menu

Hier kun je zien welke berichten Justinw als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

A-Team, The (2010)

Alternatieve titel: The A Team

3,0
Aardig,

Was al van plan om naar The A-Team te gaan, maar omdat we op een zeker moment doelloos in de stad liepen en de bioscoop passeerden zijn we maar meteen gegaan. En we hebben ons prima vermaakt.

Het is zeker geen meesterwerk en de sfeer is anders dan die van de geweldige serie, maar toch is het voor get mainstream publiek een leuke film.
De rollen worden aardig vertolkt. Rampage Jackson is geen B.A maar doet het toch wel aardig. Niemand zou naar mijn mening B.A goed kunnen naspelen(op een Samuel L. Jackson na mischien?).
Neeson doet het leuk maar is inderdaad wat te seruis af en toe, Face en Murdock doen het ook gewoon degelijk.

Het inhuren van The A-Team komt jammergenoeg niet aan bod. Andere dingen zoals de vliegangst van B.A. Zelf armour maken en nog veel andere kleine dingetjes komen wel aan bod. De film voelt dan ook niet echt aan als The A-Team.
De twistplotjes zijn leuk maar helpen hier ook aan mee.

Geen echte A-Team sfeer geproefd maar toch erg vermakelijk.
* * *

About Schmidt (2002)

4,0
Treffende film.

Jack Nicholson draagt hier in zijn eentje een ijzersterke film. Payne weet een personage neer te zetten waar ik al wel eens gedachten over had. Een gepensioneerd iemand die eigenlijk helemaal niemand meer heeft en geen doel in het leven heeft. Hij zoekt toenadering door zijn eenzaamheid maar door zijn eigen arrogantie/egoïsme krijgt hij geen wederzijdse liefde.

Deze film richt zich gewoon op 1 personage en diept dit personage uit. Dat vergeet men nog wel eens in drama's. Heerlijke sfeer die Payne hier neerzet en samen met een ijzersterke acteerprestatie van Nicholson zeker het kijken waard. Hij is echt soms nogal wat traag.

Ace Ventura: When Nature Calls (1995)

Alternatieve titel: Ace Ventura Goes to Africa

2,5
Eindelijk weer eens een filmpje,

Deze maand door drukte nauwelijks geen film gezien, en gister had ik eindelijk even wat tijd voor mezelf. En wou toen ook niet meteen een zware film. Mijn keus viel op Ace Ventura 1 maar ik kwam er al snel achter dat ik hem vrij recent nog had gezien. Dus dan maar deel 2.

Als je niet van Jim Carrey houdt, geef deze film dan geen kans en laat hem voorbijgaan. Maar ik kan hem altijd wel waarderen. Vooral in Dumb & Dumber
Vooral in het begin is de film kwa komedie best sterk, ik kon er toch wel om lachen. Met qoutes als 'Like a glove' en de gekke trekkenbekkerij.

Het verhaal is natuurlijk helemaal niks, cinematografisch en soundtrack ook niet noemenswaardig. En aan het einde zwakt de film toch wel behoorlijk af.
Toch vermaakt de film wel, en Jim Carrey draagt dan ook de hele film. Ook de terugspoelactie zit er weer in. Maar wel iets minder grappig als in deel 1.

2.5*

Achievers: The Story of the Lebowski Fans, The (2009)

Alternatieve titel: The Achievers

2,5
Op zich wel leuk, en ook wel wat ik verwachte.

Zoals Pitakaas als zei, zijn de echte freaks het middelpunt. Er wordt aandacht gegeven aan de oprichters van het Festival, aan de acteur die in de echte film spelen. Wat mensen waarop gebaseerd zijn. Wat weetjes etc.
Alleen ik ben het niet helemaal met Pitakaas eens over..

De mensen die naar de fests gaan zijn gewon echte mafkezen, sorry dat ik het zeg.


Tuurlijk zijn er echte mafkezen(zoals die Stormy) die compleet doorgedraait zijn, maar ik geloof niet dat het allemaal zijn. Als er wat muziek is, een beetje praten over de film. Het is gewoon een festival. En dat dat dan over de film gaat.

De mening van The Coen Brothers over het feest kan ik niet vinden. Maar ze moeten er aan de ene kant ook wel blij mee zijn. Want anders was de film in de vergetelheid geraakt, en zag de carriere van de Coen's er nu heel anders uit.

De docu is geen visueel hoogtepunt maar is visueel niet slecht te noemen. Gewoon docu stijl. En je argument over de poster snap ik niet echt. Als je een docu maakt, en je begroting ervoor is 10.000 euro, en z'n poster laten maken kost niks. Mischien 100-200 euro. Ik zelf kan zoiets maken, gewoon photshop vector stijl.

Ik had graag wat meer willen zien over de onderliggende lagen van de film. Waarvan er een aardig aantal zijn. Maar daarvoor moet je deze docu niet zijn. Maar dan moet je dit gaan kijken..
Film Analyse Die overigens erg aan te raden is.

Had toch nog wel wat meer willen zien van Het Fest. Er word beeldmateriaal gegeven, maar toch mis ik iets.

De reden waarom het gewoon origineel een flop is. is simpelweg dat als je voor de eerste keer de film kijkt, jezelf focust op het plot. Als je hem vaker kijkt zie je de onderliggende lagen, de memorabele dialogen, en het visueele meesterwerk, wat de Coen Brothers hebben gecreeerd.

Toch wel een leuk tussendoortje zo vlak na de film.

Adventures of Robin Hood, The (1938)

3,5
Uit de oude doos,

Maar dat zie je er niet vanaf. De kwaliteit en kleuren zijn werkelijk verbluffend. Als de film ui de 60-er jaren komt, had ik het geloofd.
Een van de eerste kleurenfilms, maar het ziet er ongekend mooi uit.

Dan de film zelf, het volgt het klassieke Robin Hood verhaaltje zoals ik hem ken. Met de ontmoeting van Little John etc. Maar omdat het alle gebeurtenissen wil vertellen zit er een weergaloos tempo in de film. De dialogen, gevechten gaan allemaal in een razend tempo. Dit verbergt de acteerfoutjes toch wel een beetje. Want dit was verre van vlekkeloos. Maar zoals de anderen hier al zeggen, Errol Flynn houdt zich prima staande door zijn uitstraling. De cast heeft er zichtbaar plezier in. En ik heb me ook prima vermaakt met deze film.

Een ruime 3.5* voor deze tijdloze film.

Adventures of Tintin, The (2011)

Alternatieve titel: De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn

3,5
Ziet er allemaal prachtig uit en het doet het Kuifje universum eer aan. Hoop hier snel nog een deel van te zien. Sowieso kun je hier wel zeker een aantal films van maken.

After the Sunset (2004)

1,5
Het heist gedeelte van de film is erg zwak en speelt zich eigenlijk af op de achtergrond. De inhoud die de film dan moet dragen is ook ver te zoeken, Brosnan en Hayek zijn daarvoor te zwak. Naomie Harris en Woody Harrelson heb ik hoger in aanzien alleen kunnen die de film dan ook niet meer redden....

Airplane! (1980)

Alternatieve titel: Flying High

3,0
Ted Striker: My orders came through. My squadron ships out tomorrow. We're bombing the storage depots at Daiquiri at 1800 hours. We're coming in from the north, below their radar.
Elaine Dickinson: When will you be back?
Ted Striker: I can't tell you that. It's classified.


Erg vermakelijk,

Veel beter dan de recente .........movie troep. Natuurlijk is er veel erg flauw. En zijn er ongeveer honderd grappen waar de acteurs het heel letterlijk nemen met uitspraken maar wat heb ik een paar keer gelachen.

Hays doet het leuk, Hagerty is niet te pruimen. Maar vooral de bijrollen van Leslie Nielsen en Lloyd Bridges doen het hem.
Lekkere originele grappen in een leuk decor. Het verhaaltje stelt niks voor maar daar ging het ook niet om.

Erg leuk * * *

Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel (2009)

Alternatieve titel: Alvin and the Chipmunks 2

2,0
Redelijk vervolg, de liedjes zijn oke. The Chippettes zijn ook wel aardig. Theodore is het leukst. Maar niet bijzonder, 1 keer kijken en dan nooit weer.

2*

Amazing Spider-Man, The (2012)

2,5
Had verwacht dat deze wat leuker zou zijn dan de vorige serie. Maar op een paar momenten na valt de film weer prachtig in het keurslijf van Hollywood. Gemiste kans.

American Gangster (2007)

4,0
Laats aangeschaft en toch wel een goede aankoop goede film over Frank Lucas en aan de andere kant Richie Roberts, ik vind Crowe en Washington beide goed acteren en ook de rest van de cast doet zijn werk, soms was de spanning er een beetje af en dus is het geen perfecte film maar wel net een 4 waard.

* * * *

American History X (1998)

3,0
Toch wel een tegenvaller.

Het is een goede film daar niet van. Edward Norton doet het goed maar niet uitstekend.Het zwart/wit filter voor het verleden was aardig. Het script is ook goed, maar er waren een paar punten die me stoorden.

Zoals, de heroische muziek(de koren met hoge noten), ik kon het niet waarderen.
Ook de basketbalscene was echt weer z'n typisch amerikaanse scene.
Het einde zag je al van heel ver aankomen.
The all of a sudden transformatie van Derek ging wel heel makkelijk. Een skinhead is niet trouw aan het volk, en dus zijn het allemaal verraders.En vooral voor iemand die een leider was en medeoprichter van een bende en mensen zo hersenspoeld in negatieve zin naar de kleurlingen, zal naar mijn persoonlijke mening niet zo snel zijn overtuiging zo radicaal omgooien.

Nee, hij was prima weg te kijken. Maar het meesterwerk waarop ik gehoopt had bleef uit. Snap ook wel waarom de meesten deze film zo hoog waarderen.

3*

American Made (2017)

2,0
Tom Cruise is Tom Cruise, Doug Liman vliegt ook op de autopilot. Daar is op zich niks mis mee en de film heeft voor meer dan de helft een redelijk tempo erin zitten dat naar het einde helaas wat inzakt. Je loopt alleen wel met een leeg gevoel naar buiten en morgen weet je hier niks meer van. Als er dan nog wat te lachen valt is dit niet erg, maar dit is een thriller..... Die wat mij betreft dan ook niet genoeg spanning heeft.

Nee, Liman gooit er weer middelmatige films uit die boven op de stapel terecht komen. Wat mij betreft een beetje het probleem in Hollywood op het moment, zoutloze films die op safe spelen. Edge of Tomorrow van Liman is langs mij heengegaan dus die moet ik nog even zien want daar hoorde ik nog wel goede verhalen over.

American Psycho (2000)

4,0
Eindelijk dan eens gezien.
Wel eens wat vlagen opgepikt via de kabel-tv. Maar toen ik heb voor een leuk prijsje als BR zag liggen bij de Media Markt niet geaarzeld.

American Psyscho is z'n film die je wel of niet voelt. Ik deed eigenlijk beide. De film heeft echt een aantal geweldige vondsten en scenes. Vooral die scenes in zijn huis met voice-overs, geweldig. Maar het veel scenes vond ik dan weer lelijk qua vormgeving. Christian Bale vond ik ook wisselend, die koele blik en acteerstijl gaat perfect. Maar die emoties die hij dan wel toont zijn soms erg slecht. Overacting?

Wisselend dus. Het einde kon ik overigens ook weinig mee. Dat het allemaal in zijn hoofd zou afspelen(?) heb ik wel eens vaker gezien dus echt een shock was het niet. Het einde was wel lekker direct waar ik wel van hou. Niet zo traditioneel wat we vaker van Hollywood zien. Toch deed die weinig met me.

3.5* voor nu. Maar deze kan zeker nog een herbekeken worden.

Edit: Die komedie/horror vond ik beide niet echt overtuigend.
Heeft de serie Dexter hier trouwens inspiratie uit geput?

American, The (2010)

3,0
Cinematografie is super, acteerwerk sterk, actie is subtiel, verhaal is standaard maar dat is ook niet het voornaamste doel van deze film alhoewel er wel thriller staat.

Iets totaal anders dan wat het Amerikaanse publiek verwachte. Doch is het een fijne film. De film is echter geen meesterwerk maar een keer iets anders.
Mijn cijfer hangt dan ook in het midden.

Fijn dat een Nederlandse regisseur wat voeten aan de grond heeft in Amerika, maar het grote publiek daar is denk ik niet overtuigd van zijn kunsten.

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)

Alternatieve titel: Anchorman

2,5
Doet wat het moet doen, leuke cast. Beter dan Old School die ik de dag erna zag.

Argo (2012)

3,0
Prima in orde, alleen het script/story is te saai om de film wat unieks te laten zijn. Jammer, met een goed script ben ik ervan overtuigd dat Affleck een goede film neer kan zetten.

Arrival (2016)

5,0
Denis Villeneuve is gewoon de beste regisseur die op dit moment met regelmaat films op het doek laat verschijnen, en dit bewijst hij met een van de beste sciencefiction films van de afgelopen jaren opnieuw. Als ik al niet hyped was voor Blade Runner 2049 ben ik het nu wel, en dan ook nog met een Roger Deakins achter de camera.

As Good as It Gets (1997)

3,5
Topfilmpje die ik gekocht heb van een medeMMer.

Nicholson en Hunt acteren beide super, Greg Kinnear en Cuba Gooding Jr. doen het ook gewoon degelijk. Het verhaal is superleuk. Ik wou eerst een 4 geven, maar soms is het ietwat Cliché en ook het einde was wat voorspelbaar. Dus nu een ruime 3.5*

Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, The (2007)

Alternatieve titel: The Assassination of Jesse James

5,0
Overweldigend en direct naar mijn top 10. Niet een echte western maar een psychologisch drama. Zal binnenkort een uitgebreide recensie geven.

Assault on Precinct 13 (1976)

3,0
Netjes,
Wilde me eens verdiepen in John Carpenter waarvan ik wel een aantal films heb gezien maar niet bewust.
Oorspronkelijk wou ik eerst zijn Escape From's kijken, ik kon echter deze meepikken op een dubbeldvd bij de MediaMarkt. Vannacht dan maar in de dvd speler gestopt en toch wel aangenaam verrast.

Voor een low-budget film heeft Carpenter een sterk staaltje werk afgeleverd. Met een bijelkaar geraapt zooitje, zijn buurman die Wilson speelt bijv. En een zwarte agent die in wat Blaxpliotation heeft gespeelt.
Het oogt wel allemaal wat statisch en het acteerwerk is verre van hoogstaand. Maar Stoker en Joston doen het dan toch weer aardig. We stoppen er ook nog een leuke meid in genaamd Laurie Zimmer die verrassend veel weg heeft van Laetitia Casta. En met de "bad-guys krijg je helemaal niks mee te maken. Dit heeft dan wel weer zijn charme. De film vliegt verrassend snel voorbij, en duurt misschien maar één uurtje voor je gevoel. En dit komt door de beklemmende sfeer die Carpenter hier neerzet met een aardige soundtrack.

Kortom een goede eerste(bewuste) kennismaking met Carpenter. Al zou dit nooit een favoriet worden, toch een 3*

Assault on Precinct 13 (2005)

3,0
Nog steeds een aardige film. Alleen is deze film wat meer gefocust op de actie dan op de sfeer zoals het origineel. Het plot is iets verandert wat nieuwe gadgets etc etc. Het enige ongeloofwaardige is. Dat Hard-Core S.W.A.T leden (want ja zo zagen ze eruit) het niet kunnen winnen van 3 agenten met een paar onervaren schutters. Er waren veel openingen die ze massaal konden bestormen zoals dat gat bij de cellen. I.P.V daarvan kwamen ze maar met z'n 2en of zelfs maar met 1 man.

Voor de rest is het allemaal wel vermakelijk maar echt bijzonders wordt het nergens.
* * *

Attack (1956)

3,0
Gemengde gevoelens, dat is wat deze film bij mij oproept.

Attack! heeft een heel sterk uitgangspunt maar het resultaat is pover. Maar hier zijn dan ook redenen voor. Omdat deze film toch wel een statement maakt over het carrière systeem van het Amerikaanse leger had Robert Aldrich erg veel moeite om deze film te maken. Zodra the US Defense Department het script zag gaven ze meteen aan niks met de film te maken te willen hebben. Er werd niks uitgeleend, geen materiaal tanks of historisch beeldmateriaal. Hierdoor kreeg Aldrich geen groot budget en heeft hij de film in ruim een maand geproduceerd met wat geleende tanks en veel improvisatie. Dit is jammer genoeg te zien als je naar de film kijkt. Omdat deze film controversieel was voor zijn tijd en de redenen die ik net noemde neem ik het Aldrich niet 100 % kwalijk.

Wat ik hem wel kwalijk neem is dat het acteerwerk lang niet opperbest was. Lee Marvin vond ik sterk zoals eigenlijk altijd en Robert Strauss en Richard Jaeckel (die ik toch wel vaak zie opduiken in deze films) ook. Maar het voelde vaak erg statisch aan en ik vond Eddie Albert als Captain 'Coward' Cooney toch wel erg zwak.

Een ander punt wat Aldrich wellicht beter had kunnen doen aangezien zijn budget en resources, is wat minder actie op het scherm brengen. Kort de film een 15 minuten in, leg wat meer nadruk en attentie op de dialogen en het was een betere film geweest(denk ik).

Nu is het resultaat pover waar er meer uit te halen was.

P.S
Weet iemand of deze film wegens budgettaire redenen in z/w is geschoten i.p.v. van kleur? Want Vera Cruz is eerder gemaakt en is wel gewoon in kleur.

Avatar (2009)

3,5
Visueel nog steeds een prachtige film, alleen het verhaal is bij een herziening wat minder. Het is gewoon niet origineel en al vaker gedaan.

Desondanks nog steeds een must-see.