menu

Kelly's Heroes (1970)

Alternatieve titel: Goud voor de Dapperen

mijn stem
3,53 (505)
505 stemmen

Verenigde Staten / Joegoslavië
Oorlog / Actie
144 minuten

geregisseerd door Brian G. Hutton
met Clint Eastwood, Telly Savalas en Don Rickles

Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontdekt luitenant Kelly dat een Duitse bank geplaatst is achter de vijandelijke linie, waar 16 miljoen in goud ligt. Met behulp van een valsspelende dobbelspeler, de hippie Oddball, drie Sherman tanks en een beetje geluk, leidt Kelly de missie die hun diep in Frankrijk brengt, in vijandig gebied.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=ur58dnNoaXM

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Insignificance
4,0
thunderball schreef:
Aardig goede, maar nergens echt bijzondere oorlogsavonturen film, die er wel heel erg lang over doet een vrij simpel verhaaltje -groepje Amerikaanse soldaten willen een bank met goud plunderen in bezet Duits gebied- te vertellen, waardoor de vaart regelmatig ontbreekt. Haalt het dan ook bij lange aan niet bij Huttons eerdere Where eagles dare.

Alhoewel er over amusementswaarde altijd wel iets valt te zeggen, is het toch een beetje onhandig of lastig om een oorlogsthriller zo te vergelijken met deze parodie op een oorlogsfilm. Ik vind de kracht ook niet zozeer in het verhaal zitten (wel in de kern), maar meer in alles daar omheen. Met name de personages, hun specifieke onhebbelijkheden (want dat is het eigenlijk, hoe sympathiek hun voorkomen ook is) en interactie. Zoiets gaf je zelf ook al aan, maar je bezwaar t.a.v. een tekort aan vaart deel ik toch niet. Die 144 minuten vliegen bij mij om, ook vannacht weer. Where Eagles Dare kan ik ook erg waarderen, maar om iets andere redenen.

Overigens had de film nog wel langer kunnen zijn. Eastwood klaagde een paar jaar later over het feit dat er nogal wat geschrapt was uit de film met als effect dat de hoofdrolspelers diepgang missen en als een stel goofballs overkomen. Ik vind dat niet (erg), Clint.

avatar van Le Professionnel
4,0
Heerlijke komische oorlogsfilm die ondanks zijn leeftijd altijd leuk blijft om te kijken WOEF WOEF.

avatar van Timmy757
3,0
Leuke oorlogsfilm, niet te serieus en dat is ook wel eens leuk op zijn tijd . Actiescenes zijn dik orde, kostuums ook, eigenlijk heb ik weinig aan te merken op deze film. Ik had er in ieder geval positieve vibraties van, 3,5*.

avatar van Theunissen
4,5
Dit moet toch echt de lievelingsfilm zijn van de baas van de zender TCM. Deze film werd afgelopen weekend maar liefst 2 keer uitgezonden en in de afgelopen 4 jaar ook al zeer vaak (zeker gemiddeld 1 keer per week).

Het is wel zo dat als ik hem zie tijdens het zappen door de zenders wel steeds eventjes kijk (als is het maar een minuut). Ik verhoog hem daarom ook met een halfje omdat deze film (er zit gewoon alles in, prima verhaal, boeiend, spannend, actie en humor) gewoon zeer lekker wegkijkt en de cast is om van te smullen. Clint Eastwood, Telly Savalas, Don Rickles en Donald Sutherland speelden alle 4 meer dan voortreffelijk. Ook de bijrol van Carroll O'Connor is gewoon geweldig.

avatar van The One Ring
3,0
Jammer dat Kelly's Heroes geregisseerd is door Brian G. Hutton. Dit is de twee oorlogsfilm in korte tijd die ik van deze regisseur zie, na Where Eagles Dare, en helaas moet ik concluderen dat hij een van de minst geïnspireerde regisseurs van zijn tijd lijkt. Totaal geen gevoel voor stijl en nog minder voor tempo. De film duurt maar en duurt maar, zonder dat ik achteraf kan verklaren hoe hij bijna twee en een half uur heeft weten te vullen. Huttons enige interesse lijkt in explosies te zitten en zodra er dingen moeten ontploffen gebeurt dit extra veel, ondanks dat er bij bijna geen enkele explosie het leven van een van de hoofdpersonen op het spel staat. Zo'n scène waarin Sutherland met zijn tank een nazikamp aan gort blaast had een leuke korte scène kunnen zijn, maar Hutton laat hem voor eeuwig doorgaan. Die tijd kan hij beter gebruiken voor de humor, want dit is duidelijk bedoelt als een satire, maar ondanks genoeg leuke grappen heeft Hutton gewoon geen oog voor humor. Had een Billy Wilder deze film gegeven en het had wellicht een meesterwerk kunnen zijn.

Nu is vooral aardig. Een stuk vermakelijker dan Where Eagles Dare in ieder geval. Dit komt grotendeels door de cast, die met veel plezier hun rol lijken te spelen. Met name Telly Savalas en Donald Sutherland (als een anachronistische hippie, waarschijnlijk om een parallel te trekken naar de Vietnamoorlog). Sommige bijrollen gaan net iets te ver met over-acting, maar goed. Ik vond het ook wel leuk om te zien hoe de gebruikelijke heldhaftigheid van dergelijke oorlogsfilms gebruikt wordt voor niet bepaald heldhaftige doeleinden. De film haalt veel uit zijn goed gevonden situatie. Dit maakt er toch nog een redelijk gedenkwaardige film van.
3*

avatar van moviemafketel
3,0
Blijft gewoon een hele vermakelijke oorlogsfilm. Klinkt vreemd oorlog en vermakelijk, maar er zit toch echt wel behoorlijk wat fijne humor in. Dit komt door de totaal verschillende karaktertjes.
Het is ook zo prettig dat er voor bepaalde scenes gewoon echt lekker de tijd wordt genomen.
Zoals in dat mijnenveld. Niks wordt overhaast. Zelfs als je denkt, schiet op de Duitsers komen er aan blijven ze rustig de conversaties filmen ipv snel tot de volgende scene over te gaan.
Het is ook spannend, maar niet op een verdrietige Saving Private Ryan-achtige manier. Nergens dat ik een brok in mijn keel kreeg, maar toch blijf je helemaal bij de les.
Oddbal is een leuke toevoeging om het geheel een beetje luchtig te houden. Haha, hoe hij in oorlogsgebied aan de wijn en kaas of zo zit in een stoeltje is meesterlijk.
Ook de muziek en dan vooral Burning Bridges is goed gekozen. Carroll O'Connor speelt ook een schitterende rol. Beetje clownesk. Clint zelf vond ik iets te serieus en eigenlijk niet echt opvallend hoewel hij wel de hoofdrolspeler is. Anyway, echt een aanrader.

avatar van The Goss
3,5
Prima film, maar het acteren is in de loop van de jaren toch wel verbeterd. Komt hier en daar wel erg gemaakt en gekunsteld over. De schreeuwende officieren en moeilijk kijkende soldaten waren vaak niet echt naturel. Maar ik bekijk het maar in de tijdgeest. Al met al zijn de ruim twee uur voorbij gevlogen en dat maakt dat het een ruime voldoende van mij krijgt.

avatar van Robertdeniro
3,0
Leuke film, oorlogsfilm met serieuze ondertoon, maar met veel humor. Donald Sutherland is weergaloos, Clint iets minder. Al met al met de clowngeneraal "Archie Bunker" vliegen de 2 uur voorbij. Absoluut de moeite waard.

avatar van movie acteurs
2,0
Deze film heb ik ook ooit eens gezien.
Clint Eastwood, Telly Savalas, Don Rickles etc. klassieke acteurs in een film = top, maar niet deze film.

Vond dit persoonlijk maar een matige Oorlogs/komedie. Heb de clue van de humor en klunzige dingen misschien niet gezien/gesnapt. Bijv. De scene waarbij ze een dorp verkennen en Clint heel klunzig en gevaarlijk als soldaat een woning verkent. Hij laat een deur openstaan, oorlogstactisch is dit niet handig . Misschien moet je dit niet al te serieus nemen maar ik vond het persoonlijk wel hinderlijk. Veel vonden de film vermakelijk maar ik vond het een lange zit. Nee, met Kelly's Heroes heb ik absoluut niks. 2,0.

avatar van simonvinkie
3,0
Donald Sutherland.

Wat een geweldige rol van hem! Verder is deze totaal niet serieuze oorlogsfilm vooral leuk. Geen meesterwerk, maar ik moet zeggen dat de tijd toch behoorlijk snel voorbijging. De film moet het vooral hebben van zijn typetjes. Suntherland is briljant dus, maar ook Terry Savallas, Don Rickles en Clint Eastwood spelen stuk voor stuk prima. Het was niet altijd even goed, maar er zaten toch wel een aantal erg toffe scenes tussen. De ode-scene aan de spaghetti westerns bijvoorbeeld. Ook een leuke soundtrack en prima actie. Niet zo goed als Where Eagles Dare, die ook stukken serieuzer en spannender was.

Dit is gewoon zeer prettig lomp vermaak. 3*

Driello
Alleen al omwille van het jeugd sentiment die voor mij aan deze film kleeft geef ik de nodige punten. Hele leuke (stereo)typetjes, redelijk verhaal en een zeer aangename sfeer. Een geheel andere rol voor Eastwood dan de Cowboys die hem zo beroemd maakten of de man met 'the most powerful handgun in the world' en dat werkt eigenlijk ook prima.
Uitzondering vond ik de rol van Sutherland. Was steeds een beetje te lollig, te stoned, te hippie.
Wel geniaal: die muziek tijdens veldslagen.'It kinda calms us down' en de verf granaten.
En dan die uber-kraut met die vierkante, litteken, kleine blauwe oogjes en blonde haar.........

avatar van filmfan(tast)
4,0
Destijds in de bioscoop gezien (in Enschede) op een super groot scherm. Was het City (bestaat niet meer) of Palace (bestaat ook niet meer). Vond ik heel spannend en vermakelijk en NOG STEEDS. Op video gezien, op dvd gezien en nu op blu-ray.
Eigenlijk is dit naar mijn mening een van de BESTE ANTI-OORLOGSFILMS die zijn gemaakt. Er zijn er die tijd meer gemaakt: Catch-22, M*A*S*H, maar deze vind ik de beste. Het hele oorlogsbedrijf wordt op de korrel genomen, zonder melig te worden, want meligheid wordt in Amerikaanse films nogal een wordt verward met humor. De film is gemaakt in de periode dat het dragen van lang haar nog in was en nog voor de oliecrisis (de post-hippietijd). I love it.

avatar van Thorak
5,0
filmfan(tast) schreef:
want meligheid wordt in Amerikaanse films nogal een wordt verward met humor.

ubermachtig
Kelly's heroes is een oude film en een van de weinige die mij in mijn jeugd ontschoten is. Na het aanschaffen van een collectie van 8 oorlogsfilms ter digitalisering van mijn VHS banden, was dit de eerste die ik gekeken heb.

De film kenmerkt zich door de enigszins humoristische, maar ook serieuze blik die op de oorlog word gegeven. Zo zal de oplettende kijker merken dat oorlog, ondanks het heroïsche verhaal, niet bepaald gepromoot wordt in de film.

Ook is het ontzettend leuk om de jonge Eastwood te zien acteren, precies op de manier waarop wij hem kennen. De gedreven rot die zich niet snel uit het veld laat slaan. De show-off tussen de Tiger tank en de Amerikanen heeft dan ook veel weg van een western-film, waar Clintwood oorspronkelijk populair mee is geworden.

Het verhaal is grappig, spannend en - in de context van 1970 - vernieuwend voor het genre. Ruim 41 jaar na de productie zelf, kan deze film als een klassieker worden beschouwd. Misschien niet van hetzelfde kaliber als 'The Longest Day' of 'Bridge over the river Kwai', maar toch als uniek in het genre.

4/5

avatar van Zinema
3,0
Zinema (crew)
Ongeloofwaardige goudroof.

Een actievolle, humoristische oorlogsklassieker met sterrencast, die nog steeds weet te vermaken. Dat zit hem niet zo zeer in het simpele verhaaltje omtrent een allesbehalve geloofwaardige goudroof ten tijde van WO2, die veel avontuur en spektakel oplevert, maar meer in de cast met Sutherland als gesjeesde tankcommandant voorop.

Goed.

avatar van thunderball
3,5
Insignificance schreef:
(quote)

Alhoewel er over amusementswaarde altijd wel iets valt te zeggen, is het toch een beetje onhandig of lastig om een oorlogsthriller zo te vergelijken met deze parodie op een oorlogsfilm. Ik vind de kracht ook niet zozeer in het verhaal zitten (wel in de kern), maar meer in alles daar omheen. Met name de personages, hun specifieke onhebbelijkheden (want dat is het eigenlijk, hoe sympathiek hun voorkomen ook is) en interactie. Zoiets gaf je zelf ook al aan, maar je bezwaar t.a.v. een tekort aan vaart deel ik toch niet. Die 144 minuten vliegen bij mij om, ook vannacht weer. Where Eagles Dare kan ik ook erg waarderen, maar om iets andere redenen.

Overigens had de film nog wel langer kunnen zijn. Eastwood klaagde een paar jaar later over het feit dat er nogal wat geschrapt was uit de film met als effect dat de hoofdrolspelers diepgang missen en als een stel goofballs overkomen. Ik vind dat niet (erg), Clint.


Beetje late reactie, maar...... tuurlijk kun je die twee films met elkaar vergelijken.

Ze zijn van dezelfde regisseur, allebei oorlogsavonturenfilms, de ene een komische, de ander meer een actiethriller, maar allebei kompleet ongeloofwaardig.

De ene is gewoon met veel meer vaart en een beter script gemaakt. K.H. is veelte lang uitgerekt voor een wel heel simpel recht toe recht aan verhaaltje, heel vermakelijk, maar zit regelmatig tegen langdradigheid aan. Nergens staat dat een comedy niet vol vaart mag en kan zijn.
Ieder natuurlijk zijn smaak en mening.

avatar van Insignificance
4,0
thunderball schreef:
tuurlijk kun je die twee films met elkaar vergelijken.

Ik heb ook niet gezegd dat het per definitie niet kan, hoor. Uiteraard zijn er raakvlakken, maar er is een wezenlijk verschil dat beide films hun eigen karakter geeft.

Ik heb WAD altijd wel kunnen waarderen, maar ik kan me er geen personage meer van herinneren. Oddball daarentegen..

avatar van thunderball
3,5
Die is idd fantastisch! Woef, woef!

avatar van pierre18
4,5
Mijn God, wat heb ik van deze film genoten. Van het begin tot en met het eind. Heb hem 30 jaar geleden eens gezien, maar vond 'm klaarblijkelijk toen minder interessant dan nu. Er zit een eenvoudig verhaal in, redelijk absurd zelfs, maar het recht toe recht aan, heroïsme, schoppen tegen oorlog, insubordinatie, platte humor gevolgd door zwarte humor, het complot met een Duitse tankcommandant en die belachelijke 70-jarige filmsong aan het begin en eind zet de film gelijk in een ander daglicht. . Heerlijk....

Licinius
Duidelijk niet mijn soort film. Kelly's Heroes neemt zichzelf niet zo serieus, en dat zie je in de eerste paar minuten al vrij snel terug. Probleem met deze film is dat de humor geen invloed op de lachspieren uitoefent, waardoor de nadruk komt te liggen op een zwakk plot dat nergens indruk weet te maken.

avatar van DragQueen
3,0
Komische parodie op de oorlogsfilm. Het verhaaltje is leuk uitgewerkt. Maar nog beter zijn alle personages, en hun karakter trekjes. Er is dan ook een prima cast aanwezig met o.a Clint Eastwood en Telly Savalas. Als je de film niet te serieus neemt, valt er prima van te genieten. 3 Sterren.

avatar van Fryce
4,5
Gewoon lekker. Mooi verhaal met een prettig avontuurlijk gevoel en vol met humor.

avatar van scorsese
3,5
Goeie film waarin een aantal Amerikaanse soldaten een Duitse bank vol met goud willen beroven. De tweede wereldoorlog vormt hier dan ook slechts het decor. De film heeft wel wat opstartproblemen, maar bevat daarna genoeg actie, avontuur, spanning en humor. Een groep leuke personages ingevuld door een leuke cast.

avatar van Richard_Voorhees
4,0
Ik vind deze film echt heel tof! De personages zijn overdreven en een beetje maf, maar dat past gewoon precies bij de stijl die deze regisseur aanhoud.

avatar van sean-penn
5,0
Stop the negative waves !

Een stel misfits plannen een bankoverval midden in een oorlogsgebied. Perfecte misdaad maar niet èèn zonder risico's. Zo'n waanzinnige onderneming is kansloos als de figuren niet totaal krankzinnig zijn en aan dat profiel voldoet elk personage. Krankzinnig grappig zijn ze stuk voor stuk . Donald Sutherland speelt èèn van de beste rollen die hij ooit heeft vertolkt als tankcommandant Oddball. De interactie tussen hem en moriarty (MacCleod) is tot op de dag van vandaag hilarisch te noemen. Goede films zijn tijdloos, hetzelfde kan gezegd worden over humor.

Tussen al dat chaos heb je een Coole held nodig. Iemand die rustig blijft onder alle omstandigheden. Clint Eastwood speelt zijn alter ego Dirty Harry met verve. Zijn magnum is ingeruild voor een Thompson machinegun en de pak is een uniform. De missie heeft alleen kans van slagen als het wordt geleid door een capabel iemand. Big Joe (fantastische rol van Telly Savalas) is dat persoon. Samen gaan ze voorop om de schat op te halen, diep achter de vijandelijke linie.

De film geeft een heerlijke tijdsbeeld over de jaren 70. Nog midden in de hippie tijd. Alhoewel het gesitueerd is in de 2e W.O. treed de oorlog niet op de voorgrond. Een stel bankrovers waar toevallig op dat moment een conflict gaande is maar dat euvel stoort ze in het geheel niet.
Een uiterst geslaagde film over een paar gesjeesde hippie's en hun zoektocht naar persoonlijk gewin.

Let op O'Conner als hij zijn badjas aandoet. De sterren die zijn rang aanduiden zijn zelfs daar zichtbaar. Lekker over de top allemaal !

3,0
Leuke vlotte oorlogsfilm met een beetje humor.

avatar van de grunt
2,5
Police academy op een tank. Niet mijn attractie. Een oorlogsfilm die geestig moet zijn, daar gaat het al mis. En Clint die heb ik toch het liefst 'mute'. Dan is hij helemaal in zijn element. Het meesterlijke Where Eagles Dare is op alle fronten superieur, hoezeer die film andere accenten legt. Beiden van de hand van Hutton, maar het niveauverschil vind ik toch wel schrijnend.

avatar van John Barry
3,5
Kelly's Heroes vindt ik een goede, maar niet al te serieuze film.

Ik zie deze film een beetje als een spannend jongens avontuur in een oorlog setting. Echt serieus moet je deze film niet nemen.

Een groepje Amerikaanse soldaten gaan vijandig gebied in om goud staven uit een bank te halen. Dit gaat gepaard met een hoop spektakel. Wat betreft actie scenes krijgen we toch wel indrukwekkend werk te zien van de filmmakers. Wel een kritiekpunt is dat de actie scenes soms wat te lang duren. De film heeft soms net wat te veel ontploffingen. Verder had het tempo eigenlijk de gehele film wat hoger mogen liggen. De film duurt net wat te lang.

Het zijn vooral de personages en de humor die dit tot een goede film maken om naar te kijken. Clint Eastwood acteert in deze film weer heel erg goed. Telly Savalas speelt ook een hele goede rol. Eastwood en Savalas spelen de serieuze rollen. De humor komt vooral van Donald Sutherland.
Sutherland zet in deze film een erg grappige rol neer. Carroll O'Connor heeft ook een erg leuke rol in deze film. Het acteerwerk van de rest van de cast is ook goed.

Wat verder opvalt is dat deze film een goede soundtrack heeft die echt een meerwaarde is voor de film.

Al met al vindt ik dit een goede film. Wat mij betreft toch wel een aanrader om eens gezien te hebben.

3,5 ster voor deze film.

avatar van Vilmkritikus
5,0
Woef woef.

avatar van knusse stoel
5,0
Mike Curb Congregation - Burning Bridges (with lyrics) - YouTube

Prachtige film, wat? Geweldig verhaal en humor is ook een regelmatige klant in deze film.
De link naar de soundtrack staat hierboven, misschien weemoed naar het verleden maar deze muziek mis ik wel eens in deze tijd.
Waardering een 10! die ik aan weinig films geef.

avatar van Tarkus
4,0
Tarkus schreef:
Dit is en blijft een leuke film.
Historisch klopt er aan deze prent niets, maar daar gaat het hem hier niet om.
Het is gewoon een leuk verhaal met de oorlog als achtergrond, zoals je dat ook hebt in de filmen van Indiana Jones.
Er zijn nogal wat grote namen die hier aan mee doen, met natuurlijk Clint Eastwood en Telly Savalas als hoofdsterren, samen met een hilarische Donald Sutherland. Het is trouwens de film waarin ik Sutherland voor de eerste maal heb zien optreden en ben sindsdien een onvoorwaardelijk fan van hem, wat hij ook doet.
De film is ondertussen bijna 40 jaar oud, maar toch blijft hij nog steeds boeien en op de lachspieren inspelen.


De prent eens opnieuw bekeken omdat ik hem voor 1 € heb kunnen aankopen.
Het blijft een leuke en doldwaze film, inmiddels bijna 50 jaar oud !!

avatar van Boneka
4,0
Na Where Eagles Dare moest natuurlijk Kelly"s Heroes komen. De eerste zat bij vlagen nog in mijn hoofd de tweede niet. Kelly's Heroes vol met bekende sterren is vooral een leuke oorlogsfilm geworden die ook nog bij tijd en wijle serieus overkomt. Met name op het mijnenveld. Trouwens mooi in beeld gebracht. De film ziet er na 48 jaar schitterend uit op bd en het verbaast me steeds dat juist oudere films vaak beter eruit zien dan films pak weg jaren 80. Misschien te maken met de filters die later veel meer gebruikt werden. Het geluid is soms in onbalans al komen de vele explosies nog vaak denderend je huiskamer binnen. De film heeft een mooie opbouw tot het eind. Absolute hoofdrolspeler is Donald Sutherland. Prachtrol weer van hem. Ook grappig is dat Clint Eastwood eigenlijk zelf nooit komisch is of het moet zijn droge humor zijn. De rust zelve bijna in elke film. Alle twee nog springlevend! De gekozen muziek is ook leuk om naar te luisteren met op het eind een western tintje. Die Karl Otto Alberty op het eind is ook nog in ons midden. In deze film is trouwens gebruik gemaakt van echte Duitsers al is hun rol een stuk kleiner dan in Where Eagles Dare.

Minpuntjes zijn er ook te vinden. Telly alias Kojak blijft de hele tijd doorschreeuwen. Verpest een beetje de film en wat "Archie Bunker" in deze film moest doen is mij een raadsel. Kennelijk moest ie een rolletje hebben als bekend persoon. Zag JR ook eens in Eagle has Landed. Maar Connor had van mij uit de film gemogen. Hadden we verder ook niet gemist in Kelly's Heroes.


Ondanks de minpunten een zeer leuke vermakelijke oorlogsfilm die nog weinig worden gemaakt!!

avatar van Lovelyboy
4,0
Heerlijke fantastische over the top, Amerikanen zijn the good guys en the Germans the bad ofcourse, film. In één woord; heerlijk! Op en top jeugdsentiment en hoewel natuurlijk een stuk luchtiger wat mij betreft vergelijkbaar met 'avonturen' oorlogsfilms als the guns from Navarone en Where Eagles dare.

Prima sfeertje, leuke en afwisselende muziek, actie ziet er prima uit, het materiaal ook net als de Shermans en de Tigers, geen nep tanks of shit die nooit in de oorlog gebruikt is zoals die tanks die ze in de The battle of the Bulge gebruikten. Verder heerlijke rollen van de knorrige Telly Savales en de complete gekke Sutherland. Van zijn rol als OddBall komt hij nooit weer af. Sterker nog, mijn vader kan geen tank zien of hij begint over Oddball, gewoonweg legendarisch.

Inmiddels al 10 misschien wel 15 keer gezien, verveelt nooit wat mij betreft.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:03 uur

geplaatst: vandaag om 13:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.