menu

Hier kun je zien welke berichten Goldenskull als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

I Kina Spiser de Hunde (1999)

Alternatieve titel: In China They Eat Dogs

3,5
De film kent mindere momenten en ziet er soms erg amateuristisch uit, maar is bij vlagen ook erg grappig. De eindscène is hilarisch. 3.5*

I Love You Phillip Morris (2009)

2,0
Gezien in de sneak, anders zeker niet in de bios gezien, misschien zelfs niet eens op tv, mja .

Ik ben niet zo van de zoenende mannen... zitten een paar aardige momentjes in, paar glimlachjes, maar al te indrukwekkend is het allemaal niet. Nogal braaf (Amerikaans) eigenlijk. Acteerwerk kan er nog wel mee door, maar de muziek is aan de matige kant. Duidelijk eentje die we snel weer zijn vergeten.

2*

I, Robot (2004)

2,0
Lang geleden dat ik nog eens een film zag op tv. Had I, Robot ook ooit wel eens gezien. Vond hem toen al niet geniaal, maar het is er met de jaren niet beter op geworden.

Vooral nogal jammer van het script, in al zijn facetten. Dialogen zijn vaak erg mak en het verhaal staat bol van de flauwigheden en clichés. Voeg daar een paar brakke personages (dat jochie bijv.) aan toe en weer een film verpest.

Het is dat het nergens echt vervelend of saai wordt en sommige scènes wel leuk gefilmd zijn, blijven er in ieder geval nog twee kleine sterren over.

I'm Not There. (2007)

1,5
Niet echt een film voor mij, Bob Dylan is niet bepaald een figuur die mijn interesse wekt.. verder was de film af en toe één grote warboel. Er zaten wel wat mooie scènes tussen, maar met name veel niet boeiende scènes, vooral die met Richard Gere waren slaapverwekkend en qua acteerniveau laag.
Zwart/wit werd niet altijd even goed benut als stijl middel en ik moet bekennen dat de muziek ook niet echt mijn ding is. Film had in mijn ogen ook wel een half uur korter gemogen, maar dat zullen fans wel niet met mij eens zijn.

Vanavond zowel Control als I'm Not There gezien, zal nu in ieder geval geen last er meer van hebben dat ik ze door elkaar haal . Dat verder terzijde, want dat is gewoon iets wat ik perongeluk door elkaar ben gaan halen. 2.0*

Identity (2003)

2,5
ik kon um nog wel waarderen met 3* jammer dat het na een krappe minuut al duidelijk is dat het jongetje de 'dader' is.. alleen de identiteitscrisis van M. Rivers was nog een interessante wending.. verder een weinig boeiende film

Ihatôbu Gensô, Kenji no Haru (1996)

Alternatieve titel: Spring and Chaos

3,0
Ondanks een aantal gave surrealistische (hallucineer) scènes wist Spring and Chaos me niet altijd te boeien. Het kat/hond uiterlijk is daar één van de oorzaken van. Misschien had ik mezelf dit keer toch vooraf wat in de film moeten verdiepen, maar misschien had ik het dan net zo goed niet meer dan een redelijke film gevonden.

3*

Ils (2006)

Alternatieve titel: Them

1,0
djkoelkast schreef:
Ik vond deze film niet heel slecht, maar totaal niet spannend, niet boeiend, niet eng etc.
Het camerawerk was vaak erg schokkerig, past er wel bij maar wat mij betreft een beetje tè. Veel donker, weinig kleur, veel ruis in het beeld.

Al met al kom ik echt niet verder dan 1,5 en dat is omdat het toch best aardig geacteerd is.

Ik weet niet waarom maar het pakte mij totaal niet, er zat ook niet echt een verhaal in, het begin was erg goed, daarna heeft het me geen seconde meer kunnen boeien. Ook het verrassende einde deed me niets.

Ik had ongeveer hetzelfde.. geen spanning, totaal niet pakkend.. ontzettend voorspelbaar (vooral de zwakke 'schrikmomenten') wat er allemaal gebeurde tot dat die Clementine 'ontvoerd' werd door die koters en dat Lucas op eens weer kon lopen om haar te redden
2 momenten zagen er zo nep uit, dat je je er alleen maar aan kon storen..
#1: De begin scène, dat die vrouw op eens remt...
#2 Het vallen van éen van die indringers van 2/3 hoog En wat had die kansloze beginscène nou met de film te maken...... Alleen het acteerwerk was nog wel redelijk, 1.5*

In a Lonely Place (1950)

Alternatieve titel: Vreemde Ontmoeting

3,0
Een groot Bogart fan ben ik niet, al is de man altijd nog 1000x beter dan tijdgenoot Stewart. In a Lonely Place is wel een aardige film, in de zin van ik heb me niet verveeld, maar erg onder de indruk ben ik niet.

Onderhond schreef:
"The Bogart suspense picture with the surprise finish".

Wat je ooit een spoiler zou genoemd kunnen hebben is nu een twist op zichzelf. Want het wat eenvoudige einde zie je in 2010 van mijlenver aankomen, maar gezien de tagline verwachte ik dus wel wat anders. Een échte twist.

Droog ja, ik zat ook 'vol spanning' te wachten.

3*

In Bruges (2008)

3,0
meh, redelijk.

Niet heel speciaal en ook niet heel erg grappig. Farrell kwam vaak nog al geforceerd grappig over, niet echt een comedian. De eerste glimlach kwam bij die dikke Amerikanen, lekker stereotyp Dat was ook meteen het leukste stukje. Over het algemeen gewoon een vermakelijk filmpje, niet meer en niet minder. Voor het einde mag er nog wel een half af: 3.0*

In Search of a Midnight Kiss (2007)

4,5
the big lebowski schreef:
dat de film in zwart/wit omgezet wordt om de cinematografische blunders te verhullen.

En wat een heerlijk sfeerbeeld brengt dat mee zeg, goeiemorgen. Geen problemen mee.

Erg fijne film. Sterke dialogen en leuke personages zorgen voor aardig wat glimlachjes naast het holle, wrange gevoel wat de film weet te creëren. Eigenlijk zijn alle scènes op zichzelf al leuk om te volgen en als geheel dan ook erg van genoten. Inderdaad eentje van oprecht- en puurheid.

4.5*

In the Name of the Father (1993)

2,5
Het is inmiddels al een tijdje het geval dat ik de eerste 125 uit de top250 gezien heb -op deze na dus-. Een fragmentje van de rechtbank en de titel deden mij vermoeden dat dit een saai rechtbank drama met een hoop christelijk gezanik zou zijn.

Op zich viel dat mee, maar elke keer wordt het nóg saaier wanneer ik weer een rechtbank en/of gevangenis in een film tegen kom. De titel bleek in ieder geval op iets anders te slaan dan ik had verwacht, wat een kleine meevaller met zich meebracht. Redelijk, maar wat wisselvallig en verre van bijzonder. Cuz an' movie about some fokkin' hippie-murder-conspiracy ain't much better.

Film doet af en toe ook wat amateuristisch aan en zeker door het eind -en het is waargebeurd hè- een film onder de categorie makkelijk en goedkoop scoren. Eén mooie scène: brandend papier(?) dat naar beneden valt vanuit gevangenis.

2.5*, nipt.

Inception (2010)

2,5
Eens temeer kan ik me weer eens aansluiten bij een eerder bericht van mezelf ( ).

Aardig, maar verre van briljant. Het idee vind ik nog wel goed, maar de uitwerking is allerminst geweldig. Al dat geblèr om Cobb's vrouw, om wat verhaal en drama te creëren. Telkens terugkerende shots van een busje wat de ene keer halverwege het water is, dan weer rond driekwart van die afstand hangt (huh?). Er zaten trouwens wel meer rare dingen in, zeer onstabiele derde droom, maar crashen met een busje no problem?

Wat wel goed is, zijn de voor eigenlijk elk mens herkenbare rare dingen in een droom. Het hak op de tak gebeuren, hoe kom ik nou op eens weer in het huis van mijn oom terecht? Dit soort dingen zorgen er natuurlijk wel voor dat je het publiek ook wat geboeid houdt. In mijn geval dat ik tot de laatste driekwartier nog niet op mijn mobiel had gekeken hoe laat het was.

Wat ik overigens daarna wel veelvuldig deed. Vond het einde niet al te sterk. Eigenlijk nergens iets geniaals gezien, wat ik bijvoorbeeld bij een film als Wanted nog wel had. Visueel was het ook nergens verbluffend, karig kun je het niet noemen, maar meer dan degelijk is het ook niet.

De personages waren over het algemeen ook weinig interessant. Leken meer poppen dan acteurs. Betweterig meisje dat er per se tussen moet lopen. Dat hele team-samenstel gebeuren was sowieso maar een onnodig gebeuren. Ik had soms ook wel een beetje in Mission Impossible gevoel, de muziek was daar ook alvast geschikt voor.

Creatief? Nee. 2.5*

Incredible Shrinking Man, The (1957)

3,5
Beetje jammer dat The Incredible Shrinking Man zo matig begint. Niet al te boeiend, saaie dialogen etc.

Wanneer Scott in de kelder belandt, blijft de film constant boeien. Daardoor ook 3,5*

Independence Day (1996)

2,0
Onlangs verlaagt naar 2,5

Eigenlijk zou ik deze moeten herzien om er zeker van te zijn dat dit terecht is. Maar om heel eerlijk te zijn denk ik dat ie eerder nog verder zou dalen.

Het is dan ook voor mijn MM periode dat ik deze film (2x zelfs) gezien heb. Toen was ie best te pruimen, maar alleen die trailers staan me al niet aan.

USA de beste, dat soort gedoe. Houd ik niet van, vroeger was ik naïef genoeg om dat soort dingen niet op te merken.

2,5 dus. Voorlopig.

Indiana Jones and the Last Crusade (1989)

3,0
Wat mij betreft de beste van de drie oude Jones films . Deze heeft me toch warm gemaakt voor deel 4. Misschien dat net als bij de Die Hard serie, waar ook na ruim 10 jaar besloten werd tot een 4e deel, deel 4 toch erg goed wordt. Ik ben in ieder geval benieuwd.
Wat waarschijnlijk maar weinigen hebben opgemerkt: de laatste scene, waar Indiana meerdere beproevingen moet doorstaan zit ook in een computer spel: Unreal Tournament 99. Een map (waarvan ik de naam even kwijt ben) in de categorie "Monsterhunt" maar dat verder terzijde ;p Waardige afsluiter van de oude trilogie: 4*

Inglourious Basterds (2009)

3,5
Waar Inglourious Bastards nog zo matig begon, heeft ie mij uiteindelijk kunnen verrassen.

Ik had hier namelijk niet al te hoge verwachtingen van, gezien Tarantino's 'staat' van dienst. Na Reservoir Dogs (aardig) heeft de man enkel matig tot slechte films uitgebracht (alleen Grindhouse heb ik nog niet gezien). En hoewel Tarantino nou niet Hollywoods meest standaard regisseur is, ligt hij me niet zo, mede doordat ik zijn humor niet zo kan waarderen. Op een oorlogsfilm van 150 min met komische noot van zijn hand zat ik dus niet meteen te wachten.

Ik heb hier echter bij vlagen best van kunnen genieten, ondanks het erg matige begin en ondanks Brad Pitt's vreselijk geforceerde accent. Vanaf het moment dat de Basterds geintroduceerd werden, zaten er een paar hele aardige scènes in deze film. Zo'n Landa en zo'n lollige Hitler maken een hoop goed. Ook de dialogen waren over het algemeen goed te doen. Iets waar ik bij Sin City en vooral Death Proof niet bepaald over te spreken was. Ik was vooral blij dat de film niet ging vervelen, waardoor 150 min prima uit te zitten waren.

Wel jammer dat één van de sterkste scènes (café-scène) in een anti-climax eindigt, met een nogal chaotische, rommelige shoot-out.

3.5*

Ink (2009)

4,0
Ik weet niet meer waarom ik deze film ook alweer wou zien, maar toen ik hem bekeek (lekker in de trein op mijn laptop ), was ik er vrij zeker van dat ik iets had gelezen over de montage oid. Want die montage is echt strak.

De muziek overigens ook en de (volledige) scène waarin John het ongeluk 'ondergaat', is echt een pareltje. De Incubus zien er trouwens ook gaaf uit.

Toch kon deze film niet geheel overtuigen. Dit komt vooral door het slappe verhaaltje, waar ik me naarmate de film vorderde toch wel wat aan begon te irriteren.

Had beter gekund, maar wel een zeer aardige film, met één écht prachtige scène. 4.0*

Innocence (2004)

Alternatieve titel: Ghost in the Shell 2: Innocence

3,5
Twee dagen geleden heb ik deze voor de tweede keer bekeken en ik moet zeggen dat de positieve punten eigenlijk alleen nog maar positiever naar voren zijn gekomen. Het prachtige kleurengebruik, de geweldige muziek (beide kippenvel momentjes hoor), maar wederom blijf ik op 3.5* steken..

Want het tweede deel van de film vind ik nog steeds een stuk minder interessant (de eerste keer snapte ik overigens dat stuk in het kasteel niet, dat was dit keer in ieder geval wel duidelijk). En ja, al dat filosofische geneuzel, want zo blijf ik het toch noemen, boeit me ook helemaal niet.. veel te veel Confucius en co.

De begincredits zijn misschien wel mijn favoriete gedeelte van Innocence. 3.5* blijft staan.

Innocence (2004)

3,5
Innocence

Aparte film met klasse. Vooral camerawerk-klasse. Dat is ook waarom ik er naar kon blijven kijken en hij zelfs nog wel langer had mogen duren. Bepaalde aspecten aan het verhaal konden mij niet zo interesseren. Ballet kan best mooi zijn, maar eigenlijk kunnen alleen de echte toppers bij mij imponeren. Wat dat betreft had het ballet gebeuren wel wat ingekort mogen worden. Er hangt een bevremend sfeertje aldoor de film.

3.5*. Opvallend dat zoveel mensen de film te traag vonden, ik vond dat naast het camerawerk zo'n beetje het sterkste punt.

Inside Man (2006)

4,0
Het verhaal achter de film vond ik niet zo sterk, beetje standaard bankje overvallen, een ouwe kerel die ooit de nazi's geholpen heeft en dan nog een figuur die moet voorkomen dat het document gestolen wordt. Maar ik vond die soundtrack erg chill en Clive Owen . Dat begin meteen, erg strak.

My name is Dalton Russell. Pay strict attention to what I say because I choose my words carefully and I never repeat myself. I've told you my name: that's the Who. The Where could most readily be described as a prison cell. But there's a vast difference between being stuck in a tiny cell and being in prison. The What is easy: recently I planned and set in motion events to execute the perfect bank robbery. That's also the When. As for the Why: beyond the obvious financial motivation, it's exceedingly simple... because I can. Which leaves us only with the How; and therein, as the Bard would tell us, lies the rub

Washington was ook vrij sterk, iets minder dan ik gehoopt had, maar niet verkeerd. Aan Jodie Foster erger ik me vaak dood, maar dat was in deze film ook wel enigzins de bedoeling, dus dat hebben ze goed voor elkaar gekregen
Wat er op het einde gebeurde was niet zo zeer verrassend, maar dat dát het einde was wel. al met al 4*

Instinct de Mort, L' (2008)

Alternatieve titel: Public Enemy Number One (Part 1)

4,0
Richet laat zien dat ie meer kan dan het maken van een prima remake (enigszins verzwakt door de acteurs maar dat terzijde).

Dit eerste deel van Mesrine's levensverhaal, vertolkt door een uitstekende Cassel, is van begin tot eind boeiend en zit goed in elkaar. Het kort houden van bepaalde, vaak wel essentiële, momenten werkt goed. Ik vond het dus ook wel meevallen met het van de hak op de tak springen, waar een paar heren hierboven kennelijk wel last van hadden.

4*, op naar deel 2.

Invisible Waves (2006)

4,5
Pen-Ek is een held.

Die geweldig subtiele muziek.. stiekem scheelt dat gewoon een halve ster, want wat een sfeer wordt er (wederom) gecreëerd. Achteraf denk je dan, waar ging deze film over? Samen te vatten in één, misschien twee zinnen, maar die grandioze sfeer zorgt ervoor dat ik niet om een hoge score heen kan. Ook de vertelstructuur is trouwens een pluspunt.

Verder nog wat leuke personages en dankzij de sfeer een heerlijke wegkijker. Weliswaar niet zo goed als Ruang Rak, maar er kan nog net 4.5* van af. Dit soort films mogen gewoon inhoudsloos zijn, hoewel inhoudsloos...

It's a Wonderful Life (1946)

Alternatieve titel: Mens, Durf te Leven

0,5
Wat een smerige film is dit de term 'zure kerstfilm' vind ik nog zacht uitgedrukt. Ik heb hier gewoon echt geen woorden voor behalve 0.5*

It's All Gone Pete Tong (2004)

2,5
Aardige komedie, was als puur drama wel erg cliché geworden.

Soms best goed mee kunnen lachen, soms ook wel erg flauwe woordgrappen. Paul Kaye speelt het leuk, maar vooral zijn manager is erg lollig. Vermakelijk.

2.5*

Ivanovo Detstvo (1962)

Alternatieve titel: Ivan's Childhood

3,5
Jammer dat niet de hele film zo geweldig is als de scène waarin Ivan en de twee officieren met de boot 'naar de overkant' gaan. Wat een shots, wat een duister sfeertje, ongelofelijk surrealistisch met dat vliegtuig in de grond stekend etc, prachtig gedaan. Niet minder dan episch. Die scène krijgt zeker 5* de rest was niet slecht en ook daar zaten nog een paar mooie scènes tussen (bijv. de droom met die appels), maar interesseerde me niet allemaal even veel, vooral het eerste deel van de film niet. (De poster is ook erg mooi imo)

3.5*

Izo (2004)

1,0
Oei, Miike, wat een vreselijk saaie film.

Nu maakte Miike wel vaker films waar erg saaie stukken in zitten, maar hier duurde het 45 minuten voordat ik een beetje uit mijn halve-slaapmodus ontwaakte. Izo vloog door wat dimensies en dat wist eventjes mijn aandacht te trekken. Daarna duurde het tot de zombie soldaten voor het tweede enigszins vermakelijke puntje.

Het personage Izo is en heeft niks, intrigeert nergens en hakt dan maar wat mensjes weg. Erg zwaar om uit te zitten.

1*