• 9.381.565 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Judi Dench en Javier Bardem

Releasedatum: 31 oktober 2012

Plot Skyfall

"Think on your sins."

Bonds loyaliteit aan M wordt op de proef gesteld als ze achtervolgd wordt door haar verleden. Als de MI6 vervolgens onder vuur komt te liggen is Bond genoodzaakt de bedreiging op te sporen en te vernietigen, ongeacht de hoge persoonlijke prijs die dit met zich mee brengt.

avatar van The Oceanic Six

Haha, geniaal!

Idd, briljant. Zie je regelmatig als er een nieuwe James Bond-film uitkomt. Nu zo snel mogelijk nog de 50th Anniversary Blu-ray Collection van James Bond kopen en ik ben weer volledig klaar voor dit nieuwe deel.

Haha, geniaal!

Hahahaha! Idd geniaal! Ik heb me suf gelachen!

thunderball

Zooo... dat is gaaf! Jeetje, dit kan wel eens een hele goed schurk blijken te zijn.

avatar van roeman

roeman

Wow, wow en triple wow. Er staat ons heel wat te wachten straks in de bios. Hoop dat ze deze humor weten vast te houden. "I Hope that wasn't for me?"No, but that is!"en boem all hell breaks loose. Briljant, daar houden we van.

avatar van roeman

roeman

Heel leuk gedaan.

avatar van AGE-411

AGE-411

Haha, geniaal!

Opgenomen in Antwerpen-Centraal. Zouden ze die commercial dan ook in de rest van de wereld gebruiken?

avatar van disneystore

disneystore

Wauw ja. Wel leuk dat "een groot commercial/Advertising" filmpje is opgenomen in Antwerpen centraal.

avatar van Film Pegasus

thunderball schreef:

Dat gerucht gaat, maar bij de eerste recenties heb ik er nog niets overgelezen, dus wellicht is het niet eens zo!

Die zijn trouwens heel erg possitief.

Misschien kijken die vooral naar een goeie film en kan de plaats van de gunbarrel hen gewoon niets schelen.

avatar van megaman

megaman

Misschien is de film zelfs nog beter als die Aston Martin DB5 en Walter PPK werden weggelaten. Dat is zo old fashion en doet te veel denken aan James Bond films. Misschien hadden ze die barrel ook beter kunnen weg laten. Al scheelt 't wel dat hij achteraan staat.

Wat ik zelf liever had gezien was:

- Gunbarrel halverwege en de titel song bij de End Credits.

- Walter PPK vervangen voor een mini-gun.

- Bond met een kale kop en een dikke tattoo.

- Gunbarrel moet eerst Bond verwonden en dan schiet 007 terug.

Reken maar dat je dan ook een hele goeie film hebt Al komt 't nog steeds ietsjes te Bond-achtig over naar mijn mening. Het is dan wel de 50e verjaardag maar je moet ook rekening houden met de mensen die begonnen zijn met de Craig films en al die tradities nog niet zo kennen of er weinig mee hebben. En ergens hebben ze ook gelijk: wat is 't nu van de gunbarrel any way? Een paar stippen...knal! Bloed langs het beeld.....past niet meer in deze tijd en dat houdt de mensen weg van de bioscoop.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

megaman schreef:

... doet te veel denken aan James Bond films...

...Al komt 't nog steeds ietsjes te Bond-achtig over naar mijn mening...

Maar het is toch een Bondfilm? Juist een Bondfilm houdt dat in, ook ergens die hang naar de Koude Oorlog, de charme van stijlvol en hard tegelijk. Anders moet je eens die troep van Vin Diesel proberen.

avatar van Dragonslayer

Dragonslayer

megaman schreef:

Wat ik zelf liever had gezien was:

- Gunbarrel halverwege en de titel song bij de End Credits.

- Walter PPK vervangen voor een mini-gun.

- Bond met een kale kop en een dikke tattoo.

- Gunbarrel moet eerst Bond verwonden en dan schiet 007 terug.

Maak je nu een grapje?

Ik vind dat ze wel flink wat bond-elementen hierin mogen verwerken. Anders is het gewoon geen bond-film.

thunderball

Uiteraard maakt hij een grapje gezien hij ook een Bondfan is, maar zijn sarcastische reactie begrijp ik wel, gezien de aanhoudende opmerkingen dat de gunbarrel net zo goed aan het eind zou kunnen volgens Pegasus. Sorry, maar dan begrijp je er niet veel van en is verdere serieuze discussie zinloos.

avatar van Film Pegasus

Ik ben zelf wel een Bondfan, maar ik ben evengoed fan van de boeken die naar mijn gevoel nog altijd de basis zijn van een echte Bondfilm. Uiteraard moet een Bondfilm Bondelementen hebben. Maar ze moeten vooral passen in de film en niet per se krampachtig in beeld gebracht worden. Het is een evenwicht tussen een goeie film en voldoende herkenbare Bondelementen.

Maar voor alle duidelijkheid heb ik zeker geen probleem met mensen die graag de gunbarrel vooraan willen. Veel Bondfans hebben hun visie op de reeks gevormd naar de films die ze gezien hebben en verlangen begrijpelijk hun vertrouwde formule terug. Voor mij moet Bond op de eerste plaats de spion zijn zoals Fleming het bedoeld had (daarin zaten Connery en Craig zeer goed) met bekende zaken uit de boekenreeks (Q, M, Felix Leiter, elegante maar harde Bond, kleurrijke vijanden, kaartspelen, snelle wagens, ...). Maar ze hoeven er niet elke film bij allemaal bij te zijn. Buiten Bond en M als vaste waarden en de bekende Bondtune, wil ik ook graag verrast worden. En dat vertrouwen heb ik terug bij de Craigfilms.

@thunderball: ik begrijp zeker wel iets van de Bondfilms. Ik weet dat van mij die gunbarrel evengoed achteraan mag komen. Alleen heeft 50 jaar Bond ook een waaier van Bondfans gecreëerd en heeft ieder zo z'n eigen kijk op deze heerlijke reeks. Ik hoop op de eerste plaats dat Skyfall een geweldige Bondfilm is met de herkenbaarheid van Bond zodat zowel jij als ik er zich in kunnen terugvinden.

avatar van Wouter

roeman schreef:

Ja precies, die snpte het dus niet. Ik vond het werkelijk vreselijk om een Bondfilm te beginnen met dit nummer.

Beste Bondsong ooit!

Wouter schreef:

Beste Bondsong ooit!

Best joke. Ever. Period.

avatar van Stephan

Stephan

Eens met Wouter. De originele Bond sfeer zit hier helemaal in. Deze en Goldfinger; eenzaam bovenaan.

avatar van davidov

davidov

97% fresh op rottentomatoes.com (36 uit de 37 fresh)

Ik ken die site niet goed genoeg om iets te weten of dat genoeg "echte" recensies zijn om iets te concluderen.

Maar tot nu toe wat ik van de recensies heb meegekregen is dat dit een uitzonderlijk sterke en vermakelijke Bondfilm is...

Eentje die vele als niet praktisch alle critici zwaar konden waarderen, wat nog best knap is gezien op het vlak "007" ieder zijn eigen voorkeuren heeft.... en tóch is bijna iedereen enthiousiast.

Ik probeer altijd niet téveel uit te kijken naar een film om teleurstelling te voorkomen (des te groter ook het plezier als het wél leuk is), maar dit keer moet ik wel m'n uiterste best doen

thunderball

Je moet eens de recentie lezen op de Englese James Bond 007 Magazine side, die is zeer uitgebreid, zonder al te veel te verklappen en geschreven door Graham Rye, de man achter dit bekende fanmagazine, die er zijn werk zelfs van heeft kunnen maken. Zeer de moeite waard om te lezen en je krijgt alleen nog maar meer zin de film te gaan zien.

www.007magazine.co.uk

davidov schreef:

97% fresh op rottentomatoes.com (36 uit de 37 fresh)

Dat klinkt goed, bijna 100% op RT. Hopelijk wordt dit wel beter dan Quantum Of Solace, volgens mij hadden de makers toen niet helemaal in de gaten waar ze mee bezig waren.

thunderball

Het script was toen nog niet af en ze zaten midden in een schrijversstaking.

De regisseur heeft toen samen met Craig nog tussen de opnames aan het script zitten schrijven om er wat van te brouwen. Zij zijn natuurlijk geen professionele scriptschrijvers. Een wonder dat de film uberhaubt afkwam.

avatar van Redlop

Redlop

Stephan schreef:

Helemaal mee eens. Prachtige retro-sound die mij nog het meest aan Diamonds are Forever doet denken. Een ode aan Shirley Bassey en 50 jaar Bond.

avatar van megaman

megaman

Film Pegasus schreef:

Nou had ik een vraagje aan jou Waarom zou het totaal geen probleem geweest zijn om de gunbarrel vooraan te stoppen in een vrij serieuze (en soms zelfs bloederige) Bond film als License To Kill, net als bij al die andere Bond titels? From Russia With Love is ook totaal anders dan Moonraker en On Her Majesty's Secret Service kun je al helemaal niet naast Die Another Day zetten. Wat ik er mee wil zeggen is dat, ondanks dat er veel verschil zit tussen de Bond vertolkers en de films, ze wel altijd met die vette barrel beginnen. Met de nadruk op beginnen. Daar deden ze echt niet krampachtig over zoals jij dat graag ziet, dat was gewoon een traditie en de mensen wisten niet beter. Zelfs het controversiële Casino Royale begon met de gunbarrel. Ook dat vond niemand krampachtig

Maar goed, ik vind 't wel tof dat er bepaalde verwijzingen in Skyfall zitten naar Live And Let Die en The Man With The Golden Gun. Gister nog even Dr. No opgezet en ook dat blijft nog steeds een favoriet voor mij. De exotische sfeer, het mysterie.....mooie start van een inmiddels enorm succesvolle reeks. Wel jammer dat we sindsdien niet echt meer een schurk hebben gezien die zich pas aan 't einde vertoont. Dat mis ik wel in de nieuwere films: de suspense (de zoektocht naar die geheimzinnige basis) en de fantasie. En met dat laatste bedoel ik niet dat ijspaleis in DAD Ik denk dat GoldenEye zo'n beetje de laatste film was waarin de schurk nog mysterieus was en zijn schuilplaats pas later werd ontdekt. Die enorme antenne stellage die uit dat meer kwam deed me sterk denken aan de ontdekking van Blofeld's vulkaan basis in YOLT.

Met Bond kon je altijd lekker wegdwalen in die fantasie wereld van 007 met kleurrijke schurken, mysterieuze schuilplaatsen en alles wat daar bij kwam kijken. CR en QOS houden zich te veel vast aan de 'realiteit' met saaie sets en andere locaties. Het casino in CR bijvoorbeeld had niks speciaals terwijl in de Connery films er altijd wel iets speciaals van gemaakt werd. Met al die serieuze en 'realistische' aktie films zou je denken dat Bond weer eens terug grijpt naar die fantasie wereld van vroeger maar dan zonder dat overdreven gedie van DAD. Hopelijk gaat Skyfall mij aangenaam verrassen

thunderball schreef:

Het script was toen nog niet af en ze zaten midden in een schrijversstaking.

Dat is ook wel zo, maar toch vind ik dat dat sowieso veel beter had gekund. Ik had het idee dat ik naar een Bourne-film zat te kijken in plaats van een James Bond-film.

Het heeft inderdaad wel wat weg van de wat oudere James Bond films uit de jaren 60. Nee, absoluut geen verkeerd 007-theme.

Redlop schreef:

Over welk nummer hebben jullie het nu? Vannacht vond ik nog ergens een Chris Cornell nummer.

wapner

Ik bedoel het theme van Adele.

Meneer Bungel

Via Wouters quote van roeman kom/kwam ik uit bij deze...

avatar van Redlop

Redlop

Meneer Bungel schreef:

Over welk nummer hebben jullie het nu?

Ik heb het over Skyfall van Adele

Meneer Bungel schreef:

Via Wouters quote van roeman kom/kwam ik uit bij deze...

Moest toch ook veel denken aan "You Know My Name" bij Casino Royale toen ik het theme van Adele hoorde. Beetje hetzelfde sfeertje zelfde ritme had ik het idee. Maar geweldige soundtrack naar mijn mening!

Ik kan niet wachten op Skyfall, ondanks dat ik de vorige film Quantum Of Solace een tegenvaller vond. Volgens mij hebben de makers wel iets geleerd.

spiongeheim agentsociopathpolice impersonator mi6moordenaarart gallerybritish secret serviceimaxuzi booby trapimpersonating a police officermacaokomodo dragon007: (2012)智破天凶城 intensevibrant