• 9.378.371 stemmen

Met onder meer: James McAvoy, Morgan Freeman en Angelina Jolie

Releasedatum: 11 september 2008

Plot Wanted

"Choose your destiny."

Wanneer de baas van een bende huurmoordenaars contact legt met Wesley Allan Gibson (McAvoy), een depressieve kantoorbediende, en hem vertelt dat zijn vader een huurmoordenaar was die onlangs vermoord werd, besluit Wesley zijn leven in eigen handen te nemen en ook een professionele moordenaar te worden. Al snel blijkt dat hij een waar talent is en hij wordt toegelaten tot het geheime gezelschap, waar hij besluit wraak te nemen om zijn vaders dood. Wesley raakt binnen de kortste keren helemaal in de macht van de clan en van Sloan, de baas (Freeman). Samen met zijn 'collega' Fox (Jolie) gaat hij op zoek naar de moordenaar van zijn vader.

Ik vond het een film van niks. Het verhaal stelde weinig voor. Ik had het gevoel dat het ik allemaal al een keer gezien had(Matrix?). Zelfs Angelina kon mij niet boeien. Het kijken niet waard.

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

eindelijk actie - as it should be-

goed geacteerd, goed plot, goeje intro trouwens en een perfect einde

avatar van Denzz

Denzz

Het eerste halfuur had volgens mij verdomd veel weg van 'Fight Club'.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

AddictedToMovies schreef:

Nu moet ik toch nog even wat frustraties kwijt over dat stupide verhaal. Dat gezever over faith komt me de oren uit (neus is verstopt met dit rotweer). Het slaat echt helemaal nergens op en dan neemt de film het allemaal ook zo veels te serieus. Daarnaast hebben we ook het verhaal van de individu die zijn leven verandert. Daar heb ik het ook helemaal mee gehad; wij losers (zo worden wij kennelijk gezien door Hollywood) moeten ons identificeren om vervolgens te kijken naar iemand die opstaat tegen de sleur met veel piefpafpoef. En juist door dat domme popcornvermaak (en meer) blijft het grote publiek tevreden en behoudt zijn stomme baantje. Dus aan de ene kant zegt het dat je moet opstaan, maar ze willen je in je luie stoel houden. Ja ik weet het, ik zoek er weer veels te veel achter, maar sorry, ik kan niet meer naar dit soort verhalen kijken

Je zoekt er inderdaad echt veel te veel achter. De film neemt het verhaal inderdaad nogal serieus, maar het is toch zo overduidelijk dat dit gewoon voor de grap is? Ik heb zelden een film gezien die zo'n ongelooflijk belachelijk verhaal heeft. Ik vind het geniaal dat de film dat hele gedoe met die weefmachines zo serieus neemt. Het is gewoon een slecht maar geniaal excuus om helemaal los te gaan met actiescenes.

Slechte film, tegenvaller.

avatar van dominion

dominion

En waarom vind je het een slechte film ?

avatar van Weertenaar

Weertenaar

De overtreffende trap van hersenloos vermaak: 3.00 (2.80)

Lekkere vlotte actieknaller die vooral niet al te serieus genomen moet worden. Want dat doet Wanted zelf gelukkig ook niet, getuige de eerste de beste actiescene die ver over de top is. Desondanks slaagt men erin een onderhoudend script op poten te zetten dat weet te boeien en de nodige spectaculaire hoogstandjes uit de hoge hoed tovert. Cinematografisch ziet het er dan ook erg gelikt uit, inclusief de soms wat monotone, maar goed getroffen soundtracks. Jolie is goed te pruimen, terwijl Freeman niet voor het eerst de oude wijze uithangt, wat zo langzamerhand behoorlijk clichematig wordt, een beeld dat niet bij Freeman zou moeten horen. Wat McAvoy betreft ben ik geenszins overtuigd, maar slecht was het zeker ook niet. Top entertainment, en daar moeten we het wat Wanted betreft bij houden.

avatar van Blacksad

Blacksad

Gisteren Wanted weer eens uit de kast gepakt, en ik moet zeggen dat de film me nog steeds niet verveeld. Goede actie in een film die je inderdaad niet te serieus moet nemen. Natuurlijk is het allemaal als eens gedaan en ook wel beter, maar dat maakt deze film absoluut niet slecht. Op en top vermaak waar je gewoon van moet geniete.

Binnenkort heb ik de comic in huis, dus dan kan ik eindelijk eens lezen waar de inspiratie vandaan komt. Ben benieuwd aangezien het verhaal in de comic niet draait om huurmoordenaars.

Ik ben trouwens ook wel benieuwd naar het vervolg dat in de planning staat.

avatar van Blacksad

Blacksad

Ik ben uiteindelijk blij dat ik de comic niet had gelezen voordat ik de film had gezien, want dan had ik het echt een slechte verfilming gevonden. Waarschijnlijk had ik me dan dood zitten ergeren in de bios aan de verhaallijn die ze in de film hebben gestopt. Mijn god, ze hebben bijna niks van de comic in de film verwerkt. Op de naam, sommige personages (de namen), en de scene in het begin boven op dat kantoorgebouw, zit er echt niks van het verhaal van de comic in verwerkt.

avatar van papaEd

papaEd

De film was wel vermakelijk en keek lekker weg.

avatar van AC1

AC1

Soms kreeg ik het gevoel dat ik naar een 'poor man's The Matrix' aan het kijken was.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

AC1 schreef:

had ik nu ook. Tel daar de beroerde acteerprestaties bij...Vooral Jolie en dan doe ik er zelf een heel punt vanaf.

avatar van Mustard

Mustard

''' I'm sorry ''

avatar van sander.h

sander.h

Leuk zaterdagavond-vermaak, lekker over de top met een flinke knipoog.
Acteerprestaties prima voor dit type films, er hoeven nou niet echt diepe personages neergezet te worden. Toch jammer dat dit vaak met slechte acteerprestaties wordt verward.
Het verhaaltje is niet heel bijzonder, kent wel een "verrassende" wending ergens in het midden (die ik echter aan zag komen toen vader en zoon hun kogels telkens tegen elkaar aan schoten).

Kortom, niks schokkends (figuurlijk dan) maar gewoon lekker vermaak van het popcorn-soort. 3,5*

avatar van vanzelfsprekend

vanzelfsprekend

Ze hebben bij deze film leuk de trukendoos open gedaan.

Laat ik het niet hebben over het acteren, want dat valt bij mw. J. tegen.

Maar als je naar explosies en rond vliegend glas wilt kijken, is dit een film voor een regenachtige zondag.

Maar de muziek intrigeerde mij het meest.

Nine Inch Nails - Every Day is Exactly the Same.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Redelijke actieprent.

Een standaardverhaaltje tot de toch wel onverwachte plottwist op't einde.

Redelijke cast ook. Morgan Freeman is eigenlijk te goed voor dit soort film. James McAvoy vind ik wat loom overkomen.

avatar van Olifantenstaart

Olifantenstaart

Een mix van Fight Club en de Matrix.

Correctie: een geslaagde mix.

avatar van Illum Sphere

Illum Sphere

Aardige actiefilm met toch wel een aardige plot twist. Alleen vond ik de special effects op een moment toch wel eentonig worden.

avatar van Flipman

Flipman

Vanwege de complete stoerheid van deze film verhoog ik mijn waardering. Ik weet dat het verhaal niet veel om handen heeft maar toch blijft dit standaard vehikeltje me wel boeien; stijl, actie, humor, heerlijk!

avatar van people

people

Olifantenstaart schreef:

Een mix van Fight Club en de Matrix.

Correctie: een geslaagde mix.

Precies. Ook naar mijn ogen een geslaagde mix. Geen belabberde Seagal actiefilm, maar voorzien van een degelijk verhaal.

avatar van zerky

zerky

geweldig vooral het moment in het kantoor als hij "zijn vriend" neerslaat met zijn toetsenbord

avatar van Flipman

Flipman

Fight Club? Die connectie zie ik niet helemaal.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Misschien de rol van James McAvoy en die van Edward Norton, nl. de verveelde kantoorbediende? Maar meer zie ik inderdaad ook niet meteen.

avatar van Starlady

Starlady

Ja een film die me een f*ck off gedachte deed geven. Een lekker stevig in de schoenen staand karakter die schijt aan de wereld heeft nadat hij erachter komt dat zijn toevertrouwende hem flink hebben voorgelogen.

Mooie scene met de ratten in de weversfabriek! Sterk van begin tot eind. Goede actie.

avatar van Swienie

Swienie

Zeer goede film, meevaller

avatar van ballie69

ballie69

Goeie film met veel actie en de nodige humor.

avatar van Meesters

Meesters

Ik had m al gezien, maar kon er niet veel meer van herinneren.

Leuk verhaal, master geacteerd, geen moment verveeld.

avatar van bozzy

bozzy

Lekkere film met de nodige vaart er in,hij kijkt lekker weg.

Het verhaal heeft niet veel om handen maar dat maakt niet zoveel uit.

Hij knalt lekker weg dit filmpje.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Ondertussen al drie keer bekeken en het blijft één van de betere films in zijn genre. Belangrijk bij een film is dat hij zichzelf niet al te serieus wil nemen maar toch overtuigd. En dat is bij deze zeker het geval. Een kogel die een omweg maakt voor hij bij z'n tegenstander komt; realistisch? Natuutlijk niet! Geloofwaardig? Helemaal!

Vanaf minuut 1 zit je in een andere wereld waardoor je in alles meegaat, hoe onrealistisch het ook maar mag zijn. En dat is nu gewoon de enorme kracht van deze film.

De personages passen stuk voor stuk perfect in de film. Zo ook Jolie die mij toch weer wist te verbazen. Ze is niet alleen 'de knappe verschijning', maar ze weet ook heel goed haar steentje bij te dragen en de film een niveautje hoger te tillen.

Zeer geslaagd, topvermaak!

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Ik hinkte bij het stemmen op 2 gedachten:

Aan de ene kant vond ik de film soms ontzettend irritant (denk aan de slow-motions en het verhaal) maar aan de andere kant ook wel boeiend en ik merkte ook dat ik heel benieuwd was naar de afloop.

Besluit dan ook maar om de film drie sterren te geven, de gulden middenweg.

De film kan geen saaiheid verweten worden. De vaart wordt er constant in gehouden en verslapt geen seconde. De actie die je voorgeschoteld wordt is ontzettend onrealistisch maar houdt zichzelf redelijk op de been door het verhaal wat erbij verteld wordt, al is dat ook verre van realistisch. Maar het houdt elkaar gek genoeg aardig op de been.

Wat me wel altijd irriteert is het oeverloze geleuter over vader-zoon relatie. Je vader deed dit, je vader was de beste daar in enzovoort. Ook deze film komt er wat dat betreft slecht vanaf.

Wat betreft een eventueel vervolg: laat maar zitten. Voor één keer is dit prima te pruimen, voor een potje hersenloos vermaak is dit goed te doen..