• 9.380.985 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Judi Dench en Javier Bardem

Releasedatum: 31 oktober 2012

Plot Skyfall

"Think on your sins."

Bonds loyaliteit aan M wordt op de proef gesteld als ze achtervolgd wordt door haar verleden. Als de MI6 vervolgens onder vuur komt te liggen is Bond genoodzaakt de bedreiging op te sporen en te vernietigen, ongeacht de hoge persoonlijke prijs die dit met zich mee brengt.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Zeer entertainend kijkvoer, waarbij alle ingrediënten kloppen.

Een goede opbouw van het verhaal in de eerste helft, een zeer spannende tweede helft, een geniale badguy, leuke verwijzingen naar oude Bond films (met name de auto), gave special effects, sfeervolle decors, goed gefilmd en gemonteerd... Alles klopt.

Het enige wat je er op aan zou kunnen merken is dat de het personage van James Bond vrij inwisselbaar is voor, ik noem even wat: Jason Bourne, Ethan Hunt of misschien wel John Rambo. Het echte "Bond" achtige, de subtiliteit, zit eigenlijk niet of nauwelijks in de film. Ook de obligatoire bond-chick komt eigenlijk niet in de film voor, het verhaallijntje rond die Chinees wordt niet afgemaakt. Uiteindelijk worden dit soort chickies de verplichte "damsels-in-distress" dus ergens wel verfrissend dat deze Bond-film hier een keer van afwijkt.

Een uitzondering is de scène (zit ook in de trailer) uit het begin, dat hij in een opengescheurde trein springt en als eerste zijn manchetknopen even fatsoeneert. De ode aan Aston Martin is ook geweldig, net toen ik fluisterde "hij heeft nog niet in een Aston gereden in deze film" verscheen daar de Aston der Astons.

Bardem is echt een fantastische schurk, hij kan sowieso goed psychopaten spelen. Alleen is het plot rond hem wel wat makkelijk. Noem een personage "geniaal hacker" en het is een kapstok waar je allerlei onzin-gebeurtenissen aan kan hangen. Zoals hij zelf zegt, kan bij beurzen laten crashen, satellieten verplaatsen, etc. Een beetje makkelijk. De meeste badguys kunnen hiervan maar 1 ding en daar draait dan de film om, maar dit personage kan alles tegelijk.

Verder niks op aan te merken, prachtig kijkvoer.

4.5 sterren.

avatar van missl

missl

Dit is een goede film om in de bioscoop te kijken, de openingsscene is indrukwekkend en Mendes doet zijn best (wat ook lukt) om het vooral een mooie Bond film te maken, zoals de lampjes van de grote stad, het vechten bij het glas met de weerkaatsing van de lichtjes erop. Al met al, vond ik het visueel wel mooi.

Ook de titelsong met de credits komt op een mooi moment.

James Bond, ja de stoere man die alles red, maar de ware held voor mij in deze film is Javier Bardem, wat een heerlijke rol!

avatar van devilsarea

Captain Pervert

devilsarea schreef:

Ben geen bond fan maar toch ff gedownload maar is zeker wel de moeite waard

een 3,5 sterren waard

Arme sloeber dat je bent, ga eens met je aars naar de bios. Downloaden is bedoeld voor romcoms niet voor dit soort films. En ALS je al wilt downloaden wacht dan op de 1080p rip en laat de TC/TS voor wat het is. Maar goed op jouw 1988 trinitron van de kringloop zal het verschil wel niet uitmaken.

(Waarom zou je op een filmforum in godsnaam willen verkondigen dat je een film gaat downloaden?)

avatar van Koen87

Koen87

missl schreef:

Ook de titelsong met de credits komt op een mooi moment.

Ben ik totaal met eens, tevens laat Bardem wederom zien dat hij de ultieme schurk is.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Captain Pervert schreef:

op jouw 1988 trinitron van de kringloop zal het verschil wel niet uitmaken.

avatar van elayz

elayz

Heerlijke 007 weer! Duidelijk beter dan quantum of solace!

Heb me prima vermaakt in de bioscoop de volle 143 minuten!

Kan niet wachten op de volgende!

avatar van skip

skip

Vooral met zijn allen blijven roepen hoe geweldig deze Bond is Heb niet eens zin om uit te leggen waarom juist deze Bond zo slecht is. Omdat te begrijpen moet je er een heleboel gezien hebben door de jaren heen denk ik. Commercie en het vele geld maken een film nog niet goed, passieloze kassakraker voor leeghoofden.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Jajaja, weer eens een hele puike Bond . Wat vooral opvalt zijn de prachtige settings die Mendes heeft weten te schieten. Vooral de scenes in China zijn een lust voor het oog. Met Bardem als bad guy kan ook weinig fouts gaan, sterker nog, hij hoort zeker in de top 3 beste Bond-slechteriken ooit. De nieuwe Q (type blaag) vond ik ook goed gekozen. Kortom een tof spektakel is dit. Ietsje meer actie had gemogen, maar een best interessant verhaal zorgt voor een prima eindoordeel.

avatar van El ralpho

El ralpho

Terechte bioscoop hit

De twee voorgaande Bond films (Casino Royale, Quantum of solace) waren beiden films die geen potten wisten te breken bij mij. De films waren niet slecht, maar pasten mijns inziens maar beperkt thuis in de wereld van Bond, zeker met Die another day op dat moment nog vers in mijn geheugen. Met name Quantum of Solace gaat bij mij de boeken in als de minste Bond die ik tot op heden gezien heb. Het verhaal hierbij interesseerde me niet en vond ik ook niet goed te volgen waarbij ik dan ook al snel de draad kwijt was.

Hoe anders was dit bij Skyfall die letterlijk voor ouderwetse actie gaat en de klemtoon op een heel ander personage legt dan op Bond zelf. Een onverwachte zet die een glansrol oplevert voor het personage van Judi Dench waarbij je ook daadwerkelijk binding met haar personage krijgt. Het verhaal in dit nieuwste deel is ten opzichte van zijn voorganger gelukkig wel prima te volgen en de kijker wordt getrakteerd op voldoende actie. Ik blijf bij mijn standpunt dat ik Craig wel een mindere bond vind dan voorganger Brosnan, maar dit is natuurlijk persoonsgebonden. Wel mag gezegd worden dat Craig een mooie prestatie heeft neergezet ook al heb ik hem nooit een passende 007 gevonden.

Regisseur Sam Mendes heeft een erg sterke film afgeleverd met een knipoog naar de oudere films. Bond is nog steeds duisterder en realistischer in verhouding tot de delen die voor Casino Royale uitkwamen, maar probeert toch weer wat meer van de basis van de films terug te brengen door bijvoorbeeld Q te herintroduceren. Mijn verwachtingen voor de film lagen laag, maar zijn volledig overtroffen! Terecht een van dé bioscoopfilms van het jaar.

avatar van Minken

Minken

Captain Pervert schreef:

Lekker denigrerend. Stoer dat jij een flatscreen hebt.

avatar van Stephan

Stephan

Ik vind dat Jordy een bot moet maken dat bij domme opmerkingen het geslacht in het profiel van de poster verandert in "Jochie" of "Muts" (ongeacht de leeftijd).

avatar van DDean

DDean

Leuke film, gaat weer de goede kant op met Bond. Echter, geen topper dus voorlopig hoef 'k m niet meer te zien. Zo'n bourne film kan ik bijvoorbeeld eindeloos kijken. Mijn kritiek:

Werd erg langdraadig. Zo was het laatste half uur in dat huis wel erg ver gezocht en probeert de film daar een bepaalde sfeer uit te beelden wat denk ik niet helemaal tot uiting komt. Waarom daar in zo'n oud kuthuis, proberen ze hier een soort Bourne scene(boerderij) te kopieren of iets anders? De reden om perse daarheen te gaan vond ik vergezocht, verzin dan een andere reden als je zo graag iets met dat huis wilt doen.

De actie met die trein bij het begin kon me totaal niet boeien. Heb 't nog 'ns keer op internet terugzitten kijken, en zie er geen spanning in. de openingsscene van Batman, die was pas goed.

Weinig humor, te summier. Dat James veranderd is, ok, een nieuwe type bondreeks. Maarrr ik mis toch te veel elementen uit de oudere Bonds die het juist tot een succes gemaakt hebben. Nu wordt er geconcurreerd met andere 'normale' actiefilms.

avatar van Marc PB

Marc PB

Net skyfall gezien ik kreeg er totaal geen james bond gevoel erbij enigste x was met begin soundtrack maar verder ook helemaal geen bond film, kleine rol van bond girl die er niet zo knap uit zag als we gewent zijn, en dan Q deze heeft niet eens humor en waar waren de gadgets, een vrouwke dat moneypenny word zover ik weet was die er altijd al, de slechte is niet bepaalt bond schurk. Na royal casino is deze toch op 2 plek van slechte bond film. dan geef me toch maar de oude met roger moore en sean connery,

avatar van J.Ch.

J.Ch.

Ach, wat is het toch moeilijk om een niet al te lovende recensie te schrijven over een film die je in de bioscoop hebt gezien... Bij mij werkt het in ieder geval zo dat ik sterk de neiging heb om een film dan hoger te beoordelen dat als ik een film thuis kijk. Maar ik ben me er nu van bewust, dus ik zal me proberen in te houden.

Desalniettemin heb ik gewoon genoten van Skyfall! Zó vind ik een actiefilm leuk. Ik durf niet te beweren dat ik alles weet van James Bond, dus ik zal dan ook maar geen vergelijking trekken tussen deze aflevering en vorige. Gelukkig valt er genoeg te zeggen over Skyfall in vergelijking met andere actiefilms. Allereerst de actie: een lust voor het oog, beginnend met de absurde openingsscène. Zo zie ik dat graag: de actie is enerzijds spannend en anderzijds heel vermakelijk, soms juist door de volstrekte onmogelijkheid ervan.

Daarnaast is er een fatsoenlijk plot, zeker voor een actiefilm. Heel verfrissend dat er eens geen sprake is van de vernietiging van de wereld of de heerschappij daarover, persoonlijke wraak is ook wel eens een aardig motief. De plot komt ook goed tot zijn recht dankzij het prima acteren van vooral Judi Dench en Javier Bardem (die mij overigens af en toe aan The Joker uit The Dark Knight deed denken). De verplichte Bond-girl Severine vond ik dan weer helemaal niets aan, dat zijplotje had wat mij betreft geskipt kunnen worden. De interactie tussen James Bond en Eve vind ik dan wel weer heel leuk. Sowieso heb ik niets te klagen over Daniel Craig, ook in zijn scènes met M is hij echt goed. De bijrollen van Ben Whishaw als Q en Ralph Fiennes als Mallory maken mij alleen nog maar blijer.

De climax was ook al naar mijn zin. Geen grote aanval op New York of LA (wat tegenwoordig een verplicht nummer lijkt te zijn in elke actiefilm) maar de belegering van een afgelegen landhuis in Schotland. Ook al zo'n prettige afwisseling. Het Schotse landschap is een prachtig decor voor zo'n dramatisch einde.

Wat valt er verder nog te zeggen? De muziek was netjes, en de openingscredits vond ik eigenlijk een kunstwerkje op zich. Wel een beetje gemist: het gentleman-achtige wat James Bond toch altijd een beetje hoort uit te stralen. In de beginscène zag je dat nog heel mooi (met zijn jasje...), daarna niet meer echt. Al met al heb ik echter vrij weinig te klagen over Skyfall. Laat het vervolg maar komen!

avatar van AGE-411

AGE-411

Intussen staat de teller op 790 miljoen dollar!

Veel kans dat we volgende week het record van Thunderball breken!

November 4: $287 Million ( + $206.4 Mil in under a week! )

November 11: $518.6 Million ( + $231.6 Mil in a week! )

November 18: $669.2 Million ( + $150.6 Mil in a week! )

November 25: $790.1 Million ( + $120.9 Mil in a week! )

December 2: ???

avatar van cordiacovens

cordiacovens

in nederland al op een dikke 12 miljoen

avatar van pinky70

pinky70

skip schreef:

Helemaal mee eens. De slechtste bond ooit. Ik vond de hele film tegenvallen.

avatar van Rod vliss

Rod vliss

De beste bondfilm tot nu toe, vindt hem beter dan Goldeneye dit was tot nu toe mijn favoriet

avatar van AGE-411

AGE-411

skip schreef:

Leg het toch maar eens uit. Er zijn hier genoeg mensen die deze film een hoge score gaven, en alle bondfilms zagen.

skip schreef:

De meeste users, zeker de Bond fans, hebben ze bijna allemaal wel gezien. Of gewoon allemaal. Of zelfs meerdere malen alle films.

Misschien moet je wat beter je best doen om ons te overtuigen, want dit komt vrij treurig over.

avatar van rep_robert

Juist Bond fans zien meer in een film als dit denk ik. De film heeft qua actie eigenlijk niets vernieuwends te bieden en het laatste half uur hangt aan elkaar van clichés en stompzinnige acties van personages. Denk dat je juist als fan eerder geneigd bent om dit hoger te waarderen, omdat dit gewoon niet meer dan een vermakelijke film is.

thunderball

Niet wat mij betreft dan toch....

avatar van cordiacovens

cordiacovens

volgens mij zijn vele Bond fans die de film niet goed vinden bang voor verandering en in mijn ogen daarom wat conservatief, wat 30 jaar geleden werkte is nu lachwekkend te noemen om als nieuwe film in de bioscoop te brengen, De moderne Bond films (sinds Daniel Craig) zijn anders en moderner dan haar voorgangers. ik omarm dit persoonlijk terwijl ik alle films gezien heb, het is realistischer, rauwer en iets minder glad allemaal. dit soort dingen hebben denk ik ook te maken met de acteur en regisseur, Craig past ook niet bij die gladde zaakjes zoals Brosnan die uitvoerde en de humor daarbij van Moore zou nu niet passen in deze moderne/serieuzere wereld, dan heb je gewoon een (uiteraard in mindere mate) Johnny English en geen James Bond. Als je deze film als film bekijkt zitten er gewoon hele goede dingen in, er wordt goed geacteerd, erg mooie beelden, emotie en actie. in mijn ogen niets mis mee, over film kan ik begrijpen dat mensen een andere mening hebben, maar ten opzichte van andere bond films zeggen dat dit een slechte bond film is kan ik wat minder begrijpen want deze ingredienten hadden andere Bond films ook. alleen is het nu wat menselijker en van deze tijd.

avatar van Redlop

Redlop

Helemaal met cordiacovens eens!

Het argument commercieel is ook nogal zwak, althans om dat specifiek op Skyfall toe te passen. Als je dan toch een heleboel Bonds gezien hebt (samen met nog 3 miljard mensen) dan moet je dat argument voor de hele Bond-reeks laten gelden, of er niet over beginnen.

thunderball

Ik maak uiteraard zelf wel uit wat ik wel en niet goed vind.

Ik vind de actievan deze Skyfall gewoon erg doornsee en saai en nergens bijzonder.

Iedere Bondfilm heeft altijd wel 1 grote fantastische actiescene of stunt, wat je nog nooit eerder gezien had, deze film heeft veel geren, wat geknok en geschiet.

Alleen de openingscene is ok, maar die hangt van jatwerk aan elkaar:

motor over daken ofwel TND

vechtend op dak van trein, incl wegduiken voor lage tunnels etc ofwel Octopussy

dan ook nog deels zelfde lokatie als Taken 2, die ik een halve week eerder zag.

Finale in Schotland was flauw, slaapverwekkend en net als de rest van de actie erg low budget t.o.v. de vorige films.

Geld ging waarschijnlijk naar betere acteurs en gerenomeerde regisseur, maar niet naar fantastische actiesetpieces.

Dus aardige, mooi geschoten film, maar voor mij geen geweldige Bondfilm.

avatar van The Oceanic Six

Lekker boeiend dat er dingen uit vorige films in zitten. De film is niet voor niets vrij opzichtig een hommage aan het Bond verleden.

avatar van sofripa

sofripa

Of te wel 4,5 sterren. Wat een serieuze topfilm is dit. Verbaast en blij kwam ik de bios uit. Want alhoewel het traditie is dat ik elke nieuwe Bond op het witte doek zie is dit voor mij ver uit de beste van de reeks. Het kan haast niet anders dat dit is te danken aan Sam Mendes. Met penceelstreken tovert hij een verhaal op het witte doek dat spannend en dan weer rustig en dan weer melancholisch is. Bijna on-Bonds afgezien van de uitstekende actie-scenes die op en top 007 zijn.

De acteurs zijn goed in vorm maar het is Bardem die de show steelt. Wat een nare baas.

Kortom, een supergave must see, juist voor mensen die 007 'wel aardig maar niet meer dan dat' vinden.

The Oceanic Six schreef:

Ik geef gewoon aan wat ik er niet goed aan vind.

Lekker boeiend zo'n reactie....

thunderball schreef:

Ik geef gewoon aan wat ik er niet goed aan vind.

Lekker boeiend zo'n reactie....

Dat mag. Maar je begint jezelf een beetje voor te doen als de ultieme kenner met een zaligmakende mening als het over James Bond gaat. Schijnbaar zien velen het wel als een sterke Bond film. Ondanks dat ze wel het nodige herhalen ja. Maar dat was ongetwijfeld de bedoeling gezien de vele knipogen.

spiongeheim agentsociopathpolice impersonator mi6moordenaarart gallerybritish secret serviceimaxuzi booby trapimpersonating a police officermacaokomodo dragon007: (2012)智破天凶城 intensevibrant