Genre: Animatie / Komedie
Releasedatum: 24 december 2009
Bekijk via Disney+
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel
"The Boys are back in town... and they have competition."
Dave wil de drie succesvolle eekhoorns Alvin, Simon, en Theodore naar school sturen. Wat Dave niet weet, is dat de drie eekhoorns zich naast de mensen niet thuis voelen. Ondertussen wordt Ian vrijgelaten uit de gevangenis en is op zoek naar dieren die goed kunnen zingen en dansen. Hij vindt drie Chipettes en kan niet wachten om hen beroemd te maken en zo wraak te nemen op de drie eekhoorns.
Toby
Jeanette (stemrol)
Brittany (stemrol)
Dr. Rubin

acrazylady
bij ons draaide die nog in de bios terwijl je hem ook op dvd kan kopen.
ik vond hem erg leuk. theodore vind ik de leukste van de drie chipmunks

LOTR-lover
Ach, best funny en voor de kids (waarvoor de film bedoeld is) een prima film. Schattige beestjes, soms best geslaagde grapjes en een herkenbare highschool (de jocks, de cheerleaders, de nerds etc.).

piwi91
Een echte familiefilm! Gekeken op een melige zondagmiddag en heb me goed vermaakt

hannes64
- 1923 berichten
Wat komt deze weer snel op dvd uit!
Omdat ie al meer dan $441,543,166 in `t laatje heeft gebracht?
En dan op dvd.......do the math.......

moviefreak#1
Helaas net iets te hoog High School Musical gehalte voor mijn smaak. Jammer, de combinatie Chipmunks en Jason Lee verdient iets beters.

mrwhite
toch wel een stuk beter en leuker dan het eerste deel.deze keer heb ik teminste een paar keer moeten lachen.

tommykonijn
Wel een leuke film. Natuurlijk niet allemaal heel speciaal maar dit is prima kijkvoer en zeker voor de wat kleinere. Leuke muziek, leuke Chipettes, en leuk stemmenwerk. Over het algemeen dus een prima filmpje.

Een redelijk vervolg, dat een hoog tempo heeft, maar verder natuurlijk van begin tot einde voorspelbaar is. Desondanks zitten er wel enkele aardige grappen in. Het personage Ian is wederom geweldig vervelend. Een groot pluspunt is trouwens de muziek, die lekker vlot, modern en eigentijds is. Alleen het einde kan echt jniet, om net als bij The hangover een fotoserie op notabene precies dezelfde muziek als in die film te laten zien. verder wel onderhoudend en gelukkig duurt het allemaal niet zo heel lang.

_Moonwalker
Niet zo leuk als het eerste deel, maar heb me toch wel vermaakt.

goongumpa
Rare jeugdfilm over een stel zingende hamsters die 'm begaaien. Eigenlijk gewoon een highschoolfilm. Afgezaagd, maar niet ergerlijk. Niet vervelend om naar te kijken.
Bizar verzschil tussen de scores op moviemeter en imdb btw. 3,09 / 5 tegenover 3,7 /10.

Noodless
Vooral leuk voor de kids ( wat ook de bedoeling is ). Heel zoeterig allemaal, maar kom....vlotte film met hier en daar wat leuke grappen.
6/10

Jozz
Tja... dit is typisch een incasher wegens het succes van het eerste deel. Maar dat hoeft niet negatief te zijn, want je krijgt meer van hetzelfde voorgeschoteld.
Wel vind ik het hele naar-school-gaan gebeuren een beetje jammer, je kunt merken dat men moeite had met het verzinnen van een nieuwe verhaallijn. Dat blijkt nog meer als bad guy Ian wordt geintroduceerd die op exact dezelfde wijze als in het eerste deel, nu de Chipettes gaat misbruiken. Dit is recycling van het verhaal en dat is jammer...
Er had meer ingezeten. Toch 3*, omdat ie voor de jongere doelgroepen ongetwijfeld net zo'n groot feest is als deel 1 .

Lord Flashheart
Cliché high-school verhaaltje nu eens een keer niet met een nerd in de hoofdrol, maar met een stel hamsters.
Ik heb helemaal niks met Alvin and the Chipmunks en heb eind jaren '90 ook nooit een tekenfilm van ze gezien. Daar was ik toen echt al te oud voor. Nu wilde een huisgenoot van me dit perse zien, dus vooruit dan maar dacht ik. En het viel gelukkig nog mee. Het verhaaltje is zoals gezegd niet veel soeps, maar de verwerking van animatie in live-action is leuk gedaan. Op dit gebied is sinds Who Framed Roger Rabbit toch aardig wat progressie geboekt.
Helaas zijn de hamster-karakters vreselijk irritant: met name die hoge helium stemmetjes zijn na een tijdje niet te harden. Nog afschuwelijker zijn de liedjes en de momenten dat de hamsters gaan zingen. Leuk misschien als je ergens jaren '90 bent geboren en ermee bent opgegroeid. Maar ik vond het werkelijk vre-se-lijk.
2** voor de leuke animatie.

Elineloves
Ik vond hem eigenlijk helemaal niet zo leuk. Na een dik half uur had ik het wel weer gehad met die vervelende stemmetjes, de liedjes zijn tenenkrommend en het verhaaltje er omheen is ook niet om over naar huis te schrijven. De zogenaamde grappen waren niet grappig, en David Cross blijft voor mij 'Dwight' uit Scary Movie 2. Laat ik het er op houden dat ik niet veel kan en heb met dit soort films. Mijn irritatiegrens is sneller bereikt, en voor je het weet heb je bijna de neiging om te fast forwarden.
Jammer maar helaas. Ik krijg jeuk van deze zoetigheid.

sweinsteiger
Ik vond deel 1 erg leuk, en ik denk dat deze het ook wel kan worden..
Het is dus niks geworden....

sjano1244
een zeer redelijke film. Het is een beetje interessanter dan de vorige deel maar alleen wel voorspelbare gebeurtenissen. Die football gastjes zijn echt stereotype en die chipettes waren wel leuk (vooral toen ze gingen zingen) maar samen met de chipmunks brachten ze echt weinig nieuws. Niet te weten dat die chipettes verliefd waren op de chipmunks (normaal is dat pas het op einde ofzo).
Kortom een vermakelijke film voor een saaie dag.
3 sterren ***

DV1984
Goh wat valt de NL versie tegen zeg
In het Vlaams is hij veel leuker!

ibendb
6 hyperactieve eekhoorns die zingen? Neen bedankt.
Dit was wat ik zei voor ik de film keek. Nu moet ik zeggen dat dit deel beter is dan het eerste. Het acteerwerk is om van te huilen en de chipmunkstemmetjes te hoog. Maar de film heeft een echte feel-goodsfeer. De liedjes werken aanstekelijk. Een leuke vondst waren de Chipettes. Een schattig trio van eekhoornmeisjes.
Ian Hawke is echt een irriitant ventje. Net als een kakkerlak.
Een goede 3,5*.

Friday the 13 th
- 1984 stemmen
Leuk vervolg.
Het idee om de Chippettes de Chipmunks te laten vergezellen is erg leuk gevonden. De liedjes zijn weer erg leuk en de grappen zijn ook inorde. Zo cute die chipmunks.
Voor de rest een gewoon high school verhaaltje met inderdaad de nodige clichés en stereotiepe figuren, maar het is en blijft natuurlijk een kinderfilm.
Wel erg grappig wanneer die Ian Hawke op het einde zelf nog even de schade wil beperken en gaat optreden.... Erg droog bij momenten

PROPAYNE
Hele leuke film voor de kleintjes. Misschien zelfs nog ietsje leuker dan deel 1 door de chipettes.
Heel grappig en schattig allemaal, en kan makkelijk voor alle leeftijden, zelfs voor volwassenen nog te doen.

brabusRUS
Minder dan het eerste deel.
Leuk voor de kids, maar ik kan mij niet voorstellen dat een volwassene dit grappig vindt. Die neppe hoge stemmetjes beginnen na 10 minuten ook al flink te irriteren.
Highschool aspect was wel okay. Het geheel was allemaal iets te kinderachtig.

stijntjeee4
Een tegenvaller,
Ik had veel van deze film verwacht omdat ik ook al helemaal weg was van het eerste deel maar het viel me tegen, het verhaal was een stuk minder grappig en origineel en ook de humor was in deze film erg flauw. Het enige positieve vond ik nog het uiterlijk van de diertjes dat weer erg schattig was, jammer.

Dk2008
Niet zo veel anders als het eerste deel. Het verhaal is wat anders maar net zo goed raar, maar ja zullen kinderen wel weer leuker vinden. Toch kan je maar het beste voor de eekhoorns gaan, bovendien komen er nu ook vrouwtjes bij. En heb dan ook vaak meer gelet op hoe ze de film hebben gemaakt. En dat is knap, wat dat betreft kunnen ze die live-action films tegenwoordig toch heel goed maken en daardoor zijn ze ook amusanter om naar te kijken.
David Cross vind ik wel wat irritant en Jason Lee, vind ik eigenlijk ook niet zo heel goed overkomen. Gelukkig is Zachary Levi in deze film toegevoegd. Verder wisselend wat humor betreft, op bepaalde momenten is de eerste film weer leuker en dan weer deze. Vanwege het eerste deel ben ik nu wel wat aan de piepstemmetjes gewend. Inhoudelijk misschien niet zulke sterke films maar visueel wel degelijk en er zitten echt heel leuke (schattige en verterende) momenten in. Wat voor die ander geldt, geldt ook voor deze, toch beter dan verwacht. 4.0/5.0

baasbas17
in deel 1 hadden ze een nerd die een mokkel moest scoren, dat lukte maar oei! nu had hij het al helemaal gemaakt in deel 2 , maar de film is wel amerikaans dus moet er een nieuwe sukkel komen om het weer te maken en zijn jeugdcrush te scoren. ..............dus geef je de held uit deel 1 een eefje die nog wel een nerd is........triest. dieptriest.

Dk2008
De nieuwigheid en vermakelijkheid gaat er heel snel af dat is het probleem (dat was vorige keer, zo'n half jaar geleden al zo, maar ik dacht ik zal het nog eens proberen) ook al is de animatie verder heel goed gedaan. Maar na een paar keer gaat het eerder irriteren dan dat het leuk blijft. Maar goed anderen mensen, vooral kinderen kunnen dit tientallen keren kijken zonder dat het verveeld. Vooral als je die eekhoorns schattig en de muziek erbij leuk vindt. En ze zijn ook wel schattig maar die stemmetjes zijn vervelend. Ook de acteurs zijn erg matig. 3.0.
(Voor deel 1 geldt hetzelfde maar mijn bericht kan daar wel ongewijzigd blijven)

shrink
- 2080 berichten
Voor de kinderen erg leuk, maar ik ben wel een beetje klaar met die irritante stemmetjes.

Kondoro
Om de films door te komen gelijk het tweede deel erachteraan gekeken (vanmorgen) en wederom kon ik mezelf maar niet vermaken met deze film. Ondanks dat er hier en daar wat Jeugdsentiment te vinden is bij deze film kan ik er niet van genieten (niet zoals ik doe bij ‘The Lion King’ o.i.d.).
Er gebeurt niet veel met de cast en is vrijwel het zelfde als deel één. Waar ik nog steeds een ontiegelijke haat gevoel heb voor David Cross heb. Jason Lee werd vervangen voor Zachary Levi en er waren nog eens drie eekhoorntjes bij.
Het verhaal was redelijk. We volgen wederom de drie eekhoorns die nog populairder zijn geworden in hun carrière. Dave wou hebben dat de drie naar school gaan en hier komen ze vervolgens ook terecht. Echter moeten ze het nu zonder dave doen die verongelukt is en school is een harde wereld voor de drie. Eenmaal aangekomen verslechterd het band tussen de drie jongens waar Alvin de twee eigenlijk een beetje links laat liggen. Door de dames komen de drie onder andere weer bij elkaar en vormen hierna een zestal zingende eekhoorns, niks bijzonders te noemen al vind ik het zelf.
Wederom een saaie film in een reeks waar ik vroeger nogal fan van ben geweest maar waar ik nu niet meer aan kan wennen, mezelf niet meer mee kan vermaken en erg ongeïnteresseerd naar ga kijken, jammer mislukte poging.

Dk2008
Na de eerste film die ik gisteren heb gezien had ik eigenlijk goede hoop met deze tweede film maar dat valt toch wel erg tegen. Even los van het feit dat het technisch wel goed is gedaan met de animatie is het inhoudelijk verre van een leuke film.
Alvin en zijn twee broers moeten naar school nadat tijdens optreden Dave een ongeluk krijgt en in ziekenhuis belandt, tante belandt eveneens in ziekenhuis daarom let haar kleinzoon op de 3 eekhoorns al is hij meer geïnteresseerd in gamen. Alvin ziet kans bij het footballteam te komen maar hierdoor breekt een breuk op met zijn twee broers. Bovendien zou hij samen met ze optreden voor de school als die een grote geldprijs kan winnen. Ian ondertussen heeft drie vrouwelijke eekhoorns gevonden en doet eveneens mee voor de geldprijs. Helaas voor Ian raakt hij de Chipettes ook kwijt nadat hij eigenlijk van Brittany een ster wil maken en de zussen er niet bij wil hebben. Aan het einde ontfermt Dave zich over alle 6. Behalve de toch al storende stemmetjes en het irritante spel van Cross, komen de verhoudingen tussen de echte mensen en de animatie niet zo goed over. Grappige situaties die je in de eerste film ziet blijven hier grotendeels afwezig en komen ook nog sentimentele toestanden aan de orde, bovendien is de rol van Jason Lee klein.
Hiermee blijf ik op het niveau van 2016. Het vermaak bij deze film is minimaal. 3.0

Alvin and the Chipmunks: The Road Chip
2015

Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked
2011

Alvin and the Chipmunks
2007

Animatiefilm van 'The Witcher' krijgt eerste cijfers, miniserie van Thomas Vinterberg komt naar Nederland | MovieMeter Recap

Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?

Derde seizoen 'Euphoria' is hoogstwaarschijnlijk ook meteen het laatste

De grootste hits van Prime Video: deze films worden nu het meest bekeken

South Park: Bigger, Longer & Uncut
Komedie / Animatie, 1999