menu

Hier kun je zien welke berichten Goldenskull als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

L.A. Confidential (1997)

3,0
Maar eens herzien.

En tja, de vorige keer (nov. 2007) vond ik het einde maar lame. Dit keer vond ik het niet lame, maar wel slap. Het einde is gewoon niet sterk, klaar.

Het begint echt vreselijk, de scène met de Mexicanen is werkelijk hilarisch slecht. De 'klappen' behoren nog niet eens tot de categorie aaien en de muziek is belachelijk bombastisch. Gelukkig dat de film daarna wat bijtrekt. Het verhaal zit goed in elkaar en de sfeer is aardig. De meeste acteerprestaties zijn wel oké. Muziek blijft echter zwak en onder de indruk ben ik ook niet zo.

3*

Laatste Dagen van Emma Blank, De (2009)

3,0
Wat mij betreft is Van Warmerdam de Kitano van NL. Niet te beroerd om een belachelijk personage te spelen, vaker wel dan niet acterend in zijn eigen films en bij momenten even droog.

Werkelijk geniaal is de stropdas scène. Écht geweldig. Zeker niet zijn beste, kent daarvoor te veel dode momenten. Maar verder goed te doen.

3*

Lakeview Terrace (2008)

1,5
Uhm.

Het begin is aardig, met leuke humor. Jackson speelt naar behoren, vooral in het eerste uur, de rest speelt veel al ook oké.

Dan het jammerlijke: vréselijk slecht verhaal.. waar de grappen aardig waren komen 'onverwacht' slechte drama aspecten (matige genre mix dus) om de hoek kijken.. Jackson slaat kind, Lisa gaat daarom kotsen.. vreselijk moraal gedoe etc etc Eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal als bij Hancock, leuk begin, verder weinig aan en gewoon standaard Hollywood meuk helaas. Weinig sfeer en een bagger einde

1.5*

Last House on the Left, The (2009)

4,0
Zo..

Een stuk heftiger dan ik verwacht had. Veel meer drama ook. En het is bevallen. Denk trouwens dat mensen die niet de unrated versie zien, te veel missen.

Het begint eigenlijk allemaal al vrij sterk, mooie shots van de omgeving en prima editting. Dit blijft eigenlijk de gehele film wel. In de motelkamer had ik heel even mijn bedenken, maar daarna zakt de film geen moment meer weg. Bij vlagen intens, spannend en gruwelijk.

Prima remake (lijkt me), zal het origineel nog wel eens een keertje opzoeken. Qua spanning en sfeer kan deze wel mee met Eden Lake en Devil's Rejects.

4*

Last Seduction, The (1994)

4,5
The One Ring schreef:
Kleine onwaarschijnlijkheden, zoals Pullman die Fiorentino weet te vinden omdat hij ervan overtuigd is dat ze haar naam verandert heeft naar 'New York' maar dan omgekeerd

Film net gezien en was zeker de moeite waard, gelukkig had ik um opgenomen Herkende onmiddelijk het fragment uit jouw contest wat ik niet geraden had trouwens
Ik quote dit stukje even, omdat ik dit niet onwaarschijnlijk vond, ik had het namelijk zelf al voortijdig 'ontcijferd'. Verder ben ik het in grote lijnen met je eens, mooie sfeer (goede muziek) en verfijnde humor zit er in deze film verstopt. Vooral Fiorentino speelt erg goed. Met stip de beste film van John Dahl, 4.0*

Låt den Rätte Komma In (2008)

Alternatieve titel: Let the Right One In

3,5
Aardig.

Redelijk sfeervolle film, vooral voortkomend uit de setting, niet zo zeer uit de muziek, die ik eerlijk gezegd wat vond tegenvallen.

Een paar mooie shots, maar over het geheel toch net wat te weinig. Verder vond ik het verhaal niet altijd even boeiend, wat dat betreft was het eerste gedeelte nog het leukst. De scène met de katten zag er trouwens vreselijk uit. Verder prima film, maar er had meer ingezeten.

3.5*

Lat Sau San Taam (1992)

Alternatieve titel: Hard-Boiled

4,0
Inderdaad een geweldig laatste uur, beste film van Woo die ik tot nu toe zag, net geen 4,5.. maar wel een dikke 4*.

Lavender Hill Mob, The (1951)

3,0
Soms wat karig acteerwerk en een paar lelijke en overdreven inzoomshots. Maar The Lavender Hill Mob is een heel aardig misdaadfilmpje met een fijne lengte.

Einde is trouwens erg leuk.

3.5*

Law Abiding Citizen (2009)

3,5
Geloofwaardig? Nee. Maakt mij dat wat uit? Nee. Vooral het begin en richting het eind toch een best sterke film. Het middenstuk is helaas wat minder, wanneer de film bij vlagen wat flauw en cliché wordt. Butler deed het best goed, maar Fox, nee, niet echt. Foxx kost de film net geen halve ster. Einde is een beetje mix van leuk/tegenvallend. Ik ga er verder maar niet op in. Film zag er bij vlagen op visueel vlak ook wel goed uit, net als het camerawerk.

Solide 3,5*, vermakelijke en redelijke wraakfilm met wat bijsmaakjes.

Lemon no Koro (2007)

Alternatieve titel: The Graduates

3,0
Mwah.

Redelijk. Weinig bijzonder uitgewerkt highschool filmpje, bekende tienerprobleempjes enz. Was me bovendien soms wat te zoetsappig of sentimenteel, ook hing er soms een hollywood luchtje om de hoek.

3*

Lift, De (1983)

Alternatieve titel: The Lift

2,0
Amsterdamned was leuke pulp, De Lift is echter behoorlijk saai.

De dialogen zijn af en toe echt vreselijk slecht. Alleen de muziek, zo'n lekker fout 80's sfeertje (en enige spanning) creërend, kan er wel mee door. Verder is het veel langdradigheid voor een 90 min. filmpje.

Vanwege een paar aardige stukjes en het slot, nog wel 2*.

Lighthouse (1999)

Alternatieve titel: The Lighthouse

0,5
zeer matige film.. de moorden waren te nep, voorspelbaar hoe het afliep, wie overleven enzo.. alleen het plot vond ik aardig daarom 1.5*

edit: ik was nog vergeten dat ik de muziek overdreven vond en niet bijpassend

Lilja 4-ever (2002)

Alternatieve titel: Lilya 4-ever

3,5
Visueel oerlelijk is wat overdreven, duf vond ik het wel.

Wat bij mij vooral een groot punt van kritiek is, is dat de film veel te voorspelbaar is. Ik wist niks van het plot af, maar ik zag binnen 2 tellen dat Andrei een loverboy is. Het is gewoon niet overtuigend genoeg en daardoor te voorspelbaar. Ook dat gedoe met die vleugels (engeltjes) vond ik vervelend. Verder geen slechte film en er komt zelfs geen onvoldoende aan, maar het had allemaal een stuk beter gekund. Kleine 3.5*

Linkeroever (2008)

Alternatieve titel: Left Bank

3,0
Ja allemaal leuk en aardig hoor, maar dit mist wat.

Ziet er wel aardig uit, kent een paar sterke scènes, maar het mist vooral sfeer. Althans, het was verre van beklemmend, iets wat ik van een dergelijke films wel verlang. Leuk die kamer 51, minder dat hele gilde gedoe. Blijft steken op 3*.

Lista de Espera (2000)

Alternatieve titel: The Waiting List

1,0
Duffe feel good film met erg stoffige en flauwe humor. Saaie personages, matige dialogen, er valt weinig goeds aan Lista de Espera te ontdekken.

1.0*

Lisztomania (1975)

2,0
Er zitten wat leuke stukjes tussen; een fantasie over een piemel van een meter of drie (die verheerlijktwordt door 5/6 dames) die uit eindelijk afgehakt wordt. Een Wagner die opstaat tijdens zijn begravenis en met een gitaar Joden begint te vermoorden. Helaas zitten er ook wat saaiige stukken tussen en beviel de aankleding me niet helemaal. Ik blijf toch een kleine afkeer hebben voor dit soort kostuums uit de voorbije paar eeuwen.

2*

Little Miss Sunshine (2006)

3,0
Erg leuke film dit. Vooral eindscène en de scène waar ze voor het eerst de auto duwend aan de praat krijgen heb ik dubbel gelegen.

Muziek is leuk, personages zijn leuk, het verhaaltje kon ik slikken en de humor is gewoon goed. Ik zie mensen vergelijken met Solondz, waarvan ik deze week Happiness zag. Aangezien dit de enige film is die ik van hem zag, kan ik er misschien niet zo goed over oordelen, maar ik vond Happiness maar vulgair en wannabe-zwarte humor. Ik vond het geen slechte film verder, maar echt goed vond ik het ook niet. Tijdens het kijken van LMS dacht ik geen moment aan Happiness trouwens. Maar goed, een film die het op dvd hebben zeker waard is.

4.0*

Little Princess, A (1995)

Alternatieve titel: De Kleine Prinses

1,0
Er zitten een paar grappige momenten in de film, dat ga ik niet ontkennen. Maar wat een berg vreselijk sentiment, zoetsappigheid, quasi-intelligent koterpraat en ergerlijke dialogen.

En zeker met dat vreselijk overdreven en belachelijke laatste deel kan ik hier toch niet meer dan 1* aan kwijt, een hele nipte.

Live Free or Die Hard (2007)

Alternatieve titel: Die Hard 4.0

3,5
Beste van de 4 die hard films. Tuurlijk er zitten wat ongeloofwaardige stukken in, mja dat is een vast gegeven voor een actie film. Desondanks goede actie film met een goed verhaal.

Living and the Dead, The (2006)

4,0
Wat later dan verwacht..

Erg gave film. Goed en overtuigend geacteerd door James en de moeder. Nja, goed... James is eigenlijk briljant neergezet door Leo Bill.

Avitas Sibannac schreef:
De versnelde Tetsuo-achtige montages werken geweldig goed in combinatie met de toepasselijke soundtrack. Bij elke scène gedurende de ganse film is de muziek nauwkeurig uitgekozen.

Het enige wat ik goed vond aan Tetsuo destijds, het werkt voor mij hier echter wel. Vooral de (achtergrond)geluiden en muziek zijn fantastisch. De setting en bijhorende sfeer zijn sterk. Ook erg knap hoe de film spanning met drama weet te combineren.

Alleen over de scène overgangen ben ik niet zo te spreken. Sowieso soms nogal knullig, maar het haalt het tempo uit de film, beetje jammer.

4.0*, heel dik.

Lo Foo Chut Gang (1988)

Alternatieve titel: Tiger on the Beat

1,0
Naar aanleiding van de Actiescènes KO Hard-Boiled en deze film gekocht op dvd. Waar Hard-Boiled de sterke actiescenes ook in de rest van de film voortzette, kon Tiger on the Beat het niet waarmaken. (enige) Hoogtepunt uit de film is dan ook de eindscene (kettingzaag gevecht).
Eigenlijk geen moment grappig, matige acteurs en doet qua niveau niets beter dan een standaard hollywood ding, jammer: 1,5*

Loft (2008)

3,0
Qua camerawerk, kleurgebruik en muziek zit het in Loft wel redelijk goed. Bijdragen aan de spanning deed het echter niet, de afwezige spanning. Toch heb ik me best vermaakt bij deze spanningsloze thriller. De twist waarin Vincent voor de boel opdraait vond ik zelfs vrij geniaal. Erg jammer dat er daarna nog een twist volgt. De Luuk-twist, een twist te veel.

Idee aardig, uitwerking aardig, maar helaas weinig geniaals. 3*

Lolita (1962)

4,0
pff, flinke meevaller deze film.

Ik had vooraf niet zoveel zin, mede door de lengte en de laatste Kubrick die niet was bevallen. Toch al weer mijn 8e Kubrick trouwens.
Sfeer en settings waren voldoende interessant om de film constant boeiend te houden. Wel jammer dat Humbert soms wat geforceerd acteerde, maar desondanks kreeg ik wel een soort sympathie voor Humbert. Ik kreeg een beetje dezelfde verafschuwing voor Charlotte .

Gelukkig dat ik nooit de stukjes bij de film lees, want dan was het mij allemaal veel te vroeg duidelijk geworden. Ik vind dan ook dat er nog al veel word weggegeven hier boven "die een ongezonde interesse in Lolita lijkt te hebben"

Ik wist zonet toen de film net geeindigd was nog niet echt wat ik ging geven, nu ik het in woorden heb omgezet wel. Vermakelijke film

3,5*.

Long Good Friday, The (1980)

3,0
Wat mij betreft niet meer dan een middelmaat filmpje. Weinig overtuigende acteerprestaties, al vond ik Mirren wel charmant. En de muziek had zo onder een Bassie & Adriaan aflevering gekund.

3*

Lost Boys, The (1987)

1,5
Dit is normaal gesproken een film waar ik niet veel meer dan een regeltje of drie aan wijd. In dit geval ligt het iets anders, dat komt omdat dit (denk ik) de laatste film is geweest die ik niet af heb gekeken, zo slecht vond ik hem. Dit was op zaterdag 3 november 2007 zie ik bij de statistieken, vlak voor ik me registreerde op MM dus.

Ik heb destijds het eerste half uur gezien, maar vond het zo slecht dat ik hem af heb gezet. Ik moet zeggen dat ie uiteindelijk minder slecht was dan ik in mijn geheugen had staan. Desalniettemin ben ik niet echt gecharmeerd van 'The Lost Boys', vooral dankzij het erbarmelijke acteerwerk. Het meest ernstige geval is nog wel die moeder, echt rampzalig.. Ook wanneer een willekeurige acteur bang moest spelen was het werkelijk niet om aan te zien.

De laatste twintig minuten van de film zijn nog best leuk. Die opa is trouwens het enige geslaagde personage, met een paar droge opmerkingen. Wat de film mijn inziens een stuk beter had gemaakt, was een pak meer humor geweest. De film pretendeert een horrorfilm te zijn en dat is waar het fout gaat.

1.5*

Lung Fu Moon (2006)

Alternatieve titel: Dragon Tiger Gate

2,5
Erg jammer dat de film zo onevenwichtig is.

De vecht scènes zijn heel aardig en het gesteente vliegt in het rond, maar vooral rond het midden is de film saai met vervelend drama. Ook op de CGI valt erg veel aan te merken, net als het 'verhaal'. Maar de film vermaakt zeker, met een paar hele aardige shots (de slow motion shots waren af en toe wel irritant trouwens). Dragon Tiger Gate komt echter niet verder dan 3*.