• 9.379.535 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Judi Dench en Javier Bardem

Releasedatum: 31 oktober 2012

Plot Skyfall

"Think on your sins."

Bonds loyaliteit aan M wordt op de proef gesteld als ze achtervolgd wordt door haar verleden. Als de MI6 vervolgens onder vuur komt te liggen is Bond genoodzaakt de bedreiging op te sporen en te vernietigen, ongeacht de hoge persoonlijke prijs die dit met zich mee brengt.

thunderball

..maar de eigenaren zijn toffe sympathieke gasten, joh!

thunderball schreef:

..maar de eigenaren zijn toffe sympathieke gasten, joh!

laten ter zake zake blijven aub...

iemand een idee voor regisseur?

of iets anders...

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Brian De Palma

Michael Apted

009 schreef:

laten ter zake zake blijven aub...

iemand een idee voor regisseur?

of iets anders...

Nee, DAT is een geweldige opmerking, die wat toevoegt: "of iets anders.."

avatar van 009

op IMDB staat dat mr white in Bond 23 zal terug keren...

Laatste nieuws (nouja, nieuws?) over Bond 23 afkomstig van CommanderBond:

After weeks and weeks of more or less silence regarding what 007 fans can expect from the 23rd James Bond adventure, a new interview with screenwriter Peter Morgan reveals some slight bits of information.

Currently situated in Vienna, Austria, Morgan was at work on the Bond 23 script from July to October of this year.

While cautioning to the local press that he couldn't discuss a great deal about the film, he did describe it as "a shocking story".

Morgan further described his coming to terms with the levels of excitement and anticipation that a new James Bond film creates. He states: "There is a level of hysteria that I haven't seen before. [Bond] is a magnet for publicity: everyone wants to know what is going on with the new film."

Unfortunately, it was also revealed that work on Daniel Craig's third 007 outing has been put on hold until February 2010 as a result of the ongoing sale of the MGM studio.

While no specific release date has been announced by Eon Productions, it is strongly expected that Bond 23 will arrive in theatres sometime in late 2011. As previously reported on CommanderBond.net, Craig was quoted as saying that work is expected to commence in late 2010 in order to be ready for a 2011 release. This timeline was further supported by additional comments from Dame Judi Dench.

• 2041 berichten

Een schokkend verhaal nog wel? Nou, ik ben benieuwd. Ik heb alleen geen idee wat Morgan met schokkend wil zeggen: bedoeld hij dat de film wat harder word dan zijn voorgangers? Of dat Bonds karakter schokkende dingen doet ofzo? I don't have a clue.

thunderball

Op CommanderBond staat te lezen dat de pre-production van Bond 23 op bevriezen is gezet (vrij vertaal van Put on hold) ivm de onzekerheid over de toekomst van MGM.

Producers Broccoli en Wilson hebben verder geen idee wat er gaat gebeuren, wanneer..hoe..of de Bondreeks door gaat bij MGM, of wellicht bij een andere studio als de franchise verkocht zou moeten worden.

Eind 2011 leek al lang wachten op een nieuwe Bond, maar het zou zo maar eens nog langer kunnen gaan duren, voordat we er weer een in de bioscoop kunnen gaan zien.

• 2041 berichten

Dat is gewoon echt diepe shit. Ik heb in de tweede week van de vakantie nog Casino Royale en Quantum of Solace gekeken, of te wel, helemaal klaargestoomd voor Bond 23 en dan krijg ik te horen dat ie voor onbekende tijd is vertraagd! Nou ja, het enige waar ik me nu nog aan vasthou is het feit dat ie in ieder geval nog komt.

avatar van titia

titia

van www.filmtotaal.nl:

Volgens Heat Vision Blog, een dochtersite van The Hollywood Reporter, is Sam Mendes in onderhandelingen om de 23ste James Bond-film te regisseren. Mendes is vooral bekend als regisseur van het 5 Oscars winnende American Beauty.

De nieuwe Bond-film zou in juni al in productie gaan. Er wordt gemikt op een bioscooprelease in 2011. De film komt er dus wellicht sneller dan verwacht, ondanks de aanhoudende financiële problemen bij MGM. Zoals bekend herneemt Daniel Craig zijn rol als agent 007.

Als het bericht officieel bevestigd wordt, dan wordt Bond 23 de eerste echte actiefilm voor Mendes (hoewel Jarhead zich wel afspeelt tijdens de Koeweitoorlog). Zijn laatste film, de roadmovie Away We Go, bracht in de VS $10 miljoen op.

• 2041 berichten

Ja, ik las het ook. Ik ken heel Mendes niet, maar toen ik zag dat hij een oscar had gewonnen en dat al zijn films op IMDb gemiddeld hoger dan een 7 hebben, denk ik toch wel dat hij er wat van maken kan. Daar zat ik inderdaad ook een beetje mee. Het is wel zijn eerste actiefim. Jarhead is dan wel oorlog, waar natuurlijk ook actie in zit... maar krijgen we dan niet weer hetzelfde verhaal als bij Forster, die ook nog nooit een actiefilm had geregisseerd voordat hij zich waagde aan 'Solace'. Toch heeft hij wel ervaring met genres die voor een Bondfilm ook belangrijk zijn, zoals drama (met de nieuwe stijl), misdaad en romantiek. Nou... ik zou in ieder geval niet diep teleurgesteld zijn als hij het zou doen, sterker nog, ik zou er zelfs wel vertrouwen in hebben.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Erg jammer als het echt waar is. Mendes staat mijns inziens boven het popcornniveau van Bond.

thunderball

Volgens commanderBond.com ligt het net even anders.

Sam Mendes zou aan het onderhandelen zijn om er bij te komen als adviseur (met wellicht de optie om ook te regisseren) en dat heeft dan weer alles te maken met de financiële problemen van MGM, die laatste ontkent trouwens dat de pre-productie van Bond 23 stopgezet is.

Hier onder het gehele stuk:

Trusted Hollywood blogger Nikki Fenke of Deadline.com is exclusively reporting that Sam Mendes has not signed on to direct the 23rd James Bond film... yet.

Instead, Fenke claims the Oscar-winning helmer of American Beauty and Road to Perdition is in final negotiations to initially board Bond 23 as a "consultant".

The curious negotiations reportedly stem from the increasingly muddied behind-the-scenes situation at the beleaguered studio home of the 007 films, MGM.

According to the blogger's sources, MGM requires a first payment from Eon Productions once the company hires a director. Accordingly, Mendes is in final negotiations to come on board the project "as a consultant with an eye to direct".

Fenke’s source said,"Once they put [Mendes] on as the director, something happens to the contract in terms of ownership. But let me emphasize there's not any deal done."

Fenke writes, "Given that MGM is teetering on the brink of bankruptcy, and Eon may have the right to take Bond elsewhere, it stands to reason that the producers wouldn't want to do anything right away that further complicates ownership of Bond #23."

Also of interest is Fenke's claim that Daniel Craig "insisted" upon Mendes' involvement in the film following the mixed critical reaction to Quantum of Solace.

MGM has refused to confirm the reports to trade paper Variety. The studio also denied reports that pre-production on Bond 23 is on hold.

Bron: commanderBond.com

matthijs_013 schreef:

Eh... dus...?

avatar van 009

ik heb toch mijn twijfels of Mendes de job zal aannemen..

mja... anders is het wel een zéér goeie en bekende regisseur

(daarom niet echt geschikt voor een bond-film,)

avatar van The One Ring

The One Ring

Zou een nogal aparte keuze zijn.

avatar van wimnoot

wimnoot

waarom? Hij is engels en een hele goede regisseur.Marc Foster vond ik ook niet bepaald een Bond regisseur, maar hij leverde wel een goed product af, vind ik.

avatar van dionj

dionj

009 schreef:

ik heb toch mijn twijfels of Mendes de job zal aannemen..

mja... anders is het wel een zéér goeie en bekende regisseur

(daarom niet echt geschikt voor een bond-film,)

Waarom is een zéér goeie en bekende regisseur niet geschikt om een Bondfilm te maken. Moet het een slechte en onbekende regisseur zijn?

Ik heb totaal geen twijfels over Mendes, ik denk zelfs dat het een uitstekende keuze zal zijn.

avatar van The One Ring

The One Ring

Mendes' voorgaande films zijn nou niet bepaald Bondachtig en wat mij betreft ging het bij Foster ook gigantisch mis.

avatar van Redlop

Redlop

Mendes zou na het echec met Foster geen logische keuze zijn. Dan wordt er weer een aparte actiecrew ingehuurd en krijg je weer twee films ineen.

• 2041 berichten

Ja, daar zit ik ook een beetje mee. Het is gewoon geen regisseur die al talloze actiefilms op zijn naam heeft staan. Natuurlijk moet eens de eerste keer zijn, maar om dan meteen zo'n enorme actieblockbuster te doen als James Bond... tja... inderdaad... dadelijk krijgen we weer hetzelfde als met Foster. En waarom een goede en bekende regisseur geen Bondfilm zou mogen regisseren zie ik ook niet in.

Redlop schreef:

Dat is ook precies wat ik als eerste bij dat bericht dacht.

Ze leren het ook nooit.

Overigens, een aparte units voor de actie scene's gebeurt natuurlijk al jaren. Dat gebeurde ook al in de jaren '60 en '70.

Dat is ook niet erg. Doen ze vooral ook om kosten uit te sparen. Dan zijn er soms wel drie crews ergens op de wereld tegelijjkertijd bezig met een bepaalde scene of stunt te verfilmen.

Alleen wanneer de regisseur zelf totaal geen kaas van actie en stunts heeft, dan geeft ie alles uit handen.

Bondregisseur als Glen of Campbell tekenen eerst alles zelf als storyboard en laten aan hun verschillende crews exact weten hoe ze de scene's willen hebben en zo wordt het dan ook uitgevoerd.

Iemand die hier geen ervaring in heeft zal veel meer alles over laten aan zijn second en thirdunit regisseurs. En da's toch anders.

avatar van Redlop

Redlop

Er gaat ook een gerucht dat de productie is uitgesteld omdat Bond 23 in 3D wordt opgenomen.

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Hmmmm... Juist nu Bond in zijn topperiode zit (Craig vind ik misschien wel de beste Bond), vind ik het jammer dat ze zoveel tijd tussen de films laten.

avatar van megaman

megaman

Waarom nemen ze elke keer weer een andere regisseur? Wordt het risico dat de film gaat floppen dan niet alsmaar groter? Martin Campbell en Marc Forster doen het sowieso niet maar ze kunnen er toch ook eentje bij halen die eerder een Bondfilm heeft gedaan. Roger Spotiswood of misschien zelfs John Glen (als hij überhaubt nog regisseerd). Of regisseurs die een vrij grote stempel op de filmwereld hebben gezet zoals Danny Boyle of Christopher Nolan. Die hadden ze gewoon gelijk al aan 't werk moeten zetten na Casino Royale. En ik sorry dat ik 't zeg maar ik vindt 't van de zotte dat we tot 2011 moeten wachten op een Bondfilm die misschien wéér gaat tegenvallen. Want QoS is gewoon te ver afgedwaald van het Bond-concept. Als ik een harde Bond wil kijken waar de beroemde spion wraak neemt dan pak ik liever Licence to Kill er bij. Die heeft tenminste nog memorabele scenes (truck chase aan 't einde) en een villain waar je 'u' tegen zegt. Wat dat betreft was ook Le Chifre vele malen beter dan die Green.

thunderball

Bondregisseurs als John Glen, Guy Hamilton en Lewis Gilbert leven nog steeds, al hebben ze de laatste jaren niks meer gedaan (Terence Young en Peter Hunt zijn helaas al weer een aantal jaren geleden overleden.).

Glen zijn laatste film was de mislukking van Columbus uit 1992, Hamilton heeft sinds eind jaren tachtig al niks meer gedaan en Gilberts laatste film was van 2002.

Toch zou ik liever nog een Bondfilm van hen zien dan van weer iemand die er geen kaas van gegeten heeft.

avatar van 009

als voor mij een regisseur zou mogen terug keren die al eerder een bondfilm geregisseerd heeft de laaatste 15 en die niet forster en campell is dan is het michael apted...

maar liefst zou ik toch een volledig nieuwe regisseur willen bv guy ritchie, of paul greengrass...

Behalve Forster?

Dat is zonder meer de slechtste Bondregisseur die we ooit gehad hebben.

Wie het ook wordt, het zal altijd beter worden.

Overigens zooo goed was Apted nu ook weer niet.

Van een actiefilm had hij feitelijk ook geen kaas gegeten,

echter...

hij had het geluk dat hij de ervaren ex-stuntman en secondunit director Vic Armstrong en zijn team had, die met een aantal zeer goede actiescene's op de proppen kwam.

Dat had deze ook al voor de ook -op de geweldige actiescene's na- redelijk zwakke TMND gedaan.

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

guy ritchie

Alsjeblieft niet zeg. Moet er echt niet aan denken.

spiongeheim agentsociopathpolice impersonator mi6moordenaarart gallerybritish secret serviceimaxuzi booby trapimpersonating a police officermacaokomodo dragon007: (2012)智破天凶城 intensevibrant