menu

Hier kun je zien welke berichten Justinw als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Kauas Pilvet Karkaavat (1996)

Alternatieve titel: Drifting Clouds

2,0
Eerste kennismaking met Kaurismäki en geen beste,

Hij schept weliswaar een originele sfeer, maar het verhaal was gewoon te langdradig. De setting doet grauw aan, past ook wel bij de recessie. Maar veel scènes worden naar mijn mening onnodigi uitgespannen. De komedie kan ik hier op een enkeling na niet vinden. Allemaal wat te makkelijk.

De acteurs overtuigen allerminst. Ze horen ook niet blij te zijn, maar Kati Outinen zet de hele film hetzelfde gezicht op. Hierdoor pakt de film je op geen moment. En scheelde het mij geen moer of het nog goed zou komen. Ondanks de maar 90 minuten durende speelduur een erg lange zit. De film is dan ook op veel momenten erg saai.

2* Voor de sfeer die Kaurismäki schept. Maar ik ben allerminst gecharmeerd door dit.

Keeping the Faith (2000)

2,0
deze gezien in schoolverband met het vak Geloofswetenschappen/LV. Ik had best hoge verwachtingen door Edward Norton en Ben Stiller, vooral de eerste dan. Maar ik vond hem flink tegenvallen, het is weer z´n typische romantische komedie uit de VS. Ik kom hem niet waarderen, omdat de Priest and the Rabbi weinig toevoegden.

* *

Kelly's Heroes (1970)

Alternatieve titel: Goud voor de Dapperen

4,0
Goede, oorlogsfilm.

De personages zijn leuk/goed hij kijkt lekker weg.(ik zat ff te kijken dacht ik en er was al bijna 1 uur om). Het verhaal is leuk, niet bijzonder maar gewoon goed. Actie scenes zagen er oke uit.
Deze avontuurlijke oorlogsfilm, met hier een daar een glimlach en een lekker sfeertje, wist me er de hele tijd bij te houden.

En het kilroy teken aan het einde, meesterlijk.

* * * *

Kick-Ass (2010)

3,0
Vaughn's Kick-Ass

Ja ik ben toch wel wat teleurgesteld. Gister overrompeld door 'Layer Cake' Vaughn's debuut. En verwachte hierdoor heel veel van Kick-Ass. En het is ook een erg leuke film. Maar mistte het vernieuwende visuele meesterwerk waar ik op hoopte. Het is allemaal te braafjes kwa camerawerk, en trucjes die we in LC wel zagen. De actiescenes zien er daarintegen erg goed uit. Vooral die met Big Daddy in het pakhuis. Maar ik vond het allemaal wat te catchy. Dat pakhuis wat in brand stond zag er overigens anno 2010 niet uit. Vaughn heeft met deze blockbuster op safe gespeeld naar mijn mening. Dit gaat ten kostte van de film. Het kijkt allemaal lekker weg, is vermakelijk. Maar het meesterwerk bleef uit.

Desalniettemin is dit een heerlijk filmpje, ondersteunt door de lekkere soundtrack. De ode aan For a Few dollars more was ook nog een welkome verassing. Toch zijn we wel wat linkjes naar Layer Cake. Namelijk de Gele Range Rover waarin Dexter Fletcher word geplet. En we zien Tamer Hassan nog even voorbijkomen als handlanger van D'Amico.

Het acteerwerk was allemaal in orde, Johnson was oke. Cage was aardig maar niet onvervangbaar. Maar die Hitgirl waar iedereen zo lyrisch over is Chloe Moretz doet het leuk maar komt soms ook wat te geforceerd over. Mark Strong die de rol van D'Amico opzich neemt doet het ook aangenaam. Alleen hij word zowat in elke block-buster gecast als de Badguy, eerst in Sherlock Holmes nu Kick-Ass en binnenkort Robin Hood

Vermakelijk maar toch blijft er een grote leegte achter. Ik hoop dat Vaughn weer een lekkere Britse Misdaad maakt zoals Layer Cake. En laat Hollywood nog maar even wachten.

3*

Kikujirô no Natsu (1999)

Alternatieve titel: Kikujiro

3,5
Aardige film van Kitano.
Er zijn echter te veel mankementen om de score en ophef te begrijpen. De kleine zelf is misschien wel het grootste minpunt. Straalt totaal niks uit, al wekt zijn slome kop in sommige situaties nog wel eens een grijns op. Kitano moet het dan maar zelf redden en doet dit ook wel aardig.
De film komt wat traag op gang, maar dit komt misschien omdat het toch altijd even wat omschakelen is naar een film zoals deze. Echter aangekomen in het hotel is dit over en kan de lol definitief beginnen.
Kitano neemt ons mee naar lachwekkende vakantieoorden en lelijke locaties die vaak met compleet statisch camerawerk worden gebracht. Hij weet echter ook nog een paar volstrekt onbegrijpelijk special effects eraan toe te voegen. Maar we vergeven het hem. Over het algemeen heb ik genoten. En de personages zijn gek genoeg om het vol te houden.

Alleen Kitano zou met zulke troep nog met zoiets op de proppen komen. Dus een 3.5*. Al begrijp ik de hoge score niet echt. Heb nu 3 films van Kitano gezien en het is zeker genietbaar tot een zeker punt maar een hoogtepunt heb ik nog niet gezien.

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

4,0
Eindelijk dan gezien,

De inhaalrace die ik moest maken ten opzichte van Quentin Tarantino was groot. En na IB reservoir dogs, heb ik Kill Bill aangeschaft net als Sin City. Kill Bill was eerst aan de beurt.

En het is geweldige film. Het Amerikaanse antwoord op Aziatische Martial-Arts en Anime. Deze stromingen waren dan ook rijkelijk vertegenwoordigt. Het anime deel was werkelijk fantastisch. Echter zijn er nog meer scènes die fenomenaal zijn. Zoals die eerste ontmoeting tussen The Bride en Hattori Hanzo, geweldige dialoog tussen hem en zijn bediende . De creativiteit spat van deze film af. En zit dan ook vol met leuke vondsten. Had bij de gevechten wel wat betere choreografie verwacht, en Thurman overtuigde ook niet altijd. Toch is geen standaard wraakfilmpje. En dit komt door de cast en de regie. QT drukt echt zijn eigen stempel op deze film door de filters, overschakeling naar anime etc.

Het bloed vloeide rijkelijk, en we krijgen flink wat afgehakte ledematen te zien. En ondersteund door de heerlijke soundtrack, waarvan die japanse liedjes me erg deed denken aan 'Omohide Poro Poro'. De film is eigenlijk bijna perfect, alleen zijn er wel wat minpuntjes zoals de cast. Thurman doet het zeker goed, maar laat soms wat steekjes vallen. Lucy Liu als O-Ren overtuigt niet, kan er weinig van maken. Buiten wat minpuntjes om blijft dit een geweldige film.

Binnenkort snel Vol.2 halen in de winkel wat met deze cliffhanger wil je wel verder kijken. Voor de Vol.1 een 4.5*

Killer Elite (2011)

3,0
Cast met potentie maar wat slapjes resultaat. Jason Statham, Robert De Niro, Clive Owen & Yvonne Strahovski zijn stuk voor stuk allemaal favorieten van mij. Maar mager resultaat. Vond Dominic Purcell nog wel een toffe rol hebben. Had gehoopt dat dit toch wel wat beter zou zijn.

Killer inside Me, The (2010)

2,5
Winterbottom gaat een beetje de mist in als het op de spanningsboog aankomt. Door aan het begin al meteen met volle vaart in het verhaal te duiken en door de wat heen en weer springende tijdlijn mist elke sympathie voor het personage van Affleck. Dezelfde Affleck speelt overigens weer erg sterk zoals we ondertussen van hem gewend zijn.

Door de constructie van de film komt niks echt hard aan, zelfs de harde scenes voelen dan ineens misplaatst. De film is prima geschoten en op de aankleding is ook niks aan te merken, maar de film is dan al niet meer te redden. De plottwist op het einde mist ook effect en de cgi in de laatste scene is ook zeer matig.

Hier had toch wel wat meer uitgehaald kunnen worden, ik ben verder niet bekend met het werk van Winterbottom en twijfel nu om meer van zijn werk te gaan zien.

Killing Them Softly (2012)

4,5
Zeker niet zo perfect als "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford" maar nog steeds beter als wat men hier pretendeert.

Film leunt op de dialogen, acteerwerk en toch nog wel wat visueel erg sterke scenes. De cast is gewoon supersterk bezet, zelfs de kleinste bijrolletjes vond ik dik in orde. Zoals Steve en Barry de 2 gozers die Markie in elkaar trimmen. De cast is eigenlijk ook heel klein en de film is eigenlijk heel klein opgezet.

De dialogen vond ik ijzersterk goede humor, en keken lekker weg. Dit deed de hele film overigens naar mijn mening. Dit word ondersteunt door de ervaring die de acteurs hier hebben. Want die is er genoeg. Vond de film helemaal niet saai, en voor ik het wist was de film ook afgelopen.

Visueel is deze film erg sterk, je mist misschien de genialiteit van Roger Deakins. Maar er zijn nog steeds indrukwekkende scenes zoals de liquidatie van Markie. Mis zulke juweeltjes toch wel in menig oscarkandidaat.

Het verhaal is toch wel een struikel punt. Al had ik er geen last van. Als je over het feit heen zet dat het geen grote plottwist, conspiracy storyline heeft(overdreven voorbeeld). Is de film prima te bekijken. De kritiek om de Amerikaanse maatschappij is er misschien wat de dik opgelegd maat stoorde mij eigenlijk niet echt.

Waren deze punten wel in orde geweest had dit wederom een meesterwerk kunnen zijn van de hand van Andrew Dominik. Nu blijft er voor mij gewoon een sterke film over. En wacht ik met smart op zijn volgende film.

King's Speech, The (2010)

3,5
Degelijk een foutloos, maar te weinig opwinding.

Verdient daarom ook niet meteen de oscar voor beste film. Beste acteur zo nog wel kunnen, maar vind Eisenberg en Franco erg fantastisch, Jeff Bridges is geweldig maar heeft er vorig jaar al een mee naar huis genomen.

Een Oscar voor regie zou weleens kunnen, de films ziet er fantastisch uit en de filters werken goed. Heb weinig werk gezien van Hooper maar vond The Damned United fantastisch en die verdient meer aandacht.

Kingpin (1996)

3,5
You should try to quit. They say its bad for your heart, your lungs. It quickens the aging process.
Who's done more research than the good people at the American Tobacco Industry? They say its harmless. Why would they lie? If you're dead, you can't smoke.


Leuke comedie, met een uitstekende Woody Harrelson.

Het succes van Dumb and Dumber word niet geëvenaard maar toch vermaakt deze film me goed.

De cast is super. Woody en Quaid en de wonderschone Venessa Angel doet het super. En ook Big Bad Bill Murray mag er ook wezen.
De lekker droge humor word goed gebracht. En dit maakt het gewoon een licht verteerbare komedie.

3*

Kingsman: The Golden Circle (2017)

2,0
Heb Matthew Vaughn hoog zitten maar hij gaat hier soms best wat de mist in. Ik hoop dat hij toch teruggaat naar films zoals Layer Cake, minder cgi en meer focus op het plot.

Waarom is een sequel zoals hier langer? Dit is nergens voor nodig aangezien de meeste personages al gevestigd zijn. Hier komen dan indirect onnodige scenes uit voort die gemakkelijk geschrapt kunnen worden. Verder is het allemaal nog meer over de top om het eerste deel maar bij te benen of zelfs te kunnen overtreffen. Verder zitten er ook teveel makkelijke grappen in die het publiek blijkbaar wel kon waarderen maar ik soms tergend slecht vond.

Julianne Moore als badgirl doet het in principe prima maar komt door de opzet van de film niet helemaal uit de verf. De actiescènes zijn op zich nog wel goed te doen en maken ook dat de film nog wel dragelijk is. Toch moet Vaughn echt eens achter zijn oren krabben en hoop ik dat hij het hele superhero/gadgetspies/fantasy gebeuren achter zich laat. Laat hem maar eens terugkeren naar een gangsterfilm zoals Ritchie en Vaughn ze toentertijd maakten.

P.S wat is de obsessie opeens met John Denver en komedies? Kwam ook al voor in Logan Lucky dit jaar met eveneens Channing Tatum.

Knowing (2009)

2,0
Degelijke film(leuk concept), en het was allemaal wat cliché achtig. De SFX zag er redelijk uit maar niet alles was vlekkeloos. Acteerprestaties matig, Nicholas Cage overtuigt ook niet echt( Over de kinderen en die vrouw maar niet te spreken). Door weinig diepgang, ga je niet huilen door het wegnemen van Caleb(wat ze wel probeerden).

Het einde verknoeit alles. Waarom nou opeens Aliens, en het Adam en Eva gedoe met ook nog 2 dieren. Was dit nou nodig.

Met wat meer aandacht voor diepgang, einde en SFX had dit beter kunnen zijn. Nu is het weer een matig tussendoortje.

Net geen 2.5*
* *

Ik heb btw een versie gezien van 115 min. geen 130. Iemand een idee?

Kumo no Mukô, Yakusoku no Basho (2004)

Alternatieve titel: The Place Promised in Our Early Days

3,0
Visueel overweldigend.

Ja, elk shot hoe kort ook. Het ziet er allemaal echt geweldig uit. Shinkai en zijn team hebben hier wel voor gezorgd. Het plot echter greep me niet beet. Was ook niet glashelder in het begin. Begreep de grote lijnen wel maar omdat ik in het de eerste 3 kwartier de klik niet kreeg, kreeg ik de hele film niet echt een feeling met de film.

Misschien eens een keer echt aanschaffen i.p.v. de MM-Pakketservice en dan eens een 2e kijkbeurt eraan besteden. Voor nu * * * puur voor het visueel vermaak.

Kurenai no Buta (1992)

Alternatieve titel: Porco Rosso

5,0
Magisch geweldig...
Mijn 4e Miyazaki en de beste voor mij tot nu toe. Ben compleet gevallen voor de schoonheid van de Ghibli's. Ze zijn heerlijk om naar te kijken. En nemen je even weg uit de realistische wereld en de rompslomp die hierbij hoort.
Het antwoord waarom deze me zo goed bevallen is, is eigenlijk simpel. Ik kon me helemaal inleven met Porco. Het beste personage wat Ghibli mij tot nu toe wist te bieden. Hij heeft iets magisch over zich. Het mysterieuze blijft over hem heen hangen doordat er veel open blijft. Dit vinden sommige mensen niet uitnodigend. Maar bij mij draagde het toe aan het magnifieke wat ik tot dan toe had geproefd.
Raar eigenlijk dat deze eigenlijk als bijna laagst word gerated. Al is 3.67 nog steeds erg hoog.

De sfeer de Miyazaki hier schept is wederom geweldig. Het heeft misschien niet de overweldigende kracht als een Spirited Away. Maar de balans van het plot en de karakters is hier des te beter. En hier en daar met een geweldige knipoog. Want er zitten een boel geweldig humoristische scene's in.
De Italiaanse setting word bij feilloos weergegeven, de tricolore op de vluigtuigen(die overigens geweldig zijn gecreëerd). En de depressie is ook een leuke toevoeging. De film is eigenlijk best kort maar blijft hierdoor de hele film sterk.
Het einde hakt erop zich best in. Zeker niet verkeerd, en kwa Porco perfect. But.. het mocht nog wel een paar minuutjes uitgerekt worden.
Buiten dit minpuntje toch weer een geweldige ervaring met fantastische muziek(vooral de aftiteling). Heerlijk om dat even door te laten spelen. En zo hoort het ook.
* * * * *