menu

Wanted (2008)

mijn stem
3,36 (3914)
3914 stemmen

Verenigde Staten / Duitsland
Actie / Misdaad
110 minuten

geregisseerd door Timur Bekmambetov
met James McAvoy, Morgan Freeman en Angelina Jolie

Wanneer de baas van een bende huurmoordenaars contact legt met Wesley Allan Gibson (McAvoy), een depressieve kantoorbediende, en hem vertelt dat zijn vader een huurmoordenaar was die onlangs vermoord werd, besluit Wesley zijn leven in eigen handen te nemen en ook een professionele moordenaar te worden. Al snel blijkt dat hij een waar talent is en hij wordt toegelaten tot het geheime gezelschap, waar hij besluit wraak te nemen om zijn vaders dood. Wesley raakt binnen de kortste keren helemaal in de macht van de clan en van Sloan, de baas (Freeman). Samen met zijn 'collega' Fox (Jolie) gaat hij op zoek naar de moordenaar van zijn vader.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=2AlD_6DpfZ0

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van John Barry
2,5
Wanted vind ik een aardige film.

Als je een realistische actie film wilt zien, moet je niet naar deze film kijken. De actie scènes in deze film zijn erg ongeloofwaardig en ook het verhaal is niet bepaald realistisch te noemen. Voorbeeld: Een weeftouw bepaalt wie vermoord moet worden. Echter als je accepteert dat het complete onzin is wat in deze film word voorgeschoteld, dan merk dat het verhaal in deze film eigenlijk zo slecht nog niet is.

Eigenlijk is het verhaal best wel goed bedacht. In feite is Sloan in de hele film iedereen aan het bedriegen en aan het misleiden. Eigenlijk best wel sterk bedacht. Ook heeft de film een goede verassende wending. Dat Cross in werkelijkheid de vader van Wesley is zag ik niet aankomen. Best wel een sterke plotwending. Het verhaal is best wel sterk als je accepteert dat je naar een fantasie film aan het kijken bent.

Het acteerwerk in deze film is van hoog niveau. James McAvoy als Wesley maakt zich geregeld schuldig aan overacting. Maar toch zet hij in deze film een goede rol neer. De show word op acteergebied gestolen door Morgan Freeman en Angelina Jolie. Freeman vond ik erg goed op dreef als Bad-Guy . Angelina Jolie zet op een goede en leuke manier een stoere rol neer die doet denken aan haar eerdere rollen als Lara Croft en Mrs. Smith. Ook de rest van de cast doet het goed. Leuke bijrol trouwens van Terence Stamp.

De muziek in deze film is van Danny Elfman. De muziek is niet hoogstaand, maar past goed bij de film. De special effects in deze film zijn goed verzorgt.

Deze film had de potentie om een bovengemiddelde actie film te zijn. Maar de filmmakers maken 2 fouten…..

De eerste fout die de filmmakers maakte is een lange martel gang laten zien zonder dat het iets toevoegt. Je ziet in de film dat Wesley moet leren pijn te verdragen. Hij word daarom hard onder handen genomen. Dit stuk van de film duurt erg lang. Mij ontgaat het nut om minuten lang te laten zien dat Wesley mishandelt word. De actie scènes mochten trouwens van mij soms ook wat minder gewelddadig zijn.

De actie scènes in de film zijn ongeloofwaardig. Toppunt is toch wel die ravijn scene met de trein. Maar toch vond ik de actie scènes vermakelijk om te zien. ( ondanks dat ik ze soms te gewelddadig vind ). De actie scènes zitten in principe goed in elkaar. maar wat stoorde ik mij aan die vreselijke montage tijdens de actie scènes. Rare hyper flitsende beelden, versnelde beelden, dan weer langzame close ups en nog meer van die rare fratsen. Waarom de filmmakers dit nodig vonden is mij een raadsel. De werkelijk waar enorm slechte en verschrikkelijke montage maakt het vervelend om naar de actie scènes te kijken. Het is echt niet te geloven. Dan heeft een film redelijk goede actie scènes, weten de filmmakers het toch voor een deel te verpesten door een achterlijke montage. Ook buiten de actie scènes zitten er van die rare montage momenten. Je ziet in deze film vooral veel close ups waar je de weg volgt van kogels. Wat het toevoegt is voor mij een groot vraag tegen.

Al met al vond ik dit best wel een aardige actie film. Het verhaal is leuk bedacht en het acteerwerk is goed. Als de film wat minder gewelddadig was en een normale montage had gehad, dan had er zeker wel een ruime voldoende van mij kant ingezeten. Maar helaas. Vooral dat van die montage reken ik de film zwaar aan. Het verpeste op een aantal momenten toch behoorlijk mijn kijkplezier. Nipte onvoldoende.

2,5 ster voor deze film.

avatar van Brabants
3,5
Wanted is een spectaculaire en uitzinnige fantasiefilm en een vertolking van een gelijknamige stripboekenreeks. Visueel gezien is dit een zeer geslaagde film en de adrenalinestoot dreunt van het begin tot het einde door. Het kent een origineel en bruut karakter en heeft qua acteurs een goede casting ondergaan. Echt een heerlijke actiefilm die je vanaf het begin tot het einde met verstand op nul lekker bezighoudt.

avatar van kissyfur
3,0
Verhoogd naar 3 sterren. Bij de eerste keer kijken vond ik het vooral jatwerk van de Matrix met een snufje Fight Club. Maar er blijkt toch een laag onder te zitten: het gaat over terrorisme en idealen.
Toch wordt het niet heel goed uitgewerkt; het blijft wat puberaal gericht op actie en effectjes. Waar Fight Club je probeert aan het denken te zetten, probeert Wanted je vooral te vermaken. Niets mis mee, maar voor mij wel een reden om het een zesje te geven.

avatar van devidia
3,5
Not bad. Genoeg badasserij, soms wat over the top, maar dankzij genoeg zelfrelativering komen ze er wel mee weg

avatar van dvdfreak123
3,5
Toch genoten van deze wanted. Is wel over the top en op punten ongeloofwaardig. Maar de heerlijke actie en spektakel maakt veel goed. Boeit van begin tot einde. En was toch wel aan de tv gekluisterd.Plotwendingen tegen het einde waren ook redelijk goed en zag ik niet aankomen. Gewoon film waar je niet te veel moet bij denken en gewoon genieten van de vette actie. Cast deed het ook wel goed. Deze in duopack gekocht op bluray met salt die tegen viel, kon deze wanted veel meer waarderen. Krijgt van mij een 7,5/10

avatar van Macady
4,0
Even de versie met het alternatieve einde gekeken. Hele andere film, grappig om te zien.

avatar van Roger Thornhill
3,0
Een leuk uitgangspunt, een uitstekende en goed passende acteur in de hoofdrol, ook prima acteurs in de bijrollen, en een zeer vermakelijk eerste half uur met veel visuele spierballenrollerij, maar wanneer het aparte gewoon is geworden heeft de film moeite om mijn aandacht vast te houden – vanaf daar wordt hij meer dertien-in-een-dozijn met een matig plot en verschillende standaard-CGI-actiescènes. De onthulling tegen het einde brengt de spanning er weer even in, maar als geheel is de film het voor mij uiteindelijk toch nèt niet. Maar die truc met die kogel en hoe Angelina Jolie daar op het einde gebruik van maakt, dat is wel briljant, en om de grap met het toetsenbord en de rondvliegende tand (leuk bijrolletje van Chris Pratt!) heb ik hard moeten lachen.

RaRE FILM...........ik vind het meer komedie dan actie/thriller....

avatar van Thorongil
3,5
Nog eens gezien. Heerlijke actiefilm.

avatar van horizons
3,5
Begin was erg leuk van de film. Vaart, leuke editing, over the top en flauwekul. Helaas dat die vaart en fun op een gegeven moment teveel plaats maakt voor geneuzel. Op het eind is de actie wel weer leuk maar het niveau van het begin wordt niet meer gehaald. Jammer, desalniettemin leuke actiefilm met een McAvoy die het goed doet.

avatar van IH88
3,0
“Do you make sweaters, or do you kill people?”

Wanted is een film met ongelooflijk vette actiescènes en goede acteurs, maar het is ook een film met een erg mager en voorspelbaar verhaal. Vooral op de rustige momenten zakt de film erg ver weg.

McAvoy is aardig en de transformatie van sullige nobody naar actieheld is nog best geloofwaardig. Het is Jolie die er echt bovenuit steekt en nog wat weet te maken van haar mager uitgewerkte rol. Freeman is zijn degelijke zelf en heeft een aantal sterke scènes. De film heeft veel actiescènes en dat is maar goed ook. Op die momneten overtuigd de film en komt Wanted het beste tot zijn recht.

1,0
TMP
Nee, Wanted beviel mij echt totaal niet. Het plot is werkelijk flinterdun en nogal onzinnig, maar daar gaat het uiteraard ook niet echt om. Het draait om de actie. Na enkele minuten had ik het echter al helemaal gehad met de flauwe actiescènes vol met slow motions. Geen pretje om naar te kijken. Enkele bekende gezichten in de cast, maar alleen Angelina Jolie kan door haar verschijning nog een heel klein beetje indruk maken. Zeer belabberd.

avatar van des1
1,5
Wat hebben McAvoy, Jolie en Freeman toch ook een hoop garbage gemaakt.

avatar van mikey
2,0
Dit was wel heel lelijk en kinderachtig

avatar van Antonev
2,5
Rommelig en over the top actie spektakel. Ondanks de vele actie wist het me niet te grijpen. Matig verhaal en matte acteerprestaties. Voor mij persoonlijk niet voor herhaling vatbaar.

2,0
Film die mij niet kon aanspreken. Met los zand aan elkaar gezette actiefilm waar door de stunts en grafische beeld effecten heen geweven een simpel verhaaltje gebreid is. Om de zaak wat op te fleuren zitten er wat grote namen in zoals Jolie en Freeman.

Plot: Kantoornerd die over zich heen laat lopen door zijn dikke cheffin blijkt een ervaren moordenaar/huurling als vader te hebben en wordt opgeleid in zijn voetsporen te treden. Op zich gaat dit nog wel maar bijvoorbeeld kogeltjes die in een bocht vliegen is voor mij te stompzinnig, zelfs als fantasie. De humor in de film is ook van een lach of ik schiet niveau.

Film die geen doel heeft of deze faliekant voorbij schiet.

Leuke film! erg genoten van deze actie film

avatar van Rillo
3,5
Heb genoten van zowel het verhaal, acteerwerk, special effects en verrassend einde.
Heerlijk avondje met chips op de bank genieten van mooi verfilmde 'onzin'
Daarom ook 3,5 sterren

avatar van Shadowed
3,5
Leuk.

Toch wel weer een lekker actiefilmpje dit. Vooral omdat het zo anders gemaakt is. Een stijl die me absoluut lag, de special effects zagen er ook helemaal top uit. Jolie en McAvoy waren goed gecast voor hun karakters, ze hadden het niet beter kunnen spelen.

Er zit humor in die echt werkt, maar uiteindelijk kijk je toch voor de actie. Vooral de curve bullets en andere over the top dingen vallen enorm op. Het is allemaal zo over the top dat het gewoon leuk is. Nergens is het echt saai en die actiescenes zijn wederom mooi.

Geslaagde actie film waar ik me geen moment mee heb verveelt. Het verhaal stelt weinig voor maar er zit genoeg vermaak in om je geboeid te houden. Prima film die niet te lang duurt en in het algemeen wel leuk uit te kijken is.

avatar van Tarkus
5,0
Tarkus schreef:
Vond dit een prima actiefilm, waarvan de actiescènes evenwel veel lijken op die in "The Matrix".
Maar dat mag de pret niet bederven, ik heb veel plezier beleefd aan deze film, ook de acteerprestaties zijn goed.
Hoewel ik van de hoofdrolspeler in een actieprent niet heel veel verwachtte, brengt James McAvoy het er prima vanaf.
Over Morgan Freeman wederom geen slecht woord, zijn rol mag dan wat kleiner zijn dan we van hem gewend zijn (maar ook in de Batman-filmen is zijn rol klein), hij doet zijn taak altijd uitstekend.
En over Angeline Jolie... tja, daar zal ik geen tekening moeten bij maken vermoed ik.... kijk zelf en dromen maar...


Hiervan heb ik opnieuw genoten, prachtige film is dit. Over de top actie, maar vermakelijk.
Puike cast, goed scenario, wat wil je nog meer.
105 Minuten amusement !!!

avatar van Simon Belmont
5,0
Wat een verschrikkelijk leuke film is dit zeg. Voordat ik 'm bekeek, had ik er nog nooit van gehoord. En hij stamt toch al uit 2008. Verder waren de special effects zijn supergoed en deden mij denken aan 'The Matrix' .
De film zelf had mij direct in het begin al te pakken, met de spectaculaire opening. Daarna volgde nog meer spectakel, hier en daar aangevuld met de nodige humor, waarbij vooral die scene in de trein fenomenaal is. Tel daarbij op een goed verhaal dat nergens inkakt en je begrijpt waarrom ik een topavond heb gehad. Bravo.

avatar van Shadowed
3,5
Herziening.

Die 3,5* blijft in ieder geval staan, maar wel om verschillende redenen dan dat ik in mijn oorspronkelijke recensie uit 2008 gaf. Daarin prees ik namelijk delen van de film die ik nu wat minder uit de verf vind komen. Toch blijft het als geheel nog steeds een erg vermakelijke en unieke actiefilm.

Bekmambetov is dan ook een regisseur die ervan houdt zijn films op visueel gebied behoorlijk te versieren. Wanted ontstijgt hierdoor een hoop genregenoten door de opzet heel anders aan te pakken. De actiescenes zijn lekker apart en het tempo ligt hoog. Het verhaal is ook leuk bedacht maar hier en daar wel wat flauw.

McAvoy is een ideale keuze voor deze rol. Hij past er perfect in. Ook Jolie komt eens goed uit de verf. Normaal vind ik haar niet zo bijzonder, maar hier absoluut wel. Rollen zoals die van Freeman en Kretschmann zijn ook zeker geslaagd. Eigenlijk zijn er niet bepaald slechte acteerprestaties.

De actiescenes zijn allemaal erg leuk. De camera zweeft en vliegt overal achteraan en de montage is lekker wild. De effecten die ik alleen oorspronkelijk prees tonen nu wel mankementen. Bekmambetov verhult alleen een hoop door snel weg te editen zodra het begint op te vallen. De CGI mag dan tegenvallen, elke scene is tot de max versiert en dat creëert leuke actiemomenten.

Genoeg leuke ideetjes ook. De curvende kogels, de kogel op kogel en slow-motionfocus zijn allemaal van die onderdelen die Wanted lekker speciaal maken. De film is regelmatig ook grappig omdat het zichzelf niet erg serieus neemt, ondanks dat de film ook niet vies is van serieuze en sentimentele momenten.

2 jaar na de vorige kijkbeurt heeft de film nog niet veel glans verloren. De soundtrack is alleen wel slecht tijdens de actiescenes met die rockdeuntjes. De film blijft heerlijk apart en bijzonder in zijn opzet. Realistisch is het absoluut niet, maar met lekker veel overgave uitgevoerd. Het maakt van Wanted een heerlijk vermakelijke actiefilm die geen moment te lang of te kort duurt.

avatar van mcdaktari
Het was al weer een hele tijd geleden dat ik Wanted gezien had. Ik wist zelfs het verhaal niet meer precies, en wist echt niet meer dat Cross de vader van Wesley was, kun je na gaan
Natuurlijk gaande weg de film kwam het allemaal wel weer terug, maar wist er niet veel meer van. Dus het was een fijne zit. Ik was zelfs vergeten dat het zo'n goeie film was. Maar daar zijn de meningen ook over verdeeld , maar dit is wel mijn genre. De soundtrack is ook wel lekker, met Everyday is Exactly the Same, van N.I.N. wat sowieso al een favorieten band van me is. Zo nu en dan weer eens een film kijken die je lang niet zag is dus de moeite waard

avatar van Kuzey Tekinoglu
2,5
In het begin is het wennen aan de absurditeit. Het leek er om die reden op dat dit niets zou worden. Gelukkig wordt dat minder en krijg je uiteindelijk een film voorgeschoteld die wel heel makkelijk wegkijkt. Vermakelijk, maar zal deze snel vergeten zijn.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:09 uur

geplaatst: vandaag om 19:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.