• 9.412.366 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Eva Green en Mads Mikkelsen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 november 2006

Plot Casino Royale

"Everyone has a past. Every legend has a beginning."

James Bond zijn eerste opdracht als geheim agent leidt hem naar Le Chiffre, de bankier van wereldwijd gevreesde terroristen. Wil hij deze gevaarlijke man tegenhouden en het terroristische netwerk uitschakelen, dan moet Bond hem verslaan met poker in het befaamde Casino Royale. Wanneer het Britse ministerie van Financiën een medewerkster inzet om over de inzet van het spel en het geld van de overheid te waken, is Bond hier niet blij mee.

avatar van megaman

megaman

kun je Casino Royale nu het meest vergelijken met de eerste 3 films van Connery: Dr. No, From Russia With Love en Goldfinger?

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

megaman schreef:

Ik vond het persoonlijk allemaal erg nieuw aanvoelen, maar als ik twee Bond films zou moeten opnoemen die wel iets weg hebben van Casino Royale zijn het On Her Majesty’s secret service en Licence to Kill.

En het is totaal het tegenovergestelde van Goldfinger als je het mij vraagt.

avatar van murtcelP

murtcelP

Licence to Kill is de meest down to earth Bondfilm, dat het bijna geen Bondfilm meer te noemen is. Heel erg realistisch, geen wereldbedreigend probleem maar vooral een persoonlijke kwestie.

Casino Royale is ook heel realistisch op die manier. Dr. No en Goldfinger dan weer juist niet.

Ik denk dat Casino Royale het beste te vergelijken is met de 2 Dalton-films, maar dan met de charme en humor van de Connery-Bonds.

avatar van Anjin

Anjin

Man wat een butfilm..

Zat totaal geen spanning in..

Had net zo goed een Ninjafilm kunnen kijken,die kunnen

ook zo van gebouwen afspringen zonder hun botten te breken.

Wat een dikke nepzooi..

En die James Bond had totaal geen charisma zoals alle andere die die hoofdrol gespeeld hadden.

Nee het is meer een figuur voor een oorlogsfilm of zo iets.

Nee nooit meer een Bond film met hem in de hoofdrol,

anders wordt het weer een blamage van een goedkoop

amateuristische flopfilm.

0.5* en dat vind ik nog te veel....

avatar van Zottepe S

Zottepe S

Jong,de vorige james bond film was toch beter alle er zit niets van actie in deze film in,zijn spieren waren zelfs nep toen hij uit de zee kwam.

En om laatse die einde die snapte ik niet twas precies alsof de film maar half bezig was en toen ineens gedaan was!

avatar van Queen_K

Queen_K

Vette film, Daniel Craig mag van mij nog wel wat meer dan 3 Bondfilms maken

avatar van neo

neo

Martin Campbell zetten Bond weer helemaal op de kaart met Goldeneye, waarna een ook zeer goede TND volgde, daarna de teleurstellende TWINE, en het weer zeer goede DAD. Nu geeft Campbell Bond wederom weer een grandioze nieuwe injectie, die qua nieuwe opzet vele uit de gehele serie overtreft. Twee grootser dan grootse actiescenes, en stijlvol over het geheel gezien, met de sublieme casino scenes en al het andere. Daniel Craig is een prima Bond, en David Arnold levert wederom weer een geweldige Bond score. 4.5 sterren

neo schreef:

en het weer zeer goede DAD.

Dat meen je niet hoop ik, toch niet jij ook he

avatar van neo

neo

Ik ook, ondanks een onzichtbare auto, een surfscene en de gemiste Britse atmosfeer.

avatar van Reinbo

Connery was een geweldige Bond omdat hij bot was en een geloofwaardig moordenaar.

Moore vond ik altijd een flauwe clown, iets wat totaal niet bij Bond past in mijn opinie. Dalton vond ik vrij aardig . Het verwijt dat hij geen humor had vond ik juist een pre. Brosnan was daarna weer een ongeloofwaardige charmeur die constant flauwe grapje maakte. Vreselijk.

Maar nu met Craig is het weer ok. Hij heeft het meest weg van een jonge Connery, die er geen reet om geeft. Hij probeert ook niet grappig te zijn, maar zijn handelen is dat vaak wel. Nadat ik de serie tijdens Pierce Brosnan volledig had afgeschreven, weet deze aflevering dat imago volledig te herstellen. Alle onzinnige stunts en gadgets zijn afgezworen en Bond is een grote klootzak! Zo hoort het wat mij betreft. Het verhaal is nog wat mager en wordt een half uur langer uitgesponnen dan nodig, maar dat was in de tijd van Connery ook nooit perfect. Het ongepolijste is ook juist wel lekker. Dikke 3,5* voor eindelijk weer een goede Bond. Lang leve het realisme.

Arnie

Wel, gisteren dan maar eens de bioscoop met een bezoekje vereerd. Nog onder de indruk van het verpletterende einde is het lastig om deze Bond te beoordelen.
Is het eigenlijk wel Bond? - kun je je afvragen. Er is niet een grote schurk die iets met de wereld van plan is en waarbij de ontknoping van die kwestie pas op het eind plaatsvindt, Bond is hier echt bot en echt gevoelig (overigens slaagt deze poging stukken beter dan die van OHMSS en G'eye), er komt slechts 1 achtervolginsscene in voor (die overigens na 5 seconden alweer is afgelopen omdat er zo'n mens op de weg ligt), en er zijn wel meer dingen te noemen die totaal anders zijn.
Feit is dat dit vooral de Bond is van de parodieën op de andere films. Hier is het Bond die gespierd en wel uit het water oprijst, hier is de enige Aston Martin er een die hij zelf jat, zijn de enige trucjes die om zijn leven te redden bij vergiftiging, blijkt zelfs de enige vrouw uit de film die overblijft een schurkin, is hij nonchalant over zijn drankgewoontes, wordt het spel aan tafel uitgelegd, waar men vroeger van het baccarat simpelweg geen zak snapte, maar wat toch heel boeiend was, en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

Af en toe was de film even iets te snel in het verloop van de gebeurtenissen, en was dit iets te ongeloofwaardig. Het feit dat Vesper getraumatiseerd en wel onder een koude douche gaat zitten met kleren aan, lijkt me eerder een scene uit een psychologisch drama. Het was wel een bijzondere scene, maar de redenen voor haar om zo getraumatiseerd te reageren waren -tenminste voor een Bondfilm waarin wel vaker mensen worden vermoord- niet heel geloofwaardig. Dat is natuurlijk een van de moeilijkste punten in de film geweest: Campbell wilde enerzijds Bond (en ook zijn vrouwen) gevoeliger maken, anderzijds moest het natuurlijk wel Bond blijven. Uiteindelijk heeft hij het toch aardig opgelost.

Een ander punt dat Campbell m.i. goed heeft gedaan, is dat de film op somige momenten gezien kon worden als de eerste in de reeks, maar op andere momenten was het duidelijk dat volgende films zo kunnen doorborduren op deze. Dat vind ik echt knap gedaan. Al met al denk ik absoluut dat dit een zeer geslaagd project is geweest, en Bond, ja is eigenlijk nooit weggeweest!

Aan de mensen die er nog heen moeten zou ik zeggen: ik vergelijk deze film niet met de eerdere, maar het is absoluut smullen geblazen voor Bondfans. Ik heb heel vaak zitten grinniken om enorm subtiele grappen, en ben zelden na afloop met zo'n grote grijns uit de bios vertrokken.
Voor deze absoluut mijn hoogste score voor een Bondfilm: 4*

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Arnie schreef:

Dit was wel één van de mooiste Bond-scènes ooit. Zag er prachtig uit ook.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

neo schreef:

Hij mist veel inderdaad, maar er blijft ook veel over

avatar van gideonvdb

gideonvdb

Anjin schreef:

Man wat een butfilm..

Zat totaal geen spanning in..

Had net zo goed een Ninjafilm kunnen kijken,die kunnen

ook zo van gebouwen afspringen zonder hun botten te breken.

Wat een dikke nepzooi..

Nee het is meer een figuur voor een oorlogsfilm of zo iets.

Nee nooit meer een Bond film met hem in de hoofdrol,

anders wordt het weer een blamage van een goedkoop

amateuristische flopfilm.

0.5* en dat vind ik nog te veel....

avatar van Film Pegasus

Arnie schreef:

Feit is dat dit vooral de Bond is van de parodieën op de andere films.

Parodie is misschien niet het juiste woord, (dat is meer voor DAD die terugblikt naar alle voorbije films), maar ik snap wat je bedoelt. Deze film maakt komaf met de stereotypen die constant gebruikt werden in de vorige films: Wodka Martini, Aston Martin, geen Q en Monneypenny, zowel Bond als de vijand zijn op hun manier kwetsbaar, geen overbodige uitvindingen, ... Een nieuwe lei om mee te beginnen dus.

gideonvdb schreef:

nee harry potter is realistisch maar ok het is jou mening

Ik wilde het niet zeggen

Uberhaupt is een 0,5 van iemand die vrijwel alleen maar 5en en 0,5en geeft niet serieus te nemen. Zo zwartwit is de wereld niet

avatar van carp

carp

Vond het een fantastische film..! Heerlijk zat alles in..!

absolute aanrader......

avatar van patrick17

patrick17

Zeer vermakelijke Bond-film.Verhaal was gewoon goed en Daniel Craig speelt een goede rol als James Bond in mij ogen.Eva Green wat een mooie vrouw is dat.Een goede film dus.

3.5 *

avatar van Evil Empire

Evil Empire

patrick17 schreef:

.Eva Green wat een mooie vrouw is dat.Een goede film dus.

Zie: The Dreamers

avatar van patrick17

patrick17

Evil Empire schreef:

Zie: The Dreamers

Ja zag het ja ;') ook geen verkeerde film maar is een mooie vrouw.

avatar van Riddick

Riddick

Hier ging ik dus totaal negatief naartoe. Want ik had zelf al veel kritiek betreft deze film gehoord. En ik vond Daniel Craig zeker geen geschikte Bond. Maar zoals hijzelf ook zei in een Interview; 'Kijk de film eerst, dan pas kritiek'

En nu snap ik waarom, ik vond dit de beste bond film sinds de oude van Sean Connery. Gewoon het oog voor detail, humor, actie, spanning, spectakel allemaal in èèn. En Daniel Craig is gewoon een Fantastische Bond. De film in zijn geheel is heel goed gewoon. Een harde kille bond, toch wel met de charisma en 'manier van zijn' zoals de originele Bond zoals wij hem kennen.

Zeer positief. 4.5* (of hoger)

davidov

Zit ik zonet naar insomnia (toepasselijk he) te kijken op MTV, zie ik me daar toch de clip van You Know My Name langskomen. Ben ik gek of betekend dat dat sinds deze week de clip eindelijk ook in NL te horen en te zien is?

een van de leukere Bond-films wat mij betreft, maar ik moet dan ook toegeven dat ik een zwak heb voor Daniel Craig. hij lijkt het hoofd van een filmster uit de sixties te hebben, niet zo'n 'gelikt' gezicht als die van de afschuwelijke Pierce Brosnan. ik heb het verder niet echt op de 007-films, maar deze was onderhoudend en vermakelijk genoeg om de kijker op te zuigen, al is de spanning er af en toe uit en is het redelijk voorspelbaar {maar wat wil je met een doorsnee actie-film met romantische elementen?}.

3,5 sterren.

Film Pegasus schreef:

De vraag is of het inderdaad die schone lei is waarop de komende Bonds gaan voortborduren, of dat dit een eenmalige 'grap' was. Ik blijf het toch een parodie vinden, omdat het er wel alle kenmerken van heeft: op ludieke wijze worden clichés uit de vorige films net even anders gedaan.

Het oorspronkelijke verhaal draagt er ook aan bij dat deze Bond anders is dan de andere, omdat hier simpelweg niet zo'n grote schurk in voorkomt. Ik denk dat in een volgende Bond prima weer zo'n schurk kan zitten. Ook wijst het feit dat aan het einde van de film Bond echt de koele Bond wordt zoals in de latere boeken (en eerdere films), erop dat Campbell volgens mij van plan is de volgende Bonds veel normaler te laten zijn.

Arnie

Trouwens, wat ik nog vergeten was te vermelden, ik ontdekte tijdens de film nog een enorme fout. Het wachtwoord dat Bond intikt voor die bankrekening, eindigt met de cijfers 5,4,7. Dit was vrij duidelijk te zien. Tegen het einde blijkt zijn wachtwoord 'Vesper' te zijn, waarvan de laatste drie letters onder de 7,3,7 zitten. Ik moet me sterk vergissen als dit niet zo is...

Nope klopt... stom he

avatar van veendiek

veendiek

ik vond het een leuke film met veel acktie erin normaal vecht james bond tog niet zoveel in zn films

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

davidov schreef:

Nope klopt... stom he
Alle vouten op 'n rijtje: http://www.imdb.com/title/tt0381061/goofs

avatar van swankel

swankel

Deze bond film hoort toch wel in het rijtje van de beste films in zijn soort.Ik moest ook wel erg lachen bij die scene met dat touw met een grote knoop en z'n klokkenspel.Erg leuk.

avatar van Anjin

Anjin

gideonvdb schreef:

nee harry potter is realistisch maar ok het is jou mening

Maar dan weet je wat er ongeveer gebeurd en dat viel

trouwens volgens mij ook onder een andere genre..

Dus niet te vergelijken...

italiëpokercasinogebaseerd op boekterroristbankergeldfree running martelenmi6british secret servicemontenegro007: (2006)智破皇家賭場james bond