menu

Hier kun je zien welke berichten Goldenskull als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Wai Dor Lei Ah Yut Ho (2010)

Alternatieve titel: Dream Home

4,0


Ho-Cheung Pang stelde nog nooit teleur. En ook na 'Wai Dor Lei Ah Yut Ho' moet de eerste keer nog komen.

In het begin zitten net wat te veel (soms onnodige) tijdsprongen waardoor de film warrig overkomt. Dat is ook eigenlijk het enige echte kritiekpunt.

De beginscène is al meteen erg gaaf en er volgen er nog meer. Redelijk innovatieve kills vacuüm zuigen zwangere vrouw, crackpijp in je keel, waarover het algemeen ook goed over is nagedacht en gedetailleerd zijn uitgewerkt (heftig zwetende vrouw onder lattenbodem bijv.).

Ondanks dat de flashbacks in het begin voor wat verwarring zorgden, voegen ze zeker wel wat toe aan de film. Het zorgt voor een mooie tempo verdeling en de nodige cinematografische schoonheden.

Spannend is de film nauwelijks, maar dat hoeft van mij ook niet. Wel zit er een kleine dosis gitzwarte humor in. De scène waarin de meeste doden vallen is daarom ook met afstand mijn favoriet. Overigens verloopt de film verre van vlekkeloos voor de dader, ook dit vond ik een plus.

Vier vette sterren. Genoten.

Walk to Remember, A (2002)

0,5
Rampzalig, eigenlijk vind ik het onnodig om er een bericht bij te zetten, omdat het binnen de verwachtingen viel, maar het overtrof de (negatieve) verwachtingen ruim .

Ik had een soort Notebook Part II verwacht, maar het was nog veel erger dan The Notebook en dat kwam vooral door de christelijkheid, moraliteit, braafheid en omdat ie nog clichérijker dan The Notebook is. Gelukkig is ie inmiddels uit de top 250 gevallen, nog steeds belachelijk dit gemiddelde, maar goed. Vreselijk voorspelbaar, ik kon soms wel janken zo erg. Het viel me mee dat ze niet meer opstond uit de dood, 0.5*

WALL·E (2008)

Alternatieve titel: Wall-E

3,0
Ach ja, wat ik gewend ben van Pixar.

Om nog maar even met mezelf te spreken (kuch):
Goldenskull, 3 Aug. schreef:
Vreselijk, weer zo'n overdreven overgewaardeerde Pixar.. ook al ben ik nog al voorbarig, aangezien ik um niet gezien heb Staat nu alweer veel te hoog op imdb, net als bijna alle pixars, naja ik ben benieuwd of ik het wat vind.


Wéér zo'n redelijk ding, niet slecht, niet goed, niet bijzonder. Ok, het begint wel fijn, maar de moraal ligt er zoals gewoonlijk weer te dik op bij Pixar. Geef mij toch maar die Japanse animatie films of gewoon non-Pixars. Niet de beste Pixar, ook niet de slechtste, maar ze zijn bijna allemaal van een zelfde 'gaat wel'-gehalte. Die nieuwe formule heb ik dan ook gemist.

3,0*

Wanted (2008)

3,0
Naar Bekmambetov's Dozor's was ik al een tijdje benieuwd, maar dat kwam er maar niet van. Onderhand deze Wanted gezien als eerste van Bekmambetov's films.

Op zich is het wel een aardige film. Vooral de actiescènes zijn goed te pruimen. Het verhaal eromheen is soms alleen wat ergerlijk en flauw. Freeman mag inmiddels wel eens met pensioen. Dient hier meer als publiek-trekker (oid).

Film heeft zo zijn geniale momenten, maar is te wisselvallig en de slowmo-mode wordt ook wel overdreven vaak gebruikt. 3*

Werckmeister Harmóniák (2000)

Alternatieve titel: Werckmeister Harmonies

4,0
Tegenvaller, geen slechte film dat zeker niet, maar het kon me niet echt raken of interesseren.
Muziek is aardig, maar alleen de eerste keer, daarna komt het wat zeurderig over. Sommige shots waren écht te lang, ik houd vaak wel van lange shots, maar dat shot van de menigte duurde echt veel te lang. Die monoloog over muziek was ook vrij dodelijk. Wat misschien dom was van mijzelf, was dat ik de film niet uitzette na een uurtje, aangezien ik eigenlijk niet echt in de stemming was voor een trage film. Toch verder gekeken, dit beinvloed mogelijk de score, maar als volgende films van Tarr me wel bevallen, zal Werckmeister ongetwijfeld nog eens herzien worden. Wie weet dan hoger gewaardeerd. Voorlopig 3.0*, vond het eindshot wel erg mooi trouwens.

When Harry Met Sally... (1989)

2,0
In het begin was ik redelijk blij deze een kans gegeven te hebben, vooral dankzij de leuke dialogen. Toch knaagt en kraakt ook deze romantische komedie en het 'blije' gevoel ebde langzaam weg.

De stoïcijnse Harry, maar vooral de naïeve Sally maken de film nog enigszins de moeite waard. Bijna alle randpersonages werken eerder vervelend (Marie, Jess) dan bevorderend aan het kijkplezier. De ramp van de film waren die vervelende (oude) koppeltjes tussendoor..

Toch komt ook deze film weer met zo'n cliché einde, waarschijnlijk de reden dat ik dit genre maar niks vind. Echt vervelend wordt het gelukkig niet.

2.0*

Where the Wild Things Are (2009)

2,0
Mwah, niet al te ernstig onder de indruk.

Vond het toch wat te kinderachtig (irritant) allemaal. Te veel dooie punten, verveling die toeslaat en dat in anderhalf uur (10 min aftiteling). Muziek is verder ook verre van geweldig. Had van Jonze toch wel wat meer verwacht, had hem liever niet zo'n soort boekverfilming zien aannemen.

Omdat het nou ook weer geen waar gedrocht is (die arm rip-off en inside the belly waren wel gaaf), kom ik nog wel tot 2*

White Chicks (2004)

2,0
Wat hersendodend voer op zijn tijd is best leuk, White Chicks valt zeker in die categorie.

In het begin lijkt het vooral uit te draaien op een vervelend en flauw filmpje, maar uiteindelijk heb ik toch nog een paar keer kunnen lachen. De veil scène en de rijke neger zijn erg leuk.

Een paar acteurs zijn werkelijk vreselijk irritant, vooral Marlon Wayans kan er wat van. Maar al met al is dit nog redelijk vermakelijk.

2.0*

White Heat (1949)

3,5
Grappig dat mensen hier de vergelijking met Pesci maken, dat was nou precies de man waar ik vanaf de eerste seconden aan moest denken

Leuke Film-Noir, blijft toch wel een fijn genre. Het verhaal is boeiend genoeg en de sfeer is ook wel oké. Het enige echte minpunt van deze film vind ik de soms té bombastische muziek.

Ik twijfel tussen een ruime 3,5 of een wankele 4.

White Noise 2: The Light (2007)

Alternatieve titel: White Noise: The Light

1,5
Nee.. dit was het toch niet echt.. Waar ik deel 1 nog een 3,5* gaf (cadeau deed?), kan ik dat hier absoluut niet doen. Ik viel op het eind zelfs bijna in slaap Het toch al veel gebruikte thema van in contact staan met de dood, wordt zonder enige toegevoegde waarde wederom gebruikt. Die schrikmomentjes waren echt slaapverwekkend slecht en voorspelbaar. Verder was het acteerwerk echt om van te huilen soms (vooral een paar van die bijrol acteurs/actrices, heb gewoon 1x heel hard moeten lachen daarom ) Veel twijfelachtige scene's, maar goed daar ga ik maar niet op door. Film komt met 1,5* goed weg.

Who's Afraid of Virginia Woolf? (1966)

Alternatieve titel: Wie Is Er Bang voor Virginia Woolf?

0,5
Tja, hier zat ik dus niet op te wachten.

Irritante personages, vreselijk overacting en lelijk gefilmd. Erg saaie aankleding en misschien wel de meest vervelende dialogen die ik ooit heb moeten aanhoren. Cynisme kan leuk zijn, dit was echt . Geen pluspunten.

0.5*

Wicker Park (2004)

2,0
Voor een remake best ok. Wel érg zwak van mr. McGuigan dat ie niet eens een nieuwe setting of een nieuw camerashot gebruikt, maar bijna alles identiek is aan L'Appartement. De sfeer in Wicker Park is ook een stuk minder sterk dan in het origineel.

Ik wilde 3* geven, maar hoe kan het ook anders, een typische USA-remake "end fuck up". Ik meende dat L'Appartement niet 'goed' afliep (geen hereniging van Bellucci en Cassel.) Toen ik de dvd na afloop van Wicker Park erin gooide werd dit (helaas) bevestigd. Vind dit ontzettend zwak. Nergens willen afwijken, maar dan wel zo'n lelijk einde eraan vast plakken. Vandaar 2.0*

Wild at Heart (1990)

3,5
Wisselende gevoelens bij deze Lynch.

Lynch weet als geen ander een portie sfeer aan zijn films te geven. Hier werd die sfeer soms ruw onderbroken. Zo vond ik bijvoorbeeld de 'wilde' moves van ons liefdeskoppel aan de kant van de weg, midden in de woestijn, toen de radio niet helemaal mee wilde werken, nogal vervelend om naar te kijken.

Het begint trouwens wel mooi vlot, er lijkt in eerste instantie weinig aan de hand, gewoon een normaal intro'tje, maar ik werd eigenlijk meteen achterover geblazen door een tamelijk verrassende vechtscène. Die net zo plots eindigt als hij begint, met onmiddelijk weer zeer vredige muziek, erg cynisch en creepy eigenlijk.

Acteerwerk van vooral Dern, maar ook van Cage viel me soms wat tegen, al komt dit deels door een paar matige dialogen. Wel geniaal hoe Lynch altijd weer een stel excentrieke (rand)personages neerzet. Wat dat betreft altijd genieten.

3.5*

Wild Card (2003)

Alternatieve titel: Crime City Cops

3,0
Villevalo verwoordt het perfect; aardig, maar veel déjà vu momentjes. Wel vermakelijk, daar niet van.

3*

Wind Chill (2007)

3,5
Bovengemiddelde thriller, die vooral op basis van onlogica en 'onbeantwoorde vragen' hier afgekraakt wordt volgens mij.

Muziek is prima en draagt goed bij aan het fijne sfeertje. Het acteerwerk is niet briljant, maar ook niet storend.

Wel jammer dat de film soms wat verkeerde keuzes maakt, wat cliché dingetjes of net even niet de juiste timing tussen on- en realistisch. Verder zijn er een aantal matte dialoogjes.

Ik heb liever onlogisch (en nog wat minder cliché) dan van die uitgekauwde troep. En zo onlogisch is dit ook allemaal niet, wel onrealistisch misschien, maar niet onlogisch. Of waren de tijdflashes, terug de auto in, al te onlogisch? "Vaag en onsamenhangend"-blabla, ga lekker Shawshank Redemption kijken ofzo.

3.5*

Witness for the Prosecution (1957)

0,5
Zo, de 4e halve ster uit de top 250 is een feit, weliswaar het meest tegen de één aan, maar dit was echt huiveringwekkend slecht. De acteurs en actrices waren echt te slecht voor woorden en die belachelijke twist die je ook van mijlen ver aan zag komen.. pff.. Waar Double Indemnity en Sunset Blvd. mij duidelijk beter konden bekoren, kon deze film dat niveau niet in de verste verte halen. Vreselijk slechte humor en visueel oninteressant, 0.5*

Witte Vis (2009)

Alternatieve titel: Whitefish

2,0
Mwah, matig en standaard filmpje, die genekt wordt door de zwakke acteurs. Vooral Stijn is soms om te huilen. Taartman is beter.

2.0*

Woman under the Influence, A (1974)

Alternatieve titel: Invloeden op een Vrouw

1,5
Neh..

Gena Rowlands: irritant, overdreven, niet overtuigend. Alleen het half uurtje zonder Mabel vond ik behoorlijk sterk (strandscène, maar vooral de scène achterin de auto).
De eerste negentig minuten is het nogal een sfeerloos gebeuren, pas daarna begint het enigszins te boeien/raken, wat mij betreft veel te laat. Bovendien wordt het nooit aangrijpend. Dit had wel kunnen werken, zonder Rowlands en met een bak meer sfeer.

1.5*

Wool 100% (2006)

3,0
Een huis en een berg rotzooi, uitgangspunt is leuk, uitwerking was al met al wat saai.

Laatste kwartier is het best, hierin ook de visuele hoogtepunten. Tussendoor zitten nog wel een paar leuke scènes, maar die was ik vrij snel weer vergeten door de duffe zooi er tussen. De muziek is bij vlagen echt afgrijselijk trouwens. Inderdaad een maniak wie dit heeft verzonnen. Oké, kon er soms ook wel om lachen. Maar die blaasinstrumenten waren af en toe gewoon net even té.

Ik had er wel wat meer van verwacht en blijf hangen op drie sterretjes.

Wrestler, The (2008)

3,5
Dan uiteindelijk toch weer eens een Aronofsky gezien. Pi en Requiem vond ik beide slecht, maar dit was -verrassend genoeg- een goede film. Vooral dankzij Rourke overigens, die echt subliem een karakter neerzet. De scènes met zijn dochter waren sterk en aangrijpend, vooral op de verlaten pier vond ik een erg mooie scène.

Die geplande Requiem for a Dream herziening zit er aan te komen.

3.5*