menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van mjk87. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2018, februari 2018, maart 2018, april 2018, mei 2018, juni 2018, juli 2018, augustus 2018, september 2018, oktober 2018, november 2018, december 2018, januari 2019, februari 2019, maart 2019, april 2019, mei 2019, juni 2019, juli 2019, augustus 2019

8 Mile (2002) 2,0

afgelopen woensdag om 20:27 uur

Typisch, heb je een film over een rapper, komt het beste hiphopnummer al direct in het begin (Shook Ones Part II hebben we het dan over). Zelfs het goede Lose Yourself gaat daar nooit meer overheen.

Niet helemaal overtuigd verder. Qua sfeer is het wel oké, al helpt het vervallen Detroit daar goed in mee. Maar plottechnisch een stuk minder. Althans, hetgeen gebeurt binnen die twee uur, want een echte plot is er niet. Het is vooral een sfeerschets, en dat vind ik wel fijn. Ook het einde is lichtjes geweldig. Maar al die losse scènes tot dat eind zijn nogal cliché, slecht geschreven (die ex die af en toe opduikt) of gewoonweg niet boeiend. Na de zoveelste rel of uitbarsting geloofde ik het ook wel. 2,0*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Kidô Keisatsu Patorebâ: The Movie (1989) 3,0

Alternatieve titel: Patlabor: The Movie, afgelopen maandag om 21:31 uur

Best wel aardig deze animatie. Voor het gevoel soms wat verouderd, zeker in de animatie lang niet altijd even serieus met grootste gebaren en emoties. Bij Disney kan dat, maar bij dit soort serieuzere cinema met ook meer realistische achtergronden, past dat minder. Die achtergronden en sfeer in het algemeen zijn verder wel prima. Verhaaltje is wel oké maar soms wat van de hak op de tak en heel meeslepend is het niet, maar de film is wel verder goed te kijken. 3,0*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Woodstock (1970) 3,5

Alternatieve titel: Woodstock: 3 Days of Peace & Music, afgelopen zondag om 19:31 uur

Nou, om maar direct te zeggen: 4 uur is toch echt wel te lang. Dat komt deels ook doordat sommige nummers ellenlang duren en in die director's cut gaat dat toch echt wel wringen. Zelfs Hendrix op het eind die maar doorgaat, of Sly (dat nummer vind ik heerlijk): hier had met gemak een uur uit gekund. Vooral ook omdat ik lang niet elk nummer even bijzonder vond en van sommige artiesten daar werd ook niet mijn favoriete nummer gespeeld.

Wel een goede docu, die zowel de sfeer en het publiek toont, als de muziek zelf. Ook merk je dat de regisseur echt wel probeert de optredens, die steeds keurig een vol nummer tonen en de muziek dus centraal zetten, een beetje schwung te geven met zijn camerawerk, montage of verschillende beelden naast elkaar. Zo blijft het afwisselend genoeg. Leuk zijn vooral de beelden van de volwassen mensen die allemaal ook vrij relaxt zijn en die 'kinderen' graag willen helpen. Zou dat nu ook zo zijn als Lowlands faliekant mislukt? Sowieso vond ik de beelden buiten de muziek om het meest interessant. 3,5*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Once upon a Time ... in Hollywood (2019) 4,0

Alternatieve titel: Once upon a Time in Hollywood, afgelopen zaterdag om 23:19 uur

Everybody loves Pussy.

Eén van de betere van Tarantino. Vooral die eerste 2 uur zijn helemaal gemaakt voor mij. Weinig plot maar vooral veel sfeer en meer een slice of life. Dit is gewoon een verzameling van losse scènes die wisselen in kwaliteit, maar genoeg leuke momenten opleveren en ondertussen de vriendschap tussen twee mannen weet te tonen, al wordt het vrijwel nergens echt grappig of bijzonder - dit is zeker geen tweede Pulp Fiction. Alleen het eind is oprecht grappig met die enorm overdreven en bloederige overval.

Dit is ook een veel serieuzere film met weinig hip taalgebruik maar juist opvallend sereen en volwassen. Dan helpt ook mee dat de film er heerlijk uitziet qua production design, het zonnige L.A. voelbaar is door het scherm en waarin behoorlijk wordt geacteerd.

Hoewel sec gezien die hele Tate in deze film niets toevoegt - even ervan uitgaande dat je haar verhaal niet kent en de verrassing op het eind geen verrassing is, maar eerder zorgt voor de vraag wat de rol van Tate nu was- vond ik die scènes met haar er zelfs nog bovenuit steken. Heerlijk kijken hoe zij naar zichzelf in een bios kijkt, een boek koopt, op een feestje rondloopt. Volledig plotloos maar oneindig boeiend. 4,0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Leaving Las Vegas (1995) 3,5

15 augustus, 07:08 uur

Film die het moet hebben van een vrij dik aangezette sfeer, maar daar wonderwel behoorlijk in slaagt. Fraaie beelden, passende muziek, goede toon. Cage is af en toe wel goed, maar vaak vooral te theatraal en niet geloofwaardig als alcoholist. Dan is de rol van Shue echt stukken beter, mooi ingetogen ook en langzaamaan begrijp je wel enigszins waarom ze zo graag bij een alcoholist verblijft. Aan het eind komt er wel iets te veel gemaakt drama bij en zakt de film wat in, maar verder wel een dikke voldoende. 3,5*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Hugo (2011) 3,5

11 augustus, 21:33 uur

Een sprookje is dit ja, zoals Jeunet ze maakt, maar dan net wat minder. De film lijkt wat meer op kinderen gericht en zeker in het begin vond ik die wereld rond het station niet geloofwaardig en kitscherig. Scorsese wil ook iets te veel vertellen, want feitelijk doen al die personages op het station er niet toe in de film. Die losse stukjes zijn niet onaardig en geven wat jeu aan dat stationssfeertje maar echt passen doet het niet. Daarna wordt de film beter en vooral de scènes rond het maken van de oude films zijn echt geweldig om te zien en tillen de film uiteindelijk met gemak naar een goede score. 3,5*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Dora and the Lost City of Gold (2019) 3,0

Alternatieve titel: Dora the Explorer and the Lost City of Gold, 10 augustus, 12:31 uur

Ik ben totaal niet bekend met de tekenfilm, al weet ik er het één en ander van zoals de namen Dora en Diëgo en dat het is bedoeld om te leren voor kleine kinderen. Maar daar houdt het wel op. Dat maakt echter niet uit, want deze film is duidelijk genoeg.
Vermakelijk filmpje is het geworden, een soort Indiana Jones voor kinderen die ook voor mij best genietbaar was, vooral door de uitstekende rol van Moner die volstrekt geloofwaardig een veel te blije puber neerzet met een energie die haast naturel aanvoelt. De hele speurtocht is verder niet spannend en alle gebeurtenissen overleven de personages vrij gemakkelijk, maar dat is er ook de film niet naar. Personages zijn leuk genoeg (niet altijd even goed geacteerd, maar vooruit) en film duurt niet langer dan noodzakelijk en ook nog eens lekkere muziek van The Cure. 3,0*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Banking on Bitcoin (2016) 1,5

7 augustus, 21:35 uur

Voor m'n werk moest ik me op een gegeven moment in bitcoin en cryptocurrency verdiepen. Best interessant en hoewel ik ergens wel begrijp hoe dit werkt, snap ik de technische kant niet echt. Zo'n docu kan daarbij helpen door dit visueel inzichtelijk te maken. Maar die kant belicht de docu nauwelijks. Dat is deels natuurlijk niet de schuld van de docu maar van mijn verwachtingen, anderzijds zijn de keuzes die ze maken ook niet heel best. Vooral door de subjectiviteit. Banken zijn slecht, bitcoin is goed. Nu is dat als insteek wel oké en op momenten worden wel aardige dingen geroepen, maar dit is wel erg kritiekloos en als er al interessante vragen worden gesteld (waarom wordt Bitcoin gezien als iets slechts door de grootbanken?) dan blijft het bij de vraag stellen terwijl daar nu interessante antwoorden liggen (veel meer denk ik dan alleen het antwoord dat bitcoin een concurrent is). De docu gaat echter nooit die weg op. Verder weer een hoop pratende hofden en als film visueel weinig boeiend. Aan het eind gaat het nog 10 minuten over de vraag wie die ooit bedacht heeft. En dat interesseert mij in het geheel niet. 1,5*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Fast & Furious Presents: Hobbs and Shaw (2019) 3,0

Alternatieve titel: Hobbs and Shaw, 7 augustus, 16:18 uur

Redelijk filmpje. Ik had er iets meer van verwacht, maar die dikke 2 uur vervelen niet en met af en toe goede momenten dus dat levert gewoon een voldoende op. De film teert vooral op The Rock en Statham, twee acteurs die ik goed kan hebben, en ze doen het naar behoren. Af en toe iets te gemaakt hoe ze op elkaar fitten, maar net zo vaak wel grappig. En Kirby is een hele fijn toevoeging bij dit tweetal. Elba vind ik wel een zwakke schakel, er gaat nauwelijks dreiging uit terwijl de man normaal alleen al op zijn uitstraling kan teren. Actie is redelijk. Soms wat chaotisch gefilmd en soms ongeloofwaardig (ja, zelfs in dit universum nog) maar die laatste acte is dan weer lekker overdreven nog net aan de juiste kant van het randje en drukt de film nog naar een voldoende. 3,0*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Cooties (2014) 1,5

7 augustus, 12:32 uur

Af en toe wat geinige gore, een prima eerste scène (lekker vlot en ideeënrijk), een kind dat tot moes wordt geslagen als humoristisch hoogtepunt en een enkele scène die eruit springt (met dat driewielertje en die muziek was best oké). Maar verder erg saai, nooit echt leuk en al die scènes tussen de gore in zijn statisch geschoten en halen elke vorm van tempo of spanning eruit. En dat is het grootste deel van de film.1,5*.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Other Guys (2010) 1,5

7 augustus, 10:23 uur

Simpel gezegd, dit is totaal mijn humor niet. En dan houdt het heel snel op. Te overdreven, terwijl komedie voor mij in de regel haar humor vindt door het juist enigszins serieus te houden. Ferrell weet zich nog wel staande te houden, maar hij is ook niet mijn favoriete komiek. Visueel weinig bijzonder, de actie is chaotisch geschoten dus ook daar is te weinig plezier aan te beleven. The Rock en Jackson zijn dan nog wel geinig maar verdwijnen na een kwartier (verrassend, dat wel) en een enkele grap is nog wel geslaagd (vooral de running gag van aantrekkelijke vrouwen voor Ferrell) maar dat is het dan ook wel. 1,5*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Vals (2019) 1,5

4 augustus, 21:41 uur

Heel matig. Ik kon sowieso niet meegaan in deze groep en dat nieuwe meisje Lonsdale dat totaal niet erbij paste, het is me een raadsel hoe zij zo erbij is gekomen. Vind haar op momenten sowieso een vervelende actrice met een airtje dat ik niet kan uitstaan. Dat was in deze Vals niet veel beter.
Verder visueel saai, als thriller niet spannend en als stukje vermaak mislukt. Het kijkt nog een tijdje redelijk weg, maar dat is het dan ook wel. Hoes en Gevers zijn wel oké en je weet lang niet hoe de vork precies in de steel zit, maar echt boeien deed me dat ook niet. 1,5*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Tom and Jerry: The Movie (1992) 1,0

Alternatieve titel: Tom en Jerry: De Film, 4 augustus, 18:58 uur

Die korte filmpjes van Tom en Jerry vind ik geweldig. En zowaar, de laatste minuut lijkt het erop en dat is veruit de beste minuut van dit saaie werkje, Verder kon ik hier weinig mee, vooral omdat dit een heel ander soort film is. Langer, natuurlijk, maar serieuzer en veel minder op slapstick. Stemmen vind ik niet passen bij de kat en muis, tekenwerk is weinig verheffend (dat kleine 4:3-formaat helpt ook niet echt) en het verhaal is vooral langgerekt. Dat weesmeisje is wel een schattig personage, maar die kan ook geen hele film redden. 1,0*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Geuk Jang Jeon (2005) 3,5

Alternatieve titel: A Tale of Cinema, 4 augustus, 18:58 uur

Dit zijn wel films die mij liggen met weinig plot en een sereen tempo. Lekker wegkijken naar losse scènes en mooi ingetogen acteerwerk. Ik vind de personages zelf overigens niet altijd even sterk, soms wat te apathisch en daar heb ik weinig mee, maar als geheel intrigeert de film voldoende voor een goede voldoende. Zeker met sommige mooie stadse beelden en fijne sfeer. 3,5*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Bad Grandpa .5 (2014) 2,5

Alternatieve titel: Jackass Presents: Bad Grandpa .5, 3 augustus, 14:56 uur

Best oké, een klein uur lang. Het materiaal is niet beter of slechter dan de echte film, maar is vooral minder gepolijst en de scènes worden korter gehouden waardoor dit schetsmatig wordt, maar ook nooit gaat vervelen. Verder zijn de interviews prettig serieus en vooral het kijke achter de schermen, wat er allemaal bij komt kijken, is boeiend. Verder is het leuk om te zien hoe Knoxville met heel veel mensen kan blijven praten zonder dat het echt tot ruzie komt. Het is allemaal weinig verheffend, maar prima kijkvoer. Het laatste halfuur (de versie op Netflix tikte toch wel de 85 minuten aan) komt er een volstrekt niet-boeiend personage bij en zakt de hele film in. Dat had gerust weggelaten mogen worden. 2,5*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Mean Girls (2004) 3,0

1 augustus, 22:07 uur

Geinig filmpje wel, leuke personages en het sfeertje op school is behoorlijk neergezet. Het verdere verloop is helaas weer wat voorspelbaar en er wordt ook weinig mee gedaan om er iets leuks van te maken, dan duren zelfs die 97 minuten voor mijn gevoel nog lang, al is dit ding best goed uit te zitten. 3,0*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Changeling (2008) 3,0

31 juli, 22:50 uur

Erg degelijk. Visueel zeer goed, met een schitterende look en de hele aankleding is geweldig. Je waant je echt in die periode zonder dat er nadruk op wordt gelegd. Ook de sereniteit die Eastwood brengt is goed.
Maar het is op momenten ook een lange film die me emotioneel niet altijd meenam. Daar is vooral Jolie debet aan die nogal theatraal staat te schreeuwen en huilen en geen moment geloofwaardig is. Ook de rest van de personages is nogal karikaturaal uitgewerkt en dat mist effect. Zonde, want sommige losse scènes zijn het bekijken waard en ergens had de hele film mijn sympathie wel, maar op belangrijke punten mist dit een sterke uitwerking. 3,0*.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Fly (1986) 2,5

29 juli, 23:16 uur

Ik kon Goldblum niet echt uitstaan, vooral doordat hij te veel leek op zijn personage uit Jurassic Park. Nu is dit een eerdere rol, maar de gelijkenis was te groot helaas dus daar heeft deze film die ik later zag het nadel van. Buiten dat ik het in deze rol net iets te ver erover vond gaan, in JP was het net aan goed, dus allicht speelt dat ook mee. Sowieso oogt het enorm gedateerd met dat typische 80s sfeertje en de technologie van toen die ik nergens geloofwaardig vind. Een Back to the Future heeft dat overigens ook, maar die film mikt puur op fun en stoort dat minder (of eigenlijk gewoon niet). The Fly heeft nog wel enige geloofwaardigheid nodig en die ontbreekt. Het tweede deel is wel beter, eens de transformatie begint en het meer om horror moet gaan (spannend wordt het niet, hoogstens wat geinige gore) kijkt de film nog wel prettig weg. Maar als geheel net aan niet een echte voldoende. 2,5*.

» details   » naar bericht  » reageer  

40 Days and 40 Nights (2002) 2,5

29 juli, 20:01 uur

Niet heel vervelend, maar wel te lang. Het mag dan net 96 minuten duren, maar het stramien is bekend inmiddels en de film verrast nergens. Personages zijn wel oké, een enkele grap geslaagd en als geheel lui vanaf de bank nog wel te kijken, maar dat is het dan ook wel. De film wordt uiteindelijk maar steeds gerekt met wat plotwendingen, anders had de film na 70 minuten al klaar kunnen zijn. 2,5*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Brüno (2009) 3,0

28 juli, 10:26 uur

Vermakelijk genoeg. Lang niet elke grap is even geslaagd en sommige zijn te weinig subtiel. Goed voorbeeld is in het begin als Brüno het heeft over de tweede Oostenrijker die persona nog grata wordt; een leuk grapje. Een minuut later volgt diezelfde grap, nu met naam van Hitler. En dan is het te obvious en gewoon minder grappig. Ook zijn enkele scènes te duidelijk gescript en ook slecht geacteerd (in het leger) en van veel andere scènes is het nooit echt duidelijk in hoeverre het gescript is, maar die zijn in ieder geval grappig. En aan het eind nog even lekker als hetero naar een stel worstelende mannen kijken. Tegen dat einde sleept het wel wat - eigenlijk is dit na 70 minuten wel klaar- maar die laatste scène vol wereldsterren nog maakt dat de balans positief uitvalt. 3,0*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Total Recall (1990) 2,5

27 juli, 14:15 uur

Matig. Vooral erg verouderd met die decors, kartonnen auto's en pakjes. Het is dat Verhoeven een enorme schwung aan de film geeft met voldoende vaart - de montage is gewoon goed- waardoor dat minder stoort, maar helemaal geweldig is het toch niet. Film zelf is aardig maar de laatste akte zakt het toch wat in met twist na twist. Goed gefilmd ook maar spannend, spectaculair of geweldig wordt het eigenlijk nergens. 2,5*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Adult Beginners (2014) 3,0

27 juli, 00:43 uur

Best oké eigenlijk. Vooral omdat de film lekker naturel aanvoelt en niet steeds richting een grap probeert te gaan maar vooral op licht drama mikt. Personages zijn fijn, broer-zusrelatie is overtuigend en op momenten heeft de film wel haar momentjes. Niet alles is even geweldig, soms sleept het wat en het is ook weinig meer dan een simpel filmpje om lui vanaf de bank te kijken. Maar soms is dat genoeg. 3,0*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Bin-jip (2004) 4,0

Alternatieve titel: 3-Iron, 24 juli, 22:19 uur

Erg fijne film. Sowieso is het enorm genieten van alle rijke decors die ergens protserig zijn maar toch smaakvol. En daarin twee mensen die nergens met elkaar praten en toch voelt dit niet gemaakt aan. Geen idee hoe men het doet, maar het is knap gedaan en het werkt. Sfeervol, goed van tempo, emotioneel precies de juiste snaar en soms een enorm fijne humor. Het laatste halfuur is wat minder. Meer symbolisch en metaforisch wat ik iets minder kon hebben, maar is op een zeker basisniveau nog wel te volgen dus nog wel acceptabel. Maar dat fijne sfeertje uit het eerste uur wordt helaas nergens meer gehaald. 4,0*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Yeojaneun Namjaui Miraeda (2004) 3,0

Alternatieve titel: Woman Is the Future of Man, 24 juli, 16:34 uur

Wel een aardige film. Ook wat lastig, want wel met een begin maar zonder echt eind en hoewel ik normaal wel houd van sfeerschetsen voelt dit vooral als een film alsof de regisseur zelf ook niet wist waar die heen moest. De film is verwarrend want deze speelt in twee tijden af zonder dat soms (vooral in het tweede deel) duidelijk is in welke tijd dat is. Geen idee dus waar ik nu precies naar keek. Redelijk geacteerd, idee is aardig, maar ook een wat afstandelijke film die me nooit echt kon meeslepen. Geen idee wat de regisseur wil zeggen ook, dat mannen altijd op zoek zijn naar seks en vrouwen hem zonder pardon in de mond nemen? Geen idee, zou kunnen, maar ook niet. Achteraf lezende kan ik het er wel uithalen wat er precies speelde (men verliet een vrouw vroeger en doet dat nu weer) maar ik had dat liever iets duidelijker uit de film gehaald. 3,0*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Frankenstein's Monster's Monster, Frankenstein (2019) 1,5

21 juli, 14:19 uur

Geinige gimmick maar zoals met de meeste gimmick is het idee leuker dan de uitwerking en is het na 5 minuten wel klaar. Ik wil het niet slecht noemen, zeker niet, maar ik kan hier geen plezier uit halen. Visueel kon ik er ook weinig mee. Wel tenminste nog behoorlijk kort dus niet de allerlaagste score. 1,5*.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Lion King (2019) 2,0

21 juli, 13:29 uur

De animatie uit 1994 is retestrak gemonteerd, er zit geen moment te veel in, de boog altijd gespannen voor maximaal emotioneel effect en toch wordt overtuigend een volledig verhaal verteld. Als een Griekse tragedie in 3 akten met een proloog en epiloog die naar elkaar verwijzen en de cirkel rond maken. Haast een perfecte film, behalve dat de derde akte iets te gehaast is.

Die basis blijft natuurlijk bestaan, en ik moet de film daar ook op beoordelen (dus slecht is de basis zeker niet), enkel is deze film op wat nuances wat anders en vooral langer. Maar juist die lengte wringt zich. Het is een één-op-éénverfilming (die openingsscène begon zelfs lachwekkend te worden) dus moet er ergens tijd worden gewonnen. Dat kan door Beyonce een liedje te laten zingen, maar vergelijk dat met die korte scène in het origineel van net geen 20 seconden die veel harder binnenkomt. Of als Rafiki ontdekt dat Simba leeft. Simba valt neer in het origineel, pluisjes vertrekken in de nacht, 5 seconden later is het dag en heeft Rafiki dat gepakt. Maar in deze film duurt dat echt eeuwen waardoor elke vorm van effect al verdwenen is.

Alleen dat muisje in het begin is echt een fijne toevoeging, een scène die veel langer duurt maar wel geinig is en haast een natuurdocu wordt. Als je dat ziet denk je eerder: misschien had Disney echt volledig naturel moeten gaan en dit als docu moeten brengen, maar dan met het verhaal van The Lion King. Dan had je een originele film gehad. Niet dat dat veel geld had opgeleverd dus dat zou nooit gebeuren, maar een mens mag dromen toch?

Want Disney kiest voor realisme, maar dat is soms niet altijd overtuigend en verder vooral saai. In de animatie kon met karikaturen worden gewerkt, gezichten vol emotie, liedjes worden opgekleurd, Mufasa’s dood waarin zijn gezicht ineens enorm donker wordt als hij weet wat er gaat gebeuren, dat wegvallen van geluid erbij ook. Let trouwens ook op hoe die scène een mooi geheel is, de stormloop begint met een zoom op Simba en eindigt met een zoom van Simba af. Een mooi afgekaderd geheel. Niets van dit alles zit in deze versie van 2019, het is nogal een duf visieloos geheel.

Daar kunnen de acteurs weinig aan doen. Jeremy Irons was geweldig als licht theatrale Scar maar zou niet ook niet bij deze film hebben gepast. Ejiofor doet het niet slecht, maar kan gewoon geen indruk achterlaten met dit materiaal. Alleen Oliver als Zazu met een accent alsof hij in het Britse hof werkt is dan wel weer goed en fijn gedaan.

En ja, de cgi is op momenten overtuigend (helemaal als er met focus wordt gewerkt, dat ziet er echt geweldig uit). Maar even vaak heb je toch het idee naar nepbeelden te kijken. En ik weet dan niet of dat komt doordat je weet dat het computeranimatie is, of doordat het soms gewoon niet goed genoeg is.

Eerlijk is eerlijk, ook al is de film langer en zijn scènes te lang gemaakt om goed over te komen, de film verveelt niet. Dit kijkt eigenlijk opvallend makkelijk weg. Maar er zit geen enkele ziel in, geen moment dat de film me raakt (enkel als Simba's moeder hem terugziet, maar dat was het enige moment ook). 2,0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Di Qiu Zui Hou De Ye Wan (2018) 1,0

Alternatieve titel: Long Day's Journey into Night, 20 juli, 16:08 uur

Hier kon ik echt niets mee. Ik houd van sfeerschetsen en scènes als mensen niets zeggen zolang die maar naturel aanvoelen. Bij deze film was het allemaal te gemaakt. Verder een verhaal dat ik niet echt kon volgen en daardoor ook m'n interesse kwijtraakte. In grote lijnen ging dit nog wel, maar veel eindeloze losse scènes kon ik simpelweg niet plaatsen. Af en toe nog wel een bijzonder shot (dat pistool in de bioscoop zoals hierboven al genoemd bijvoorbeeld)

Het gedeelte in 3D was ook niet heel bijzonder. Een lang shot ja, maar er wordt weinig mee gedaan en de omgevingen zijn ook niet echt geweldig. Misschien verwachtte ik een zekere trip, maar dat is het nooit geworden. Buiten dat was er wat mis met de 3D, of mijn brilletje, maar dat zou gek zijn want ik had ook een eigen brilletje bij me en hetzelfde euvel. Vage beelden, slecht leesbare ondertiteling. Maar op dat moment was ik al zover dat het me niets meer uitmaakte. En dat zegt genoeg. 1,0*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Stuber (2019) 4,0

20 juli, 10:02 uur

Kostelijk filmpje. Lekker lomp en hard, soms wat foute grappen, soms echt absurde grappen (met die boot!) en een prima tempo. Echt een fijne verrassing. Na een uurtje zakt de film wel wat in en moet de nodige emotie er weer bij komen, onnodig vooral, maar verder is dit prima. Leuk duo ook samen, al vind ik Dave Bautista los echt perfect voor deze rol en Kumail Nanjiani toch vooral irritant, maar samen werkt het nog wel goed. En visueel ook erg fijn, vooral de zomerhitte voel je door het scherm heen. Er mag wel vaker van die soort ongein in de bios verschijnen voor mij. Ach kan mij ook wat schelen ook, lang geleden dat ik zo heb moeten lachen bij een film, dus hoppa 4,0*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Blood: The Last Vampire (2000) 3,5

18 juli, 18:46 uur

Mooi en sfeervol duister getekend en lekker kort; de film duurt geen seconde te lang. Anderzijds, juist aan het eind (toen alles kleurrijker werd, een verrassing) had het best nog even daardoor door mogen gaan. Ook inhoudelijk ging het ineens een hele interessante kant uit. Prima stemmenwerk, goed tempo, maar ook te kort om echt te beklijven. 3,5*.

» details   » naar bericht  » reageer  

An American Tail (1986) 1,5

Alternatieve titel: Een Avontuur met een Staartje, 17 juli, 22:00 uur

Hel matig. Het is vooral enorm gedateerd; de film voelt aan als een product uit de jaren 50. De film is enorm braaf, maar ook de achtergronden die zeer uitbundig geverfd zijn ogen nogal ouderwets. Als geheel vind ik het ook niet heel mooi. Veel vaalbruin, groen, geel en zo nogal saai, eentonig en soms zelfs lelijk.
Verhaaltje zelf is ook weinig bijzonder met af en toe een aardig moment, maar dan begint men te zingen dat toch niet helemaal lekker aanvoelt en is het moment weer weg. Gelukkig niet al te lang. 1,5*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Mirai no Mirai (2018) 3,5

Alternatieve titel: Mirai, 16 juli, 22:19 uur

Fijne film wel. Vooral de kleine momenten in huis, dat alledaagse leven, dat is animatie sowieso een zekere betovering krijgt maar ook gewoon heel prettig is uitgewerkt. Zon film is dan lief en kijkt lekker weg. De magische onderdelen vond ik wat minder boeiend dus zeker tegen het einde werd de film voor mij wel minder, maar blijft al met al wel een ruime voldoende. Sowieso vanwege enkele mooie stadsgezichten. 3,5*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Ookami Kodomo no Ame to Yuki (2012) 3,5

Alternatieve titel: Wolf Children, 14 juli, 22:21 uur

Aardige film wel. Soms mooi getekend, al ben ik meer fan van stadspanorama's dan de natuur, dus al snel was de film voor mij op dat vlak minder interessant. Maar het is wel een lieve film waarin juist de kleine momentjes fijn zijn en vooral het opgroeien van het dochtertje mooi is neergezet. Het zoontje vond ik minder boeiend, dus ook daardoor werd de film naar het einde toe minder doordat de focus wat meer op hem kwam. Sowieso is dat laatste halfuur wat vreemd met die moeder die maar door het bos blijft lopen en roepen. Maar ik heb me in die twee uur niet verveeld, maar ben ook niet echt meegesleept. Naar boven afgerond 3,5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Point Blank (2019) 2,5

14 juli, 14:00 uur

Geen heel bijzonder filmpje wat betreft verhaal met allerlei corrupte agenten, maar qua sfeer in de zwarte achterwijken nog wel oké. En een enkele scène schiet eruit, onder meer met die brandende auto die men laat rollenof de inpakscène met old school hiphop aan het begin. Scènes die gewoon prima in elkaar zijn gezet. Maar verder is dit een wat gezapig geheel dat nergens echt overtuigt. Ook die ontvoerde vrouw en haar ontvoerder hadden prima scènes kunnen hebben samen maar ook daar doet men te weinig mee. 2,5*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Rambo: First Blood Part II (1985) 2,0

14 juli, 13:59 uur

Matig, vooral omdat dit nogal verouderd oogt. De actie is nergens echt spectaculair en spannend wordt het nooit. Qua sfeer gaat het nog wel (blijkbaar in Mexico gefilmd?) en Stallone is ook prima in zijn rol, maar verder is het een wat gezapig geheel dat heel erg 80s aanvoelt, qua actie, muziek, look. En in dit geval is dat niet per se een positief punt. 2,0*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Toy Story 4 (2019) 3,5

10 juli, 21:20 uur

Laat ik vooral eerst zeggen dat de film er technisch geweldig uitziet. Met zoveel detail dat de film van zichzelf daar al mooi door wordt, want getekende films met detail hebben een bepaalde betoverende schoonheid, of dat nu Japanse anime is, of dus deze Toy Story. Al mag men wel qua esthetiek nog wat eraan doet, want an sich is het allemaal niet heel mooi.

Prima verhaaltje verder. Onnodig na het derde deel dat eigenlijk het verhaal mooi afrondde, maar leuk genoeg nog wel met enkele prima personages en een constante glimlach, al heb ik nooit echt heel hard moeten lachen. Het emotionele niveau van deel 3 wordt nergens gehaald, maar puur als popcornvermaak mag deze nog wel tellen. 3,5*.

» details   » naar bericht  » reageer  

When They See Us (2019) 2,0

7 juli, 14:05 uur

Niet heel geweldig. Uiteraard een verhaal dat verteld moet worden, maar soms aan de lange kant terwijl geen van de personages lange tijd echt uitgewerkt werd, dus het bleef allemaal wat afstandelijk. Aparte minserie ook wel wat betreft opbouw de eerste twee afleveringen zijn nog redelijk opeenvolgend met de aanlop in deel 1 en de rechtszaak in deel 2. Maar deel 3 volgt enkele personages jaren later en het vierde deel is haast een aparte film en is puur en alleen gericht op Korey Wise. Dat laatste deel zit vol met clichés - ongetwijfeld waar, maar storend- maar is ook wel het beste deel, vooral door de sterke vertolking van Jerome als ouder wordende Wise.

Wel was het prettig dat het racistische motief nauwelijks genoemd werd. De vijf jongens zijn eerst en vooral vijf slachtoffers, ongetwijfeld met een verhaal dat door de aanklager geloofwaardiger is te maken omdat de vijf zwart zijn, maar die link wordt nergens bewust gelegd en dat is verfrissend en maakt de film op dat punt een stuk beter. Maar de echte reden erachter, toch interessant, wordt weer niet getoond. Tunnelvisie? De wil om te scoren? DuVernay kiest uiteindelijk voor de slachtoffers, maar dat is feitelijk 5 keer hetzelfde verhaal en voor mij gewoonweg minder interessant. Dat maakt niet dat deze miniserie slecht is, maar uiteindelijk wel te lang voor mij. Vooral omdat het visueel allemaal wel erg goedkoop oogt, met veel visueel kale en saaie scènes binnenskamers. 2,0*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Su-ki-da (2005) 3,5

Alternatieve titel: 好きだ, 7 juli, 13:51 uur

Lichte tegenvaller nadat ik het geweldige Petaru Danse zag. Het is vooral dat het op elk vlak net wat minder goed. Visueel wat saaier en minder uitgesproken, de personages intrigeren minder, soms wat gemaakt drama erin (met die zus die wordt aangereden, een vreemde steekpartij op het eind) en stiltes die aanvoelen alsof ze erin zitten omdat men als filmmakers interessant wil overkomen en niet omdat het vanuit de personages zelf komt. Het zijn kleine puntjes van kritiek die stuk voor stuk niet heel erg zijn, maar samen als geheel zorgen dat ik veel minder betrokken raakte bij de film en de personages dan die andere film.
Dat neemt niet weg dat het nog steeds erg fijn kijkvoer is, heerlijk rustgevend, nog steeds op momenten mooi om te zien en met één van de liefste filmkusjes ooit. 3,5*, naar boven afgerond.

» details   » naar bericht  » reageer  

Men in Black International (2019) 3,0

7 juli, 13:13 uur

Prima filmpje. Vanaf seconde 1 weet je dat er een twist aankomt (vermoedelijk Neeson, al weet je het niet 100% zeker, maar achteraf schrikken doe je er niet van natuurlijk) maar het is geen film je daar druk om te maken. De beide leads zijn prima en goed op elkaar ingespeeld, vooral Thompson vind ik een goede actrice die zich behoorlijk staande houdt. Dat is knap, want zij heeft de lastigere rol, Hemsworth kan gewoon op zijn lach en charisma vertrouwen. Actie is af en toe wel leuk, locaties prima en de cgi behoorlijk. Verrassen doet de film nergens, maar als bioscoopvermaak voor de zaterdagmiddag voldoet dit absoluut. 3,0*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Shaft (2000) 2,5

7 juli, 13:11 uur

Af en toe een prima actiefilm en lekker hard en Jackson is als lead wel oké, maar een week later heb ik al geen idee meer waar dit verder over ging (ik moest de plot teruglezen om weer beeld terug te krijgen in herinnering). De film kon me nergens echt boeien en vooral het laatste halfuur was een wat saaie constant doorlopende achtervolging. 2,5*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Yesterday (2019) 1,5

7 juli, 12:57 uur

Heel matig, pijnlijk zelfs op veel punten. Het idee is geweldig, maar wordt matig uitgewerkt. Dan heb ik het nog niet eens over zaken als dat The Beatles zo belangrijk waren dat je ze niet zomaar kan wegdenken zonder dat de wereld is veranderd, want zeker in het begin is de stijl van Boyle nog wel herkenbaar en is het best een flitsend geheel. Dan let je als kijker minder op dat soort zaken. En het is ook niet het type film om daar echt een punt van te maken. Maar verder vond ik het een vrij ongeloofwaardig geheel. Patel mist elke vorm van charisma, maar zijn versies zijn ook weinig bijzonder. Alleen die kale versie van The Long and Winding Road is prachtig en raakt de juiste toon en je begrijpt dat mensen dan in hem de Mozart van deze tijd zien, maar een nummer als Help! wordt volledig verkracht.

Het liefdesplotje is bloedeloos en onnodig, en de film gaat niet verder of dieper op interessante paden (dat gedoe met die marketingjuffrouw hangt er net te veel bij), enkel tegen het eind wordt wat met de schuldvraag gedaan (wat doe je met roem als het niet jouw werk is). Maar daar heb je met Patel geen goede acteur. De humor ten slotte is verschrikkelijk en misplaatst, vooral die bijfiguur Rocky en die ouders. Dat moment dat hij dar Let it Be wil laten horen en er van alles tussenkomt. Je ziet als kijker wat men wil, maar de ouders zijn irritant en de timing is volledig er naast. Ik zag gisteren de nieuwste Spider-Man met een soortgelijke scène, maar die was wel met goede timing en werkte dus wel.

Die scène met John Lennon (je wist ergens dat deze er wel eens in kon zitten) was overigens oprecht wel uitstekend gedaan en geraakt. 1,5*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Red Carpet (2014) 2,5

Alternatieve titel: 레드카펫, 7 juli, 12:48 uur

Sympathiek wel met leuke personages en zeker niet slecht, maar ook zeker een halfuur te lang met het volledig voorspelbare verloop dat elke romcom heeft. De film begint gewoon te slepen en weet niet de interesse te wekken omdat je als kijker toch wel weet hoe het afloopt. Nu is dat wel bij meer films, maar die zijn na 90 minuten gelukkig klaar. Een Koreaans product, maar dat is alleen de setting, verder had dit zo Hollywood kunnen zijn. Wat niet per se slecht is, maar de film mist wel een eigen smoel. 2,5*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Spider-Man: Far from Home (2019) 3,5

6 juli, 15:42 uur

Het eerste uur gaat echt helemaal nergens over eigenlijk, en ik vond dat heerlijk. Gewoon een onbekommerd vakantiefilmpje met enorm leuke personages, goede humor en een fijne zomerse vibe erin. Beetje Europa aandoen, wat fotogenieke locaties erin, beetje high school, beetje liefde en af en toe wat actie tussendoor die dan ook direct knalt, mede door de goede cgi.
Het tweede uur is meer plotgedreven en niet het meest interessante verhaal, met aan het eind een te lange actiescène (waar de cgi dan af en toe ook hapert) en helaas ook een verhaal dat je voelt aankomen (vanaf seconde 1 weet je: Gyllenhaal is niet wie hij is). De film weet dan niet meer te verrassen en weet de sfeer van het eerste uur ook niet meer te krijgen, al probeert men dat af en toe wel. Verder wel een zalige soundtrack (dat nummer bij de eind-credits), goed tempo, en een sterke chemie tussen Holland en Zendaya. 3,5*, maar op basis van het eerste uur had ik graag veel hoger gegeven.

» details   » naar bericht  » reageer  

Minions (2015) 2,5

6 juli, 11:29 uur

Film wordt naarmate deze langer duurt wel minder leuk. Het begint heel aardig met die geschiedenis zo en de Minions zijn best geinig - ooit vond ik ze onnoemelijk irritant, maar in deze film valt dat alleszins mee. Ze zijn soms zelfs grappig. Maar de uiteindelijke plot zelf is een pak minder interessant en zeker tegen het einde lijkt het soms of alles gerekt wordt om tot een acceptabele speelduur te komen. De film weet dan al een tijdje niet echt meer te verrassen, op af en toe nog wel een geslaagd grappig moment na. 2,5*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Happy Feet Two (2011) 3,0

Alternatieve titel: Happy Feet 2, 6 juli, 03:58 uur

Verrassend leuk nog wel. Vooral omdat dit een vrij klein verhaal is op een beperkte locatie en zonder vijand (de natuur zelf allicht) waardoor een heleboel clichés redelijk bespaard blijven. Prima ritme en muziek, onder meer een geinige versie van het schitterende E Lucevan le Stelle, en het tempo is behoorlijk. Echt grappig vond ik de film overigens niet, zelfs die twee garnalen niet die overduidelijk een soort van Scrat uit Ice Age zijn. De hoofdpersoon is wat saai ook en de animatie is ook niet heel bijzonder. Al met al geen wereldfilm, maar ook niet slecht en prima als vertier op een luie vrijdagavond. 3,0*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Toen Was Geluk Heel Gewoon - De Film (2014) 1,0

5 juli, 19:10 uur

Heel slecht. Ik ken de serie vaag en die was op de achtergrond nog wel te kijken, maar een film is net te veel. Nergens wordt het grappig, soms is het zelfs irritant en het verhaaltje boeit ook niet echt. Verder heb ik weinig binding met de personages waar de film natuurlijk wel een beetje op drijft. Het tijdsbeeld en de aankleding zijn nog wel prima, maar dan kan ik ook gewoon foto's kijken. 1,0*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Shin Seiki Evangelion Gekijô-ban: Shito Shinsei (1997) 1,5

Alternatieve titel: Neon Genesis Evangelion: Death & Rebirth, 5 juli, 19:08 uur

Aparte film. Een beeldcollage inderdaad zo, waar voor mij nauwelijks verhaal uit te halen was, althans op grote lijnen nog wel vaag, maar zeker niet de details. Doordat dit een soort samenvatting is werd ik ook nergens betrokken bij de film en werd dit een lange zit. Visueel af en toe best mooi, vooral met de stadspanorama's en in het begin is dit nog wel te kijken, maar daarna treedt verveling op. 1,5*.

» details   » naar bericht  » reageer  

After Maria (2019) 1,0

5 juli, 19:06 uur

Geen idee wat deze docu wilde zeggen. Van alles heb ik het idee, maar dan zonder gedachte erachter. Dus misschien ook wel niets. Ergens vaag zit verstopt dat men zich op dat eiland achtergesteld voelt bij de rest van de V.S., maar dat is te summier aanwezig om echt de basis te zijn. Verder zien we wat mensen hoe ze leven, maar interessant vind ik hen nergens. Visueel niet boeiend op een enkel fraai shot na. Wel gelukkig niet al te lang. 1,0*.

» details   » naar bericht  » reageer  

MeesterSpion (2016) 2,0

2 juli, 21:46 uur

Niet heel slecht. Lekker kort dus vervelen doet het niet, die eerste scène is zowaar heel behoorlijk en de film is charmant genoeg. Wel is het duidelijk op kinderen gericht met een enorme naïviteit en volstrekte ongeloofwaardigheid daardoor, waardoor ik de film niet heel erg goed kon waarderen. 2,0*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Nôkô Furin: Torareta Onna (2004) 3,0

Alternatieve titel: Bitâ Suîto, 1 juli, 22:33 uur

Apart filmpje, in het begin ook lekker vlot en wat experimenteel, maar daarna wordt de beeldvoering een stuk rustiger. Best mooi geschoten, maar de film verzandt een beetje in nikserigheid na een tijdje. Leuk om eens gezien te hebben, maar ook niet meer dan dat. 3,0*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Life Overtakes Me (2019) 2,0

1 juli, 21:09 uur

Soort ASMR-documentaire bijna, met heel weinig geluid erin waar je lekker bij kan wegdommelen. Het verhaal dat de film wil vertellen is best het vertellen waard, maar de film doet dat dan weer niet en toont enkele beelden warvan je aan het eind geen idee hebt wat de film nu precies wilde tonen. Ja, dat sommige kinderen achteraf nog slachtoffer worden. Maar dat had ook in en kwartiertje gekund. Ik mis verder eigenlijk achtergrondinformatie die de docu een stuk interessanter had kunnen maken. 2,0*.

» details   » naar bericht  » reageer