Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 11 september 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot Wanted
"Choose your destiny."
Wanneer de baas van een bende huurmoordenaars contact legt met Wesley Allan Gibson (McAvoy), een depressieve kantoorbediende, en hem vertelt dat zijn vader een huurmoordenaar was die onlangs vermoord werd, besluit Wesley zijn leven in eigen handen te nemen en ook een professionele moordenaar te worden. Al snel blijkt dat hij een waar talent is en hij wordt toegelaten tot het geheime gezelschap, waar hij besluit wraak te nemen om zijn vaders dood. Wesley raakt binnen de kortste keren helemaal in de macht van de clan en van Sloan, de baas (Freeman). Samen met zijn 'collega' Fox (Jolie) gaat hij op zoek naar de moordenaar van zijn vader.
Wesley Gibson
The Repairman
Mr. X
The Butcher
Black Math
Jammer. De film begint heel erg sterk met geweldige slomo shots, stoere actie en humor (de "fuck you" gevormd door toetsen uit het toetsenbord en een tand
Als de parodie echter compleet lijkt te worden met het belachelijke idee van het lot dat af te lezen valt uit een weefgetouw, wordt de sfeer ineens een stuk serieuzer met als dieptepunt de dramatische muziek als Angelina Jolie zelfmoord pleegt. Vervolgens eindigt de film met een lame oneliner en kunnen we weer gaan slapen. Wat moet je hier nu mee? Ik heb me zeker kunnen vermaken, maar het voelt toch aan als voor het zingen de kerk uitgaan, er is een zekere teleurstelling. Wel win dat Freeman een keer evil is en zelfs de woorden "motherfucker" en "fuck" in de mond neemt. Dolletjes hoor, het moet niet gekker worden. Ruim 4* voor de eerste helft, en 2* voor de tweede helft maken 3* in totaal.
ILDIB
Vooropgesteld, angelina jolie is veel te dun in deze film.
Op her en der wat omslachtige plotlijnen na een heerlijke film. Mooi in beeld gebracht, goeie actie en een behoorlijk verhaal. Met momenten is ie echt puntje van de stoel. Maar helaas glij je er ook soms af vanwege too much. Dat is waarom het geen superfilm is maar wel een goede film.
Toetsenbordscene is fenomenaal..
Perfectly clear
Vooropgesteld, angelina jolie is veel te dun in deze film.
Ja dus ?
ILDIB
Ja dus ?
Dat haar aanwezigheid in deze film eerder stoort dan de film opkrikt..
disneystore
Dit is wel één van de betere actiefilms eigenlijk.
cantforgetyou
- 1954 berichten
Wij vonden dit een supergoede actie film. Hele mooie special effecten. Soms natuurlijk heel veel fanta, maar toch wel heel leuk gedaan. En Angeline Jolie vind ik echt een supergaaf mens om naar te kijken. Of ze nou iets zegt of niet. Haar ogen spreken boekdelen. Een zeer ondeugende, sexy, humoristische vrouw, denk ik.
perceived
Aardig.
Nogal protserig en bombastisch, maar best vermakelijk.
Montage is erg druk, maakt het onrustiger en vluchtiger dan het goed doet.
Compleet over-the-top ook. Hou ik van, alleen komt het hier wat pretentieus over. 5/10*
Corcicus
Vrij typische Hollywoodfilm met een Angelina Jolie die er zo mogelijk nog doder uitziet dan anders. De omtrek van haar arm zoals je die ziet op de poster is geen complete cgi. Haar arm is werkelijk zo dun en iemand met dat graatmager gestel voeren ze dan continu op als heldin, ronduit schromelijk. De girlpower spatte weer van het scherm en na een tijdje begon dat toch wel te pikken in mijn ogen. Morgan Freeman, die in zowat elke film van de laatste twintig jaar opduikt, speelt zijn rol met verve en daar stopt het goede nieuws niet, want ook de vechtsscènes waren behoorlijk in beeld gebracht. De girlpower niet te na gesproken, was dit best een entertainende film, maar inhoudelijk uiteraard een lege doos. Nipt voldoende.
Vanavond op televisie
Deze ga ik zeker herbekijken. Vond 't echt één van de betere actie films.
hoppie
Het eerste halfuur had volgens mij verdomd veel weg van 'Fight Club'.
Precies wat ik dacht. Tegen zijn zin als een nobody op kantoor gecommandeerd te worden door de leidinggevende. En ook hier gerefereerd naar een ikea-meubel...
K. V.
Een leuke actiefilm die het niet zo van het verhaal moest hebben, maar toch wist te boeien tot het einde. Ook een heel bekende cast, al was de hoofdrolspeler voor mij een onbekende (hij leek wel wat op een iets oudere Shia LaBeouf). Niet direct eentje die 'k zou kopen, maar is wel de moeite waard om eens mee te pikken als hij eens via tv passeert.
jappieBM
Deed een beetje aan harry potter and the order of the phoenix denken.
een geheim genootschap waar de hoofdpersoon lid van wordt, zijn vader die is verraden door mensen binnen de organisatie. een oude wijze man aan het hoofd die de lakens uit deelt. En een groep die moet trainen om te vechten tegen het kwaad.
heerlijke film om te kijken trouwens.
Annik
In eerste instantie kon ik niet stoppen met lachen om hoe onreallistisch de film was, maar na een half uur kwam ik er achter dat er toch een verhaal in zat. Dat verhaal bleek uiteindelijk erg boeiend. Ik heb de hele film uitgekeken en dacht uiteindelijk wat een geweldig goeie film is dit. Ik heb hard zitten lachen om alle trucjes die uit werden gehaald met pistolen en kogels, maar de acteurs speelden het wel zo overtuigend dat je nog bijna dacht dat het echt zou kunnen.
Een echte aanrader als je het mij vraagt.
richiedoom
Actie is zeer cool in beeld gebracht, en de film verveelt geen moment. Het gaat mij echter een beetje TE over de top allemaal, waardoor ik soms ook moest lachen om scenes die juist cool bedoeld waren.
En nog het ergste van alles, dat verplichte moraaltje helemaal op het eind, fuck off! Kost de film een halve punt...
kanakaris
wat een hoop onzin was me dat???!!!
nadat ik al een tijd geleden had gezien dat rotten tomatoes die film met die ongelofelijk slechte trailer 71% had gegeven wilde ik toch wel weten of die critics niet een collectieve herseninfarct gekregen hadden toen ze deze onzin zoveel punten gegeven hebben en na deze klucht gisteren toch volledig afgekeken te hebben moet ik mijn eerste gedachte toch bevestigen.
wat een opeenstapeling van tot op het belachelijke gedreven cliche´s in 2uur!!!
en die acteerprestaties,wat was me dat,die gast acteerd de eerste 45min als een achterlijke,en jolie tja die staat daar gewoon maar de badass chick te spelen,belachelijk,en morgan freeman dan,wat een teleurstelling was me dat...ik denk dat hij eewig spijt heeft me te hebben gedaan aan die hoop onzin...
die actiescenes waren gewoonweg belachelijk,als het een comedie was kon ik er nog mee lachen,maar het blijkt toch een actiefilm zijn...verruit het slechtse wat ik in 30jaar gezien heb
DiskjockeyEast
Heerlijke film als je zin hebt in een onzin en over de top verhaal en ditop actie.. wat een genot die lompe bloederigheid.. De shootout aan het einde met al die ratten herriinner ik me nog steeds...Hieronder zie je helaas weer alleen maar azijnzeikers die verwachten dat ze een intelligente thriller te zien krijgen.. vind je het gek!.. Dit is juist een film met een knipoog. Ik ben erg benieuwd naar het vervolg, want dat zal er komen.
disneystore
Wanneer komt Wanted Twee???????
Niet. Angelina Jolie werd gecontacteerd voor een 2de film maar heeft geweigerd volgens imbd
LeeGer
Vrij goede actiefilm. Wel jammer dat er zo'n bizar verhaal aan vast zit.
Maar genoeg voor vandaag. Moet het tafelkleed hier nog eens nakijken wie ik morgen moet omleggen.
Timothyvdmeer
waarom zouden ze haar nodig hebben? ze knalde zichzelf toch door d'r kop heen?
disneystore
Imbd. Zou overigens ook niet weten wat er nog moest van komen. Maar Gandalf was toch ook gestorven in The Fellowship Of The Ring?
Redelijke film waarin een jongeman erachter komt dat zijn vader lid was van een broederschap van moordenaars. Er worden flink wat natuurkundige en fysieke wetten aan de laars gelapt, maar dit levert, samen met de special effects, een aantal spectaculaire beelden op. De actie is soms wel wat te snel gemonteerd en ook het verhaal is niet altijd even onderhoudend. Angelina Jolie is lekker stoer en James McAvoy slaat zeker geen slecht figuur tegenover haar. Ruim 3.0 sterren.
TomPSV
Echt een hele matige film. De actie is af en toe nog wel vermakelijk, zeker met die trein in de rotsen, en de muziek is ook wel aardig, maar veel meer pluspunten zou ik niet op kunnen noemen.
Een heel oninteressant verhaal die door zogenaamde twists leuker moet worden, maar dat werke bij mij totaal niet. Het camerawerk was ook erg irritant. Dan weer veel te snel waar je bijna duizelig van werd en dan weer van die slomo's die geen toegevoegde waarde hadden. Ook het constant laten horen van die hartkloppelingen werkte mij op de zenuwen.
De cast kan de film ook niet redden. Waarom ze die McAvoy de hoofdrol laten spelen is mij een raadsel. Heeft daar totaal de uitstraling niet voor en kan zo'n film ook helemaal niet dragen. Van Angelina Jolie ben ik sowieso al geen fan dus daar zal ik het verder maar niet over hebben. Freeman is wel een van mijn favoriete acteurs, maar die is duidelijk te goed voor deze film en ik vind het dan ook best opmerkelijk dat hij hier ja tegen heeft gezegd. Het was ook helemaal geen leuke rol om te spelen.
Kortom dus een grote teleurstelling. Dit is echt niet mijn ding.
roeman
Eyecandy, niet meer en niet minder.
Van het verhaal blijft weinig hangen. Behalve dan iets met een weefgetouw en verraad van binnenuit. Maar hoe het nou werkelijk zit...geen idee meer.
Maar de special FX en CGI zijn prachtig om te zien.
Jolie doet wat ze altijd doet, gewoon stoer zijn een werkelijke power bitch die er toevallig nog heel, heel mooi uitziet en Freeman is zoals altijd een lust om te zien spelen. Meer moet je er niet van maken.

Lupussy Galore
Ik heb de film na een half uur ongeveer afgezet. Na die autorace waarin ze met veel te dunne benen en armpjes achterover op haar rug liggend op de voorkant door de vooruit al schietend de auto bestuurd schoot ik in de lach. Dat leek me niet de bedoeling. Haar mond wagenwijd open als een opblaasop zoals we nu wel van haar gewend zijn......boring.
En wie er in trapt: als je zo dun ben heb je nep tieten. Want dit klopt niet. Haar neus is ook fake, onderlip en kaaklijn bijgewerkt. Ooit was ik fan. Echt waar. Ugh, kan ze verdwijnen met Brad en haar kindertehuis? Helemaal klaar met dat mens......
Die 0,5 staat er zodat ik de andere commentaren kon lezen......
DBTim
Naast de plot holes en het soms rommelige verhaal is dit wel een erg vermakelijk actiefilmpje. Vooral die slomo's zijn telkens erg vet. Cast is ook prima, en idd.. Angelina half naakt
baspls
Best aardige film. Niet echt mijn stijl. Niet echt realistisch en naar mijn smaak iets te veel CGI. Uiteindelijk wel is het allemaal wel goed. Waarom is godsnaam 16+? 3,5 sterren voor Morgan Freeman.
JacoBaco
4 sterren omdat één van je lievelingsacteurs erin speelt? Morgan Freeman is onderdeel van de film en niet de film zelf.
baspls
3,5 nu je zin!

Wees er nog snel bij: 'Wanted' gaat uit het aanbod van Netflix verdwijnen

'Wanted' is morgenavond (11 februari) op televisie te zien: 'Film waaraan je alleen maar goede herinneringen kan overhouden'

Deze waslijst aan goed beoordeelde titels verscheen 1 januari op Netflix

Kick-Ass
Actie / Komedie, 2010

Taken
Actie / Thriller, 2008
verlies van geliefdesluipmoordenaarsecret societymission of murdersecret basesecret organizationinstinct gebaseerd op stripwraakverraadtrain crashfatebased on graphic novelhealing processhidden powers legacysecret coderejuvenationtrainsurfingweapons trainingoffice worker loose adaptationphysical trainingpushover intenseassassinsextraordinary powers vibrantmurder of father