• 9.378.870 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Judi Dench en Javier Bardem

Releasedatum: 31 oktober 2012

Plot Skyfall

"Think on your sins."

Bonds loyaliteit aan M wordt op de proef gesteld als ze achtervolgd wordt door haar verleden. Als de MI6 vervolgens onder vuur komt te liggen is Bond genoodzaakt de bedreiging op te sporen en te vernietigen, ongeacht de hoge persoonlijke prijs die dit met zich mee brengt.

avatar van Film Pegasus

U-96 schreef:

Van mij mag Q lekker afgeschaft worden. De sfeer en actie van de nieuwe generatie Bondfilms is in mijn ogen iets waar geen enkele voorganger aan heeft kunnen tippen.

Klopt. Q mag anders wel terug komen, maar op een functionele manier en niet opnieuw als cliché gimmick waarmee hij de vorige films werd uitgemolken. Een beetje rekening houden met het verhaal en in de stijl van de huidige Bondfilms. Dat is ook wat Craig volgens interviews in gedachten heeft.

thunderball

Fijn dat ie van jou toch nog wel MAG terugkomen, zal ie blij mee zijn.

avatar van Film Pegasus

thunderball schreef:

Fijn dat ie van jou toch nog wel MAG terugkomen, zal ie blij mee zijn.

Een copie van Desmond Llewelyn zou gewoon beschamend zijn en past niet in het geheel. Q verdient meer respect en moet eervol geïntroduceerd worden in deze restyling-Bondfilms.

Maar hij mag terugkomen, mijn permisie heeft hij.

JohnWilliams schreef:

Nu maak je alle oude Bond films ten schande!

Ik denk dat je dat helemaal verkeerd begrijpt. De films met Q hebben niet alleen voor mij maar ook voor het grote publiek nog steeds een speciale waarde. De oude Bondfilms (van Connery tot Dalton) heb ik misschien wel meer dan 50x per stuk gezien en nooit heeft de rol van Q me geirriteerd. Sterker nog, van de standaard-personages is hij altijd mijn favoriet geweest.

Echter, nu ze met Craig een totaal andere (imo geniale) richting ingeslagen zijn, is de rol van Q me nu niet belangrijk meer geworden, evenals Moneypenney. Het concept is allemaal zo uitgemolken.

Dan mogen we eerder Craig afschaffen voor zijn sago hoofd.

Meningsverschil tussen ons is. Na de zoveelste keer herzien van Casino Royale en Quantum of Solace afgelopen week ben ik tot de mening gekomen dat ik Craig zonder twijfel de beste Bond vind.

thunderball schreef:

Nog maals: ga dan lekker zo'n Bourne film kijken met mietje Damon in de hoofdrol.

Ook een meningsverschil. Bourne vind ik net als Bond erg goed.

• 2081 stemmen

Natuurlijk is elke Bondfilm een overdreven spectakel van ongeloofwaardige actie, maar de films van Craig zitten naar mijn idee het dichtste bij de wijze zoals ik denk dat dergelijke agenten (of inlichtingenofficieren in AIVD-termen) werken.

thunderball schreef:

De sfeer en actie (wanneer die al te volgen is) van QoS sucks big time, aub niet nog zo'n film.

Ik weet niet hoevaak je 'm gezien hebt maar ik kan een herziening ten zeerste aanraden.

Bij de eerste keer vond ik hem goed en bevredigend, bij de tweede keer nog beter en heerlijk en bij de 3e t/m 6e keer meer dan geniaal.

Redlop

Aardige speculatie over een rol voor Michael (Frost/Nixon) Sheen in Bond 23 als Ernst Stavros Blofeld

Redlop schreef:

Het zal aan het script liggen. Willen de James Bond-makers Blofeld terug? Op die foto daar vond ik hem nu niet echt de kop hebben voor een schurk, maar wat een beetje make-up wel niet kan doen? En als hij ook nog eens een goede acteur is... (ken hem niet).

Film Pegasus schreef:

Zo vind ik het ook wel goed, maar ik denk dat als je een serieuzere en hardere Q gaat introduceren dat de die-hard Bondfans nog niet tevreden zullen zijn.

U-96 schreef:

Ik heb hem drie keer in de bioscoop gezien en een paar keer op dvd.

De eerste keer vond ik het een kutfilm

De tweede keer (een half uur later bij voorstelling twee) viel ik bijna in slaap

en daarna nog een keer in de laatste week van het jaar in Antwerpen op een groot scherm gaan zien, wat het wel iets leuker maakte, maar de film bleef waardeloos.

Slecht nerveus gemonteerd en in beeld gebracht. Itt eigelijk iedere andere Bondfilm bevatte deze film geen enkele gedenkwaardige scene, die je meteen als klassieker zou kunnen bestempelen.

Laatste half uur vond ik ronduit saai.

De eigen Bondstijl is compleet weg en daarvoor in de plaats krijg je een modern snel gemonteerd gedrocht, die zo gecopieerd van de Bourne films lijkt te zijn.

Bond is helemaal geen serieus te nemen spion.

Fleming schreef dan alles wel in een serieuze stijl, de boeken zitten vol onzin en idioterie. Fleming nam het zelf allemaal helemaal niet zo serieus.

Hij verzon niet bestaande onzin gerechten, achterlijke schurken, die er niet normaal uitzien (ze hebben altijd wel een of andere idiote afwijking) en last but not least: heel het gegeven dat Bond een dubbele nul voor zijn cijfer heeft en dat wil zeggen dat hij een vergunning heeft om te doden is 1 grote grap.

Dus NEE, ik kijk niet naar een Bondfilm om te zien hoe een echte geheimagent werkt.

Denk je nu werkelijk dat het er zo echt aan toe gaat?

Natuurlijk niet! Geheimagenten zijn onopvallende mannen en vrouwen, meer grijze muizen, die hun werk zo rustig en in het geheim doen.

Je kunt dan beter naar Smiley's people met Alec Quinness kijken, dat komt er dichter bij en is alles behalve opwindend.

thunderball schreef:

Laatste half uur vond ik ronduit saai.

Ahhh dat woord zocht ik ook!

De Bondstyle! Die was er nog wel degelijk in Casino Royale, muziek en het Gun shot. En het verhaal was leuk en de actiescenes mooi gefilmd. In QoS gaat alles te snel, zelfs voor een James Bond film.

avatar van 009

vraag me toch af of ze verder ronde de organistaie Quantum gaan gaan in Bond 23,

-denk niet dat ze blofeld gaan introuduceren,

want dat zou een soort imitatie zijn van hun zelf,

laat blofeld maar zoals het nu is,

-ik hoop dat het script beter zal zijn en de montage in Bond 23want in QOS waren dat echt de grootste minpunten.

-Property of a lady zou anders nog mooi klinken als titel

(ze gaan zeker een Fleming titel gebruiken voor Bond 23, wees daar maar zeker van)

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Michael Sheen gaat misschien de hoofdschurk van James Bond Ernst Blofeld spelen hij is benaderd voor deze rol. Ook Daniel Craig speelt een Derde keer James Bond geweldig.

• 2041 berichten

Dus Blofeld zal zeker terugkeren in de Bondserie? Als ze hem benaderd hebben voor de rol van Blofeld neem ik aan dat hij er ook in voor zal komen.

Mnja... ik had persoonlijk toch liever gezien dat de makers zelf eens aan de slag gingen en een schruk zouden ontwerpen die minstens net zo memorabel zou worden als Blofeld. Maar ach, ik zou Blofeld ook wel eens gerestyled willen zien door middel van de nieuwe formule.

thunderball

Nee, dit is nergens op gebaseerd.

Het is niet eens een echt gerucht, op het net is dit meer een wens van fans die dat hier en daar laten weten dit graag zouden willen te zien, dat Blofeld terug zal keren.

Denk aan een soort rebust zoals Ledger met de Joker heeft gedaan.

Omdat, wanneer je Blofeld terug zou laten keren zoals iedereen hem kent gespeeld door Pleasence, de kans te groot is dat het onbedoeld meer Dr Evil wordt en het meer lachwekkend zal zijn.

Iemand als Forest Whitaker wordt daar bij hier en daar genoemd. Zou best een zeer interessante keus zijn, ok hij is donker, dat is totaal anders dan we gewend zijn, maar waarom niet?

Whitaker is een zeer goed acteur, die zowel charmant als angstaanjagend kan zijn (denk aan zijn rol als Amin!).

Het zou iig zeer origineel en een andere insteek zijn op dit populaire karakter.

Nogmaals, het is allemaal NERGENS op gebaseerd en dus NIET waar. Ze zijn amper begonnen aan een script te schrijven, laat staan dat Blofeld er al uit is gerold, laat staan dat er ook maar 1 acteur zou zijn gecast. Niet geloven dus.

thunderball schreef:

Het is niet eens een echt gerucht. [ ] Nogmaals, het is allemaal NERGENS op gebaseerd en dus NIET waar.

Hierboven gaf ik al de link naar het artikel in The Daily Express.

Daily Express | Day & Night :: Sheen's in 007 heaven - dailyexpress.co.uk

Daarmee is het nog niet 100% waar, maar het is in ieder geval een gerucht.

thunderball schreef:

Seems someone knows something I don't ...

thunderball

Ik heb dat artikel ook gelezen, maar het is nergens op gebaseerd. Zijn naam heb ik ook al ergens op een fansite gelezen, maar in dit stadium wordt er bij Bondfilms nog helemaal niet gecast.

Alleen omdat hij bevriend is met een vd scriptschrijvers zou hij in de race zijn voor een rol, die nog helemaal niet door welk officieel kanaal bevestigd is er in voor te zullen komen.

Had Wilson niet een tijd geleden gezegd dat het op dit moment niet in frage was dat SPECTRE terug zou komen? En dan zou nu ook al meteen de acteur bekend zijn?

Dit is typisch wat kranten doen wanneer er nog helemaal geen nieuws is, dingen klakkeloos overnemen van fansides, dat zijn dan niet eens geruchten, het zijn opmerkingen, wensen, fantasieen van fans.

Zie wat er gebeurde bij DAD, CR, en recenter QoS.

Wie zou daar ook al weer de schurk gaan spelen? Pacino?

thunderball schreef:

Ok dan is het weliswaar een gerucht maar een vals gerucht. Alhoewel je ook dat niet zeker weet.

wedden dat Blofeld niet in Bond 23 zal voorkomen

weet je nog in het begin van de Quantum of solace gingen er ook zo van die roddels dat SPECTRE er zou invoorkomen,

geen spectre en blofeld in bond 23,

misschien een organisatie die er op lijkt met zijn eigen eigenschappen zoals bv Quantum,

ze gaan nooit hen zelf gaan na doen

denk maar aan de blofeld in for your eyes only,

dat kwam toch spottend over, dat was net of blofeld (van bij Connery) belachelijk werd gemaakt.

geen Blofeld in bond 23

dat is zeker!

daar durf ik zelf geld op zetten!

009 schreef:

geen Blofeld in bond 23

Ik zou het wel een spannende move vinden.

Redlop schreef:

Ik zou het wel een spannende move vinden.

eerder een spottende move

JohnWilliams

Blofeld is gewoon erg goed bedacht.

Maar die moet niet terug komen. Ga maar na, de baas van Quantum moet echt iemand anders zijn. Zo vond ik Mr. White wel erg goed maar die nieuwe: Domenic Green vond ik zo'n watje!

Hoe dan ook: Blofeld is niets voor de nieuwste film dan ben ik bang dat ze het gaan verpesten.

U-96 schreef:

dat ik Craig zonder twijfel de beste Bond vind.

Zeker nooit een Brosnan film gekeken...

• 2081 stemmen

Brosnan is goed, maar iets te perfect.

U-96 schreef:

Brosnan is goed, maar iets te perfect.

Ik snap dat je dat vind. Hij heeft de look: ach komt wel goed.

Craig geeft Bond een echte harde blok met mensen neersmijten, vechten en mensen die dood zijn in een vuilcontainer gooien. Maar dat is toch echt niet mijn beeld van James Bond.

James Bond ziet er ongeveer uit als Roger Moore en als Pierce Brosnan, vooral een gladde kop die kan moorden en toch veel charme heeft. En dat heeft Craig duidelijk niet. Vandaar dat ik hem niet zo goed vind. Acteren kan hij!! Maar ik had toch liever Brosnan een 6e film zien maken.

thunderball

En een vijfde ook natuurlijk.

JohnWilliams schreef:

Zeker nooit een Brosnan film gekeken...

Ik wel, maar toch vind ik Craig de beste.

JohnWilliams schreef:

Ik snap dat je dat vind. Hij heeft de look: ach komt wel goed.

een 6 film?

misschien eerst beginnen met een 5e

Albus Dumbledore schreef:

Ik wel, maar toch vind ik Craig de beste.

volledig met eens,

de bond van Brosnan niet echt geloofwaardig, behlave in

goldeneye

spiongeheim agentsociopathpolice impersonator mi6moordenaarart gallerybritish secret serviceimaxuzi booby trapimpersonating a police officermacaokomodo dragon007: (2012)智破天凶城 intensevibrant