menu

Hier kun je zien welke berichten Justinw als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Raid on Rommel (1971)

2,0
Niet een van de beste in zijn genre, toch is het bij vlagen vermakelijk. Richard Burton helpt hier ook aan mee en genreacteurs Wolfgang Preiss & Karl-Otto Alberty aan de duitse zijde doen mij toch een glimlach op mijn gezicht brengen.

Kan heel kritisch hier zijn op van alles en nog wat, maar dit doe ik niet omdat het toch wel aardig wegkeek. Toch een halfje eraf toen ik las dat bijna alle actiescènes bijna direct uit de film Tobruk (1967) zijn gehaald. Ze gingen zelfs zover dat ze Richard Burton's zijn haar hebben geverfd zodat ze scènes van George Peppard uit Tobruk konden halen. Naar aanleiding hiervan snel genoemde film maar eens checken.

Raiders of the Lost Ark (1981)

Alternatieve titel: Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark

3,5
Ik ben eigenlijk toch wel een beetje een Harrison Ford fan, en heel raar dat ik dan deze Quadrilogie nog steeds niet heb gezien.
Dus vandaag maar vooraf begonnen, bij deel 1 wat volgens de meeste mensen de beste is. En hij is inderdaad erg geslaagd als avontuur/actie film, met wat droge humor erin. Het contrast wat Harrison Ford aanbrengt in zijn personage is erg leuk. Van een wat klungelige en wat verlegen docent, als een archeologische avonturier die niet bang is om geweld te gebruiken.

Jammer genoeg zijn veel dingen wat ongeloofwaardig, en is het allemaal erg voorspelbaar. Het plezier gaat echter niet weg dus gewoon een ruime voldoende waard.

Raising Arizona (1987)

3,0
Beetje wisselvallige Coen.

Hit or miss op veel momenten, zo vond ik de kleine rol van McDormand dan wel weer erg geestig. Soms wat te'over the top(ja dat kan ook), dit hebben de Coen's toch beter onder de knie ten tijde van O Brother, Where Art Thou?
Toch kijkt het aangenaam weg mede door de korte speelduur.

Real Steel (2011)

2,0
Ik had inderdaad ook geen familiefilm verwacht. Als alleen al dat kleine joch eruit was geschrapt had deze film van mij een voldoende kunnen krijgen. Nu word alles nog voorspelbaarder met als toppunt zijn arrogantie nadat zijn Robot eens een gevecht wint. Nee best een leuk concept. Soort Transformers meet Boxing. Maar come on maak er dan een Rated R film van en beuken. Maar dit slaat bij me de plank volledig mis.

Recruit, The (2003)

2,5
Standaard Thrillertje, die door de acteurs enigzins te pruimen is.

Het begint allemaal leuk met de opleiding enz . Maar de echte spanning mis je. En die komt pas het laatste halfuur om de hoek kijken.

De plotwending zag je van verre al aankomen. En door het gebrek aan spanning kan ik hier echt niet hoger geven als een 2.5*.

Pluspuntje is dat één geen reclames had. 1 reclameblok had wel gemogen want moest wel even de facaliteiten gebruiken.

Matig begin van mijn weekend....
2.5*

Red (2010)

1,0
Triest.

Cast met potentie die er totaal niet uitkomt. Niet raw of hard. Niet grappig of dramatisch. De film slaat de plank bijna compleet mis. Morgan Freeman komt nauwelijks aan bod. Cliché, Cliché en C...

Nee, keek er toch wel naar uit, een soort van Expendables maar dan wat tammer. Deze film weet echter weinig te bieden voor de kijker.

Red River Valley (1936)

Alternatieve titel: Man of the Frontier

2,0
Aardig, veel muziek en aardige stunts. Voor de rest weinig bijzonders. Fijn om Gene Autry is aan het werk te zien.

Reign over Me (2007)

3,0
Fijne film,

Verwachte hier toch wel veel van, mede door het gemiddelde en Don Cheadle die mij altijd wel weet te bekoren.

Don Cheadle bewijst hier maar weer eens dat hij een geweldig acteur is. Uitstraling, acteerwerk alles bij hem is goed. Adam Sandler is iets minder, kwam vaak wat te geforceerd over. Ook zijn karakterontwikkeling loopt niet helemaal lekker. Maar hij bewijst wel dat hij meer kan spelen dan een komisch figuur. Moet PTA's Punch Drunk Love nog kijken. Maar Sandler wist me niet echt te raken. Veel scènes proberen dit ook maar slagen nooit echt.

De rest van de cast is ook wel oké. Liv Tyler doet het redelijk, leuk bijrolletje van Donald Sutherland. En Saffron Burrows doet weinig anders dan mooi zijn.

Het plot zelf loopt allemaal wel lekker, en kijk ook lekker weg. Het half open einde doet het dan ook goed. De link naar 9-11 is goed en erg intressant en belicht de andere kant van dit drama, de kant die op de achtergrond speelt.

Toch is het allemaal net wat te standaard om er bovenuit te springen. Ondanks verwoude pogingen overtuigt de film nergens. Desalniettemin blijft dit lekker wegkijken.

* * *

Repo Men (2010)

3,0
Repo man is erg geinig voor een keer. Deed me een beetje denken aan Punisher: War Zone. Lekkere grove kills met flink wat bloed en shit. Ook de soundtrack is wel geinig. Het plot is eigenlijk erg zwak, en ook de twist aan het einde is aardig maar voelt toch een beetje vreemd aan. Jude Law is niet echt op zijn best. Vind hem ook niet echt het type voor die personage. Whitaker is veel leuker als Repo. Geinig dat Carice van Houten wat aan de weg timmert in Hollywood. Al stelt het nog niet allemaal veel voor. En is drama nou niet echt een onderwerp waarvoor de mensen naar deze film komen.
Een paar aardige scenes met leuke kills.
* * *

Rescue Dawn (2006)

2,5
Leuk film, maar vooral het begin was zwak. De special effects in het begin kwamen uit het jaar 1980 ofso niet uit 2006. Ik had ook het gevoel alsof ik naar een film zat te kijken die 15 jaar eerder is gemaakt. Middenstuk is sterk en einde is ook wel leuk. Acteerwerk redelijk. Maar ik snap niet dat dit uit 2006 komt.

Als je cinematografie beter was, was dit een 3/3,5 geworden nu een,

2.5

Reservoir Dogs (1992)

4,0
Fantastisch debuut van Tarantino, was in een bak aan het graaien en zag deze liggen. En besloot hem maar meteen vanavond te kijken. Tijden geleden half op tv gezien, maar nu was ik er goed voor gaan zitten.

Dan de film, hier beweest Tarantino al dat hij de meester van de dialoog is. De dialogen zijn heel lang, maar verveelden me geen seconde. En ja als je een overval zoekt of wat dan ook. Kijk hem dan niet, of ieder geval niet met die intentie. De Misters waren allemaal geweldig. Mr. Pink (Steve Buscemi) vooral. Tarantino die zelf meespeelt, maar hij heeft eigenlijk een kleine rol. Dus veel kan je er niet over zeggen. Het einde was gewoon degelijk. En door de super dialogen geef ik een 4*. Maar nogmaals, dit is eerder een Drama dan misdaad. Ja het gaat over een overval maar over de overval zelf word niet tot nauwelijks gesproken.

* * * *

Restrepo (2010)

3,5
Toch wel de documentaire die het beste dichtbij de realiteit in Afghanistan komt.

De gevechten die worden weergegeven zijn niet zoals je gewend bent. En vaak is het alleen maar supressing fire en fixed een Apache het klusje. Maar het geeft wel inzicht hoe vaak de mannen in een vuurgevecht kwamen. Je ziet in de hele docu geen één taliban strijder met wapen.

Deze docu laat ook maar weer zien hoe hopeloos de situatie daar is. Sommige mensen moet je niet eens wijs maken dat ze geld kunnen verdienen. Hoe lullig het ook is ze zullen altijd maar een paar geiten hebben en een huisje van klei. Het cultuurverschil tussen het westen is veel te groot.

Return of the Seven (1966)

Alternatieve titel: Return of the Magnificent Seven

3,0
Toch nog wel aardig. Keek aanvankelijk toch een beetje op tegen dit vervolg door het vervangen van de cast en de wat lage score hier.
Maar achteraf gezien prima vermaakt. Yul Brenner acteert weer netjes. En de rest van de cast doet ook zijn werk. Deze gekeken op 720p kwaliteit en het de beelden zagen er werkelijk waar verbluffend uit.

Aangezien er met dit deel weinig mis is toch wel zin in de andere delen.
* * *

Ride the High Country (1962)

Alternatieve titel: Guns in the Afternoon

3,5
Peckinpah's first western!

En dan ook nog eentje met een aantal grootheden van het genre. Randolph Scott zijn laatste film. Jammer want hij kan het hier nog steeds, wel verstandig van hem om nog te kunnen genieten van zijn leven buiten het acteurs bestaan. Alleen de kop van hem is al onbetaalbaar. Ook een leuke toevoeging was Warren Oates aan de Hammond Clan. Moest toch wel iedere keer even glimlachen als hij in beeld kwam.

Peckinpah's eerste Western en hij is inderdaad nog wat ruw. Ook wat minder controversieel als zijn andere films al snijd deze film al wat taboes aan.

3.5 Voor deze nog wat ruwe western die door de cast flink wat spektakel oplevert.

Edit: Ja Simonvinkie ik heb deze ook via TCM gekeken, gister ook al 2001 gekeken via deze zender. Geweldige toevoeging aan UPC met het MGM en Hallmark kanaal!

Riders (2002)

Alternatieve titel: Steal

1,0
Een film, waarin de actie/overvallen zich opstapelen. Slecht acteerwerk. Totaal geen uitleg bij de overval of voorbereiding. Onverklaarbare dingen en een dom verhaal. Om maar niet te spreken over die Corrupte Rechercheur, wat een slecht acteerwerk. Kortom niet al te beste avond voor mij bij Veronica na James bond (2*)

Hiervoor kan ik echt niet hoger als een 1* geven.

Riders of Destiny (1933)

2,5
Erg vermakelijke western,

Na wat getwijfeld te hebben toch de John Wayne Collection gekocht. Met 15 films, waarvan er 13 'Lone Star' producties zijn. Toen maar meteen met zijn eerste Lone Star film begonnen.

Het verhaal is simpel en makkelijk te volgen. De korte speelduur werkt hier goed aan mee. John Wayne doet het redelijk, en de rest van de cast doet rustig mee. Zoals Barfly al zei, zitten er in Riders of Destiny toch nog wel wat aardige stunts.

De visuele kwailiteit laat wat te wensen over, maar het is over het algemeen goed te doen. Hetzelfde geld voor het geluid.

Na de eerste gezien te hebben ben ik blij dat ik de box gekocht heb. Voor 8 euro 15 films die lekker wegkijken. En ga binnenkort snel meer zien van zijn Lone Star films.

Voor nu een ruime 2.5*

Rising Sun (1993)

2,5
Hey! Hey, you! Quit loafing! Get the senator's car! What do you think we're doing?
No, you get the senator's car! Wrong guy, wrong fucking century! Penguin looking mother fucker!


Vermakelijk filmpje...
Als actie film een onvoldoende, want er was weinig actie. Maar als misdaad film komt deze wel tot zijn recht.

Intressante cast met buiten de 3 bovengenoemde, Steve Buscemi met een piepklein rolletje. en Ray Wise als Senator.
Snipes doet het goed, ik had anders verwacht maar hij houd zich goed staande. Ook Connery is er maar dan wel op de auto pilot. Alleen al die Japanse uitspraken van hem vond ik naarmate de film vorderde toch wel irritant worden. Keitel doet het weer leuk al is zijn rol niet groot.

Dan de film zelf, eigenlijk niks bijzonders. Een misdaad en vervolgens langzaam naar de oplossing toe werken. Het einde vond ik ook wat afgerrafeld. Even een plotwending eringooien en klaar is kees..

Maar al met al was dit nog wel redelijk te doen. Maar niet voor herhaling vatbaar.

2.5*

Rivières Pourpres, Les (2000)

Alternatieve titel: The Crimson Rivers

3,0
Begint erg sterk. Twee inspecteurs die elk hun eigen zaak hebben en langzaam aan dichter bij elkaar in de buurt komen. De setting is erg mooi. En de film weet de spanning en mystery lang vol te houden. Naarmate het einde echter zwakt de film erg af. Dit is erg jammer. Want je blijft toch een beetje met lege handen zitten. Voelt een beetje als naar de McDonalds gaan, het begint erg leuk maar tegen de tijd dat je klaar bent heb je alweer spijt.

Robot & Frank (2012)

Alternatieve titel: Robot and Frank

3,5
Gewoon een erg fijne film. Niks meer niks minder. Langella doet het meer dan goed. Hou altijd wel van zulke kleine films met weinig locaties en acteurs als het goed werkt zoals hier. Leuk voor tussendoor.

Rogue One (2016)

Alternatieve titel: Rogue One: A Star Wars Story

4,0
Er vallen misschien een paar dingen te verwijten aan deze Star Wars stand alone film. De karakters worden misschien niet erg uitgediept, maar dat is moeilijk om in één enkele film te doen. Verder is er kritiek op de limited screentime van Vader. Alleen de kracht van hem in deze film schuilt juist in het weinig voorkomen van hem. De spaarzame scenes waar hij vervolgens wel in voorkomt komen zo des te beter over.

De film weet een perfecte brug te slaan tussen de originele trilogieën en het is daardoor voor de fans toch echt wel genieten. Het gebruik van CGI bij Tarkin en Princess Leia vond ik niet storend en erg goed gedaan. Het harde einde waardoor je deze film en de meeste karakters meteen afsluit is knap en een ballsy move voor deze stand alone film. Je zou graag meer van sommige karakters willen weten maar er zit nu gewoon geen vervolg in.

En ander sterk feit aan Rogue One is dat het direcht op zijn doel afgaat, geen oninteressante zijplotjes waar geen ruimte voor is in een stand alone als Rogue one. Verder zijn de actiescenes doeltreffend en mooie geschoten.
Ja dit is toch zeker een van de beter Star Wars films en het had allemaal veel erger gekund.

Rogue Trader (1999)

3,0
Verrassend en vermakelijk,

Leuke film met een Ewan McGregor die de film in zijn eentje moet dragen. Ewan is toch een van mijn favoriete acteurs dus om 101 minuten naar hem te kijken was geen straf. Het economische verhaaltje is soms wat lastig te begrijpen. En al helemaal voor mensen die er de ballen verstand van hebben.
Ben je niet geintresseerd in beursgerelateerde films kijk deze dan niet.

Het is allemaal niet bijzonder maar omdat het zo lekker wegkeek en ik me prima heb vermaakt toch een krappe 3. En voor die 1 euro

Rover, The (2014)

4,0
Zeer sterk.
Toen ik de trailer voorbij zag komen was ik meteen erg benieuwd, en dat heb ik al lang niet meer gehad bij een trailer. En dat een film het dan vervolgens ook nog waarmaakt is helemaal niet veel voorkomelijk.

De opening van de film zet meteen de toon. Het uitgestrekte troosteloze landschap is een prachtige setting voor deze film en versterkt de apocalyptische sfeer, waar wetten en morale kwesties totaal geen belang meer lijken hebben. Het volgende shot waar we het getekende gezicht van Pearce zien is uitermate intens. David Michod zet een wereld neer waar je in kan verdwijnen en dat is uiteindelijk waarom je naar films kijkt. Hij houd je gedurende de speelduur vast en laat je niet meer los.

Pattinson die hier bewijst dat hij wel gewoon kan acteren en wat mij betreft met deze film al gebroken heeft met een paar tienerfilms waar die in het verleden om bekend stond. Hij en Pearce geven maar weer is aan dat acteren niet altijd om de dialoog hoeft te gaan. Vaak zeggen beelden meer dan woorden en Michod ondersteunt dit hier nogmaals in samenwerking met deze acteurs.

Als je geduld kan opbrengen en je laat meevoeren met de prachtige cinematografie is dit gewoon een ijzersterke prent, met een voor mij bevredigend einde.

Graag meer van dit.