• 9.380.176 stemmen

Met onder meer: James McAvoy, Morgan Freeman en Angelina Jolie

Releasedatum: 11 september 2008

Plot Wanted

"Choose your destiny."

Wanneer de baas van een bende huurmoordenaars contact legt met Wesley Allan Gibson (McAvoy), een depressieve kantoorbediende, en hem vertelt dat zijn vader een huurmoordenaar was die onlangs vermoord werd, besluit Wesley zijn leven in eigen handen te nemen en ook een professionele moordenaar te worden. Al snel blijkt dat hij een waar talent is en hij wordt toegelaten tot het geheime gezelschap, waar hij besluit wraak te nemen om zijn vaders dood. Wesley raakt binnen de kortste keren helemaal in de macht van de clan en van Sloan, de baas (Freeman). Samen met zijn 'collega' Fox (Jolie) gaat hij op zoek naar de moordenaar van zijn vader.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Nou nou, ik wide alleen maar even zeggen dat ik het wat raar vind. Van mij mag je de film ook 5 sterren geven omdat Freeman erin speelt. Is jouw besluit.

JacoBaco schreef:

Ik wou niet boos overkomen sorry . Technisch gezien mag iedere Freeman een 5 maar deze is daar niet goed genoeg voor. Ik vind hem wel aardig.

avatar van Whunter

Whunter

Morgan Freeman is een mooie acteur, en vele volgen hem daarin. Zullen we een competitie houden?

avatar van Whunter

Whunter

Harrison Ford, Tommy Lee Jones

Whunter schreef:

Harrison Ford, Tommy Lee Jones

Zeker (ik vind Ford stiekem nog beter), maar ook aceurs als Peter Cushing, Christpher Lee, Alec Guinnes, Freddie Jones en James Earl Jones zijn erg goed. en onder de jonkies zijn Eddie Murphy en Will Smith wel aardig.

avatar van Svenniboyke

Svenniboyke

Flink met spek gesmeten.maar hij was wel best te smaken.

avatar van stipstap

stipstap

Hier en daar wat gaatjes in het verhaal (dat weefgetouw). Maar niets neemt weg dat Wanted hard core is en weet je te bekoren. Niet door de aanwezigheid van grote namen als Jolie, of Freeman. Maar door de nerd turns in to a hero McAvoy. Tjeez wat speelt ie geweldig in deze film!

Zonde dat er geen deel twee komt

avatar van Toontje G

Toontje G

Laat je niet misleiden door de omschrijving Actie / Misdaad want als je dit verwacht dan kom je bedrogen uit.

Natuurlijk, over de top actie genoeg maar het is meer fantasy / sciencefiction dan misdaad.

Gelukkig dat er geen deel twee komt.

Toontje G schreef:

fantasy / sciencefiction

Fantasy is heel erg breed. Ik ben dol op Fantasy maar dit soort Fantasy is niet echt mijn genre.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Goeie actie film, verstand op 0 en kijken maar.

avatar van gatygun

gatygun

Leuke film, goed genoten. Goede acteurs ook.

Concept is wat ver gezocht, maar echter is het weer is wat anders.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Bitch please, wie heeft die hoofdrolspeler gecast..? Plot is al ronduit belachelijk, zelfs binnen de context van de film op geen enkele manier geloofwaardig.

Het is erg zeldzaam, maar bij deze absolute B-film zie ik zelfs niet waarom andere mensen het eventueel wél leuk kunnen vinden.

avatar van shamn

shamn

Vette openings scene en heel sterk begin, jammer dat de film daarna wat afzwakt, maar heb me zeker wel kunnen vermaken.

avatar van caelers8

caelers8

Het begon na een tijdje echt aan te voelen als een matige remake van de Matrix, echt absurd hoeveel van die film ze in het script hebben verwerkt.

Ondanks dat, bood de film topvermaak, en dat is belangrijker dan de uitwerking van het plot in mijn ogen.

avatar van schrans

schrans

Enorm onrealistisch met special effects waar ik me gigantisch aan irriteerde. Verder was het een rampzalige plot en werd er ook niet al te best geacteerd. Met moeite kunnen uitkijken deze film.

avatar van Black Math

Black Math

Je hebt de Matrix in je top 10 en je klaagt over een gebrek aan realisme?

avatar van schrans

schrans

Black Math schreef:

Je hebt de Matrix in je top 10 en je klaagt over een gebrek aan realisme?

De Matrix is dan ook in een virtuele wereld en deze zou zich zogezegd in de echte wereld moeten afspelen, waardoor de nadruk op iets realistischere stunts wel zou mogen. Anders schieten we eens 4 keer met op elkaar, waarbij de kogels elkaar telkens raken, enorm realistisch.

avatar van Black Math

Black Math

Vind je ècht dat deze film probeert realisme uit te stralen? Ik had zelf totaal niet dat idee. Zeker het begin kwam op mij over als een grote knipoog. Maar goed, ieder heeft zijn eigen ervaring.

avatar van RuudC

RuudC

Bekmambetov en ik zullen nooit goede vrienden worden. Zeker niet als hij zulke gigantische troep blijft produceren, zoals hij nu doet. Wanted is wel zijn beste tot nu toe, maar dat heeft er vooral mee te maken dat ik deze film met de minste moeite heb kunnen uitzitten. Hoe kan het toch in godsnaam zo zijn dat uitgerekend hij dit soort rotzooi mag regisseren? Sowieso moet je het verstand van een pinda hebben om iemand als Bekmambetov miljoenen toe te schuiven voor deze drek.

Er is echt niks goeds aan Wanted. Het plot zuigt. Het lijkt regelrecht gejat te zijn uit het verhalenschriftje van een achtjarige. De plottwists zijn zo nep dat het lachwekkend wordt. De CGI lijken uit een laptopje te komen. Ik ben vooral erg benieuwd naar wat er met die 75 miljoen van deze film is gebeurd. Nu vind ik het al niet geloofwaardig om Angelina Jolie als actieheldin te casten. Ik heb er vaak over gezeken en weinig zin om in de herhaling te vallen. Wat ik wel wil zeggen is dat James McAvoy een ware aanfluiting is. Dat gejammer en gejank is een belediging voor het genre. Als zelfs Morgan Freeman als een slappe drol acteert, weet je wel hoe laat het is. Man, man, man, wat hebben ze hem belachelijke teksten onder de neus geschoven. Morgan zal wel gedacht hebben dat hij even snel in een B-film moest acteren.

Het hele gedoe rondom het broederschap is een grote plotgatenkaas. Binaire codes? Volgens mij kennen ze dat in het westen geen duizend(en) jaren. Dat gedoe met zijn vader was ongeloofwaardig. Dat hij uiteindelijk zijn eigen pa neerschiet, geeft wel aan hoe rampzalig het script is. Waarom benaderde zijn pa hem niet eerder namelijk? Even hoopte ik op een volledige versie van het Oedipuscomplex. Dan had ik wel kunnen lachen. Wat wel grappig was, is de regie. Al die slowmotions en versnellingen zijn echt ongelooflijk lelijk. Ook wanneer ze geen nut hebben, komen ze veelvuldig aan bod. De versnellingen lijken me nog vrij logisch om alle saaie meuk fastforward af te spelen. De slowmotions zijn volgens mij vooral bedoeld om de onkunde van de acteurs te verbergen. Geloof het nou eens: McAvoy en Jolie hebben van actie echt géén kaas gegeten. Saai was het in elk geval niet, maar ik heb toch met afgrijzen zitten kijken. 1,5 ster, omdat ik deze niet zo afschuwelijk vond als Night Watch, maar het was niet veel beter dan dat.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Was best om aan te zien. Het verhaal is natuurlijk complete onzin, maar de actie was best aardig. Ik heb me niet verveeld bij deze film.

avatar van leeu7851

leeu7851

Viel heel erg tegen ,vooral James McAvoy wat irritant mannetje is dat.

Van Frreeman en Jolie verwacht je wat beters .

Het kon mij in ieder geval niet bekoren.

avatar van MichaelMovie

MichaelMovie

Zeer goede actiefilm.

Voor sommige misschien te ver gezocht, maar ik vond het een goed geheel.

Verstand op 0, genieten van de actiescènes en shots in slowmotion!

Staat in mijn top 10 aller tijden.

avatar van achterstewold

achterstewold

Wat een Sukkelfilm !

avatar van blurp194

blurp194

Ook met over the top kan je te ver gaan.

Het verhaal is zwak, dient alleen als raamwerk om zoveel mogelijk actie in te proppen. Spectaculair is het zeker, maar op geen enkel moment geloofwaardig. Elke natuurwet wordt met voeten getreden, de ene onzin is nog niet gepasseerd of de volgende komt alweer. Als daar nou nog wat humor ter relativering tussen gezeten had, maar dat is alleen in de eerste minuut of tien nog terug te vinden. Mooi in beeld gebracht is het zeker, maar nergens met een eigen stijl - leentjebuur alom.

De enige verrassing is eigenlijk dat ik me eens niet erger aan Angelina. En die tattoos staan haar goed.

avatar van TDH

TDH

Onwaarschijnlijk scenario. Een en al flitsen en heen en weer springen. Je wordt er gek van. Er zit geen enkel verhaal in.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Toch meer negatieve reacties over deze film dan ik gedacht had. Persoonlijk voldeed hij precies waar ik op het moment van kijken behoefte aan had.

Dit soort 'over de top' blockbusters vind ik gewoon leuk soms. Het is niet zo dat ik niet open sta voor andere soorten cinema, maar als je even niks aan je kop wil hebben zijn het (meestal) fijne films. Zo ook Wanted. Het verhaal is echter de grootste onzin en ook ik kon me niet helemaal interesseren voor dat gedoe met het Broederschap en de codes. Daar zitten ook de nadelen van de film. De onwaarschijnlijkheid gaat ver en leidt daardoor soms wat af. Dan kun je natuurlijk hetzelfde zeggen over de eerste de beste superheldenfilm, maar bij Wanted krijg je op de een of andere manier de indruk naar een film te kijken die zich iets serieuzer wil nemen.

James McAvoy is de enige van de cast die echt teleurstelde. In het begin was hij nog prima, maar zodra hij bij het Broederschap terecht komt wordt hij arrogant en een stuk onsympathieker. Als er dan bij de effecten toch al gekeken wordt naar The Matrix, kijk dan ook naar de personages daar en trek er lering uit hoe de ontwikkeling van het personage Neo is aangepakt. Iemand die totaal niet weet wat hem overkomt en overal vraagtekens bij zet is een stuk fijner om naar te kijken. Als kijker is het namelijk ook niet vanzelfsprekend wat er gebeurt, dus is het fijn als het hoofdpersonage diezelfde verbazing uitspreekt. Aan de overige namen waaronder Jolie en Freeman kon ik me niet storen. Ze deden het wat mij betreft naar behoren, al hebben ze uiteraard wel eens betere rollen vertolkt.

De special effects en actiescènes zien er erg gaaf uit. Zoals gezegd zag ik een vergelijkenis met The Matrix op meerdere momenten, maar echt jatwerk wil ik het ook weer niet noemen. Voornamelijk die scène met de auto's op het begin mag gezien worden. Visueel stuntwerk ten top. Heerlijke nonsens, maar als het goed wordt uigevoerd heb ik er verder geen problemen mee.

Na afloop van de film was ik razend enthousiast. 'Cool' is een woord dat ik niet gauw gebruik, maar wel direct bij me opkwam toen de credits over het scherm rolden. Het voordeel van pas na een aantal dagen stemmen is dat je de tijd hebt om de film te laten bezinken en ik kwam zodoende tot de conclusie dat het wel erg gaaf was allemaal, maar inhoudelijk toch vaker de plank misslaat of iig niet zo bijzonder goed is. Als 'verstand op nul' actiefilm is dit meer dan geslaagd, maar écht hoogstaand vind ik het uiteindelijk niet.

avatar van Hansjepansje

Hansjepansje

Aardig actiefilmpje.

Ik was best verbaasd toen ik na afloop zag dat Wanted had afgeklokt op 110 minuten. Film was zo snel voorbij dat ik gezworen zou hebben dat hij niet boven het halfuur uitkwam. De verklaring is waarschijnlijk dat Bekmambetov zich ver houdt van storende randverhaaltjes. Een introductie is er uiteraard wel, maar die is net grappig en onderhoudend genoeg om nooit saai te worden. We maken kennis met Wesley: een loser met een saaie baan, een beste vriend die z'n vriendin neukt en een paar keer per dag een serieuze angstaanval. Die sleur wordt op een dag onderbroken als een moordenaar Wesley probeert om te leggen en hij op het nippertje gered wordt door een knappe huurmoordenares die zichzelf Fox noemt. Het is de basis voor een of ander debiel en ongeloofwaardig verhaaltje. Iets met een geheim broederschap, een vermoordde vader en een weefgetouw dat balans in de wereld brengt, of iets dergelijks. Het zal allemaal wel.

Veel belangrijker is echter dat Bekmambetov stevig op het gaspedaal duwt en maar heel zelden loslaat. De actiescènes volgen elkaar in een snel tempo op, en er wordt rijkelijk gestrooid met slo-mo en andere special effects. Het levert enkele toch wel heel gave scènes op, zoals die met de limousine. Helaas heeft de film ook zijn gebreken, waardoor de potentie die aanwezig was niet helemaal wordt benut. Ik miste bijvoorbeeld toch wel wat humor om de boel te smeren. Hoeft geen halve komedie te zijn, maar af en toe een leuke quote waar je eens lekker om kan grijnzen op z'n tijd is toch wel fijn. McAvoy doet het oké, maar heeft niet de flair of de coolness om de hoofdrol op zich te nemen. Dat zou dan nog opgevangen kunnen worden met een geweldige bad guy à la Paul Giamatti in Shoot 'em Up (nog steeds mijn referentie in dit soort films) maar ook op dat vlak valt er weinig te beleven. De enige die het wel goed doet is Angelina Jolie. Ben normaal geen fan, maar moet toegeven dat ze in deze film wel uitstekend sexyness en coolheid combineert.

Zat dus iets meer in, maar al bij al lekker vlot filmpje. Toch wel genoten, dikke 3*.

avatar van VforVictor

VforVictor

Zeer vermakelijke actie film, met een tof concept. erg van genoten, een aanradertje!

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Makkelijk kijkbare rolprent, fijne actie. Tja, wel ongeloofwaardig maar dat mag de pret absoluut niet drukken. Gewoon Leuk.

avatar van Sendero

Sendero

Super vette film die tot het einde boeiend blijft!