• 9.377.956 stemmen

Met onder meer: Frank Lammers, Elise Schaap en Huub Stapel

Gesproken taal: Nederlands

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Ferry

Het verhaal begint in 2006 in Amsterdam. Een meedogenloze Ferry Bouman werkt voor hasjbaron Brink, een machtige crimineel en Ferry’s mentor. Op een dag wordt de bende bruut overvallen en raakt de zoon van Brink levensgevaarlijk gewond. Wanneer de sporen naar een groepje kampers in Brabant wijzen, wordt Ferry op pad gestuurd om de daders te vinden.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een crimineel vanuit Amsterdam naar Brabant komt vanwege een afrekening. Een prequel op het eerste seizoen van Undercover en daarom ook gemakkelijk los te zien. Jammer dat de film verder weinig toevoegt aan de serie. Ook is de serie wat beter vanwege wat meer en betere plotvorming. Frank Lammers en Elise Schaap zijn beiden genietbaar in hun rollen.

avatar van SoaB

SoaB

Eindelijk weer eens een goeie Nederlandse film. Wat mij betreft in ieder geval alvast de beste van dit decennium so far.

avatar van Hoggiebro

Hoggiebro

Leuke film, goede plot en zeker als je de serie hebt gezien. Mooi om te zien hoe deze film en de serie naadloos in elkaar overgaan. Was een welkome invulling van mijn vrijdagavond

avatar van Firepeetje

Firepeetje

Eindelijk weer een heerlijke Nederlande film.

Heerlijk om Frank Lanmers zo te zien schitteren.

4 sterren van mij.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Zeer matig allemaal, film kwam maar niet opgang, leek wel 1 grote luchtbel, als je hem niet kijkt, mis je weinig tot niets.

avatar van Mopperaar

Mopperaar

Nou, we gingen er maar even voor zitten na de afknapper van Undercover 2. Wat 'n tegenvaller was het weer deze keer. Het begin was al droevig met dat oubollig liedje over Amsterdam. Slap verhaal en weinig spanning. Huub Stapel was de maffiabaas, maar kwam er totaal niet uit. Nee, ik zie dan toch liever de Jumbo-reclame. We hebben hem toch maar afgekeken en meteen 'n duimpje omlaag gegeven. Jammer...

avatar van murtcelP

murtcelP

Aardige film over Ferry uit Undercover, maar haalt het niet bij de eerste 2 seizoenen van de serie. Het zijn vooral de leuke personages Ferry en Daniëlle die de film dragen. Het verhaal is slapjes en niet echt spannend.

Wat ik jammer vind is dat Ferry vanaf het begin al een behoorlijke crimineel is, hulpje van de grote baas Huub Stapel dan wel, maar echt een grote ontwikkeling maakt hij niet door. Hier had denk ik veel meer ingezeten.

Voor de fans van Undercover, wat ik zelf ook ben, is het leuk, maar verwacht er niet te veel van.

Ietwat onverwacht toch wel een zalige prequel. Veel gelachen ook.

De film is zeker niet zonder fouten (tikkie lachwekkend stukje aan de Zeedijk) maar maakt het absoluut goed met prima rollen en casting. Zelfs Limburger Stapel als Amsterdammer kon er nog mee door.

Het einde geeft ook nog voldoende ruimte voor een extra prequel dus laat maar komen.

avatar van PCTERN

PCTERN

Volgens mij werd die Frank Lammers die Jumbo reclames een beetje beu, dus maar weer eens een filmpje tussendoor.

Zonder gekheid, vind deze een stuk beter te pruimen dan de afgeraffelde Penoza film uit 2019 (waarmee een overigens een mooie serie werd afgesloten). En ook beter dan het 2e seizoen Undercover dat ronduit slecht was. Wel grappig dat Monique Hendrikx alweer in een mafiafilm te zien is.

Vind dit zelfs een van de betere NL-talige films van de laatste jaren. Timing was ook perfect want die jaarlijkse oorlogsfilms op TV in Mei komen mijn neus uit onderhand.

Leuke film, ruim voldoende

avatar van david bohm

david bohm

Goed om Ferry Bouman weer eens te zien. Seizoen 2 van undercover ben ik afgehaakt, maar seizoen 1 is voor Benelux begrippen toch behoorlijk sterk.

Deze film kent een sterke, grotendeels Nederlandse cast en is vooral een feest der herkenning. Leuk dat se dit gemaakt hebben.

avatar van Peter Pan

Peter Pan

Goede film waar in vogelvlucht verteld wordt hoe Ferry, Ferry is geworden, of beter gezegd, bij Danielle terecht is gekomen.

Voldoende actie en spanning, maar toch een gevoel dat er te weinig gebeurde....

Alles verliep vrij gemakkelijk, de wraakactie, het opsporen en de vergelding, het had best wat moeizamer en gewelddadiger mogen zijn, het was vrij eenzijdig.

Ook prima acteerwerk en een goede cast, hoewel sommige personages in andere films en series zo'n blijvende indruk hebben gemaakt is het moeilijk om Huub Stapel (toch ook Amsterdamned en Johnny Flodder) als een boef Amsterdams te horen praten (of een poging daar toe) i.p.v. een degelijke heer met keurig accent als in bijv. Flikken.

Voor Monique Hendrickx eigenlijk precies omgekeerd, toch geboren in Brabant, maar door haar rol in Penoza en haar platte Noord Hollandse accent, past het Brabantse haar op een of andere manier niet.

Zij heeft zo'n geweldige en enorme krachtige rol neergezet als Carmen van Walraven dat ik alleen nog maar Carmen hoor praten als ik haar zie.

Als dan ook nog Ramond "Luther" Thiry haar man speelt klopt het gewoon niet met elkaar.

3 geweldige acteurs maar in deze setting echt een verkeerde keuze....!

Zelf heb ik bedenkingen over de tijdlijn van de film, waarin een aantal zaken naar mijn idee niet kloppen.

We zien een "jonge" Ferry van 14 jaar voor de serie in 2006.

Er zijn wat vreemde voorvallen waarbij ik twijfel: ik zie een redelijk geavanceerde laptop waar Ferry in de auto camerabeelden op bekijkt (dat zou kunnen), Ferry z'n telefoon lijkt een oude Nokia 3310, Ferry drinkt Jack Daniels Honey, (volgens mij nog niet zo heel lang op de markt 2011?)

Toch een film die zeker een toevoeging is op de serie, maar door de enigszins matte spanning en actie blijft het gevoel dat er veel meer in had gezeten.

avatar van joolstein

joolstein

Een definitie van Visch noch vleesch is halfslachtig maar past net zo goed bij de Nederlandse film met deze Ferry als het zoveelste bewijs.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Van Undercover had ik slechts aflevering 1 van seizoen 1 gezien. Series... je moet er maar net in kunnen improviseren qua tijd. De film Ferry leek me wel wat makkelijker te verteren en als deze ook prima los te kijken is....

Nergens wordt in de film gezegd dat het zich in 2006 afspeelt, maar de oude piepende toetsmobieltjes spreken wel boekdelen en nostalgie uit. Het begin is aardig typisch; een jeugdtrauma, gevolgd met korrelige beelden van Amsterdam met "Aan de Amsterdamse grachten" als muziek, en zo de introductie van deze Ferry, waarbij Jumbo Frank Lammers even wat blonde verf heeft gebruikt. Al snel worden we in het drugsmilieu gegooid, waarin pillen en hash in kapsalon-bakjes verhandeld worden en waar er een overval plaatsvind dat het leven van een vriend van Ferry gaat kosten. Brink (leuk vertolkt door Huub Stapel) geeft hem opdracht om naar het Zuiden van het land te gaan om wraak te nemen. Maar dit uitstapje loopt toch even anders. Van een zieke zus, tot verliefdheid op Danielle, tot de uiteindelijke confrontaties.

Ferry kijkt lekker weg, is luchtig, mooi gefilmd met de nodige actie. Die scenes op de kermis (met voornamelijk die xtc-scene) waren erg genietbaar en ook het einde was verfrissend. Wat ik wel jammer vond was dat het Kamp zich in België bevond in plaats van Brabant (zoals de omschrijving). Dit haalt ook meteen de gehoopte Zuid Nederlandse sfeer weg...

Maar goed te doen.

avatar van coumi

coumi

Leuke film voor de fans van seizoen 1 van de serie. Ferrygood zou ik het niet helemaal willen noemen want de storyline kent weinig verrassingen, maar het is prettig kijkvoer zonder dus ergens echt hoogstaand te worden. De chemie tussen de sterke Lammers en de uitblinkende Schaap is ook nu weer de belangrijkste pijler, beide zitten weer goed in hun rol, ondanks dat ze duidelijk te oude koppen hebben voor een prequel die in 2006 begint maar dat wil je de makers graag vergeven. Aardige bijrol van Huub Stapel en een overbodige van Monic Hendrickx die niet kan overtuigen als Brabantse feniks. Iets beter dan de Penoza film van vorig jaar, waar de fout werd gemaakt er te veel in te willen stoppen. Deze Ferry is meer straight ahead en levert precies dat wat je eigenlijk verwacht van zo een film, maar degene voor wie dit de eerste kennismaking is met de familie Bouman zal dit waarschijnlijk lager beoordelen dan de 3 1/2 ster die ik er voor over heb.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Gisteren echt genoten van deze film. Frank Lammers en Elise Schaap hebben een geweldige chemie zoals je het zelden ziet. De film heeft alles: spanning, intrige, verraad, romantiek en humor, vooral tijdens een melige drugs-trip-scène.

Inhoudelijk zijn veel zaken volkomen voorspelbaar. Dat Bouman uiteindelijk tegenover Brink komt te staan, voel je na drie minuten al aan. Of de openingsscène met een dronken pa met een levensles die uiteraard later weer terugkomt. Zo leent de film wel meer bij talloze jaren 80 misdaadflicks. Maar het kan de pret niet drukken.

Je moet lang wachten op de echte actie en spanning, maar tot die tijd is de hele film al een geweldige belevenis. Maar ik denk dat je de opbouw vooral waardeert als fan van de serie, en dan is elk detail echt genieten geblazen. Dat Ferry uiteindelijk XTC is gaan produceren blijkt dus te danken aan Danielle. Dat soort dingen.

Ach en die accenten die niet lekker kloppen, een anachronisme hier en daar. Lekker belangrijk.
Ik kom uit Groningen en voor mij klinkt Amsterdams en Brabants allebei even dom

Tot slot: met deze film wordt duidelijk wat meer sympathie gekweekt voor Ferry Bouman, waarmee de basis is gelegd voor een nieuw Undercover seizoen waarbij Bob en Ferry noodgedwongen samen undercover gaan. Held en antiheld. Wedden?

avatar van Montorsi

Montorsi

Een compleet recht-toe recht-aan verhaaltje, wat je al honderden keren gezien hebt. Het geheel verheft zich enkel vanwege de personages. Seizoen 1 van Undercover was wat dat betreft wel wat komischer en qua script wat meer uitgewerkt.

avatar van Dado

Dado

Undercover S1 vond ik zeer sterk voor een NL/BE serie. Seizoen 2 keek ik vooral om het verhaal te zien ontwikkelen, maar viel me erg tegen, vooral omdat alles zo 'groots' moest, i.p.v. een klein verhaal om 3/4 personages.
Dat doet Ferry voor mij goed, houdt het klein en intiem. Acteerwerk van de hoofdpersonen geloofde ik, de bijrollen waren een stuk minder. Helaas vind ik de uitvoering erg tegenvallen. De relatie met zijn zus vond ik niet goed uit de verf komen. Maar vooral het tempo en het eind zijn de zwakke punten. In 15 minuten wordt door een toevalligheid het hele verhaal afgerond en blijkt de gevaarlijkste man van Amsterdam ineens niets voor te stellen.

2.5 voor het acteerwerk, de wereld en dat ze teruggaan naar de kern van Undercover. Met dit einde hebben ze nog de mogelijkheid om een Ferry '2' te maken. Had het zelf beter gevonden als ze de focus op zijn relatie met Danielle hielden i.p.v. ook het criminele te tonen, daardoor vond ik het tempo alle kanten op schieten. Zijn imperium zouden ze dan in een eventueel 2e deel kunnen uitwerken.

avatar van Corcicus

Corcicus

Voor de talrijke Nederlanders die op de pagina van Undercover - Seizoen 2 de kalk van het plafond gejankt hebben omdat er te weinig Ferry in Undercover zat, zal dit vast wel genieten zijn. De film heeft zijn naam niet gestolen, het is al Ferry wat de klok slaat. Ferry op bezoek bij zijn zieke zus, Ferry aan het werk, Ferry op de bollen... Nu werd het mij wat te veel een one-man-show. Er zat wel voldoende actie in, maar voor het verhaal of de figuranten hoef je het niet te doen.

avatar van Kondoro

Kondoro

“Ach flikker toch op man, hysterische blafkut.”

Leuk! Ik heb zelf verslaafd naar het eerste seizoen van de Nederlandse misdaad serie “Undercover” gekeken die al heel goed (zeker voor Nederlandse bodem) binnenkwam, de serie (tevens ook deze film) is keihard, direct en leuk in elkaar gezet. Dat er een film zat aan te komen was eigenlijk voor de hand liggend, het is ook een succes in eigen land (en ik meende ook het buitenland) en dat mag niet zomaar vergeten worden. Ook vond ik zo’n prequel op de serie ook wel een leuke insteek, hoe is ‘Ferry’ nou precies zo geworden zoals wij hem kennen van de serie, waar komt hij verdaan? Wat is zijn achtergrond? De film schetst daarmee een leuk verhaal, en ik heb zelf best genoten.

Het is ook wel echt duidelijk dat ‘Frank Lammers’ samen met ‘Elise Schaap’ een gouden duo vormen, het Brabantse accentje helpt daar wellicht wel wat bij mee. De chemie tussen deze twee spat echt wel van het beeldscherm af en deden het beiden voortreffelijk. Voor de rest viel de cast wel mee, voornamelijk leuke bijrollen van onder andere ‘Huub Stapel’ als de Amsterdamse crimineel ‘Brink’ en nog wel een paar anderen.

Ik verwacht nooit veel van Nederlandse films die mij tot zoverre vaker teleurstellen dan echt weten te vermaken. Ik had er overigens al wel wat meer van verwacht aangezien de serie mij wat meer aansprak. De film is keihard, erg leuke actiescènes vliegen ons om de oren en een typerend beeld verschijnt constant op het beeldscherm. Daarbij was het verhaal geinig, niet heel bijzonder maar leuk genoeg. Leuke Nederlandse misdaad film, kijkt prima weg.

avatar van Fisico

Fisico

Het is toch steeds wennen als Vlaming om naar Nederlandse producties te kijken. Jullie woordenschat als het op schelden aankomt is vaak zo inventief en origineel, maar zie het gerust als een compliment. De serie ‘Undercover’ ken ik niet, dus kan er niet naar refereren. Maar eigenlijk wel best genoten van Ferry.

De openingsscene met little Ferry hangt er maar wat los aan. Het plot is ook vrij makkelijk, maar kijkt wel erg lekker weg. De focus lag zeer sterk op Ferry. Andere personages worden misschien iets te weinig uitgewerkt al vond ik de vrouwen in zijn leven best wel prima belicht en brachten ze wat drama tussen al het geweld door.

Een film die rechttoe rechtaan is, zonder veel poespas met hier en daar wat te evidente toevalligheden. Geen toppertje, maar van eigen bodem best OK om eens gezien te hebben.

avatar van filmkul

filmkul

Aardige misdaadfilm. Het verhaal is vrij eenvoudig en best voorspelbaar. De uitwerking is redelijk. De flashbackscene waar de film mee start is overbodig. Daarna volgt een leuke misdaadfilm met wat actie en spanning. Helaas geen nagelbijtende scène zoals in de serie regelmatig te zien is. Verder kijkt de film lekker weg en verveelt geen moment. Het plot is zoals gezegd vrij plat en de film kent geen verrassingen. Het acteerwerk is dik in orde. Prima vermaak maar niet het niveau van de serie. 3.5

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Het eerste seizoen van Undercover vond ik vermakelijk, het tweede seizoen heb ik na een aantal afleveringen afgezet. Kon daar niet doorheen komen.

Aangezien Ferry toch wel het leukste en interessantste personage uit de serie is, was ik best wel benieuwd naar deze speelfilm.

Deze film is niet hoogstaand, maar wel gewoon erg vermakelijk. Elise Schaap en Frank Lammers hebben echt een goede chemie samen waardoor dit gewoon prettig wegkijkt allemaal.

De actie is meestal ook met een knipoog, dus ook de makers hebben dit niet té serieus opgepakt.

Vermakelijk, niks mis mee.

avatar van mrklm

mrklm

Ferry Bouman [Frank Lammers] is de meedogenloze rechterhand van topcrimineel en vaderfiguur [Brink]. Wanneer Brinks zoon Matthijs [Tim Linde] ernstig gewond raakt bij een overval op Brinks hoofdkwartier krijgt Ferry opdracht om de identiteit van de drie overvallers te achterhalen en ze te liquideren. Het spoor leidt naar België waar Ferry zijn doodzieke zus [Monic Hendrickx] bezoekt en met behulp van haar echtgenoot [Raymond Thiry] twee van de drie daders weet uit te schakelen. Zijn zoektocht naar de laatste dader brengt hem in contact met Daniëlle [Elise Schaap] met wie hij een romance heeft die zijn opdracht in de weg lijkt te staan. Lammers is volstrekt overtuigend als de meedogenloze fixer met een zachtaardige kant en de romance tussen Ferry en Daniëlle blijkt een waardevolle toevoeging. De scène waarin de twee geleidelijk de effecten van een XTC-pil voelen is gedenkwaardig. Zeer onderhoudend prequel op de serie Undercover waarin Ferry Bouman een drugskoning is. Die serie heb ik overigens niet gezien en dat blijkt geen beletsel.

avatar van Yetico

Yetico

Redelijk als prequel, niet meer en niet minder.

Functionerend als prequel op Undercover seizoen 1 pretendeert Ferry een karakterstudie te zijn over het hoofdpersonage. We zien een destructieve, ontspoorde nietsnut wiens enige talent het vermoorden van mensen is. Als karakterstudie is de film pretentieus en slaat het verschillende planken mis, hiervoor is Ferry ook een veel te oppervlakkig personage.

De film begint stroef met een geforceerde openingsscène waaruit we moeten leiden dat Ferry een lastige jeugd heeft gehad. Tegelijkertijd missen we elke vorm van affectie richting diezelfde Ferry, omdat hij vijftien minuten later lachend een jongen door z’n kop schiet.

De film maakt her en der onlogische keuzes en de bijrollen zijn ook niet om over naar huis te schrijven. Huub Stapel acteert een Amsterdams hasjbaron, maar switcht voortdurend tussen verschillende accenten (Jordanees / eigen stem). Om over Maarten Heijmans (?) als Rico nog maar te zwijgen. Elise Schaap als naïeve gangsterslet is ook minder goed uitgewerkt dan verwacht.

Al met al dus zeker niet het beste werk op het gebied van misdaad wat je dit jaar gaat zien, maar als prequel houdt het redelijk stand.

avatar van El ralpho

El ralpho

Houdoe hè

Het verhaal van Ferry leek aan het eind van het eerste seizoen van Undercover grotendeels afgerond, waardoor het Houdoe Ferry leek te zijn. Echter bleek het personage van Frank Lammers zo mateloos populair dat ze hem een geforceerde rol in het tweede seizoen wilde geven. Althans zo kwam het op mij over, omdat zowel het personage van Ferry, als dat van Danielle, maar een beetje achter het hoofdverhaal aan leken te bungelen.

Een verhaal wat zich afspeelde vóór het eerste seizoen bood mogelijkheden, en die hebben de makers dan ook met beide handen aangegrepen. Gelukkig is er daarbij niet voor een serie format gekozen want dan was het publiek waarschijnlijk behoorlijk Ferry moe geworden. Ruim anderhalf uur blijken gelukkig prima te doen, wanneer je op voorhand geen grote verassingen verwacht. Dit is namelijk een vrij standaard misdaad thriller. Voor Nederlandse begrippen kijkt het echter prima weg, en voor de brabo's onder ons (waaronder ik zelf) is het ook weleens leuk om een film in Brabants dialect voorbij te zien komen. Al zijn woorden als blafkut, nou niet bepaald onderdeel van mijn eigen vocabulaire. Ook de XTC scène was goed gedaan, en zelfs een van de meest realistische die ik ooit op film gezien heb.

Ik ben benieuwd hoe ze na deze prequel meer Ferry in het derde seizoen willen gaan verwerken, want de koek lijkt inmiddels aardig op. De tijd zal echter uitwijzen hoe het allemaal uit gaat pakken wanneer het derde seizoen in het najaar van 2021 zal verschijnen.

avatar van flaphead

flaphead

Prima prent, met name als prequel na het zien van Undercover. Het is allemaal niet diepgaand, maar het sfeertje en de karakters bieden voldoende houvast. Rode draad wordt stiekem toch de opbloeiende romance en normaal ben ik daar uitermate allergisch voor. Dat is me daar niet enorm aan stoorde, is een compliment voor de film. Het voelt voldoende realistisch aan (tot het einde dan); hij dankt haar af, vertrekt, baalt, maar gaat verder. Lammers is een prima acteur hierin. Het einde is dat wat over the top, dat ie alles en iedereen rondom én incluis de grote rijke baas omlegt vanwege 'het vrouwtje', maar ik bedacht me daarna wel dat het dan dus de aanzet is voor Undercover: vooruit. Vermakelijk genoeg allemaal, met het Brabantse en godsamme wat kan Elise Schaap geil kijken Ik vond het 2e seizoen van Undercover een stuk minder interessant, maar krijg zo wel zin in een seizoen 3.

avatar van Movsin

Movsin

Vlotte wegkijker, een korreltje zout en niet te diepgaand en al bij al nog goed ook.

Merkwaardige act van Frank Lammers.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Dit is leuk gedaan. Volgens mij had Ferry zich minder in de nesten kunnen werken, door gelijk open en eerlijk te zijn, maar goed. Dan zou je ook geen spanning en actie krijgen.

Het is gewoon een aardige goede misdaad film. Met wat leuke plotwendingen.

Zeker de moeite waard. Wel lastig om niet steeds aan de Jumbo reclames te denken, als ik Frank Lammers zie.

avatar van K. V.

K. V.

Na 3 seizoenen Undercover, deze film eens bekeken en het was wel een vermakelijke film. Lag in de lijn van de serie, maar dan zonder Tom Waes. Cast deed het weer goed en het verhaal verveelde niet. Leuk om eens gezien te hebben en nog een toffe toevoeging aan de reeks.

avatar van BBarbie

BBarbie

Onderwereldfilm met een romantische twist. Het verhaal is op zich niet erg bijzonder, maar ik heb mij prima vermaakt. Frank Lammers en Elise Schaap vormen een onwaarschijnlijk, maar niettemin aardig koppel. Huub Stapel is in mijn ogen miscast als gangsterbaas.