Genre: Oorlog / Actie
Geregisseerd door: Brian G. Hutton
Met onder meer: Clint Eastwood, Telly Savalas en Don Rickles
Gesproken taal: Engels, Frans en Duits
Plot Kelly's Heroes
"They set out to rob a bank... and damn near won a war instead!"
Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontdekt luitenant Kelly dat een Duitse bank geplaatst is achter de vijandelijke linie, waar 16 miljoen in goud ligt. Met behulp van een valsspelende dobbelspeler, de hippie Oddball, drie Sherman tanks en een beetje geluk, leidt Kelly de missie die hun diep in Frankrijk brengt, in vijandig gebied.
Sergeant First Class Kelly
Master Sergeant "Big Joe"
Staff Sergeant "Crapgame"
Major General Colt
Sgt. Oddball (tank commander)
Moriarty (tank crewman)
Capt. Maitland
Pvt. Little Joe
Pvt. Cowboy
Pvt. Gutowski
neo
het gegeven van deze film is later weer gebruikt voor three kings.veel bekende sterren in een film met veel goed gefilmde oorlogscenes en wat komische momenten.
FisherKing
goeie oorlogsfilm; met Eastwood !!, Savalas en Donald Sutherland die veel extra meerwaarde geven; verveelt geen moment!
Jos2
In feite een voorloper van Three Kings, waarbij moet worden aangetekend dat de jongste film het wint.
bennie jolink
film gemaakt in de tijd dat je nog ongegeneerd rijen met germanz kon afknallen, want ze waren allemaal EVIL.
goeie film dus, net zoals elke film met telly savalas.
Jerome-B
The Three Kings vond ik geweldig, dus wil deze ook wel zien eigenlijk...!
Agony
- 1985 berichten
Zeer vermakelijke film. Flinke dosis humor en prima rollen van Eastwood, Savalas en Sutherland.... 3,5 sterren
Linda
Nou ik vond hem toch wel ietsje tegenvallen.
Hij duurde me te lang waardoor hij een beetje saai begon te worden. En er zaten ook hele trage stukken in waar ik me echt aan ergerde. Gelukkig wel weer een erg goede Eastwood wat mijn beoordeling nog een beetje omhooghaalt. 2 sterren + nog een halfje voor Eastwood.
en 2 + 0,5 is 2,5
Verbal
Vooral het pistoolduel van Donald Sutherland
tegen de loop van een Duitse Tigertank is onvergetelijk.
WB
Een zeer goeie film, met zeer goeie acteurs! Errug vermakelijk, vol humor, en natuurlijk leuke actiescènes!
4 sterren!
speedy23
Dankzij enkele karaktertyperingen kan er af en toe aardig gelachen worden. Clint Eastwood is iets te ernstig, maar Donald Sutherland maakt dit ruimschoots goed. Gewoon ondergaan en genieten van de manier waarop de vijf stripfiguren erin slagen de Duitsers te slim af te zijn. Meer dan dertig jaar na dato lekker nostalgisch en geheel nieuw vermaak voor diegenen die het nog niet meemaakten...
Alhoiewel ik het raar blijf vinden dat een hippie (uit de tijd dat de film gemaakt is) in de tweede wereldoorlog rondloopt.
speedy23
Wel eerlijk gezegd, laat mij honderd films bekijken zonder te weten van welk jaartal ze zijn, ik haal de zeventiger jaren er zo uit. Je hoeft enkel op de haarsnit van de acteurs of figuranten te letten. Doe mij een plezier Wouter en let er eens op...
FisherKing
Vind die rol van Sutherland (denk dat je daar op doelt ?) veel meer een totale geschifte weirdo.
Wel eerlijk gezegd, laat mij honderd films bekijken zonder te weten van welk jaartal ze zijn.ik haal de zeventiger jaren er zo uit.
Thorak
NOT!
Kelly's heroes is aanmerkelijk beter!
bioscoopzaal
Heerlijk actiefilm, barstensvol ontploffingen (First Blood is er niks bij) en fijne rollen voor Telly Savalas, Don Rickles en Donald Sutherland. Alleen jammer dat Clint Eastwood nou zo'n fletse rol heeft, in tegenstelling tot de rest van de cast kwam hij niet zo goed uit de verf. Maar dat kon wat mij betreft de pret niet drukken, want de heerlijke muziek van Schifrin, het vlotte tempo en de anachronistische humor maken de film meer dan de moeite waard.
3.5 sterren.
TheMaestro
Steengoed, Telly en Clint zijn fantastisch. toen ik nog klein was heb ik deze film op de vhs grijs gedraaid. Donald Sutherland als hippie tankcommandant. Lachen man. Don Rickles is ook een topper. Echt zo'n luie foerier, geweldig.
TheMaestro
NOT!
Kelly's heroes is aanmerkelijk beter!
Precies, want Three Kings is een BOUT film, met een ongelooflijk slap verhaal en ook nog eens ongelooflijk saai. Kelly's Heroes is zo goed dat zo'n flutfilm als Three Kings er eigenlijk niet eens mee vergeleken zou mogen worden. BLASFEMIE
Oneens. Daar waar Three Kings nog een Amerika-kritische ondertoon heeft en interessante dingen met vorm doet, is KH niet meer dan redelijk amusant. En wat doet een hippie (Sutherland) eigenlijk in WO2?
WiLL
Nou dat heb ik niet in Three Kings gezien, moet ook zeggen dat ik nauwelijks geintereseerd die film heb gezien. Vond die film erg saai en matig.
Wat een hippie in WO2 doet ? Bedoel je vreemd dat hij in het leger zit .. (iedereen werd opgeroepen in usa) of bedoel je dat er geen hippie`s meer waren in 40/45 ? (ik zie ze nog steeds rondlopen vandaag de dag..)
BoordAppel
Dan bedoeld Wouter eerder nog niet.
Vind Three Kings ook beter dan deze film (4* en deze kreeg 3,5*).
PartyMarty
En wat doet een hippie (Sutherland) eigenlijk in WO2?
Heb me er geen moment aan gestoord, in tegendeel. Vond oddball juist één van de grappigste karakters in de film. Het is natuurlijk een comedy en hij is denk ik meer een icoon van de tijd waarin de film is gemaakt. Het historisch verantwoorde is terecht op het tweede plan geraakt.
Beetje veel wat mij betreft. Dat je nu ook nog hippies ziet vind ik wel een heel raar agrgument...
PartyMarty
En dat lijkt mij uiterst onbelangrijk, aangezien deze film duidelijk ook een comedy is. Misschien kun je beter naar discovery's Battlefield gaan kijken.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

The Longest Day

The Outlaw Josey Wales
Western, 1976

A Bridge Too Far
Oorlog / Drama, 1977
goudtweede wereldoorlogarmor campaignons legergold barfront lieutenantcoloneltank