• 9.379.846 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Judi Dench en Javier Bardem

Releasedatum: 31 oktober 2012

Plot Skyfall

"Think on your sins."

Bonds loyaliteit aan M wordt op de proef gesteld als ze achtervolgd wordt door haar verleden. Als de MI6 vervolgens onder vuur komt te liggen is Bond genoodzaakt de bedreiging op te sporen en te vernietigen, ongeacht de hoge persoonlijke prijs die dit met zich mee brengt.

Reinbo schreef:

Johnny English niet, en verder lag James Bond in de tijd van Connery en zeker in het boek veel dichter bij de invulling van Craig dan bij Moore en Brosnan die er een slappe joker van maakte.

Ben ik met je eens maar dat betekent niet dat je er zo een saaie hap van moet maken, CR was fantastisch dit was een draak van een film en helemaal als een bond film.

edit. en die dialogen wat waren die slecht, dat was zelfs in de afgekraakte QoS zoveel beter.

avatar van Reinbo

Ik vond het niet saai, verre van inhoudelijk sterkste Bond ooit en mooist gefotografeerde ever.

Ik snap werkelijk niet hoe je dit een draak kunt noemen. Er wordt op fantastische wijze afgerekend met alles wat Bond niet Bond maakte in de laatste 15 afleveringen. Geen Duitste auto's, geen flauwe gadgets, geen flauwe humor en een een Bond die tenmisnte zijn mannetje stond en niet door toeval of onzinnige stunts overleefde. Wel humor, poëzie, strijdlust, traditie, zelfspot, koppigheid, Engelse auto's en een verhaal dat zich rondom Engeland, MI6 en de voormalige kolonies afspeelde. 100% Brits en dat is wat Bond is. Nogmaals hoezo een draak?

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

stfuympos schreef:

Kun je mij een voorbeeld geven van zo'n slechte dialoog?

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Ik vond de dialoog tussen Q en Bond in het museum juist geweldig, in tijden niet zo'n lekkere en goed geacteerde dialoogscène gezien.

avatar van Reinbo

Ik krijg echt het idee dat stfuympos heeft liggen slapen. de scenes met Bardem en Dench waren ook allemaal van hoog acteerniveau.

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Zeer goede 'Bond-film',

Ik zet dat meteen tussen aanhalingstekens, daar waar ik bijna niet meer het idee had naar een echte Bond te kijken. Maar dat vind ik persoonlijk helemaal niet erg. Precies de goede dingen zijn aangepakt, waardoor het allemaal wat rauwer en minder flauw is.

Al vanaf de opening credits (is een kunstwerkje opzich) zat ik er helemaal in. Het nummer van Adele deed mij nog niet veel deed op de radio, maar nu vond ik hem ineens goed op zijn plek vallen.

Ook verhaaltechnisch had ik het idee niet meer echt naar Bond te kijken, maar dat geeft allemaal niet. Er werd zeer goed geacteerd, ik was ook blij met Bardem (persoonlijke favoriet). Alhoewel ik de film toch net wat minder interessant vind worden vanaf zijn intrede, doet hij het erg goed. Soms redelijk over de top, maar nooit teveel.

Maar het belangrijkste van deze film: wat is hij goed en vakkundig geschoten! Mooie plaatjes en schitterende locaties. Met name Shanghai kon mij bekoren (in dat gebouw), maar ook de rest is meer dan de moeite waard. Wat ik ook zo'n pluspunt vind, is hoe met name de actie in beeld wordt gebracht. Heerlijk rustig allemaal, niet dat chaotische camerawerk wat je veel in actiefilms ziet, waardoor ik vaak snel afhaak.

Alles bij elkaar opgeteld heeft deze film mij een prima avondje bios bezorgd. Hele goede film, wat minder Bond misschien, maar dat deed het voor mij prima. ik was van te voren al blij te horen dat Mendes hiermee aan de haal was gegaan en kon me al nauwelijks voorstellen dat het mis zou gaan.

Meer van dit soort Bonds graag!

@ Drs. DAJA

Ik vond er geen 1 goed maar Reinbo kan een punt hebben dat ik lag te slapen want het was gewoon saai en niet boeiend, ik ga hem zeker herzien en wie weet vind ik het wat beter, was bij QoS ook zo hoewel ik daar de dialogen vooral tussen M en bond meteen geweldig vond alleen knettergek werd van de snelle shots in de bios wat thuis minder storend was.

Btw. de soundtrack was ook slecht de bondsong was goed.

tot hoors.

Reinbo schreef:

de scenes met Bardem en Dench waren ook allemaal van hoog acteerniveau.

Ik vond het erg tegenvallen eerlijk gezegd, Dench was zoals altijd goed maar Bardem vond ik niks bijzonders. Zijn tal betere villains uit de bond reeks vond zelfs de slappe Green in de vorige indrukwekkender.

Maar zal het herzien en wie weet, kan me vaaag herinneren dat Expendbles 2 je niet goed beviel maar er snel op terug kwam.

avatar van Thorak

Thorak

Reinbo schreef:

Volledig mee eens! Deze film legt als geen ander de link met de oude Bonds.

Bardem was geen 'villain' met megalomane trekjes en dat is het enige wat hem anders maakt dan de 'standaard Bond-villain', maar daardoor zeker niet minder. Het is nog altijd beter dan een tv-magnaat met bedenkelijke motieven! Ik vond het deze keer juist wel helpen aan het realistische, gewoon een plain-old wraak thema, niets geen wereldoverheersing of wat dan ook. Gewoon wraak om persoonlijke redenen, niets mis mee!

avatar van ExistenzZ

ExistenzZ

Skyfall, een film die begint met een zeer sterke 10 minuten maar in elkaar zakt en je achterlaat met het gevoel dat je behandeld bent als een persoon met een IQ van 10.

Serieus, op een gegeven moment zijn er zoveel plotholes en domme acties dat je er ziek van wordt:

SPOILERS:

Bond hoorde dat M het bevel gaf om te schieten terwijl hij in gevecht was. Kleine moeite om even weg te duiken?

James Bond is immuun voor SOA's. Of hij stapt in de douche bij een ex-prostitue met een condoom verstopt tussen zijn reet.

Blijkbaar vindt MI6 het slim om een superhacker op te sluiten in een cel die afgesloten wordt door middel van een computer.

De bad guy heeft het plan tot in de puntjes voorbereid en laat niets aan het toeval over:

Hij steelt een eiland, een USB stick met alle namen van undercover agenten, hacked in MI6 om een explosie te veroorzaken, lokt James Bond naar zich toe om zich gevangen te laten nemen, hij ontsnapt en nu komt het:

Om nog maar te zwijgen over de slot scene, eerst krijgen we een soort Home Alone 4 ervaring.

Vervolgens ontsnapt M met een jachtopziener met zogenaamd jaren ervaring. Nou zelfs mijn kleine neefje van 10 jaar weet dat als er 30 gasten met guns op 50 meter afstand van je staan het niet slim is om met een zaklamp hun richting op te gaan schijnen.

Al met al wat het verhaal echt flinterdun en blijft Casino Royale dan ook de beste Bond film die ik tot op vandaag de dag heb gezien.

Just my 2 cents...

avatar van AGE-411

AGE-411

Zeer sterke 10 minuten?
De eerste 10 minuten worden hier algemeen als zeer zwak aanzien.

Even op de daken van huizen gaan rijden met een brommer? Sinterklaas nadoen?
Even met diezelfde brommer op een rijdende trein gaan springen?

SPOILERS:

ExistenzZ schreef:

Blijkbaar kan je als hacker het gebouw van gemakkelijk laten ontploffen zonder er ooit binnen te komen..

Ja.
Is ook uitgelegd in de film.

ExistenzZ schreef:

De eerste 5 geheim agenten worden publiekelijk gemaakt, maar daarna vernemen we nooit meer wat van de lijst..

Toch wel. 1 persoon van die lijst is vermoord (kwam in het nieuws). De anderen zijn waarschijnlijk op tijd kunnen vluchten.
Toen men Silva gevangen nam, heeft men trouwens al zijn computers (met de lijst) in beslag kunnen nemen.

ExistenzZ schreef:

Hier spreek je jezelf haast tegen. (Eerste puntje).
Tegenwoordig is praktisch alles met een Pc beïnvloedbaar:
En als je mij niet gelooft, bekijk dit even: Videozone - deredactie.be

ExistenzZ schreef:

Hij gaat vervolgens met twee (2!) andere bad guys met hand pistooltjes compleet onvoorbereid naar de rechtzaal om M te executeren waar een shitload van beveiliging aanwezig is..

Het is hier geen rechtzaak, maar een commisie van de overheid. Doorgaans worden die maar bewaakt door een aantal kerels met een metaaldetector en pepperspray. (Zelf al enkele keren in regeringsgebouwen geweest)

Het verbaasde me eerder dat de Good Guys in de zaal een wapen op zak hadden.

Bovendien had hij genoeg ondersteuning 'buiten'.

avatar van Reinbo

Beetje suf om bij James Bond over ongeloofwaardigheden en toevalligheden te vallen. Alsof je echt met een motor over het dak van de Bazar kunt scheuren...

Iemand met een iq van 11 begrijpt dat je dit met een vaatje zout moet nemen. Verder thematisch de intelligenste Bond ooit.

avatar van AGE-411

AGE-411

AGE-411 schreef:

Intussen staat de teller op 790 miljoen dollar!

Veel kans dat we volgende week het record van Thunderball breken!

November 4: $287 Million ( + $206.4 Mil in under a week! )

November 11: $518.6 Million ( + $231.6 Mil in a week! )

November 18: $669.2 Million ( + $150.6 Mil in a week! )

November 25: $790.1 Million ( + $120.9 Mil in a week! )

December 2: $869.0 Million ( + $78.9 Mil in a week! )

maw: Het record van Thunderball (848 Miljoen) is gebroken!

edit: een andere bron spreekt over 966 miljoen voor Thunderball.

Ik denk dat we dit ook wel halen binnen een week of 2. Ook het miljard ligt in handbereik.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

blijft geweldig overeind na een herziening, 4,5 blijft staan al is het geen hele dikke 4,5

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Ja, je moet ervan houden maar het is niet mijn soort film. Iemand die in de allerlei lastige situaties terecht komt en er meestal zonder een schrammetje vanaf komt. Dat kan dus alleen in de film, toch?

Ik weet dat Bond er bewonderd wordt dus zal niet teveel kritiek leveren.

Ook iets positiefs, hij hield mij wel meer dan 2 uur bezig met het verhaal en als een film mij echt niet bevalt is het over en uit.

Daarom toch 3*.

avatar van Driello

Driello

knusse stoel schreef:

Het prettige van de 'nieuwe' James Bond films (met DC) vind ik dat Bond regelmatig juist niet zonder schrammetjes uit netelite situaties komt. (Hij wordt in Skyfall zelfs van een trein afgeknalt en heeft de 'schrammetjes' om dat te bewijzen).
Enne, Bond kritiseren is natuurlijk geen probleem. Ieder zijn mening. Bond is niet heilig, het is uiteindelijk gewoon de succesvolle verfilming van een serie spionage boekjes. Niet meer en niet minder........

avatar van underground

underground

Vond het een super film !!

Een van de beste Jame's Bond film's ooit gemaakt naar mijn mening ,

Zat genoeg spanning in,

Een boeiend verhaal (Wat niet na een uur verveeld)

En af en toe spetterende actie scene's,

Geweldig !!

Echt van genoten !

Mijn Cijfer : *4.0*

avatar van the flash

the flash

@ underground wat een stom verhaal en totaal geen spanning. waar zat die spanning en verhaal? als ge dark knight hebt gezien is dit gewoon de versie met bond en de villian is bijna een kopie van the joker. beelden waren mooi maar daar maakt ge nog geen goede film mee (zie avatar). een mooie strontfilm noem ik dat. zwaar teleurgesteld en een halve ster voor de beelden. stront zeg ik u!!!!!!!!!!!

avatar van The Oceanic Six

the flash schreef:

Wel ironisch dat The Dark Knight in jouw top 10 staat dan....

avatar van linxde1

linxde1

the flash schreef:

@the flash, dan ga je toch lekker dark knight kijken joh. Ik vondt het een top film. De links naar de oude bond films waren leuk om te zien. Alleen geen oneliner als "that's a smith & wesson and you've had your six"

avatar van sony54

sony54

De eerste 10 min is de beste actie scene van alle bond films, zeer moie locatie.

Alleen zoals eerder gezegd zakt de film voor de rest weg, veel toevalligheden. Weinig gadits, tot bijna niets, hoort wel bij een bondfilm. Maar het blijft een keigoede actie film, maar dan niet een bond film naar mijn mening. Jammer, zoveel werd er geschreven en gezegd over de nieuwste bond film.

Tot slot, dan maar minder butget en wel martine. Want bond hoort martine te drinken en geen heineken

avatar van sony54

sony54

sony54 schreef:

De eerste 10 min is de beste actie scene van alle bond films, zeer mooie locatie.

avatar van the flash

the flash

sony54 schreef:

goed gezegd sony. geen bond film maar een alledaagse actiefilm. minder productplacement en beter verhaal en bond is dan terug op de goede weg denk ik

avatar van snarfje5508

snarfje5508

De marketing achter Bond is zodanig goed dat elke nieuwe episode weer een kaskraker is. Qua productie klopt dat ook wel want er is kosten noch moeite gespaard om er iets moois van te maken. Was dit geen Bond dan was het echter een rechttoe-rechtaan actiefilm met veel onmogelijkheden. Spectaculair soms maar ook flinterdun qua verhaal.

avatar van pierre18

pierre18

[/quote]

geen bond film maar een alledaagse actiefilm. minder productplacement en beter verhaal en bond is dan terug op de goede weg denk ik [/quote]

Een alledaagse actiefilm?? Verre van dat.

Geen Bond film??

Degene die enkele boeken hebben gelezen, ook al zijn ze door Ian Fleming geschreven in de oer-tijd herkent de rauwheid van hem en de worstelingen van de overheid en van Bond zelf over zijn rol bij de geheime dienst.

Gelukkig worden andere paden bewandeld. Ik kan dat niet vaak genoeg zeggen, want Bond steeds in het keurslijf van 'Shaken, not stirred' te duwen, waarbij de Bondgirl aan het eind van de film in een bootje onder het maanlicht in zijn armen valt, getuigt van een bekrompenheid en zelfverheerlijking van de makers met de dwang 'het volhouden van een serie'. De echte reden waarom Bond 50 jaar op het witte doek te vinden is en er dus sprake van een serie is, is omdat er bij tijd en wijle flinke koersverandering voor de fans te bespeuren viel. Zoals bij OHMSS, FYEO, GEye en CR.

Ook in de boeken van Fleming zelf zijn er duidelijke koerswijzigingen maar dat valt buiten Moviemeter.

De films die nog het meest leunden op de geest van een serie, in mijn ogen LTK, TND, TWINE en QOS hebben juist weer die kritiek gekregen van 'meer van hetzelfde....'

Hoewel dat verre van slechte films zijn, kan ik die kritiek goed voorstellen.

Degene die SF niet kunnen waarderen omdat het geen Bond-film zou zijn volgens hen, kunnen dus de laatstgenoemde dvd's in de recorder duwen

M.I. mag een ieder genieten van SF. En het is jammer voor de persoon in kwestie als er bij hem sprake is van teleurstelling.

snarfje5508 schreef:

Flinterdun verhaal? Ging juist behoorlijk de diepte in. Complete Bond reset.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Herzien. Tweede helft en de onverschilligheid van Bond wat betreft Severine blijft een enorm struikelblok. De mooie fotografie blijft het grootste pluspunt maar lang niet zo consistent. Toch maar een ster eraf. Eenmaal in Londen gaat het wel iets te veel achteruit.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Naomi Watts schreef:

Na Vesper Lynd lijkt die onverschilligheid me nochtans vrij logisch, niet?

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

De logica bestrijd ik ook niet. Aan de andere kant vind ik die zelfbescherming ook maar een flauw cliché in de ontwikkeling. Vrij ongeloofwaardig ook.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Sergio Leone schreef:

Na Vesper Lynd lijkt die onverschilligheid me nochtans vrij logisch, niet?

Heb deze opmerking nog al gehoord. Maar het relaas van Vesper in Casino Royale is daar idd een antwoord op.

spiongeheim agentsociopathpolice impersonator mi6moordenaarart gallerybritish secret serviceimaxuzi booby trapimpersonating a police officermacaokomodo dragon007: (2012)智破天凶城 intensevibrant