• 9.378.137 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Eva Green en Mads Mikkelsen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 november 2006

Plot Casino Royale

"Everyone has a past. Every legend has a beginning."

James Bond zijn eerste opdracht als geheim agent leidt hem naar Le Chiffre, de bankier van wereldwijd gevreesde terroristen. Wil hij deze gevaarlijke man tegenhouden en het terroristische netwerk uitschakelen, dan moet Bond hem verslaan met poker in het befaamde Casino Royale. Wanneer het Britse ministerie van Financiën een medewerkster inzet om over de inzet van het spel en het geld van de overheid te waken, is Bond hier niet blij mee.

avatar van Phoenix

Phoenix

Tegen de opmerking dat het allemaal veel te lang duurde kun je wel wat inbrengen ja. JUIST omdat het al zo enorm versimplificeerd was.

kos schreef:

Ja, anders ga je een enorm versimplificeerd potje Hollywood-poker verdedigen alsof het geweldig was.

Er is een verschil tussen zeggen dat het echt geweldig en sterk was en zeggen dat sommige beslissingen niet compleet achterlijk waren en met wat nadenken wel een reden te vinden is (immers ze hoeven toch niet alles voor te kauwen? ben allang blij dat ze dat juist vrijwel niet doen bij deze film). Ik zeg namelijk dat laatste, jij beschuldigt me van het eerste

avatar van fanaat

fanaat

Ik heb de film gisterenavond weer gezien. Ik ben niet van plan mijn stem te verhogen maar ik zag wel veel meer dingen die mij in de bioscoop waren ontgaan.

Ik moet toegeven in de bioscoop begreep ik er eigenlijk niks van, maar nu begreep ik zo wat alles.

davidov

Ik sta op het punt om de film een halve ster minder te geven vanwege de waardeloze behandeling die de film heeft gekregen van Sony.

avatar van joostie

joostie

davidov schreef:

helemaal gelijk ik heb de dvd gekocht en het mocht wel wat 'levendiger' ...maar de film blijft even mooi

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

davidov schreef:

Kan je lang wachten... waarschijnlijk komt die namelijk NET uit op dat moment dat je besloten hebt dat je niet langer kan wachten en de "normale" versie hebt gekocht.... 1 week later kondigen ze die ultieme editie aan...wedden?

Ik kon de verleiding weer 's niet weerstaan. Versie van Sony zonet gekocht...

Maar als er een betere versie komt, koop ik die ook gewoon.

U-96 schreef:

Ik kon de verleiding weer 's niet weerstaan. Versie van Sony zonet gekocht...

Maar als er een betere versie komt, koop ik die ook gewoon.

Geniet nu maar gewoon vd film, wees blij met wat je hebt, niet met wat je nog liever zou willen hebben.

Overigens zal het vanaf nu altijd Sony blijven vrees ik! Het is hun eigendom, dus....!

En een ultieme edition zal wel eens uit kunnen komen, vlak voor de vervolgfilm uit gaat komen (bekende commerciele marketingtruuk, grrrr!)!

thunderball schreef:

Die kan me dan vrij weinig bommen om eerlijk te zijn, later als ik groot ben en een echte baan heb zal je zien dat er ook weer een dvd set uit komt van alle 30 Bondfilms met wederom alle scenes die geknipt zijn etc en dan koop ik die wel... voorlopig ben ik tevreden met wat ik heb --> Alle films op dvd met een behoorlijk aantal extra's

thunderball

Ja, want ze moeten natuurlijk nog veel meer aan extra's en specials hebben liggen.

Hoeveel geknipte scene's, alternatieve takes/outtakes en bloobers zullen er wel niet bestaan?? Een paar zie je bij sommige making offs tijdens de aftiteling op de dvd's.

Denk ook aan het alleen in de trailer van TMWTGG tot nu toe te bekijken fragment op het strand wat uit de uiteindelijke versie is gelaten (of nu recenter: de in - het - waterscene tussen Bond en Vesper, zie trailer en poster hier boven!). Waar zijn dat soort scene's gebleven???

avatar van serpico

serpico

thunderball schreef:

Misschien was die wel alleen voor in de trailer gemaakt ofzo. Dat zie je ook nog wel eens.

thunderball

nee, dan is er altijd besloten om als nog er in te knippen. Ze gaan echt niet scene's opnemen ALLEEN om er een flits van in een trailer te laten zien. Dat zou ook vrij bezopen zijn natuurlijk!

avatar van serpico

serpico

Dat hebben ze bij King Kong ook gedaan hoor Daar begonnen ze een hele productie voor alleen de trailer.

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Een van de slechtste bondfilms die ik ooit gezien heb. Af en toe enkele leuke actiescenes maar de hiaten hebben ze opgevuld met oeverloos liefdesgezever en enorm flauwe grappen. Het enige wat bond kan zeggen is enkele one-liners en af en toe eens een woord. Net arnold swartsenegger in the terminator of stalone in rambo. Denken ze zo een stoer personage neer te zetten? Ook de decors vond ik enorm slecht gemaakt. Het zag er eigenlijk allemaal enorm slecht gemaakt uit. De intro's en de filters leken me denken dat ze enkele stagiars aan photoshop gezet hadden. Dit is echt wel een fastfood film. Rap gemaakt en rap geld verdiend.

avatar van pierre18

pierre18

Wil je jezelf verbeteren, dan moet dat over een andere boeg. En dan is dat duidelijk niet op hetzelfde pad als TWINE en DAD. (DAD hoefde zelfs van mij niet gemaakt te worden, teveel van het goede) De richting die Goldeneye insloeg is dus afgesneden. Meligheid van Moore is uit de jaren 70 en begin 80. Blij dus dat ze de BOND-formule behoorlijk hebben aangepakt en gezien het feit dat dit het eerste boek van Fleming was, kun je gelijk teruggrijpen naar een situatie van voor Dr. NO in een hedendaagse omgeving. Geweldig gedaan. Dus weg met die gadgets, neem een blonde Bond en zet een andere toon neer. Niets ten nadele van Moore, Dalton en Brosnan, want je kunt alleen jezelf overtreffen als het voorgaande al zo goed was door het totaal anders te doen. Hulde aan de producers!!

Roodkapje schreef:

Snap je mening niet helemaal...want je noemt de grappen enorm flauw terwijl bond over de jaren veeeeel flauwere one-liners heeft gemaakt... voorbeeld: *schiet harpoen* "I think he got the POINT", Baddie"I'm Mr Kil" Bond "Isn't that a name to die for"

Etc... juist de humor in deze film was zwarter en cynischer dan normaal. Ow ik vergeet haast te zeggen dat de politiek incorrecte en seksistische grappen weer terug waren... iets wat eigenlijk sinds Moore als steeds minder is geworden. Taboe enzo...

Tevens: decors slecht?

Ze filmden verdorie erg veel op locatie! Bij de vorige film gebruikten ze een poster als decor voor Hongkong, en blauwe schermen voor de helft van de film... Wat heet Die another day ging in de film naar: IJsland, noord/zuid koren, Cuba en Hongkong. Het verste dat Brosnan heeft moeten afreizen was spanje! (Spanje = Cuba, Engeland = Korea, IJsland = bluescreen, Hongkong = bluescreen). In Casino royale gingen ze weer met de hele crew naar Venetie, de Bahama's, Miami en Tsjechië (ipv montenegro)...

Ik vond het dus zeker in vergelijking met de vorige film een ENORME verademing om te zien dat ze weer voor echte locaties en mooie decors gingen ipv erg goedkoop de indruk te wekken dat ze buiten europa waren...

Uberhaupt als je zegt "fastfood film en filters" vraag ik me af of je Die Another Day hebt gezien. Als er 1 Bond film aan die redenering voldoet is het DAD wel... one liners als "Yo momma" en "read this bitch"... en MTV-clip achtige montage... je-weet-wel...als de villain z'n jas laat wapperen meteen slow motion aanzetten en dan weer door spoelen enzo... brrr eng

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Ja jong, ik kan der niet aan doen. Ik vond hem erg slecht. Ik zag waar ze gewoon een bluescreen, een doek of een pop gebruikt hebben. Het "verhaal" was erg zwak en verveelde me. Ik was gewoon content dat de film gedaan was. Als het gevoel heb dat ik een dikke twee uur me verveeld heb geef ik die film een lage score. Het mag nog een blockbuster zijn. Ik had de indruk dat het gewoon een B-politiefilm was. Geen bondfilm.

avatar van joppies

joppies

Ik heb de film gister gezien vond hem erg tegenvallen.Denk dat je een echte bond fan moet zijn voor deze.Een voldoende krijgt hij wel van me.

Roodkapje schreef:

Als je het hier kon zien, kon je het altijd wel zien en ook bij de andere films... denk ik dan.

Ik heb uberhaupt moeite ook maar 1 scene te bedenken waar ze een pop of bluescreen/doek hebben gebruikt... dus zo erg kan het nooit geweest zijn.

avatar van Maartenn

Maartenn

Wat een ontzettende opluchting dat er ook nog degelijke Bond films kunnen gemaakt worden. Na het absolute dieptepunt Die Another Day gezien te hebben, was deze film echt een ademlating. Daniel Craig speelde aardig als James Bond, als miste hij wel iets van het typisch Engelse wat al zijn voorgangers wel veel sterker hadden, niet zo raar natuurlijk .
Over het verhaal was ik ook wel tevreden. Er wordt aardig ingespeeld op de poker trend en om eerlijk te zijn was ik al lang blij dat Bond niet won met een Royal Flush, zoals je wellicht zou verwachten.
Helaas kon aan het einde al een beetje voorspellenJamers Bond die zijn vrijgezellenleven opgeeft, dat zou natuurlijk het einde betekenen van de Trilogie. Dit kan dan natuurlijk niet gebeuren wat wel moet betekenen dat die chick corrupt is..., wat mij tot de conclusie bracht dat ook deze Bond film weer veel van hetzelfde meebracht. Overigens gold dit niet voor zijn antwoord op de bekende vraag: Shaken or Stired .
Verder een bovengemiddeld verhaal, met aardig in beeld gebrachtte actie brangen mij tot een 3.5*.

avatar van murtcelP

murtcelP

Zaterdag de DVD gekocht en alweer 2 keer gezien dit weekend! Wat blijft het toch een geweldige film!

Ik snap ook nog steeds niet dat veel mensen Q zo erg missen in deze film. Stel dat ze bijvoorbeeld voor het inbrengen van de micro-chop bij Bond een klungelende John Cleese gebruikt hadden dan was dat de meest uit de toon vallende scene geworden en waarschijnlijk de slechtste van de hele film! Een goede zet van de makers! In Live and Let Die mis ik Q wel, hier totaal niet.

Geweldig ook dat ze zoveel uit het boek van Fleming gebruikt hebben. De laatste keer dat gebeurde (naast de namen van de personages en wat korte fragmenten) was als ik me de boeken goed herrinner OHMSS.

Voor een actie-thriller hoort deze film gewoon bij de top, voor een Bondfilm tot de absolute top!

murtcelP schreef:

Nee, laatste film is FYEO waar twee korte verhalen van Fleming met elkaar verweven zijn tot het hoofdplot vd film (te weten het titelverhaal en Risico), hoewel ook Octopussy, TLDL en LTK als uitgangspunt korte verhalen van Fleming bevatten.

avatar van murtcelP

murtcelP

Oja klopt!

Van TLD is dat stuk in het begin met het neerschieten van de celliste idd een kort verhaal. En Octopussy komt van 'Property of a Lady' of zoiets, vooral het veiling-gedeelte. Even niet meer bij stilgestaan!

avatar van fanaat

fanaat

Er is een prijsvraag over Casino Royale. Als je het antwoord weet kun je kans maken op 10 dvd exemplaren van Casino Royale. Dan vraag je je af, wat moet ik met 10 exemplaren van Casino Royale? Het antwoord is simpel, voor een redelijke prijs verkopen aan kennisen of familieleden. Je kunt je antwoord mailen via:

[email protected] o.v.v.'prijsvraag Casino Royale'

In welke film speelt Daniel Craig de zoon van Paul Newman?

A The Mother

B Munich

C Road to Perdition

D the Jacket

Ik vond het wel grappig om het op de moviemeter te laten weten. See ya .

avatar van The Director

The Director

Als liefhebber van pure aktie films, kom je bij deze Bond goed tot je trekken. As usual een beetje over de top, maar met veel nieuwe en originele momenten. Ik vond het een van de betere aktie films van de afgelopen tijd. 3,5 sterren voor mij.

avatar van Glacius

Glacius

Ik hou eigenlijk totaal niet van James Bond films, maar dit vond ik toch wel een aardige film.. Ik vond het erg plezierig dat de film niet vol zat gestampt met overdreven neppe futuristische gadgets, zoals vele van de andere films.. 3,5*

avatar van sporthaas

sporthaas

Leuke aktiefilm, maar slechtste bond film ooit. je hebt ook totaal niet het idee dat je naar een bondfilm aan het kijken bent.

avatar van megaman

megaman

The Director schreef:

Over de top? Wat is DAD dan wel niet...

avatar van pietjuh

pietjuh

ben geen fan van bond en hieruit blijkt weer waarom.... 1,5 *

Toch komisch.

Bond "liefhebbers" zeggen dat het geen Bond-film is.

En Bond haters zeggen dat ze zoals gewoonlijk een hekel aan de film hebben.

Klinkt behoorlijk tegenstrijdig if you ask me

avatar van joostie

joostie

ik vind het juist WEL een bond-film(ik ben bond-liefhebber)

...krijg nog steeds de rillingen van de laatste scene heb je echt het gevoel van dat hij terug is

italiëpokercasinogebaseerd op boekterroristbankergeldfree running martelenmi6british secret servicemontenegro007: (2006)智破皇家賭場james bond