menu

Hier kun je zien welke berichten Justinw als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Valdez, il Mezzosangue (1973)

Alternatieve titel: Chino

3,0
400ste stem alweer.

Aparte film van Sturges en Bronson. Ben het ook eens met Barfly. Het sfeertje hangt er en hij kijkt lekker weg. Bronson is perfect gecast als Chino. Alleen het script bied te weinig om die een meesterwerk te maken. Wel eens wat anders dan het standaard wraak gedoe. Dit komt waarschijnlijk door de samenwerking met Coletti. Waar ik overigens geen werk van ken. Maar ik vond het een welkome afwisseling.

* * *

Valhalla Rising (2009)

4,0
Visueel indrukwekkend.
Het beeld wat Refn hier weet te schetsen is erg knap. Het landschap gecombineerd met grauwe kleuren zijn een perfecte combinatie. Mads Mikkelsen en de andere stralen iets uit wat je niet kan omschrijven maar wel spektakel oplevert. De rauwe gevechten zijn ook een aardige toevoeging.

De mythologische reis voelde lang aan, maar vooral niet traag. En ik verveelde me geen moment. Das een sterk punt, want als deze film je niet beetpakt dan kun je hem beter uitzetten. Begrijp daarom deze rating perfect. Je voelt het, of je voelt niks.

Aangename kennismaking met Refn, en zie uit naar een ander project van hem.

Vampires (1998)

Alternatieve titel: John Carpenter's Vampires

2,5
Een wat mindere Carpenter. En dan heb ik nog niet eens commentaar op de B-achtige uitstraling. Maar de sfeer die Carpenter normaal creëert is echt veel beter dan hier. De stills, de kills en het script doen het hem dit keer niet. Ook de muziek van Carpenter was vrij leeg. Al kwam er nog wel een Escape From achtig deuntje door.

Woods is op zich nog wel aardig cool en ook Baldwin past hier eigenlijk wel maar ze overtuigen niet echt. Ben eigenlijk niet z'n fan horror. Maar omdat het een Carpenter was toch maar geprobeerd. En nou vond ik de horror nog wel meevallen en de kills wel geinig. Maar een hoogtepunt uit zijn carrière kan ik het niet noemen. Vanavond maar eens The Thing opzetten, om te kijken of zijn meesterwerk mij ook bevalt.

Vera Cruz (1954)

3,5
Mijn interesse was gewekt door Verhoeven, net als simonvinkie. Film een beetje uit het oog verloren maar nu toch eindelijk gezien. En een erg fijne ervaring. Heerlijk tempo, bad- en goodguy's. Groots opgezet en prachtige locaties. Wat wil je nog meer. Of het allemaal waarheidsgetrouw was? Who cares! Ik heb genoten en daar gaat het bij mij om. Brix en anderen hebben al genoeg vertelt over deze film. Maar de rating mag nog wel iets omhoog.

Komt dat zien! 3½

Vita È Bella, La (1997)

Alternatieve titel: Life Is Beautiful

2,5
Oke geen hoogstaande film maar toch zeer vermakelijk,

Benigni houdt deze film dan ook omhoog, met zijn acteerwerk. Hij speelt een vrolijke jood in Vita È Bella. Hij doed dit dan ook erg goed. Na het plot gelezen te hebben dacht ik dat ze als snel werden afgevoerd maar de helft van de film gaat daaraan vooraf. Dit eerst deel is dan ook lekker luchtig en leuk om naar te kijken. Visueel weinig bijzonders maar straks meer daarover.

Na het transport verwachte ik dat de film zijn komedie in zou ruilen voor drama. Maar dit bleef grotendeels uit. De film blijft lekker lopen. En vooral de tolkscène was erg leuk.

Maar er waren zeker wel minpunten die dit werk niet tot de uitschieters laat rekenen. Dit komt deels doordat Benigni zelf in de regiesseursstoel gaat zitten. Visueel is het allemaal wat makkelijk en ook het concentratie-kamp was ook geen hoogstandje. Verder zitten er veel dingen die erg ongeloofwaardig zijn. Alles word strak bijgehouden maar toch merken de duitsers niet op dat er een jongetje mist. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Desalniettemin blijft dit een leuke komedie als je van deze humor houdt. Ik heb me in ieder geval erg vermaakt.

* * *

Von Ryan's Express (1965)

3,5
Na het missen op Tv toch maar eens bekeken, en het is een prima oorlogsfilm in mijn "O" zo geliefde genre .
Acteerwerk oké
Actie oké
Plot oké

Niet bijzonder maar gewoon goed te pruimen, en daar gaat het bij mij om

Een ruime 3*