• 9.218.023 stemmen

Met onder meer: Frank Lammers, Elise Schaap en Huub Stapel

Gesproken taal: Nederlands

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Ferry

Het verhaal begint in 2006 in Amsterdam. Een meedogenloze Ferry Bouman werkt voor hasjbaron Brink, een machtige crimineel en Ferry’s mentor. Op een dag wordt de bende bruut overvallen en raakt de zoon van Brink levensgevaarlijk gewond. Wanneer de sporen naar een groepje kampers in Brabant wijzen, wordt Ferry op pad gestuurd om de daders te vinden.

avatar van 3316mixer

3316mixer

Normaal kijk ik geen Nederlandse films. Ik irriteer me mateloos aan geen budget en slechte scenario's, en het laatste is het meest belangrijk. Het is opmerkelijk hoe vaak ferry weg komt met dingen. 20 meter het bos in lopen om iemand af te knallen, en niemand van de camping hoort iets. Zo zijn d'r wel meer van die Anomalien die niet kloppen. Op een bankje zitten, en dan 30 meter je lover zien verkleed. Totale prut.

avatar van ILDIB

ILDIB

Toch wel dikke 3.5. Hier en daar wat simpel maar t sfeertje is prima. De xtc scène wellicht wat gezocht en gemaakt maar ging het. Enige echte ellende is t accent van die nepbraboos, hendickx voorop. Maar prachtig hoe t vervlochten is met de serie.

avatar van Movsin

Movsin

Vlotte wegkijker, een korreltje zout en niet te diepgaand en al bij al nog goed ook.

Merkwaardige act van Frank Lammers.

avatar van panax

panax

prima film van eigen bodem

met een goeie cast

spannend genoeg

snel einde kort maar krachtig

frank lammers is top !!!!

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

Dit is leuk gedaan. Volgens mij had Ferry zich minder in de nesten kunnen werken, door gelijk open en eerlijk te zijn, maar goed. Dan zou je ook geen spanning en actie krijgen.

Het is gewoon een aardige goede misdaad film. Met wat leuke plotwendingen.

Zeker de moeite waard. Wel lastig om niet steeds aan de Jumbo reclames te denken, als ik Frank Lammers zie.

avatar van K. V.

K. V.

Na 3 seizoenen Undercover, deze film eens bekeken en het was wel een vermakelijke film. Lag in de lijn van de serie, maar dan zonder Tom Waes. Cast deed het weer goed en het verhaal verveelde niet. Leuk om eens gezien te hebben en nog een toffe toevoeging aan de reeks.

avatar van Ilsa

Ilsa

Als Belg kende ik Frank Lammers niet buiten de undercover reeks en film maar die kerel is zo super geschikt om de rol van Ferry te spelen.

avatar van NineTails

NineTails

In het eerste seizoen van Undercover laat Daantje duidelijk weten dat ze als Golddigger bestempeld werd toen ze er met Ferry vandoor ging (die getrouwd was). Daar uit kun je opmaken dat Ferry het al wat meer gemaakt had dan in de film. Terwijl nu z’n hele pillen imperium op de rug van Danielle’s broertje Lars gebouwd blijkt te zijn… Nog al een grote misser lijkt me. Weinig diepgang in karakters. Voel geen persoonlijke connectie en té dun plot.

avatar van BBarbie

BBarbie

Onderwereldfilm met een romantische twist. Het verhaal is op zich niet erg bijzonder, maar ik heb mij prima vermaakt. Frank Lammers en Elise Schaap vormen een onwaarschijnlijk, maar niettemin aardig koppel. Huub Stapel is in mijn ogen miscast als gangsterbaas.

Basto schreef:

Beetje slap misdaad drama. Gewoon een lange aflevering van Flikken Maastricht qua niveau.

Zeker!

Voorspelbaar en zwak.

Veel meer kan ik er niet over zeggen

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Verrassend goede misdaadfilm waarbij het personage Ferry grandioos wordt belichaamd door Lammers. De enforcer van een mafiabaas in wiens hart stilaan weer wat gevoel komt. Alles zit erg lekker en de film maakt geen oninteressante zijsprongen. Het misdaadplot is eerder voorspelbaar maar dat mocht door de onberispelijke uitwerking de pret niet meer drukken. De romance werkt behoorlijk en het geweld is brutaal. Ook enkele prettig gefilmde scènes zoals deze waarin Ferry op een kermis begint te trippen na het slikken van een pilletje XTC. Afronding naar boven. Minpuntje : het einde is me iets te makkelijk bedacht maar sluit blijkbaar aan bij de TV serie Undercover (niet gezien).

avatar van schram101

schram101

Filmkriebel schreef:

sluit blijkbaar aan bij de TV serie Undercover (niet gezien).

Seizoen 1 zeker eens opzetten dan Filmkriebel!

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Hopelijk van dezelfde kwaliteit als de film...

avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

redelijke Belgisch/Nederlandse film zonder overdreven veel ordinair gedoe (waar Nederlandse films helaas vaak patent op hebben). Verhaal is niet heel erg verrassend overigens, maar de film zit goed in elkaar. Je hebt wel dat je vaak toch naar die man van de Jumbo zit te kijken. Overkill als reclame-man.

avatar van edenn

edenn

Deze film sluit goed aan bij de reeks "Undercover." Als je de serie nog niet hebt gezien, raad ik aan met deze film te beginnen voordat je aan de serie begint. Dit vormt het begin van het verhaal van Ferry, terwijl hij in de serie al bekend is in de onderwereld.

De film en de serie zijn beide indrukwekkend. Netflix gaf deze reeks de kans om succesvol te worden, in tegenstelling tot de NPO, die eerder weigerde de serie "Undercover" te produceren. Het personage Ferry is sterk en overtuigend geacteerd het zelfde voor Daniëlle.

avatar van The Oceanic Six

Mijn eerste stem van 2024 is voor deze prequelserie, Ferry.

Ik was ook recent maar eens met Undercover begonnen, maar dat wist me niet echt te boeien. Seizoen 1 en 3 waren wel vermakelijk maar meer ook niet, seizoen 2 was gewoon doodsaai zonder Ferry. Ben geen fan van Frank Lammers geweest door zijn reclame-activiteiten, maar hij was veel beter met zijn rol dan Undercover als serie was, gewoon modale tv was dat. Maar het personage Ferry was gewoon top, genadeloos hard als het moest en menselijk in de buurt van zijn vriendin Danielle.

En daarna verscheen dus deze prequel-film. Gelukkig dus zonder Tom Waes en zonder undercoverzaken. Grappig om Lammers in het begin de Ajaxsupporter te zien spelen, dat moet hem vast pijn hebben gedaan. Daaruit volgt een behoorlijk misdaadplotje dat ondanks alles toch ook vrij kneuterig blijft omdat we alweer snel terug bij de bekende camping zijn waar hij Danielle leert kennen. Nou moet ik zeggen dat ik Elise Schaap geen hele bijzondere actrice vind. Net als in Undercover zijn de dialogen hier ook tussen haar en Ferry een beetje ongemakkelijk en cringy. Waarom zij op Ferry valt is me ook niet erg duidelijk geworden. Alleen omdat hij haar stalker een pak slaag gaf en een beetje vriendelijk daarna deed? De film kakt in het midden ook wel in, maar kent gelukkig wel een aardig slot met het nodige aan geweld nog. Al te realistisch is het allemaal niet, maar het vermaakt.

Overigens zit er ook nog wel wat onbedoelde humor in. Ferry die zijn zus een ''hysterische blafkut'' noemt

Beter dan Undercover dus. En nu ook door met Ferry: de serie.

avatar van Oliveri

Oliveri

Eerst de spannende serie al gezien, dus benieuwd of deze film nog wat toe zou voegen, maar petje af voor de makers. Frank Lammers zet weer een overtuigende rol neer, zonder dat ik me zat te storen aan zijn Jumbo stem.

4 sterren wat mij betreft.

avatar van nijkerkbert

nijkerkbert

Wat een klasbak die Frank Lammers!

avatar van The Oceanic Six

20 december staat Ferry 2 op Netflix.