menu

Hier kun je zien welke berichten Justinw als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Yamakasi - Les Samouraï des Temps Modernes (2001)

3,0
Leuk filmpje,

Zag de poster bij de poster knock-out en hij leek me wel leuk. Simpel verhaaltje, zeer veel actie. En de actie is goed voor elkaar. Gevarieerde stunts. En daarvoor keek ik de film. Muziek is vlot, soms volledig misplaatst. Maar dit kijkt gewoon erg gemakkelijk weg. Het parkour/freerunning is sowieso leek om naar te kijken.

Er was ook nog een scene waardoor ze door een raam springen die me deed denken aan "The Bourne Ultimatum".

Nogmaals zeer makkelijk weg te kijken.

3*

Yôjû Toshi (1987)

Alternatieve titel: Wicked City

3,0
Redelijk,
De film wil een ban creëren tussen de 2 main characters maar slaagt daar niet echt in. Het gaat hiervoor allemaal te snel. Het sfeertje in de film is opzich goed. Maar net iets te donker voor mij.
Omdat de makers Dr. Josepp Maiyart een komische noot meegaven is de film nog zeker te kijken. Het bevat verder ook nog een paar leuke scenes.

Krappe * * *

You Don't Mess with the Zohan (2008)

3,5
Lekkere over-the-top film.

De accenten, flauwe grappen en de fizzly Bubblech. Het viel bij mij in de smaak. Als je in een melige bui kijk dit dan. De geinige dansjes onder de arabische pop muziek geweldig.

2e film van gister met Turturro en hij doet het gewoon goed. Adam Sandler is perfect voor z'n droge rol. Ook Oori deed het goed met zijn Going "Out Of Business" store. Deze film moet je daan ook vooral niet seruis nemen. De actiescenes waren mischien wel het beste van de film. De film kakt naar het einde ook wel een beetje in, maar toch blijft dit een leuke film die voor de 2e keer nog steeds grappig is.

3.5*

Young Adult (2011)

3,0
Leuke kleine film, had iets meer verwacht van Reitman, maar uiteindelijk wel een goede film. Dit komt puur door het acteerwerk van Theron, Oswalt en Wilson. Het verhaal heeft weinig om het lijf maar het gaat dan ook puur om het saaie uitzichtloze leventje van Mavis. En dit word gewoon geloofwaardig neergezet met zwarte humor.

***

Youth (2015)

Alternatieve titel: La Giovinezza

4,5
Heerlijk, waar Sorrentino mij tijdens La grande Bellezza niet geheel wist te overtuigen doet hij dat hier wel. Fantastische dromerige scenes die elkaar afwisselen. Vooral de emotie en sfeer die Sorrentino in zijn films legt door het gebruik van zijn soundtrack zie je nauwelijks in moderne cinema. Het loopt uiteen van edm tot pop naar klassiek en dit raakt bij mij de juiste snaar. Te vaak kiezen cineasten voor een veilige keuze of een bepaald thema. Sorrentino heeft hier schijt aan en handelt naar gevoel.

Alleen al hierom is dit een zeer geslaagde film.