menu

You Don't Mess with the Zohan (2008)

mijn stem
2,89 (1848)
1848 stemmen

Verenigde Staten
Komedie / Actie
113 minuten

geregisseerd door Dennis Dugan
met Adam Sandler, John Turturro en Rob Schneider

Zohan, een agent van de Israëlische geheime dienst Mossad, besluit zijn eigen dood in scéne te zetten en vervolgens een carrièreswitch in New York te maken als haarstilist. Niet lang daarna raakt hij steeds dieper in de problemen wanneer zijn ware identiteit dreigt bekend gemaakt te worden.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=u_I1cW14Qlg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Flat Eric
4,0
En Fizzy bubelech natuurlijk....

avatar van lars-pixar
3,0
Hoe de dvd cover en de trailer er ook uit zien, lijkt het in de film zelf wat tegen te vallen.
De film draagt zeker goed bedoelde grappen met zich mee, maar het lijkt wel of ze te snel achter elkaar worden vertoont waardoor het allemaal wat flauw overkwam bij mij.
Moeilijk ben ik al helemaal niet met deze humor, ik kan er altijd wel om lachen en ben er wel fan van.
Gelukkig heb ik wel heel lang kunnen lachen over de scene's met de bejaarden en buiten dat heeft de film mij ook gewoon weten te vermaken!

3,0*

avatar van bartbart
4,0
Hahaha geweldige komedie die je niet met een serieuze blik moet bekijken

avatar van dirk-dv
1,5
Wazige film irritant accent soms grappig maar net iets te fake voor mij

spangg
Normaal vind ik een film met Adam Sandler en een bijrol van Schneider erg grappig. Maar deze viel me tegen. Enkele goede grappen maar niet echt leuk om naar te kijken.

avatar van soom
3,5
Om de een of andere vage reden, vond ik dit zó leuk. Aanstekelijk.
Het lijkt erop dat mr Sandler dus achteruit gegaan is in de loop van de jaren acteren. Typisch.

Dat accent was cool, de grappen werden mooi aangekleed. Wat mij betreft de beste komische film tot nu toe, van mr Sandler. Het werkte allemaal.
Van Rob tot Emmanuelle, die gewoon nog fris zijn en nog niet voor de makkelijke weg gaan.
Want ik vond dit vermakelijk, omdat ik voelde dat er nog wat moeite gedaan werd voor de hele setting. Met latere films toch minder het idee dat er zo veel aandacht aan werd besteed. Hier wel. Dit is nl gewoon de Adam Sandler komedie zoals ik hem wil zien. Niet te druk en niet te chaotisch. Ontspannen en gewoon tamelijk op de vlakte. Als hij zich iets minder druk opstelde, zou dat al iets schelen in de toekomst.

avatar van Chelsea94
0,5
Wauw zoveel reacties als "dit was echt de leukste komedie" op zo een waardeloze film.

Vreselijk irritant accent, verhaal niet grappig, wat een baggerfilm, was er na een uur wel helemaal klaar mee.

avatar van wolferl
1,5
Na al het sci-fi en avontuur geweld, was ik toe aan iets 'luchtigs'. Dus vroeg ik iemand of die een leuke komedie film wist aan te raden. Dumb and Dumber to, gezien en mijn mening daarover is daar te lezen.
Maar toen kwam diegene aan met You Dont Mess with the Zohan. Zelfs enkele blogs vonden dit de meest geslaagde komedie sinds jaren. Ook al was deze komedie film al 7 jaar oud.

Ik kocht de dvd voor een paar euro, dus daar kon ik mij ook geen bult aan trekken.

De film was aardig, niet bijzonder, maar de tekortkomingen irriteerde mij enorm. Allereerst vind ik Adam Sandler een hele slechte acteur, evenals Rob Schneider. Dat was dat.

De accenten in de film, die zouden moeten doorgaan als Israelische en Palestijnse accenten, zijn zo slecht. Het is net Allo Allo waar je naar luistert.

Verder heb ik om geen enkele scene moeten lachen, en dat terwijl ik met de beste bedoelingen en zonder verwachtingspatroon ben begonnen aan deze film.
Ik geef de film anderhalve ster.

avatar van JBass
1,5
Een aaneenrijging van flauwe grappen. Veel grappen werden keer op keer opnieuw getoond, al waren ze bij de eerste keer al niet leuk.
Film bestaat uit: zeer slecht verhaal. Zeer slechte grappen, slecht acteerwerk, gesproken met erg slechte accenten.

Ik wilde deze film echt een kans geven, maar helaas....

avatar van HALVE TAMME.
Leuke film met prima acteerwerk en een grappig verhaal gekoppeld aan vele
hilarische scenes. Mijn lachspieren hebben in ieder geval overuren gemaakt.

Ik ben een tevreden filmkijker, tot en met.

Vier sterren van mijn kant voor You Don't Mess with the Zohan (2008).

avatar van Antonev
3,0
Zo flauw, dat het gewoon leuk wordt. Kijkt prima weg en er valt genoeg te lachen. Sandler doet het altijd wel leuk in dit soort rollen.

avatar van Elchapo
4,0
Sandler is een topkomiek,deze film is dus gewoon leuk!!!!!! 4 stars.

avatar van clubsport
2,5
de grappen zijn zo banaal dat ze soms weer leuk worden , alleen die van de hezbollah phone line vond ik wel grappig .
Helaas haalt dit niet het niveau van bv the naked gun maar soms toch nog wel bij momenten grappig .

avatar van Alathir
4,0
Dit is echt zo een film om met maten te kijken bij een pint bier, wat ik dan ook gedaan heb. Anders zou ik dit nooit zelf opzetten. Maar al bij al aardig van genoten en geregeld goed gelachen. Ik hou wel van dit soort humor: over the top en wat vulgair. Het moet niet altijd intelligente humor zijn. Dit werkt even goed.

Adam 'Al Pacino' Sandler (in deze film) heeft een heerlijk accent wat het ook gewoon grappiger maakt. Sommige mensen zien dat niet in maar kijk humor is subjectief. Dus als je houdt van onrealistische shit dat er soms los over gaat en vulgaire uitlatingen die er ook soms los overgaan dan is dit je ding.

avatar van Agent47
4,0
Hoewel Sandler een ietwat saaie acteur is waarbij alle types die hij speelt hetzelfde zijn, heeft hij deze rol goed weggezet dit keer.

Dé humorfilm van 2008 zou ik zeggen. Veel grappige en soms hele grappige stukken. Dit is toch vrij uniek in deze genre. Uiteraard moet je van dit soort humor houden.

Als je een film in een begin-, midden- en eindstuk mag delen was het eindstuk toch minder. Desalniettemin een humoristische film.

avatar van Kondoro0614
2,0
Ik verveelde me vandaag nogal omdat ik thuis op de bank vast geplakt zat, en gamen daar had ik niet zoveel zin aan, dus dan zet ik toch nog maar een filmpje op. Vandaag werd het dan ‘You Don't Mess with the Zohan’ een zoveelste komedie film met Adam Sandler die tot morgen op Netflix stond dus vond ik het mooi om gelijk even een kijkbeurt te geven. Ik moet gelijk wel bekennen dat ik geen fan ben van deze film, en ik dit weer een erg irritante Sandler film vond waarvan ik eigenlijk bij minuut één al spijt kreeg dat ik hem überhaupt aangezet had.

Het is dan al wel duidelijk dat dit geen lange mening gaat worden aangezien je deze film echt op geen enkel vlak serieus hoeft en kan nemen, waarbij er een kortstondig, flinterdun en erg slecht verhaal achter verwerkt is waarin het niveau van Adam Sandler weer eens naar voren gebracht word.

“You've caught so many terrorists, it's an art. You're like Rembrandt with a grenade.”

De inmiddels al 71 jarige Dennis Dugan gaat hier weer eens de aanvaring met Adam Sandler aan en hopen beiden, dat kun je zien, op weer een ‘geslaagde’ komedie film (dat kan je zien) borden vol met racistische grappen (als Zwarte Piet racistisch is, is deze film dat ook) en mocht je nog geen ervaring in de sekswereld hebben dan willen Sandler en Dugan je daarmee graag helpen omdat je bijna elke minuut van de film moet zien hoe Sandler met zijn penis staat te zwaaien en vrouwen onder handen neemt.

De cast is redelijk, Sandler had ik hoog in mijn vaandel zitten op flauwe en vooral slechte komische acteurs uit Amerika die ik wel leuk vond maar na deze film gaat deze verwachting weer een stukje naar beneden. Voor de rest kent de film ook de standaard cast waarmee Sandler graag samen werkt, daar lijkt het op en Rob Schneider vind ik daarmee de hoogst uitschietende acteur in dit lijstje, ook een acteur die ik niet meer zo hoog heb zitten.

Het verhaal is slecht. We volgen Zohan, een Israëlische soldaat die iedereen verslaat. Hij word opgeroepen voor een nieuwe klus maar dit gaat zogenaamd fout, Zohan faked zijn eigen dood na een gevecht met ‘Phantom’ waarna hij naar New York verkast om daar een kapper te worden. De zaakjes lijken goed te gaan al word het snel duidelijk dat Zohan ontdekt word en daarna besluit Phantom om naar New York af te reizen en daar Zohan af te maken wat niet gebeurd en dan is het eind goed al goed.

Nee, ik ben geen fan van deze film en zou ook nooit meer een fan van Sandler worden. Hoewel ik soms nog wel met een glimlachje heb zitten kijken was de film voor het algemeen tergend slecht en het kon ook nergens goed worden.

2.0*

avatar van Alathir
4,0
Kondoro0614 schreef:
Het is dan al wel duidelijk dat dit geen lange mening gaat worden aangezien je deze film echt op geen enkel vlak serieus hoeft en kan nemen, waarbij er een kortstondig, flinterdun en erg slecht verhaal achter verwerkt is waarin het niveau van Adam Sandler weer eens naar voren gebracht word.


Ja, dat is wel een beetje het punt. Sandler heeft geen niveau en hoe knotsgekker het hier wordt, hoe grappiger ik het vond. Deed me op bepaalde momenten denken aan de kortfilm Kung Fury. Neemt zichzelf ook niet serieus en dat doet deze film ook in geen geval. Misschien verkeerde verwachtingen hiervan?

avatar van Kondoro0614
2,0
Alathir schreef:
(quote)


Ja, dat is wel een beetje het punt. Sandler heeft geen niveau en hoe knotsgekker het hier wordt, hoe grappiger ik het vond. Deed me op bepaalde momenten denken aan de kortfilm Kung Fury. Neemt zichzelf ook niet serieus en dat doet deze film ook in geen geval. Misschien verkeerde verwachtingen hiervan?


Nou sterker nog, ik had geen verwachting voor deze film en ik ging er eigenlijk al met tegenzin in. En hoewel ik hem al meerdere keren uit wou drukken, kon dat niet aangezien ik een persoon had die met me mee keek dus dan kijk ik hem zelf ook maar af. Sandler heeft echt wel goeie films op zijn naam staan, dat geef ik toe. Maar met films zoals dit en Jack and Jill dan spring ik toch een stukje achteruit en neem weer wat afstand van de beste man.

3,5
Vermakelijk filmpje.

Als tiener een paar keer deze film gekeken en kon me herinneren dat ik het toen best hilarisch vond. Nu heb ik niet constant krom gelegen van het lachen, maar kon de onzin nog wel waarderen en heb toch nog wel geregeld in een scheur gelegen.

Het verhaal is natuurlijk een aaneenschakeling van nietszeggende momenten en kan ook op geen enkel vlak serieus worden genomen. Toch heb ik prima genoten door de platte humor. Veel puberale plas- poep- en seksgrapjes en dat soort komedie moet je maar net liggen.

Sandler speelt de 'Zohan' op voortreffelijke wijze met een heerijk accent, wat zeker een meerwaarde heeft gehad voor de film.

3,5*

avatar van Roger Thornhill
3,5
Een intrigerende titel, des te meer omdat ik er geen flauw idee van had wie of wat erachter zat – totdat ik ontdekte dat het ging om een film met –of beter gezegd rondom– Adam Sandler, hetgeen mijn enthousiasme net zo erg deed verschrompelen als Zohans erectie toen hij ontdekte hoe het werkt met "the one". Ik ben er toch maar aan begonnen, en hoewel de film genadeloos flauw is en onvoorstelbaar veel melige seksgrappen telt kon ik na verloop van tijd toch niet anders dan me er aan overgeven. De energie van Sandler, de plot die misschien flinterdun is maar toch nergens inkakt, het vrolijke tegenspel van John Turturro, het warempel redelijk hoge aantal grappen dat mij dan wel niet tot schuddebuiken maar toch in ieder geval tot een gulle glimach bracht (al is dat vaak ook niet om de humor maar om Sandlers schaamteloosheid), en last but not least de olifant-in-een-porseleinkast-benadering van zo'n heikel onderwerp als het Israel-Palestina-conflict zorgden er gezamenlijk voor dat ik dit toch een heel smakelijke en verrassend leuke film vond. Als je You don't mess with the Zohan een verschrikkelijke film vindt zul je Adam Sandler vermoedelijk ook wel niet kunnen uitstaan, maar zelf bekijk ik hem na Punch-drunk love, Funny people en déze film (en toch ook wel na Click) toch wel met andere ogen.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:00 uur

geplaatst: vandaag om 01:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.