Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 11 september 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot Wanted
"Choose your destiny."
Wanneer de baas van een bende huurmoordenaars contact legt met Wesley Allan Gibson (McAvoy), een depressieve kantoorbediende, en hem vertelt dat zijn vader een huurmoordenaar was die onlangs vermoord werd, besluit Wesley zijn leven in eigen handen te nemen en ook een professionele moordenaar te worden. Al snel blijkt dat hij een waar talent is en hij wordt toegelaten tot het geheime gezelschap, waar hij besluit wraak te nemen om zijn vaders dood. Wesley raakt binnen de kortste keren helemaal in de macht van de clan en van Sloan, de baas (Freeman). Samen met zijn 'collega' Fox (Jolie) gaat hij op zoek naar de moordenaar van zijn vader.
Wesley Gibson
The Repairman
Mr. X
The Butcher
Matchostomos
'Wanted' kondigde zich vooraf aan als een no-nonsense actievehikel, geheel ontdaan van alle subtiliteit en gestileerd naar de wil en wetten van de hedendaagse jongerengeneratie. Uiteindelijk ontbeert het 'Wanted' echter aan een gezonde dosis ritmiek, ironie én efficiëntie om uit de eerstgenoemde beloftes een geslaagde prent te distilleren. De adrenaline gaat zelden tot nooit de hoogte in en dit geheel ten verdienste van de abominabele regiecapaciteiten van Bekmambetov, die meermaals pijnlijk worden blootgelegd door de resem aan technische cameracapriolen. 'Wanted' is met andere woorden een oversensationeel, identiteitsloos product, dat enkel nog gratie kan vinden in de wulpse verschijning van Angelina Jolie.
Tsja, wat moet ik hier nu van zeggen? Als ik de film een beetje serieus zou nemen dan had ik een 0,5* gegeven. Maar goed, de film is denk ik bedoeld om extreem veel en grof geweld te verheerlijken en als extra tussen al die scene's hebben ze er zelfs een verhaaltje om heen geplakt. Ik heb zelden zon dom verhaal gezien, het sloeg allemaal nergens op met een broederschap enzo. Maar het geweld was echt magnifiek weergegeven. Veel detail, veel bloed, veel pijn. Dat zag er wel tof uit. Maar een aantal zaken werden zo enorm overdreven. Mensen die hem hebben gezien weten wat ik bedoel met de manier van een kogel afvuren die af wijkt en ook bv de scene met de trein tussen de rotsen. Het acteerwerk was ondanks aanwezigheid van Jolie en Freeman modaal. Ik ben nooit een fan van de 1e, ze acteert altijd zo overdreven. Freeman is altijd wel tof, ook nu weer. Van hoofdrolspeler McAvoy had ik nog nooit gehoord. Beetje een nobody, niet slecht maar ook geen uitblinker.
Kortom, voor een avondje is deze film prima te doen. Neem je de film ook maar een beetje serieus, dan is hij waardeloos. Ik heb me er wel mee vermaakt. Ik had 3* willen geven maar voor het erg gave einde in de hoofdbasis geef ik een half puntje extra.
Leuke film om eens gezien te hebben. De actie is best goed en de speciale effecten zelfs nog beter. De film is echter niet echt realistisch en het verhaal vond ik ook niet echt bijster.
Angelina Jolie zag er zeker niet slecht uit maar ik heb haar wel eens beter gezien. James McAvoy zie ik steeds vaker in films verschijnen. Ik ken hem vooral van de serie Shameless maar ik heb hem onlangs nog gezien in " Last King of Scotland". Hij is dus een acteur in opkomst. Hij deed het zeker niet slecht in deze film.
DVD-T
Heerlijke over de top actiefilm een beetje in de stijl a la Shoot 'em Up alleen iets serieuzer.De actie scenes zien er idd een beetje Matrix achtig uit. Special effects zien er erg goed uit, de actie momenten erg indrukwekkend.Lekker veel bloed, goed verhaal met een aardige twist.En wat zag Jolie er weer lekker uit
.Ook leuk was de rol van Konstantin Khabensky uit Night/Day Watch, ook van Timur Bekmambetov.
Sportingerke
Het verhaal is goed, maar niet hoogstaand.
Inderdaad, dat gevoel had ik ook. Volgens mij is er met het uitgangspunt meer te doen.
Ik heb me dus goed vermaakt met deze prent. Niet al te veel nadenken en gewoon lekker kijken...
Als je er teveel bij nadenkt, zul je trouwens snel het gevoel krijgen dat bepaalde scènes niet stroken met de fysische werkelijkheid
, maar dat moet je er inderdaad maar bijnemen.
Hoewel ik normaal bijna nooit naar de cinema ga, heb ik toch van dit ontspannende uitje genoten; een topper is "Wanted" misschien wel in zijn genre, maar aangezien dat genre bulkt van de onwaarschijnlijkheden - en ik graag een sterke gelijkenis met de werkelijkheid zie - houd ik het toch op drie sterren.
Leland Palmer
Brr, wat een lelijke poster zeg, maar dat terzijde. Erg cool filmpje dit moet ik zeggen. Dat de film ongeloofwaardig, onrealistisch e.d. is weet je en daar maak ik eigenlijk niet echt een probleem van. Tijdens het zien van de trailer wist je al dat het op dat punt - bijna - niet verder kon gaan. Het gaat 'm in deze film natuurlijk vooral om de visuele pracht die we voorgeschoteld krijgen en die is prima. Heerlijke actie, prima special-effects en een redelijke ondersteuning van dit alles door de score van Elfman. Er zijn dan ook altijd een paar scenes die je bij blijven natuurlijk. Persoonlijk heb ik kunnen genieten van het moment dat Jolie in haar dikke Dodge Viper zo ineens McAvoy van de straat af ramt en zo de auto in rijdt. Hihi, geweldig
Jammergenoeg gaat het bij de scene dat de trein van de rails het ravijn indonderd een beetje te ver. Eén van de minpuntjes in deze film die scene. Dat het over the top gaat wist ik natuurlijk, maar je kan ook te ver gaan Bekmambetov.
Angelina Jolie mag zich wat mij betreft de ster in deze film noemen. Ze ziet er heerlijk uit ondanks dat ze in een paar scenes - met verkeerde lichtval ofzo - wel een beetje op een crackverslaafde leek. James McAvoy, mwah die doet het redelijk, maar heeft me niet helemaal kunnen overtuigen. Morgan Freeman mag zich zonder trots de minste van het stel noemen en kan het beter bij de goedaardige rollen houden wat mij betreft. Vooral wanneer hij het woord ''motherfucker'' uit zijn mond durft te krijgen gaat het allemaal een beetje te ver. Dat lijkt bij die beste man toch helemaal nergens na. Voor de rest een leuk verhaal met een verassende wending. Ik zag het niet aankomen in ieder geval. Wel jammer van dat weefgedoe met die touwtjes en de codes die daar uit voortkomen, dat maakt alles dan weer wat minder eigenlijk. Heb zo nu en dan ook nog even mogen lachen en de film keek gewoon heerlijk weg. Ik heb me wel vermaakt bij deze film. Zeker een voldoende. Voor nu drie sterren, maar dicht tegen een halfje verhoging. Dat zien we wel als de film bij herziening overeind blijft.
zeer leuke film en apparte actie en mooi gemaakt dat typetje wesley was lachen
Shinobi
Afgelopen vrijdag in de bios gezien en ik moet zeggen dat het een erg vermakelijke film was. Lekker veel goede actie, goede special effects. Vooral die shoot put op het laatst was echt meesterlijk gedaan, let op hoe McAvoy ingenieus gebruik maakt van een menselijk hoofd.
Het verhaal kon wel iets beter, maar er zit toch een leuke twist aan. Morgan Freeman speelt weer eens een keer de bad guy, laatste keer was volgens mij Hard Rain.
Humor was ook wel goed, zoals de keer dat McAcoy z'n collega met de keyboard slaat en je in slow motion de toetsen van de keyboard ziet rondvliegen en er staat dan 'Fuck Yo' gevolgd door een kies die de u vormt.
Alleen jammer dat Angelina Jolie dood gaat.
Al met al geef ik deze film 4, 0 sterren. Zulke actie films wil ik wel vaker zien.
The One Ring
Een hoop flauwekul, maar dat wisten we al van de trailer. Het mooie aan Wanted is dat hij precies levert wat hij beloofd en er zelfs ietwat bovenuit stijgt.
We krijgen een hele lading geweld over ons heen gestort en zo'n beetje geen enkele handeling in de actiescènes lijkt ook maar echt mogelijk, maar de trefzekere regie van Bekmambetov (ik weet niet zeker of ik die naam snel ga onthouden) maakt er toch een feestje van. Ik heb niets tegen actiefilms, maar dit is een van de weinige waar ik echt van genoten heb. Het tempo is constant hoog, de actiescènes zijn origineel, het plot is belachelijk en voorspelbaar (ik had allang verwacht dat The Fraternity en met name Freeman niet zouden deugen) maar zeer onderhoudend, de acteerprestaties zijn nergens slecht en de film bevat genoeg relativerende humor. Als klap op de vuurpijl is het met enige regelmaat zelfs artistiek verantwoord. Maar het geheime wapen van de film is James McAvoy, wiens acteerprestatie de juiste toon heeft voor de film. Hij is niet te stoer, maar ook niet te zacht en met genoeg humor.
De film bevat vrij veel clichés die in meerdere actiefilms zitten, maar dit is een film die op een bepaalde manier telkens de juiste uitwerking ervan weet te leveren, waardoor het allemaal fris blijft aanvoelen. Er zitten wel gaten in het plot en dingen die mijn verstand te boven gaan. Zo snap ik er niets van hoe iemand bij honderden ratten tegelijkertijd een klokje kan instellen en ook begrijp ik niet hoe ooit iemand in die oude Fraternity op het idee is gekomen om te zoeken naar tekenen van het lot in weefgetouwen (en ook nog codes ontdekt in hoe de pluisjes liggen). We moeten het er echter maar mee doen en daar heb ik weinig problemen mee.
thunderball
Ik houd ontzettend van blockbusteractiefilms, maar deze film viel me toch wel vies tegen.
Dit is wel zooo over the top dat het naar het belachelijke toe gaat. Meerdere keren tijdens het kijken kon ik een lach niet onderdrukken op momenten dat ik het eigenlijk gaaf en cool had moeten vinden.
Het verhaaltje is ook vrij belachelijk, het lot om een bepaald persoon uit te gaan kiezen wordt bepaald door een weefgetouw??? Verder worden veel actiescene's weer onduidelijk, vaag en nerveus gemonteerd in beeld gebracht, om letterlijk niet goed van te worden. Micheal Bay zou er nog jaloers van worden.
Positieve punten:
Angelina is zo als gewoonlijk een lust voor het oog, echt heerlijk om naar te kijken.
Hoofdrolspeler McAvoy doet het erg leuk,
maar voor de rest...???
Ik geef hem een vier, ofwel 2 sterren.
Een heerlijke actiefilm die vrij origineel uit de hoek komt. Vrij want, uiteindelijk is alles al een keertje gedaan. De film zorgt voor een kruising tussen The Matrix en de opleiding van Spiderman in de eerste film met Tobey Maguire.
De film schenkt geen aandacht aan de personages. Enkel Wesley Allan Gibson krijgt de nodige aandacht, de rest is puur behangpapier voor de talrijke actiescenes. Die zijn gelukkig boeiend genoeg om te kunnen genieten van deze film. Echte spanning is er niet, omdat je weet wat er komt, maar de actie is er voldoende om de boel recht te houden.
The One Ring bracht het al aan: de belachelijke plotwendingen zoals het gedoe met de ratten en het feit dat heel dat broederschap boodschappen leest in een weefgetouw. De film moet natuurlijk geen enkele rekening houden met realiteit zodat voor veel onverklaarbare zaken een andere onrealistische oplossing wordt voorgeschoteld. Denk maar aan het helende bad.
Ik heb eigenlijk wel genoten van de film. Echt saai is hij niet echt en de plotholen neem ik er gerust bij. Een klassieker is het verre van, maar voor een gezellig avondje film is het best wel een aanrader. Maar dan ook niet meer dan dat.
Martijnnn
Sommige films zijn over the top, deze film hoort daar echter niet bij, over the top is namelijk te licht uit gedrukt.
Na de trailer gezien te hebben was het natuurlijk al duidelijk dat er best wat leuke actie in deze film zou zitten, maar al dat geweld wat de regisseur hier op het beeld weet te toveren overtreft echt elk verwachtingspatroon.
Gelukkig zit er in al die actie ook nog genoeg zelfspot en humor om de film kijk baar te maken, bij zon film jezelf te serieus nemen kan hele ernstige gevolgen hebben.
Zelfs het plot is interessant en leuk genoeg om de complete film te blijven boeien maar toch steelt de spectaculaire erg knap gemaakte actie de show.
Voor de mensen die alsnog durven te zeggen dat deze film onrealistisch is, no shit! Mensen die spinnenwebben uit hun hand schieten, groen worden of vliegen als de beste getuigen van veel realisme!
tukkerstein
Wanted is in zijn soort een geweldige film. Ongelooflijke en originele actiescenes, aardig in beeld gebracht. De special effects zijn heel erg goed, de CGI in de scene waarin de trein ontspoort hoort op zichzelf al een Oscar te winnen. Daarnaast is het verhaal zulke bespottelijke onzin dat het grappig is. Tot zover de pluspunten. De film is namelijk nogal uit balans. De actiescènes duren veel te kort en de tijd tussen de actiescènes is te lang. Het lijkt alsof al het geld gestopt is in een paar prachtige actiescènes en de rest van de tijd gevuld moet worden met saaie onzin.
Gemiste kans, want er zat heel veel potentie in het idee.
serpico
Cooooooool!
Dit is weer eens zo'n film waaraan je alleen maar goede herinneringen kan overhouden. Het zou eersteklas jeugdsentiment zijn geweest als ik het een paar jaar geleden gezien zou hebben. Het weet een soort verstopt gevoel in mezelf aan te boren waarin fantasie-werelden bestaan en ook oprecht fascinerend zijn. Dat is vooral te danken aan Bekmambetov, die zo sterk regisseerd dat de film als geheel staat als een rots. En dat is zeer opmerkelijk, want het verhaal klopt van geen kant.
Dat is dan weer de makke aan ouder worden: plotgaten, ongeloofwaardigheden en vele dingen die zelfs in dit film-universum onmogelijk zijn springen in het oog. Het mooie is dat het allemaal weinig verschil maakt. Ik denk niet dat de film met een 'perfect' verhaal veel beter was geweest. Maar misschien wel een tikkeltje tijdlozer.
De positieve kant is dat het verhaal het enige is waar de film op bekritiseerd kan worden. Want waar het wérkelijk om gaat is de actie, en man, wat een voltreffer! Het is oogverblindend mooi gefilmd, adrealine-verhogend en zelfs bij vlagen hilarisch. Vele shots kunnen worden ingelijst zo mooi. De karakters die hiervoor verantwoordelijk zijn staan ook allemaal hun mannetje; McAvoy is lekker cynisch en een buitengewoon tof hoofdpersonage, Angelina Jolie maakt haar buitenproportionele reputatie voor mij eindelijk een beetje waar en de 'losers' in de film (Wesleys baas, vriendin en beste vriend) zijn hilarisch.
En misschien waren het wel al de duizelingwekkende ontploffingen en idiote karakters die het verhaal zelf toch tot een hoger niveau wisten te tillen. Want aan het einde verlaat je de zaal toch niet met het idee dat alleen de special effects zo goed waren. Het is het verhaal dat beklijft, eenvoudig maar door zijn hoge fantasie-gehalte fascinerend.
Ik kan dan ook niet wachten op de sequel. Wanted zou zomaar het begin van een krankzinnig intrigerende franchise kunnen zijn ...
wwelover
In de bios gezien, en dat is dan wel een pluspunt. Het is echt een bioscoopfilm. Groot spektakelstuk. Maar het is ook allemaal wat te veel van het goede, ik hoef dus niet elke kogel in slowmotion te zien. Het verhaal was ook met pieken en dalen. Het verhaal globaal is op zich nog best goed, maar het is allemaal wat te simpel gedaan en eigenlijk ook te voorspelbaar. Jammer vond ik toch op een aantal momenten de Special Effects, waar ze soms geweldig waren zaten er ook te veel momenten waar ze echt slecht waren en het net leek of ik naar een computerspelletje keek. Ik vond de cast en dan met name Freeman en McAvoy goed. Maar Angelina Jolie vond ik vreselijk. Ik heb vrij weinig met haar en ik vond haar in deze film ook niet goed. Ze verpeste het zelfs voor mij een beetje.
3.5* omdat ik me toch wel goed vermaakt heb.
Kawasakiman
Zeer goeie film.
Als je van films zoals The League of Extraordinary Gentlemen enzo houdt moet je deze zeker zien. Heel erg leuk gemaakt en een mooi verhaal.
Een actie film met humor!!!
Daarom geef ik hem ook een 4.5
Demoniac
Toen ik zag dat deze regiseur al een paar films gemaakt had met een zeer slechte score (ken daarvan alleen Escape From Afghanistan, nog nooit uit kunnen kijken) en ik het verhaal van deze film gelezen had, was ik eigenlijk niet meer zo geïnteresseerd in deze film, ondanks de grote namen die meespelen. Ik zag later dat het gemiddelde dat Wanted hier scoort, redelijk hoog is en werd daarom toch nieuwschierig om deze film te gaan zien.
Moet eerlijk gezegd toegeven dat het me redelijk meeviel. Vooral door de special-effects, want die vond ik wel mooi. De actie was ook prima in orde en het tempo was ook prima.
Over het verhaal kan ik kort zijn. Dat vond ik belabberd. Een weefmachine die gecodeerd namen in een weefsel zet, die vervolgens moeten worden vermoord. Juist ja.... Maargoed, daar maar niet te lang bij stilstaan. Verder begrijp ik niet zo goed wat Angelina Jolie aan de film toevoegd. Zal wel zijn omdat velen haar zo lekker vinden. Nouja, ik niet, dus ik ergerde me wat aan haar tijdens de film. Acteren doet ze naar mijn idee niet goed.
Kan dan ook net geen voldoende geven. 2,5*
Macmanus
The Mad Russian doet het.
Weet nog steeds niet precies wat ik met Night & Day watch aanmoet. Maar in de US is die lekker duidelijk bezig.
Basic verhaaltje voor een rollercoaster ride aan actie. Nergens is de film subtiel of wil het meer zijn dan we er van verwachten. Wellicht zie ik weer de humor overal in, maar ik had ook het idee dat ze een lichte fuck you maakte naar The Matrix. Ook een onzichtbaar persoon die de one blijkt te zijn, alleen hier blijkt het uiteindelijke groepje mensen een debiele cult te zijn die een maf brei ding aan het volgen zijn. Geen idee of het echt zo is, maar hoe dan ook is het fijn dat de film niet zgn. diep filosofisch wil gaan lullen, wanneer iedereen alleen maar actie wil zien eigenlijk.
En dat zat erg snor. Een ware rollercoaster. Lekker bruut schieten, werkelijk briljant hoe hij door de fabriek rent met en met een gun door het hoofd blijft schieten. De Rus weet hoe het hoort dus, eerst om de zoveel tijd lekkere actie laten zien, en te eindigen met de big shoot out waar alles uit de kast word getrokken. Iets wat een Woo vroeger ook nog wel eens deed.
4 sterren, iets meer kleurrijkere personages en er had meer in gezetten. Vond een Freeman, Common of Joliie wat saai spelen. Iets meer humor frivoliteit had hun niet misstaan.
Was hem bijna vergeten; had nog het geluk dat ie nog in de bioscoop draaide. Afgaande op de trailer leek Wanted me namelijk dé film om in de bioscoop te bekijken. Stoere actiescènes waar auto's in treinen rijden. Qua actie zou het goed moeten zitten. Het verhaal over een groots complot klonk ook - als vanouds - heerlijk.
Net gezien en inderdaad, qua actie zit het goed. Inventiviteit is het sleutelwoord in Wanted. De film gloreert in schitterende en fabuleuze actiescènes. Larger then life, maar binnen de context van de film pas het allemaal. Een maffiabaas die door een open dak vermoord wordt (één van de meest 'leuke' (leuk als in - ik moet het weer noemen - inventief) moorden die ik zag), treinhoppen, en schieten met een curve. Qua actie weet je soms niet waar je kijken moet.
Waar het Wanted visueel weinig ontbreekt, komt het inhoudelijk juist weer veel tekort. Het complot rondom de Fraternity is leuk, maar zo gauw Freeman vertelt over het weefgetouw waardoor hij de moorden 'door krijgt' was ik het kwijt als kijker. Een totaal ridicule en stupide verklaring, die totaal niet binnen de context van de film past. Hierna ontspoort het verhaal ook nogal verder, waar vooral de relatie tussen Wesley en Fox nogal wat haken en ogen kent.
Jammer, aangezien Wanted de potentie zeker wel kent. Nu faalt het inhoudelijk echter op zo'n manier, dat het een blijvende, nare nasmaak achter laat.
otherfool
Armzaligheid troef in deze stupide kruisbestuiving van The Matrix, Lucky Number Slevin en Minority Report. De actiescenes zagen er werkelijk niet uit (ik kon wel huilen bij het speelgoedtreintje), het verhaaltje is te stompzinnig voor woorden en bij de moraal mag je nog best wat vraagtekens plaatsen. Uberdomme slotscene ook. Deed pijn aan ogen en oren (jaja behalve Angelina natuurlijk).
1*.
timbo_
Erg sterke actiefilm. Het verhaal is slechts een kapstok om van de ene naar de andere actiescene te gaan en aangezien die de moeite meer dan waard zijn stoort dat eigenlijk zelden. Vooral de slow motions worden vakkundig gebruikt in deze film en vooral in de finale van de film levert dit enkele prachtige scenes op. Wanted is kortom erg goed vermaak dat de actieliefhebber meer dan zal bevallen.
dikke 3,5*
FillumGek
Wat een achtbaanrit! Eerst even op adem komen...
Ik kende alleen The Arena van Bekmambetob. Nuff said! Maar de trailer van deze blockbuster maakte me wel erg nieuwsgierig. Ik zat in de bioscoop en mijn vrienden en ik riepen allen tegelijk: "Daar moeten we heen!" Nu heb ik hem niet in de bioscoop gezien, maar lekker thuis in de luie stoel.
De film is zwaar onrealistisch. Te vergelijken met Crank of Shoot 'em Up maar dan nog absurder. Maakt het allemaal uit? Nee, integendeel, ik heb zwaar genoten en het past perfect in de stijl van de film. In tegenstelling tot bovengenoemde titels hebben ze er hier nog geprobeerd een verhaal in te stoppen, en dat is nog best gelukt ook.
Bovenstaand plot klinkt niet erg boeiend, maar de nodige plotwendingen hielden het fris. Het was niet altijd geslaagd, dat weefgetouw was inderdaad een beetje teveel van het goede, en de relatie tussen Fox en Wesley had ik graag wat anders gezien. Ik zag de twists in elk geval niet aankomen.
Ik had nog nooit van McAvoy gehoord, maar hier liet hij zien dat hij best een geloofwaardige actie-acteur is. Hij begint als een kneusje op kantoor - met wat zwarte humor - maar wordt al snel een rasechte killer. Angelina Jolie is zoals altijd weer dead sexy als Femme Fatale, hoewel ze hier wel een skinny gezicht had. Freeman is beter als goodguy, maar ook aan hem heb ik me niet gestoord. De rest van de cast was voor mij onbekend, maar geen van allen ging de mist in.
Laten we zeggen dat het acteerwerk en het verhaal 50% van het cijfer is. De andere 50% is voor de actie, want daar draait het natuurlijk om. De film zit boordevol effecten; slow-motion, motion-blurs en rewind. Gooi deze effecten in de mixer met achtervolgingen, ontspoorde treinen, shoot-outs, passende soundtrack, ratten en wat bloed en je krijgt een enorme adrenalinestoot. Zo heb ik het beleefd in elk geval. De moord op de man in de rijdende limousine is één van de vetste kills die ik ooit heb gezien. De rattenscene was belachelijk, maar origineel en vermakelijk. Sla iemand op z'n bek met een toetsenbord en er staat 'Fuck you'. Schieten met effect. Kogels die op elkaar afketsen. Het is allemaal te belachelijk voor woorden, maar het werkt.
Eén van de leukste actiefilms die ik heb gezien sinds jaren. Er zijn drie woorden die je in gedachte moet houden voordat je de film gaat kijken. 'Over the top'. Als je daarmee kan leven is dit een absolute aanrader; wil je realisme, dan is dit een afrader. Ik ben iemand die er mee kan leven. Ik geniet er zelfs heel erg van!
xSarah
Deze film heeft me in positieve zin verrast. Hij is de naam 'actiefilm' meer dan waardig. De actiescènes werden stuk voor stuk erg goed in beeld gebracht en vooral de vele slow motions waren de moeite waard (, vooral dan die op het einde, waarbij zijn kogel zowel het blikje van Barry, de donut van Janice en het hoofd van Sloan doorboort; wat natuurlijk erg onrealistisch is, maar wel leuk gevonden.) Bovendien leverden de slow motions soms erg grappige beelden op (de flapperende kaken van Wesley wanneer hij aan het lopen is, of wanneer hij vertraagd "I'm sorry!" roept wanneer ze met hun auto over de opgestelde politiewagens vliegen).
Qua actie zat het dus helemaal goed, maar dat kan je niet zeggen van het verhaal. Het bevatte weliswaar verrassende plotwendingen, die ik helemaal niet had zien aankomen, maar een aantal zaken kwamen toch nogal vergezocht over. Het feit dat het lot via een weefgetouw beslist welke personen er geëlimineerd moeten worden, vind ik bijvoorbeeld maar raar.
Desondanks dit minpuntje heb ik toch van deze film genoten.
Rudeo
Vind het toch jammer dat ze bij deze film zo weinig aandacht hebben geschonken aan het verhaal, voor mijn gevoel brengt dat zo'n film naar een hoger niveau. Al was het niet de intentie van de regisseur. Nu is het weer gewoon een actie film die zich door de tijd wel onderscheidt van zijn voorgangers door de visuele ontwikkelingen maar niet bij zal blijven omdat je je niet hebt kunnen inleven in het hoofdpersonage.
Prudh
Aardig, maar plat vermaak. Meer niet natuurlijk. Het verhaaltje is wat te snel in elkaar gezet, met een plottwist die verstoppertje wil spelen, terwijl zijn voetjes onder de bank vandaan steken. Het is te makkelijk. De meeste actie is gelukkig wel degelijk, maar zorg dan dat ook je hoofdpersonages geloofwaardig blijven in de aangezette context. James McAvoy? Niet in deze film. Van nerd naar held in een dag, mwah. Ook die vetklep met zijn messenact stapt voorbij mijn acceptatieniveau.
Leuke, vermakelijke actiefilm, die zichzelf totaal niet serieus neem en naast spetterende actie een hoop zelfrelativerende humor bezit. De film is van begin tot eind vermakelijk, bevat degelijk acteerwerk, van een prima Jolie, tot een matige Freeman. De actie is lekker over the top en ziet er bij vaak prima uit. Het verhaal is aardig, al zag ik de plotwending al wel aankomen al schiet men met de code in de wollen vezels wel wat te ver door.
Maar goed de actie is dus prima en de film is mede door de vaart en humor behoorlijk vermakelijk en dus zeker in zijn missie geslaagd!
dikke 3,0*
Catscan
afgeraffelde film.
Hoe een kantoorkneus in een oogwenk zich weet te ontpoppen tot "superhitman" en een heel ervaren team van moordenaars weet te verslaan..............
Leuk bedacht, maar dit maakt de film voor mij te ongeloofwaardig.
Iets waar zijn teammembers jaren ervaring mee hebben weet deze knul zich in enkle weken/maanden als een volleerd iemand onder de knie te krijgen! .. sure...
Erg jammer.
Fran
- 1953 berichten
De effecten in deze film doen me een beetje aan The Matrix denken. Alhoewel ik daar wel een beetje in kon meekomen. De actie was erg goed in deze film maar ik vond het wel een beetje tè over the top. Het werd me eerlijk gezegd een beetje te gek. Vooral hoe die auto over de limo heen rolde om die vent neer te schieten en hoe Fox Wesley het rode autootje in trok vond ik echt een beetje te bizar.
De actie is wel super in deze film en het verhaal bleef ook wel boeien. Maar je moet wel een beetje je realiteitszin behoorlijk los laten met het kijken van deze film.
Flipman
Daar dit Bekmambetov's eerste Hollywoodfilm is, zie je meteen dat ie wat concessies heeft moeten doen. Nochnoi Dozor en Dnevnoi Dozor leken veel voller te zitten met visuele trucjes. Aan de andere kant, misschien is dit ook niet het verhaal voor een 'kopie' van die stijl. Het uiterlijk en visueel spektakel van de film was wel goed te herkennen en te vergelijken met de twee films waarmee hij zichzelf op de kaart zette.
Het is heerlijk over the top allemaal, maar toch zijn er geen effecten uit de kast gehaald die echt baanbrekend waren, maar daar ben ik niet rouwig om; als een film teveel op zoiets leunt, wordt het mijns inziens nooit wat. Wanted moest het vooral hebben van zijn momenten, maar leunde de gehele speelduur door wel op een ontzagwekkende mate van ultieme coolheid!
We hebben het verhaal allemaal al wel 's gezien. Deze film is echt The Matrix meets Nochnoi Dozor. Maar de actie is behoorlijk spectaculair en er zit een flinke dosis humor in de film. Bovendien vind ik de narration wel grappig; deed me heel erg denken aan Trainspotting! Geen jatwerk, maar wel een duidelijke invloed.
Het verhaal was niet super bijzonder, maar had qua structuur wel iets anders gemogen. De training van Wesley had meer afgewisseld mogen worden met de sores van andere personages. Nu wist je teveel wat er zou gaan komen. OK, er zitten een aantal mooie twists in het plot die je niet verwacht, maar het echte verhaal, of de voortzetting ervan, laat iets te lang op zich wachten.
De personages zijn simpel, maar leuk neergezet. James McAvoy is als Wesley iets teveel een Neo, maar dat ligt meer aan het script dan aan zijn spel. Ik had verwacht dat ik me ontzettend zou storen aan Angelina Jolie als Fox, gezien het verschrikkelijke Tomb Raider. Daarin speelt ze ook al een personage dat ontzettend stoer is/moet zijn en heel die film wekte alleen maar irritatie bij me op. Maar hier vond ik 'r eigenlijk wel cool! En Morgan Freeman? Tja, ik zie nooit heel veel verscheidenheid in zijn acteren. Niet genoeg. Hij speelt altijd de Wijze Man, ook hier weer. Als Gandalf een donkere huid had, was ie zeker in die rol gecast. Verder vond ik 't leuk dat Konstantin Khabenski nog een klein rolletje had.
Geen baanbrekende film, maar wel heel veel stoere momenten die een ontzettend leuke kijkervaring opleveren.
s0062423
Fuck You
Overdreven hersenloos actievehikel dat zeer vlot wegkijkt, maar twee keer niets aan te bieden heeft. Het verhaaltje is één al formulewerk. Het toekomstvoorspellend weefgetouw vond ik nog wel lachen. Wie bedenkt überhaupt zoiets? De verdere invulling daarentegen was zeer matig. Net als de storende voice-over.
De effectjes zien er allemaal nagenoeg feilloos uit, maar zijn lang niet doeltreffend. Idem voor de acteerprestaties. Freeman is zoals meestal een acterend stuk karton en valt eigenlijk nog het best te vergelijken met een decorstuk. Jolie ziet er al lang niet meer zo heerlijk wulps uit als vroeger en McAvoy lijkt precies heel de tijd rond te lopen met een dikke staaf in z'n reet.

Wees er nog snel bij: 'Wanted' gaat uit het aanbod van Netflix verdwijnen

'Wanted' is morgenavond (11 februari) op televisie te zien: 'Film waaraan je alleen maar goede herinneringen kan overhouden'

Deze waslijst aan goed beoordeelde titels verscheen 1 januari op Netflix

Kick-Ass
Actie / Komedie, 2010

Taken
Actie / Thriller, 2008
verlies van geliefdesluipmoordenaarsecret societymission of murdersecret basesecret organizationinstinct gebaseerd op stripwraakverraadtrain crashfatebased on graphic novelhealing processhidden powers legacysecret coderejuvenationtrainsurfingweapons trainingoffice worker loose adaptationphysical trainingpushover intenseassassinsextraordinary powers vibrantmurder of father