. En bakens verzet.

Weliswaar niet revolutionair, maar toch aangenaam verrast door deze ‘No Time to Die’. Uitkijken naar het vervolg dus. Hoewel…vervolg?

avatar van brabusRUS

brabusRUS

De film begon goed, maar in de laatste 45-30 min was ik er wel klaar mee. Deze film duurde ook gewoon veel te lang. Qua acteurs en acteerprestaties zat het wel goed. Behalve die 'Russische' wetenschapper met een onrealistische accent? Het is geen jaren 80 meer, hoe moeilijk is het om een Russisch sprekende acteur te vinden voor zo'n (kleine) rol.

avatar van Noodless

Noodless

Vrij droge Bond film waarbij vooral de tijdsduur overdreven is gezien het verhaal en de uitwerking ervan. Craig als Bond zeker niet de beste, maar ook niet de slechtste want er valt genoeg te beleven ondanks de sterke serieuze toon van de film. Nu, de films met Craig als Bond zijn sowieso serieuzer en vol met donkere kantjes wat in de vroegere Bond films duidelijk minder aanwezig was. Dit verhaal komt misschien wat complex over want je hebt hier drie kampen, nl. Christoph Waltz als Blofeld, Rami Malek als Lyutsifer Safin en James zelf. Daartegenover heb je ook M die in het geheim iets laat ontwikkelen waardoor hij ook niet vrij uitgaat en natuurlijk Léa Seydoux als Madeleine. Ondanks enkele plotgaten kan je toch vrij gemakkelijk doorheen kijken, al krijg je niet echt een duiding waarom Safin de wereld wil laten boeten. De openingsscène is gaaf en de eerste autoachtervolgingen in de stad is wederom top. Ook de scène in Cuba met Bondgirl Ana de Armas als Paloma wordt leuk en wat luchtig gebracht dankzij Paloma. Daarna verwatert het toch wat op gebied van dit soort scènes, zelfs de slotscène op het eiland komt niet meer in de buurt van het niveau in het eerste uur. Lashana Lynch als Nomi ( de nieuwe 007 ) weet weinig toe te voegen zowel in het verhaal als personage. Het slot heeft wel een verrassing voor de kijker, ook al zou je het wel kunnen vermoeden gezien de vele mogelijke openbaringen van media of vrienden, maar die piste heb ik gelukkig kunnen ontwijken en bewust weinig of niks over gelezen. Het enige punt dat dit kon aanduiden was dat dit de laatste film van Craig als Bond was, maar dat is geen garantie voor dit einde. Misschien geen gelukkig einde, maar wel bevredigend gezien het verloop van het verhaal en de opzet in vorige Bondfilms. 7/10

avatar van maus9

maus9

De zoveelste film die vakkundig de nek wordt omgedraaid door de woke tumor van Hollywood.

De enige bond film van Daniel Craig die ik wel goed vond was Casino Royale.

Doe mij maar weer de ouderwetse Bond cultuur van Pierce Brosnan en Sean Connory.

avatar van Boneka

Boneka

Prima Bond film met wel heel veel actie. Het verhaal is voortgeborduurd op Spectre en is zeker beter. Hij duurt erg lang maar dat is niet echt een probleem. Ik verwacht wel weer een keer een ouderwetse Bond film van kop tot staart want door de vele wel prettige acties wordt het verhaal soms wel wat ondergesneeuwd. Daarbij moet je goed bij de les blijven! Malek doet het trouwens prima.

Ben wel blij dat deze Bond film een 4k uitgave heeft want de normale blu ray is qua beeld een stuk minder!

Film 4,0

Beeld (4K) 5,0

Beeld (2K) 3,5

Geluid Dolby Atmos 5,0

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Na een magnifieke openingsscène verwordt 'No Time To Die' (2021) tot een chaotisch ratjetoe van totaal verschillende tonen. Zoals 't enerzijds recht probeert te doen aan de serieuzere kant van de Daniel Craig-films als psychologische karakterstudie, terwijl 't anderzijds eveneens vol inzet op cartooneske onzin. Het gevolg is een film waarin je nogmaals zit opgescheept met de schmierende Blofeld uit 'Spectre' (2015) en een Rami Malek die een bordkartonnen superschurk neerzet. Het werkt voor mij ook niet helemaal dat 'No Time To Die' (2021) op weinig subtiele manier de seksistische nalatenschap van de superspion probeert te thematiseren, maar zonder daarin écht grensverleggende keuzes te maken in het narratief. Zo krijgt 'de nieuwe 007' (Lashana Lynch) weinig meer persoonlijkheid dan dat ze bekvecht met Bond en blijf je als kijker op je honger zitten als Paloma (Ana de Armas) zichzelf op de kaart zet in die ene actiescène. Het is een beetje zoals 't fictieve popliedje uit de Amerikaanse roman 'The Nix' (2016), waarin een tienersterretje een wereldhit heeft met de catchy tekst 'You Have Got To Represent'. Representatie als een doel op zich, maar nog altijd keurig ingebed in de verwachtingen van mensen waardoor het een lege huls blijft. Eerlijk gezegd had ik er meer respect voor gehad als ze gewoon direct 't risico hadden genomen om een Bondfilm te maken rond een vrouwelijk personage.

avatar van Fisico

Fisico

Er is al heel veel verteld over deze laatste film met Craig. Valt nog bitterweinig aan toe te voegen. Die openingsscènes van Bond zijn traditioneel wat mij betreft vaak al het hoogtepunt van de film. Dat is hier niet anders. De idyllische plaatjes van het sfeërieke decor van Matera is werkelijk mooi in beeld gebracht. Vele scènes zitten echter al vervat in de trailer, beetje jammer, maar desalniettemin is het genieten geblazen van de explosieve actie en stunts. Dergelijke coctail wordt niet meer herhaald in de film al is het einde ook zeker niet slecht, alleen anders.

De films met Craig waren wat mij betreft donkerder, met een Bond ook die kwetsbaarder leek. Een man die na vele oorlogen (Skyfall bvb) vooral nood had aan mentale rust. Door hem in de eerste plaats te vervangen door een nieuwe 007 vond ik wat vreemd. Over het personage zelf kan gediscussieerd worden, ben er ook niet 100% voor te vinden als vervanger én codenaam voor Bond. Ik vond haar bovendien ook niet echt charismatisch en het matchte ook niet echt met Bond zelf.

Ana de Armas als Paloma was een erg frisse verschijnen en ook Léa Seydoux kon me zeker bekoren. Ondanks het vele geweld krijgt een Bond steeds het leeftijdslabel vanaf 12 opgeplakt. Op zich verdedigbaar om hun waarden te behouden (geen naakt ondanks terugkerende wulpse scènes en ook geen bloedspetters ondanks de talloze doden).

Prima en verrassend einde ook, ook al had ik vaag geweg opgevangen dat hij ging sterven, alleen wist ik nog niet hoe. Ben het even kwijt in welke oude Bond James het graf van zijn vrouw ging opzoeken (hij wordt vervolgens even later met de helikopter weggebracht), maar dat familiegegeven is toch een oude wonde die hij steeds in zich heeft gedragen.

Het is een onderhoudende film met veel aktie en achtervolgingen. Alleen in het begin effe had ik het goede gevoel wat ik bij de beste James Bond films had het bleef echter bij pakweg de eerste 20 minuten.

Daarna had ik sterk het gevoel naar de zoveelste middelmaat aktie film te zitten kijken en dat voor een film waar het budget aanzienlijk hoger ligt dan de meeste aktiefilms. Nee, ik kan er niet meer voor geven dan een klein 6je op de schaal van 10.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1955 berichten

Ik ben eigenlijk niet zo van de James Bond films. Waarom? Omdat het steeds een herhaling is van hetzelfde. Toch kijk ik ze allemaal, omdat ik nou eenmaal van wel een beetje actie houd.

Deze is best goed in de reeks.

Daniel is niet knap, maar heeft toch wel iets. Stoere bonkige vent. De nieuwe 007 komt totaal niet over. Dus hopelijk gaat ze niet vaker in James Bond films spelen.

Verder was de actie supergoed gedaan. Alleen de speelduur is véééééél te lang. Als je er een uur uitknipt, had je pas echt een spektakel van een film gehad. Veel te veel slap geouwehoer.

avatar van Corcicus

Corcicus

De slechtste James Bond-film met Daniel Craig wat mij betreft. Het voelde heel generiek aan. Enkele fenomenale achtervolgingen niet te na gesproken, vond ik dit toch tamelijk saai (zeker de eerste helft) en niet onderhoudend genoeg. Het scenario was helemaal niet om over naar huis te spreken en dat het personage Bond elke sequel meer 'nieuwe man' wordt, bevalt me ook al niet.

avatar van MRE22

MRE22

Dit is wel de slechtste James Bond in jaren... veel te langdradig, geen samenhang of duidelijk verhaal. Geen moment is er spanning of emotie die je kunt voelen. Erg teleurstellend. Een bij elkaar geveegd script.

Waardeloos.

avatar van Decec

Decec

Uitstekend actie/avontuur/thriller spannend film...

Prachtig 4K hd kwaliteit breedbeeld...

Perfect achtergrond geluid/muziek Dolby Atmos...

Uitstekend acteerwerk...

Perfect camerabeweging....

Top ben benieuwd vervolg James Bond...

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Zonder meer één van de beste Bonds van de laatste tijd. Je weet wat je van Daniel Craig mag verwachten en dat levert hij weer af. De 'kritiek' dat Bond qua karakter 'minder macho' wordt klopt. Aan jou of je dat wel of niet positief vind. Ik vind het verfrissend en het geeft diepgang aan de persoon Bond. Als je er allergisch voor bent: kies dan beter één van de oudere Bond films waarmee hij standaard met de zoveelste mooie dame in de laatste scene het bed deelt terwijl M hem probeert te bereiken. Deze film bouwt duidelijk voort op Skyfall en Spectre en doet dat op uitermate sterke wijze. Ook de rest van de cast acteert duidelijk en de typische Bond humor en 'speeltjes' zijn ook weer aanwezig. Leuk dat de befaamde Aston Martin DB5 weer van de partij is en als Toyota Land Cruiser fan kon ik ook erg genieten van de prachtige achtervolging tussen de Toyota en de Landrover met (uiteraard) de Toyota als winnaar. Er is ook kritiek. De (4K) filmkwaliteit is op zich goed, maar er wordt soms te stevig met kleurfilters gewerkt en het contrast is wat overdreven sterk gemaakt. Verder zijn enkel actiescenes zó ongeloofwaardig dat het me uit de film haalde (zo'n 'yeah, right!' momentje). Dat hoeft van mij niet. Voor rest uitstekende Bond film: 4.5 sterren.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Weer een goede film van James Bond, niet de beste film uit de reeks, maar wel weer ouderwetse actie zoals we gewend zijn, ook hier weer veel achtervolgingen en een spectaculair begin en eindstuk.

Het einde was emotioneel maar wel goed gedaan.

Toch miste ik wel een echte Bond girl en miste wat meer spektakel zoals we wel zien bij de films van Pierce Brosnan die geweldige actie en technische snufjes laat zien (zoals bijvoorbeeld een onzichtbare auto, explosies van een tank etc.), maar ieder zijn smaak natuurlijk.

avatar van Justinvdk

Justinvdk

Voor mij op Skyfall na de beste Craig-Bond.De actiescènes zijn zoals altijd erg fraai en visueel ziet het er allemaal prachtig uit. Ik las hier wat opmerkingen over de overdreven filters en het hoge contrast en hoewel ik dat begrijp vond ik het persoonlijk erg fraai. Qua verhaal is het misschien niet eens het beste of epische deel uit de reeks, maar het voelde voor mij allemaal wat meer als een persoonlijk verhaal en dat vind ik voor een afsluiter wel passend. Het emotionele einde met de dood van James Bond deed mij toch wel iets merkte ik.

De vaste cast doet het naar behoren. Over Craig is al heel veel geschreven en ook ik moest eerst wennen, maar uiteindelijk is hij enorm op mij gegroeid als bond. Fiennes, Whishaw en Harris spelen hun rollen ook leuk. Over de rol van Lynch als Nomi ben ik minder enthousiast, vond haar niet helemaal op d'r plek. Christoph Waltz vind ik een fantastisch acteur maar zijn rol als Blofeld vind ik iets minder geslaagd. Rami Malek vond ik prima spelen, maar denk dat hij vooral leidde aan een gebrek aan screentime. Voor mijn gevoel was hij veel minder aanwezig dan een Javier Bardem of Mads Mikkelsen waren, maar ik kan het mis hebben.

Al met al heb ik mij zeer vermaakt met deze film. Het had wat minder de charme, technische snufjes en spionage vibe van oudere films, maar het was toch een toffe film. Kijken wat de toekomst brengt voor de franchise!

avatar van blackwolves

blackwolves

elke acteur die bond ooit heeft gespeelt een aparte blu ray dvd sean connery pierce bosnan daniel craig waarom niet timothy dalton? minder dan de andere? de ene bond beter dan de andere waarom dan niet blu ray collection van timothy dalton bedoel alle films van zijn roll als james bond

Was zo slecht, een zwarte vrouw di 007 klopt niet james bond nog leeft en spectre opeens iedereen omkomt. Ook hoe hij een vrouw en kind heeft was geen goed keuze. Dan was een zwangerschap van madeleine beter aan het einde. Ook hij haar opeens verlaat. Terwijl hij weet zij de dochter van dr white is. Ze konden beter abortus plegen als je vader geheim agent is.Ok de schurk is te veel een psychopaat en kan beter weer een spectre lid zijn zoals als die spectre lijfwacht in het geheim werkte voor Bloemendaal en hij hielp ontsnappen dat is origineel.

Al met al een zeer rommelige film met een verhaal dat alle kanten op gaat, maar geen geheel vormt.
Ik snap dus ook niet dat er zo slordig met het erfgoed van Bond wordt omgesprongen.
Eerst al die vrouwelijke 007, die eigenlijk alleen maar in de weg loopt. Wat een vervelende en arrogante uitstraling heeft zij. Bah.
Ana de Armas mag maar relatief kort Bond girl spelen. Steeds denk je, zal haar jurk heel blijven.
Léa Seydoux zet een heel degelijke rol neer. Haar jonge dochter in de film is alleen te veel betrokken binnen actiescènes. Ik vond dat slecht.
Ik ergerde me aan Rami Malek. Hoe gekker hoe beter, dat vind ik dus niet. In een Zuid-Koreaanse misdaadfilm soit, maar het moet geen freak show worden in een Bond. Die Russische wetenschapper is ook erg karikaturaal.
Af en toe heb je het eerder het idee naar een Kuifje live action film te kijken. Het is zo cartoonesk.
Ralph Fiennes speelt een heel twijfelachtige M. Rare uitstraling heeft hij.
Daniel Craig ziet er voor zijn leeftijd wel oud uit. Het wordt wel wat genant met die jonge dames.
Het einde is gewoon zeer mwoah. In slechte soapseries gaan acteurs die geen contractverlenging krijgen ook dood in de serie, dan worden ze op die manier uit de serie geschreven. Maar hoe kan je James Bond nou dood laten gaan in de James Bond reeks... Je laat toch Batman toch ook niet sterven in Batman films?
En wat komt er dan nu in de volgende Bond film? Een hippe transgender actieheld?

avatar van FlorisV

FlorisV

Een nogal wisselvallige Bond, die vooral veel te lang duurt en van alles in de film wil proppen.

De openingssong vond ik ronduit wezenloos. Het hiernaast uit de mottenballen halen van All The Time In The World werkte voor mij ook niet. Dat is een romantischer stukje maar dat is deze film gewoon nergens. Een voorbeeld van hoe dat beter kan zie ik dan bijv in Living Daylights met If There Was A Man.

De actie in het begin is aardig maar hebben we al vaker gezien en voelt nogal als herhaling.

Zogenaamde stagiaire (waarom wordt gezegd dat ze nog maar een paar weekjes actief is, lijkt me duidelijk van niet?) Ana de Armas is wel erg competent. Bond nieuwe stijl, oh wat willen ze deze franchise toch graag nog meer moderniseren, gaat hier weer compleet over de top op de feministische toer en dan heb ik de nogal pedante Nomi nog niet eens genoemd. Gelukkig blijft die nog net te tolereren.

Rami Malek (o.a. Mr Robot) is op zich wel weer een goeie villain, door zijn creepy gezicht, met erg goed gedane makeup. Het verhaal best behoorlijk, zelfs lekker mysterieus af en toe, maar de weg naar Malek toe is wel omslachtig en maakt dat er wel een uur van de film af had gekund.

Dat eiland van Malek was een prachtige locatie van buiten en echt typisch Bond qua concept maar aan de binnenkant hebben ze er weinig interessants mee gedaan. Deed verlangen naar de mooie sets van bijv Spy Who Loved Me.

Slap aftreksel van Jaws "cyclops" is nergens bedreigend, een goedkope gimmick die geen enkel epic gevecht krijgt.

En wat is Q toch een slaapverwekkend mannetje geworden hier zeg, och och. Traditioneel toch goed voor de humor maar die zat er hier dus echt totaal niet in.

Ralph Fiennes als M...lijkt ook half te slaapwandelen, ik vraag me af of die er wel zin in had.

En Miss Moneypenny...normaal altijd goed voor een flirtje en grapje, was hier echt gebakken lucht.

Dan het sterven van Bond...het lijkt wel symbolisch bedoeld....zo daar dan, dood aan het patriarchaat! Ik hoop dat dit vooral het einde is van het Craig tijdperk en dat ze maar definitief nokken met Bond. Het werkt gewoon niet meer

Al met al voelt deze Bond als teveel weglaten van de goeie Bond elementen (kleurrijke, grote sets, stunts, humor) zonder daar voldoende voor terug te leveren. Alsof je naar een fletse zwart wit versie zit te kijken van iets, met slecht geluid. Het bestempelen van critici als te zure ouwe mannetjes die niet tegen verandering kunnen is goedkoop. Als je een auto gaat kopen wil je ook dat die er mooi uit ziet en vooruit kan rijden. Niet alles moet anders en verandering is niet altijd verbetering.

avatar van Film Fan

Film Fan

Een van de slechtste Bond films ooit gezien, helaas. Ik heb altijd kunnen genieten van diverse Bond's en ook van Daniel heb ik een paar leuke gezien maar dit is echt onder de maat. Nu zijn de verhaallijnen van deze reeks nooit hoogvliegers geweest maar hier zit helemaal geen verhaal in. Het is een aaneenschakeling van elkaar verbouwen en meer niet. Geen spanning, humor of een grappige dialoog. Ik ben bang dat Bond dood is. Erg jammer dat ze de kip met de gouden eieren de nek hebben omgedraaid.

Niet de beste films van hem.

Intro film begint niet sterk.

Muziek titel song vond ik ook niet sterk.

Motor stunt, waar hij omhoog springt is niet erg goed in beeld gebracht.

Einde op het dak, dat hij niet zou kunnen ontsnappen, niet sterk, niet iets voor James Bond.