• 9.234.175 stemmen

Geregisseerd door: Anthony Mandler

Met onder meer: Kelvin Harrison Jr., Jeffrey Wright en Jennifer Hudson

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Monster

"No one has any idea who I am."

Steve Harmon is een 17-jarige student en aspirant filmmaker. Hij raakt betrokken bij een overval waar een moord gepleegd wordt. Al snel staat hij bekend als een "monster" en wordt aangeklaagd voor moord, een misdaad waarvan hij zegt dat hij die niet gepleegd heeft. Wat volgt is een complexe juridische strijd om zijn onschuld te bewijzen.

Katherine O'Brien

Raymond 'Sunset' Green

Osvaldo Cruz

avatar van Waku

Waku

Uit het leven gegrepen degelijk drama.

Degelijk uitgewerkt en dito geacteerd.

Echter de film heeft het nadeel dat er al talloze andere gelijkwaardige drama's verschenen zijn die meer indruk achter hebben gelaten.

Prima film verder, dat wel, zeker voor Netflix

3*/3.5*

avatar van mikey

mikey

Het non-lineaire aspect werkt wel aardig (ook frustrerend). Maar als je het verhaal geheel chronologisch gaat editen is de film misschien beter of misschien heel suf. Ik als kijker ben roch lichtelijk teleurgesteld. Of hij nou daadwerkelijk medeplichtig is wordt helaas ook niet beantwoord. Aan de andere kant ken ik het straatleven van harlem niet dus misschien is dat daarom niet relevant. Doet dat ertoe? Hmmmm (?) tja

avatar van scorsese

Aardige film over een filmstudent die wordt opgepakt vanwege betrokkenheid bij een dodelijke overval. Niet het meest originele verhaal en ook zijn sommige personages wat clichematig. Sollide, maar als aanklacht tegen het systeem niet geheel geslaagd. Goed acteerwerk van de gehele cast en zeker geen verkeerd regiedebuut.

avatar van Rodger

Rodger

Goed drama, met prima flashbacks …. De uitkomst blijft tot het laatst spannend..

3.0 ***

avatar van filmkul

filmkul

Redelijk drama. Het verhaal is niet heel origineel, hoewel het einde wel voor een dilemma zorgt en je je als kijker bijna belazerd voelt door de hoofdrolspeler. De uitwerking is best aardig. Door het werken met flashbacks blijf je lang in ongeweten waardoor de film tot het einde blijft boeien. Verder is het allemaal vrij doorsnee en verre van origineel. Het acteerwerk is degelijk, maar ruim voldoende. Aardig tussendoortje. 3.0/3.5

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Een Netflix Original die weinig vernieuwend naar buiten treedt. Een film die op zich weinig fout doet, maar geen dingen brengt waarvan je op het puntje van je stoel gaat zitten. Er komen geen originele dingen aan bod. Wat hij echter doet, doet hij goed.

Technisch ook prima. De flashbacks zijn prima geïntegreerd in het geheel en de montage zit dus goed. Weliswaar vond ik de pleidooien niet zo geweldig of overtuigend, ik leefde toch mee met het hoofdpersonage. Ook de advocaten lieten ook geen verpletterende indruk na. De ouders liepen er maar bij als figuranten bij.

Niet toevallig een rechtbankdrama met een raciale connotatie met vooroordelen. Hoewel ik in de rechtsstaat geloof, blijft het bij momenten een poppenkast waarbij diegene met de grootste overtuigingskracht het pleit beslecht en daar waar - vooral in de VS - de zwarte gemeenschap al vaak met een achterstand begint.