• 9.180.052 stemmen

Met onder meer: Fedor Fedotov, Sonia Priss en Yuriy Borisov

Gesproken taal: Frans, Engels en Russisch

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Serebryanye Konki

"A Magical Journey Awaits You!"

Matvey bezorgt op de schaats het brood en banket van een plaatselijke bakkerij. Hij is de zoon van een arme lantaarnopsteker. Zijn enig bezit is een paar zilveren schaatsen die hij van zijn vader heeft geërfd. Als hij ten onrechte wordt ontslagen sluit hij zich aan bij een bende zakkenrollers, geleid door de revolutionaire Alex. Dan is er de dochter van een hooggeplaatste ambtenaar, Alisa, die zich als een gevangene voelt in het paleis van haar vader en droomt van een carrière als wetenschapper. Als Matvey en Alisa elkaar bij toeval ontmoeten is het liefde op het eerste gezicht.

avatar van Berthil

Berthil

Silver Skates is een beetje Titanic OP het ijs (vanwege de verboden liefde) maar de film is mooi gemaakt met veel aandacht voor detail. Heb met mijn Bulgaarse vrouw (die Russisch spreekt) met plezier gekeken en weer wat bij geleerd; de Russische adel die Frans sprak onder elkaar.

avatar van Lagertha

Lagertha

Prachtige film! Met zoveel liefde gemaakt vwb de details! Mooie cinematografie. Goed acteerwerk ook. En het is waar, het is een beetje Titanic op schaatsen, maar een Titanic-verhaal verveelt nooit, toch? Waar ik ook heel blij mee ben, is dat de Russische makers historisch accuraat zijn gebleven. Dat we niet ineens geconfronteerd worden met een zwarte Peter de Grote in deze film. Och och, doet me denken aan de recente Engelse serie over Anna Boleyn waar de hoofdrolspeelster zwart is. Wat een gekkigheid! Mensen die daar geen problemen mee hebben zou ik willen vragen: mogen Brad Pitt, Leonardo Di Caprio of Jim Bakkum dan ook Kunta Kinte spelen? Nee hè..., dat dacht ik wel. De Russen gaan zoiezo heel goed met hun films en series. Ik zeg: a lot of kudos' voor de Russen!

avatar van dekschrobber

dekschrobber

Prachtige film. De karakters hadden wel meer diepgang mogen hebben.

avatar van benni

benni

Wat n prachtige film. Sfeer, kleuren, Soundtrack, Top. Origineel met dat schaatsen, genoten op een regenachtige zaterdag.

avatar van Black Math

Black Math

Leuk. De cinematografie is fraai met een betoverende setting, al hadden de long tracking shots nog wel langer gemogen. De soundtrack leunt op Debussy's Clair de Lune, eerst op de piano gespeeld binnen het verhaal van de film, later in een orkestrale versie en wie die muziek kent weet dat die erg goed bijdraagt aan een sprookjesachtige atmosfeer. En natuurlijk passen walsen uit Tjaikovski''s balletten ook goed bij de setting.

Het plot was blijkbaar geinspireerd door het boek Hans Brinker, or The Silver Skates. Het enige Nederlandse wat daarvan overgebleven is zijn de schaatsen van de hoofdpersoon, die kennelijk Nederlands zijn. Het plot is niet erg diepgaand, maar heeft af en toe wat onverwachte communistische toevoegingen. Het is redelijk rechttoe rechtaan met een einde wat je mijlenver ziet aankomen, maar het kijkt wel prettig weg. Acteerwerk is niet geweldig, maar ergert ook niet. 3,5*

3,5*.

avatar van BBarbie

BBarbie

Romantisch sprookje over een arm schoffie die een relatie krijgt met een eigenzinnig meisje uit de hogere kringen. Het verhaal is inmiddels min of meer klassiek en in allerlei varianten al talrijke malen verfilmd. Niettemin maken de fraaie (winter)settings en de cinematografie dit tot een fijne kijkervaring. Erg leuk.