• 9.386.006 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Eva Green en Mads Mikkelsen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 november 2006

Plot Casino Royale

"Everyone has a past. Every legend has a beginning."

James Bond zijn eerste opdracht als geheim agent leidt hem naar Le Chiffre, de bankier van wereldwijd gevreesde terroristen. Wil hij deze gevaarlijke man tegenhouden en het terroristische netwerk uitschakelen, dan moet Bond hem verslaan met poker in het befaamde Casino Royale. Wanneer het Britse ministerie van Financiën een medewerkster inzet om over de inzet van het spel en het geld van de overheid te waken, is Bond hier niet blij mee.

avatar van Jazzthieve

Jazzthieve

WOW, echt wow. Dit is een kwaliteitsfilm bond-film. Een brute rauwe en koele bond zoals nooit tevoren. Daniel Craig zit voor mij op dezelfde hoogte als Sean Connery zonder twijfel.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Ben het met Davidov eens. De pokerscènes waren zoizo iets te uitlegerig met Mathis die Vesper alles uitlegt. En 'net afgestudeerde twintigers' is de perfecte beschrijving voor MI6, totaal ongeloofwaardig. En bij die man met dat oog dacht ik ook dat het Le Chiffre was, dacht: Hé dat was in het boek toch anders...

avatar van seanpuffy

seanpuffy

krijgt van mij een 4.5 omdat ik echt ni had verwacht dat deze film zo goed ging zijn. normaal zie ik niet graag james bond maar deze is toch een uitzondering.

vind deze film anders en beter dan de andere james bond films.

kvind alleen het einde wat langdradig ik had echt soms gedacht van hij is bijna gedaan terwijl het nog een tijdje verder ging niet dat ik het erg vond dat hij verder ging maar ik vond gewoon dat ze het toch wat hebben moge inkorten

anders had deze film wel een 5 gekregen

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Elke nieuwe Bond-acteur brengt altijd wel een soort van ommezwaai.
Met Lazenby gingen we romantische toer op. Roger Moore's films begonnen alsmaar meer op flauwe zaterdagavondfilms te lijken, met schaamteloze dieptepunten als The Man With the Golden Gun en Moonraker. Timothy Dalton was hard, zei niets, en was zowat het tegengestelde van Connery en Brosnan liet ons weer van de Bondsfeer genieten in het heerlijke Goldeneye. Maar wat dan met Daniel Craig? Hij is blond, en laten we eerlijk zijn, zijn gezicht steekt soms wat verkeerd in elkaar. Do I look like I give a damn?

Man, ik keek even m'n stemlijsten erop na en zag dat er eigenlijk maar vandaag de dag verdomd weinig goede actiefilms worden gemaakt en ik alleen maar tot de hele conclusie komen dat deze film een staande ovatie verdiend. Eindelijk tot inzicht gekomen dat deze film toch een pak beter is dan de Bondfilms van de laatste 40 jaar.

Deze Bond is hard, rauw, nog eens hard, verdomd nagelbijtend spannend, razendsnel, hard en o zo goed.
Geen special effects meer, geen onzichtbare auto, geen schurk die met een kogel in zijn kop nog perfect kan leven.

Daniel Craig past perfect in het plaatje. Heel de tijd met zo'n "het-kan-me-allemaal-niet schelen-kop" rondlopen, kwaad blijven kijken en de ontzettend coole kerel uithangen. Daniel Craig mag gerust (net) niet bovenaan m'n lijstje staan van Bond-acteurs. Het charisma dat Connery teweegbracht heeft hij nou eenmaal niet. De beginscéne toont meteen wat we kunnen verwachten. Bond zal van niemand iets heel laten eens dat hij hen in handen heeft. We worden van het éné spannende schouwspel en exotische locatie naar een andere geleid zonder dat gaat vervelen. Telkens weer brengen de scriptschrijvers er een spannende finishing touch aan. Heerlijke soundtrack ook. Onder dat schouwspel verstaan we natuurlijk ontploffingen, vernielingen, hoogtes en laagtes maar we kunnen toch besluiten dat het spannendste van de film zich toch aan een tafeltje bevind. Le Chiffre, een man die bloed weent!, is zo heerlijk slecht, heerlijk gespeeld door Mads Mikkelsen. De spanning die van die scénes afdruipt zit toch vooral in het acteertalent dat deze film verschaft. Mikkelsen met die heerlijk slechte kop, Craig met zijn coole kop en de beeldschone Eva Green, die in tegenstelling tot andere Bondgirls, wel kan acteren.

De folterscéne die zich, net zoals in Goldfinger, richt op Bond's kroonjuwelen is zo beangstigend en tegelijkertijd brengt Craig er zo'n heerlijke one-liners tussen en ik kan hier nog een tijd doorgaan met lof af te steken.

Mijn besluit is dat dit gewoon één van de beste Bondfilms is en ook één van de beste actefilms ooit en dat Craig, ondanks alle kritiek die hij tijdens de opnames heeft gekregen, een heerlijke prestatie aflevert!

Ik verliet de zaal en ik en de rest van het publiek wist het, Bond is back!

Een erg dikke 4* met kans op verhoging.

Now you can tell all your friends that you died scratching my balls.

avatar van Pacino88

Pacino88

@ Davidov, het klopt idd wel een beetje over het einde. Ik heb het boek gelezen, maar anderen zouden wel gedacht hebben, wat gaat hier gebeuren?
Wel erg intense muziek tijdens die scene, wanneer Craig naar Vesper zoekt.

Dan vond ik de film zelf nog ietwat vlug gemonteerd tijdens casino scenes, waar veel pauzes tussen zitten. En de car chase, Vesper die zo snel op de grond lag. Die hele scene was wat te kort.

Ik weet niet meer wat Wilson ons precies beloofde, minder actie of minder CGI. Maar zeker is dat deze alsnog zeer lange en veel actie scenes heeft. Alleen is alles gelukkig een stuk normaler.

@ Thunderball,

Vesper verdinkt toch, dunkt me. Dit is aangepast, en je ziet wel duidelijk dat die deur niet meer open gaat. Misschien dat je deze conclusie trekt, omdat ze naar achter gaat in haar laatste seconden?

Die twintigers waren eens wat anders, ik zie liever ook andere gezichten. Maar geen reden voor een minpunt.

avatar van lechim

lechim

Ik vond de film gewoon een echte goede james bond film. Lekker veel actie en leuke humor zo hier en dan.

daarom geef ik een:

avatar van grandpa

grandpa

Gisteravond naar toe geweest. halverwege weg gegaan.

't is een harde en rouwe Bond, dat vindt ik een positive verandering ipv van de softies de laatste jaren.

Verder een verhaal om bij in slaap te vallen...

grandpa schreef:

Gisteravond naar toe geweest. halverwege weg gegaan.

Verder een verhaal om bij in slaap te vallen...

Vind ik nogal vreemd... Ten eerste beoordeel je een halve film, ten tweede zeg je dat de Bond beter is dan voorheen maar wil je wel de oude films terug. Als dat niet zo is vraag ik me af waarom het een verhaal was om bij in slaap te vallen, dan zal je wel in coma liggen als je een drama hebt gekeken. Beetje zwakke argumentatie voor zo'n radicaal laag cijfer.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Ben niet zo enthousiast. dit is een film die meer teruggrijpt naar Fleming's oorsporonkelijke boekenkarakter. Dat men een serieuzere en rauwere aanpak wou , vond ik niet erg, dat men Craig koos viel me niet tegen. De man is een rasacteur en dat laat hij hier ook zien maar het plaatje klopt niet bij me. Ik zie in hem met z'n smoking nog steeds geen bond en dat bleef zo de hele film door. De Bondfilm was een succesformule op zichzelf geworden ,soms een beetje los van de boeken, met allerlei gadgets , villains , exotische locaties en vooral humor. Humor is wat deze film ongeloofelijk mist , en de pogingen die gedaan werden waren erg mager en ongeloofwaardig ( zeker met Craig die gewoon niet gemaakt is voor enige komische noot ). Craig kan perfect een geladen figuur uitbeelden maar de flair van Brosnan , de lichte touch die toch broodnodig is voor een bondfilm , mist hij volkomen. Een Bondfilm is en blijft voor mij een humorvolle actierit die zichzelf voordurend relativeert. De eerste films waren soberder en serieuzer maar dat was deels door de toenmalige budget omstandigheden. Ik mist dat ouderwetse "wow" gevoel dat Bond bij me opriep vroeger. Al vond ik de keuze voor een getergde botte vechtmachine als concept niet slecht , maar nu zie ik toch dat het wat luchtiger voor mij mag zijn. De pokerscenes waren te lang uitgesponnen en enkel de kraanscene gaf een adrealine-opstoot. Heb erg gemengde gevoelens hierbij , Craig doet het goed in het concept van de nieuwe richting van Bond en het is een uiterst vakkundige film , maar het deed me niets. Ik mis Q , fatalere bondgirls en humor maar ik aanvaard de nieuwe drama-richting volkomen. Ik denk dat Owen beter zou geweest zijn omdat die denk ik makkelijker drama en humor zou kunnen combineren. Al is de kans groot dat deze film een groeier en is en dat vooral de volgende films een betere tussenweg gaan vinden tussen de vorige fillms en de nieuwe serieuze aanpak.

avatar van 1991

1991

Zeer goed. Alleen het was geen Bond einde. Verder zat alles er in: actie, moorden, chickies, Miss M een schurk en een prachtige Astin Martin! Niet te vergeten pokeren om heel veel geld. Ik denk dat dit de best james Bond film is!

absoluut 4,5*

@ sn@ke:

Zelf vond ik ook dat er minder humor in zat en dat misde ik een beetje. Vooral de meligheid was er uit. Maar je moet gewoon inzien dat dit een hele andere aantal films zal worden. Net zoals dat de Moore en Brosnan films erg anders waren, zal deze ook zich uniek maken en Brosnan even in de schaduw zetten. De humor die er in zat vond ik trouwens wel erg goed, ik zat in een verrukkelijk volle tuschinski en de gehele zaal moest op vele momenten erg lachen om de onverwachte zwarte opmerkingen van Bond. Tevens vond ik zelf de poker scenes zelfs te kort. Als er een "hand" aan bod kwam was het ook een zeer belangrijke hand die belangrijk was voor het verhaal. In zo'n toernooi spelen ze er honderden. Wij zagen er dacht ik slechts 4. Dat had wel ietsje meer mogen zijn....

Als laatste: kan iedereen nou eens Clive Owen uit z'n kop zetten? De kans dat hij het was geworden was nihil en daarmee even realistisch als een tom Cruise, Jack Nichelson of Eddie Murphy. De man was veels te bekend, had teveel naam en aanzien. Dan is 007 een product van hem ipv dat hij een product is van 007 en dat willen de makers niet. Tevens denk ik dat Owen exact dezelfde invulling aan de rol had gegeven gezien hij niet erg veel keus zou krijgen van de producers

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Inderdaad, maar dan niet zo goed als Craig. Craig ís de nieuwe Bond en hij speelt hem met verve. Live with it.

avatar van murtcelP

murtcelP

Ik vond dat er juist genoeg humor in zat, en beter ook dan in veel van de voorgaande films. Craig bracht het ook goed, juiste uitdrukking op z'n gezicht.
Geweldig zijn de dingen die hij zegt tijdens de marteling. Ook geniaal is het moment hoe hij kijkt na de actiescene op het vliegveld en de bom ontploft bij de bommelegger zelf.

avatar van Nyazzin

Nyazzin

Ik vond hem erg goed. Enige minpuntje vond ik dat hij iets te lang duurde. Verder was het verhaal wel aardig en de actie was erg goed. Ik vond Daniel Craig erg goed spelen. Echt een stalen gezicht die gast. ik vond het ook erg jammer dat Q niet in de film zat. De gadgets horen gewoon bij de Bond-film.

avatar van supersonic74

supersonic74

ik had deze afgelopen donderdag in de bios kunnen bewonderen. Moet wel eerlijk toegeven dat ik geen befaamde Bond fan ben. Maar echter heeft deze Bond versie me echt geboeid. Er waren al enkele negatieve publiciteit omtrent Daniel Graig, waarbij het bezoeken van deze film me sterk ten twijfelde bracht. Maar niets is minder waar. Hij heeft me zelfs verast, zijn acteer werk was echt om van te spreken. Hij bracht (wat ook daar het verhaal kwam) Bond tot een geheel serieus niveau. Bond in een kwetsbare positie in een sterk verhaal. Daniel Graig als de nieuwe Bond is een goede keuze...hij heeft de rauwheid dat de nieuwe Bond degelijk nodig heeft en de humor dat is er nog steeds..wellicht op een ander niveau..maar elke Bond had weer zijn eigen karakteristieke trekjes.

een sterke aanrader 4.5*

avatar van FixX

FixX

vanochtend in de bios gezien eerste uur verpletterend goed alleen jammer dat hij daarna afzwakt echt jammer dat je het gevoel krijgt of de film plots afloopt

avatar van thunderball

thunderball

Pacino88 schreef:
@ Thunderball,

Nee, ze draait zelf aan de binnenkant de lift deur in het slot en haalt de sleutel eruit, dus ze doet het met opzet en wil niet gered worden.

avatar van joostie

joostie

prachtig einde als die mr white in zijn been schiet ..en dan die legendarische zin... the names bond james bond daar krijg je toch rillingen van

avatar van thunderball

thunderball

James Bond/CR/Craig stond de afgelopen dagen in de volgende bladen:

Total Film: mooie reportage van 8 blz. CR en 4 blz over vorige Bondacteurs en een coole kaft

Premiere: gave kaft en 5 blz over CR

TV film, 12 blz met CR en vorige films

Filmvalley, coole kaft en reportage van 6 blz over CR

Popcorn (Duits tienerblad)met 2 pag. CR

Quote, met 4 blz over CR en vorige films/spelers (niet erg interessant, meer bladvulling)

Actueel sportief, met 17 blz CR en alles over JB

Nieuwe Revu, met 5 blz over CR

verder nog in Tros kompas en Veronica

en rond donderdag in zo'n beetje alle dagbladen

Kortom:

avatar van joostie

joostie

murtcelP schreef:
toen hij de auto moest parkeren dan en met het pokeren ook het pakeerkaartje svp

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Vond de humor bij de martelscene echt niet passen bij een bondfilm. Wat geforceerd , maar ben wrsch wat te negatief , blijft een erg verdienstelijke film.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Zeer goede bondfilm, heel af en toe wat humor. Stijlvol en goed geacteerd. En hij lijkt helemaal niet op alle voorgaande Bondfilms. Jammer dat de kleine standaard terugkerende dingetjes er dit keer niet in zaten. Actie ziet er heel goed uit en weet te boeien, en is niet overdreven in tegenstelling tot Die Another Day. De film is echter niet altijd even spannend, ook niet tijdens de actiescenes. 4* Een goede Bond!

avatar van Mobilemel

Mobilemel

Helaas voor mij is de donkere, onaantastbare, james bond verdwenen. Het klassieke aan james bond sprak mij altijd erg aan. Ik kon geen sympathie voor deze bond opbrengen omdat zijn hoofd me totaal niet aan stond. Als je van actiefilms houdt denk ik dat je je hart kan ophalen bij het kijken van deze film want dat zit geweldig inelkaar. Wat ik ook miste waren alle leuke gadgets waar Bond mee uitgerust werd. Ik kreeg bij deze film meer het gevoel van actionman, van damm films etc.

Hij komt bij mij ook over als een koude russische spion. Maar goed dat is allemaal persoonlijk. Het heeft me nooit echt gestoord de jamesbond wisselingen waarvan roger moore en sean mijn bondmannen zijn. Maar bij deze film had ik het idee dat ik naar een goede actiefilm zat te kijken. Het mysterie, de humor, het engelse zijn verdwenen snif

avatar van Film Pegasus

Mobilemel schreef:

Het was te verwachten dat er een verschuiving zou komen bij de fans. Dat zal de reden zijn waarom Bond zo'n grote aantrek heeft. Veel filmliefhebbers vinden wel minstens 1 Bondfilm leuk. De ene houdt van de humoristische aanpak, de andere van de stijlvolle, of weer van de actie, ... Aan de reacties te lezen is hier weer plaats voor nieuwe fans, omdat het zo afwijkt van het bondstramien, en (tenzij je het boek al gelezen hebt) verrassender is dan de voorbije Bondfilms. Ik moet nog wat wachten, volgende week zit ik te genieten voor het grote scherm.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Ik vind het écht een bioscoopfilm! Schitterende, spetterende filmbeelden. Ik heb echt genoten! De nieuwe James Bond is cool. De titelsong vind ik ook sterk; "You know my name". Houd je van actie & sentatie, dan moet je deze film kijken.

**** en een half zéker waard!

avatar van gotti

Ben niet zo enthousiast. Te niet-Bond, als je het mij vraagt. Vrij traag ook, aan het begin maar met name naar het einde toe. Ook vreemd dat de Bond-villian zo'n dik half uur voor het einde al sterft, waarna er vanuit het niets de échte villian op komt zetten, zo goed als geheel vanuit het niets....
Enkele inside jokes zijn dan wel weer erg lollig, maar zoals M ook al zei: Ik verlang terug naar de koude oorlog...

gotti schreef:
De laatste echt goeie Bond film was Goldeneye...

Je vergelijkt het teveel met de oude films. Dat doen teveel mensen trouwens. Het is een andere manier van het karakter Bond neerzetten. Hierdoor heeft de film een realistischere aanpak (en is naar mijn idee alsnog overladen met actiescenes en andere spannende momenten). Waar je dat ook aan kan merken is dat het verhaal niet de saaie standaard vorm heeft: Intro-muziekje-bond ontmoet villain- bond ontmoet babe- bond vecht- bond vecht met villain - bond slaapt met babe-einde. Daardoor komt het misschien voor jou over als een non-Bond film... maar zo melig als Moore de reeks maakte, en zoveel geweld Brosnan erin stopte...zo menselijk en serieus is de film nu geworden.

Een hele vooruitgang want de oude weg die de reeks bewandelde liep rechtstreeks naar zijn eigen ondergang (steeds de overtreffende trap zoeken van gadgets en waanzin).

avatar van gotti

davidov schreef:

Je vergelijkt het teveel met de oude films.

Niet zo vreemd toch?

Er zit ook nog wel iets tussenin natuurlijk. Neemt niet weg dat het hier niet logisch is opgebouwd en eindigt met een anti-climax.

maar zo melig als Moore de reeks maakte,

Vond de Moore bond's nooit zo geweldig...

en zoveel geweld Brosnan erin stopte...

Enigzins rauw waren die wel ja, maar wel met een grote knipoog...

zo menselijk en serieus is de film nu geworden.

Maar helaas te weinig met die knipoog, wat de Bond's zo leuk maakt...

Vanaf GoldenEye ging het bergafwaarts ja, maar waar moet deze nieuwe weg dan eindigen? Doe mij maar weer een film a la Goldeneye (imo één van de beste Bond's); lekker knokken tegen de Russen.

avatar van Friac

Friac

gotti schreef:

De laatste echt goeie Bond film was Goldeneye...

Daar ben ik het met je eens, al moet ik hem nog eens bekijken want intussen gaat de laatste kijkbeurt toch al zo'n vijftal jaar terug geloof ik.
Casino Royale vond ik wel zeker en vast de beste/meest vermakelijke Bondfilm na Goldeneye.

Ik heb het niet zo voor de popcorncinema (op een handvol blockbusters zoals Jurassic Park en E.T. heb ik weinig affiniteit met de recente grote Kinepolis/Hollywoodcinema vrees ik), maar voor Bond maak ik toch graag een uitzondering: altijd is het wel genieten van de Bondfilms, ook al zijn ze hilarisch onrealistisch op vele momenten. De laatste Bondfilms stelden me echter teleur, en het was dan ook fijn om bij het verschijnen van de eindcredits van Casino Royale te beseffen dat ik me eigenlijk erg goed vermaakt heb met deze jongste telg.
Casino Royale weet de kijker te boeien met vele spannende actiemomenten (ook al is de eerste achtervolgingsscène meteen de sterkste actiescène uit de film wat mij betreft), een degelijke plot en een handvol leuke one-liners. Een meer dan degelijke actiefilm, wat natuurlijk van elke Bondfilm te verwachten valt.

Wat Bond zelf betreft: Craig weet een robuste en onverstoorbare Bond neer te zetten, hij komt zeker en vast geloofwaardig over. De juiste attitude heeft hij dus al, maar het uiterlijk bleef gedurende de hele film wel wennen voor mij en het zal allicht pas bij zijn volgende Bondfilm zijn dat ik aan zijn gezicht begin te wennen. Hoe dan ook vind ik dat ze eigenlijk hadden moeten zoeken naar iemand met de Sean Connery- of Pierce Brosnan-look, wat Bond toch voor een groot deel Bond maakt. Maar goed: over Craig's vertolking zeker en vast geen slecht woord, en ik zie hem graag terug bij (op zijn minst) de volgende twee Bondfilms.
Naast het ietwat vreemde uiterlijk van de nieuwe Bond is deze film ook weer wat anders dan het gros van de Bondfilms: zo vond ik niet dat er één grote slechterik in voorkwam. Het was duidelijk dat de klemtoon op Le Chiffre lag, maar deze kwam helaas wat te vroeg aan zijn einde, en ik ben al betere en interessantere schurken in de reeks tegengekomen. Ook het typische Bondeinde moeten we hier missen, wat ik wel jammer vind. Gelukkig is het einde van de film hoe dan ook best wel knap, dus het valt zeker nog te slikken.

De film neemt ten slotte wel vrij veel hooi op de vork: het verhaal is net iets uitgebreider dan de gemiddelde Bondfilm, dat was even wennen en ik weet niet zeker of ik het een meerwaarde vond hebben.
Voor de volgende Bondfilm hoop ik ook op een interessantere 'bad girl', deze was niet echt te vinden in deze Bondfilm wat ik wel betreur (Xenia Onatopp uit Goldeneye blijf ik nog steeds fantastisch vinden), aangezien dat personage in mijn ogentoch wel bij elke goede Bondfilm hoort.

Een goede Bondfilm wat mij betreft, en hoe dan ook een bijzonder fijne film om twee uurtjes van je tijd in een bioscoopzaal voor door te brengen.

avatar van Demeter

Demeter

Wat een heerlijke film is dit zeg! Ik heb er enorm van genoten. De titelsong was eigenlijk het enige wat me tegenviel, de rest was top. Craig zette een goede Bond neer. Een harde, gewelddadige Bond, maar in de buurt van vrouwen ook charmant. De bondgirls zijn mooi en de actiescenes zijn bruut. Een interessant verhaal met lange pokerscenes en romantische scenes, waardoor het verloop van de film wat anders is dan bij andere bondfilms.

italiëpokercasinogebaseerd op boekterroristbankergeldfree running martelenmi6british secret servicemontenegro007: (2006)智破皇家賭場james bond