• 9.381.779 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Eva Green en Mads Mikkelsen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 november 2006

Plot Casino Royale

"Everyone has a past. Every legend has a beginning."

James Bond zijn eerste opdracht als geheim agent leidt hem naar Le Chiffre, de bankier van wereldwijd gevreesde terroristen. Wil hij deze gevaarlijke man tegenhouden en het terroristische netwerk uitschakelen, dan moet Bond hem verslaan met poker in het befaamde Casino Royale. Wanneer het Britse ministerie van Financiën een medewerkster inzet om over de inzet van het spel en het geld van de overheid te waken, is Bond hier niet blij mee.

catweasel schreef:

Pardon?? Judi Dench is de enige goede actrice die in deze film

pardon ?? niet alleen judi dench is goed in deze film.

ook daniel craig is ook best een goed acteur.

en er zullen nog meer goede zijn.

en hoe weet jij dat zij de enige goede is , je hebt de film nog niet eens gezien ?

jack-sparrow schreef:

pardon ?? niet alleen judi dench is goed in deze film.

ook daniel craig is ook best een goed acteur.

en er zullen nog meer goede zijn.

Sinds wanneer is Daniel Craig een actrice?? Jij moet beter lezen. Ik heb de film in ieder geval nog niet gezien en het kan dus zijn dat ook Eva Green goed acteert.. Maar er is wel heel veel voor nodig om een actrice als Dame Judi Dench te overtreffen.

feanaro surion

Wat niet betekend dat ze de enige goede actrice is(in de film).

feanaro surion schreef:

Wat niet betekend dat ze de enige goede actrice is.

Misschien niet, maar wel de beste. Volgens andere users(zie het James Bond topic) zou Dench als M de verhaallijn tegenspreken. Tsja, het is maar net waar je voor kiest... de geloofwaardigheid hebben ze met de onzichtbare auto al verloren.

feanaro surion

Ze wil juist geloofwaardigheid terugkrijgen heh. Maar als je automatisch beweert dat elke andere actrice slecht is omdat Dench erin speelt beweer jij weer iets erg vreemds.

feanaro surion

Als het nummer dat ik heb gedownload echt de nieuwe titelsong is ben ik nogal verbaasd trouwens. Vind het erg nietszeggend en on-bondachtig. En ik kan de tekst niet verstaan

feanaro surion schreef:

Ze? Wie is ze? Ik zeg niet dat de andere actrice's per definitie slecht zijn(misschien te snelle reactie van mij)maar Dench is gewoon een hele goede actrice en zeker in de James Bond films acteert ze erg goed. En zo heel vreemd is dat niet, want is ze een alom zeer gewaardeerde actrice die in de Bond films geen gelijke heeft. Haar eruit zetten zou gewoon stom zijn.

Maar goed, wat ben ik eigenlijk aan het doen... Een van de laatste grote Britse actrice's aan het verdedigen tegenover een cultuurbarbaar . Ik zou zeggen.. kijk eens wat films met Dench en mijn argumenten zijn niet meer nodig.

avatar van SSeagal

SSeagal

Catweasel, jij verwijt jack-sparrow dat hij niet goed leest, maar mijn bericht heb je anders ook volkomen verkeerd gelezen of in ieder geval niet begrepen. Ik stelde een vraag, vroeg mij af waarom Judi erin speelde en stelde nergens dat ik dat niks vond dat zij er weer in zit, vind het juist een geweldige actrice. Ik stelde gewoon de vraag hoe het zit met het verhaal van deze film, speelt het zich af voor dr.no? In plaats van dat jij antwoord geeft schiet je als een gek in de verdediging terwijl ik niks kwaads over Judi zeg, beetje voorbarig.

SSeagal schreef:

terwijl ik niks kwaads over Judi zeg

Geweldig we zijn het eens!!

PS: "waarom zit dan die judi dench er weer in?" klinkt niet echt positief...

thunderball

Zucht! Ok Judi is een goede actrice, maar ga haar rol in de Bondfilms nu ook weer niet overdrijven.

Die haar gelijke niet kent?

Nou was er ook een zekere Bernard Lee, die voor velen net als Connery, de enige echte is en van alle opvolgers maar surrogaten maakt.

avatar van neo

neo

feanaro surion schreef:

Vind het erg nietszeggend en on-bondachtig.

In dit geval, de titelsong kan het bekijken, maar de David Arnold score wordt goed!

catweasel schreef:

Ik denk ook dat Dench de beste actrice uit de films/voor deze rol is. Mijn punt sloeg alleen maar op je opmerkingen over de andere actrices dus stel je even niet zo aan.

Met ze bedoelde ik de producers, had dus meervoud moeten gebruiken. Sorry

catweasel schreef:

Jawel hoor, want dat zegt nog steeds niks over de andere actrices (even natrappen )

thunderball schreef:

Die haar gelijke niet kent?

Bernard Lee is helaas dood, dus dat is een doelloos argument. In de hedendaagse bondfilms heeft Dench geen gelijke, of wilde je Madonna aandragen??

catweasel schreef:

ik bedoel hiermee dat daniel craig ook een goed acteur is

catweasel

We raken een beetje off-topic en zagen te lang door over een misverstandje. Misschien heb ik me vergist of te snel gereageerd. Het bewijst alleen mijn bewondering voor Judi Dench.. ik ben voor Dench wat happie en Dolphfan voor Lundgren zijn!

avatar van megaman

megaman

Judi Dench vind ik zelf uitstekend als M. over Craig kan ik nog niks zeggen helaas aangezien ik de film nog niet gezien heb. wel jammer dat John Cleese er niet in zit.

PS: is CR wat meer een Dr.No achtige Bond? back to the roots zeg maar....???

avatar van Aloys/Bono/Axl

Aloys/Bono/Axl

megaman schreef:
PS: is CR wat meer een Dr.No achtige Bond? back to the roots zeg maar....???

Een beetje een mix volgens mij, en als ze het verhaal van het boek mixen met wat hedendaagse actie word dit een topper! vooral de Plotwending op het eind van het boek vond ik erg goed!

Catweasel: Madonna aandragen???

Wat heeft die er nu mee te maken?? Erg flauw, voor dat rolletje van een minuut in DAD?? In ieder geval wel lekkerder om naar te kijken! Of jij moet op oma types vallen (als 15-jarige)???

Sophie Marceau is natuurlijk ook een hele goede actrice en Halle Berry schijnt het te zijn (maar dat merk ik nooit) en Famke is ook goed.

thunderball schreef:

Catweasel: Madonna aandragen???

Sophie Marcheau is natuurlijk ook een hele goede actrice en Helly Berry schijnt het te zijn (maar dat merk ik nooit) en Famke is ook goed.

Alsjeblieft zeg.... wie overdrijft hier nu. Ik maak natuurlijk een grapje als ik madonna noem. Oma's hebben hier niets te maken, gadverdamme ik moet er niet aan denken. Verder denk ik dat je Sophie Marceau en Halle Berry bedoeld?? Voor sommigen(38 jr) is spellen nog steeds moeilijk.... Lekker flauw genoeg nu? Ik denk namelijk dat we nu op hetzelfde niveau zitten.

PS: er was zelfs nog een tijd dat je mij de verblijfplaats van een boek over Judi Dench verzweeg(later toch verteld) uit angst dat ik het voor je neus weg zou kapen. Laten we deze zinloze discussie staken of via een PM voortzetten, dan hoeven we andere users hier niet mee lastig te vallen.

thunderball

ok inmiddels verbeterd, maar wat maakt het uit, je zit gewoon veelste lang door te zeuren over Dench. Ik had zin om te katten, maar geen zin om te denken hoe je die namen ook alweer precies schrijft.

Maar heb je dat boek nu al? Allebei liggen ze nog steeds op de zelfde plaats in die twee winkels.Ik vond zelf dat ik er niks aan had als Bondfan.

avatar van SSeagal

SSeagal

Dus Casino Royale is dus WEL een prequel op Dr. No min of meer als ik het goed begrijp?

thunderball

Ja, op de hele serie dus eigenlijk. Het wordt zijn eerste echte opdracht als 00-agent.

Dus zonder de ervaring en de bravoure wat je normaal altijd bij Bond ziet.

En daarom klopt het feitelijk ook niet allemaal meer, omdat het wel in het heden afspeelt en de laatste M, Judi Dench, er in zit en hij in de nieuwste Aston Martin rijdt,

maar dat moet je dan allemaal maar even vergeten, of gewoon niet te veel aan de vorige films denken.

davidov

Bond was nooit echt chronologisch correct. Immers hij heeft de koude oorlog meegemaakt maar is geen dag ouder geworden. Gewoon door de vingers zien..

avatar van Aloys/Bono/Axl

Aloys/Bono/Axl

SSeagal schreef:

Het is meer een remake van een prequel op Dr. No die er nooit geweest is.. aangezien M vroeger een Man was.

Aloys/Bono/Axl schreef:

M is een functie, die dus door andere personen over genomen kan worden. En dan nog, er zit geen logica achter de volgorde...zat er al nooit echt in en nu al helemaal niet

jack-sparrow

in het echt heet het hoofd van mi6 : C.

c in plaats van m .

jack-sparrow schreef:

in het echt heet het hoofd van mi6 : C.

c in plaats van m .

Maar in het echt is het wel een vrouw.

ja , dat weet ik ook .

davidov

Is dit een triviale weetjes marathon

De eiffeltoren staat in parijs.

italiëpokercasinogebaseerd op boekterroristbankergeldfree running martelenmi6british secret servicemontenegro007: (2006)智破皇家賭場james bond