• 9.383.102 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Rami Malek en Léa Seydoux

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Frans, Russisch en Spaans

Releasedatum: 30 september 2021

Plot No Time to Die

"The mission that changes everything begins…"

In 'No Time to Die' heeft James Bond zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt hij een rustig bestaan op Jamaica. Zijn rust is echter van korte duur wanneer zijn oude vriend Felix Leiter van de CIA opduikt met de vraag naar hulp. Het brengt hem op het spoor van een mysterieuze schurk gewapend met gevaarlijke nieuwe technologie.

Lebarron schreef:

Dat is waar. Die is inmiddels ook al 50. Wordt nog een lastige klus die nieuwe Bond vinden.

Ja, ik vrees alweer een grote teleurstelling wanneer ze de nieuwe Bond voorstellen. Ze wachten ook zo lang tegenwoordig met nieuwe Bondfilms uitbrengen, alle kandidaten worden dan al snel te oud om als de nieuwe Bond aan de slag te gaan.

Duke Nukem schreef:

Klopt. Ik heb wel eens op deze site gezegd dat Chow Yun Fat in zijn toptijd ook perfect had geweest voor Bond maar die is inmiddels ook te oud. In de huidige generatie acteurs zie ik ook niet zo snel een goede Bond maar heb er ook misschien te weinig kijk op omdat ik die nieuwe generatie Britse acteurs niet zo goed ken buiten Richard Madden en Kit Harington uit GOT. Maar in beide zie ik niet echt direct een James Bond.

Lebarron schreef:

Ik denk serieus dat Robbert Pattinson de rol wel had kunnen spelen, maar ja, die speelt nu al batman, en dan val je ook af natuurlijk.

Graaf Machine

De looks heeft hij, de koele cynische blik kan hij goed opzetten, hij acteert goed, en is nog niet te oud.

Maar ik denk niet dat de firma Broccoli staat te wachten op de voortdurende stroom vergelijkingen met Batman die dan natuurlijk gaat komen.

Graaf Machine schreef:

Mijn welgemeende excuses dat u denkt dat ik uw post niet serieus nam dat was niet de bedoeling. De smiley sloeg op de laatste opmerking. Uw suggestie en onderbouwing zijn prima en kan me er wel in vinden.

Lebarron schreef:

Oh sorry, ik dacht ook echt dat je op mijn suggestie die smiley plaatste, maar dat was dom, want je kwootte ook net alleen die laatste zin.

Jouw excuses worden dus niet aanvaard, omdat ze volkomen onnodig en onterecht zijn. Maar de dank ervoor ontneem ik je niet.

Zo, en nu weer over Bond.

Graaf Machine schreef:

Zo, en nu weer over Bond.

Gelukkig. Ik respecteer u namelijk zeer want u heeft een interessante kijk op films.

Inderdaad weer terug naar Bond!

Lebarron schreef:

Een aziaat als James Bond? You gotta be kidding. Dat is al even gek als Idris Elba een zwarte Bond laten spelen.

Kit Harington met zijn 1m73 en Richard Madden (1m77) zijn te klein om 007 te vertolken.

Ik vrees dat er momenteel inderdaad niemand geschikt is voor de hoofdrol in de belangrijkste filmreeks ter wereld.

Graaf Machine schreef:

Dus opnieuw een lelijke Bond zonder enig charisma? Alsjeblieft niet.

Duke Nukem schreef:

Dus opnieuw een lelijke Bond zonder enig charisma? .

Nee, hij zou een Bond zijn die er goed uitziet en charisma heeft.

Maar ik had daar al iets over gezegd.

Duke Nukem schreef:

I am most definitely not kidding! Chow Yun Fat heeft alles wat een goede James Bond moet hebben. Hij is übercool, heeft humor, charme, de looks die zowel vrouwen kan verleiden als mannen kan intimideren en niemand is zo vaardig in vuurgevechten als hij. Plus hij heeft een Britse achtergrond want geboren in Hong Kong voor 1997. Ik denk dat hij het niveau van Connery en Dalton had kunnen benaderen of zelfs evenaren. Inmiddels is de man 63, te oud dus. Ik denk ook dat destijds Bruce Lee een betere optie was geweest dan Lazenby als opvolger voor Connery. Die man had alles wat een Bond moet hebben plus zijn ongeëvenaarde vechtskills! Bovendien was dan de vergelijking met Connery gestuit omdat hij totaal anders is. Ik vond Idris Elba ook een interessante optie, hij is inmiddels ook te oud, omdat ik hem een goed acteur vind die de kwaliteiten heeft om in potentie een goede Bond te zijn en dan maakt huidskleur voor mij niet uit. Naveen Andrews had in die tijd dat hij in Lost speelde ook een interessante optie geweest maar die is inmiddels ook de 50 al gepasseerd. Als Craig met zijn kille, Germaanse rotkop, zelfs Rutger Hauer in Blade Runner had een minder Arisch voorkomen, geschikt is bevonden zou een Aziatische, Indiaase of donkere man met meer charme en humor dan Craig (niet zo moeilijk want Craig kan volgens mij niet eens lachen en is ongeveer net zo charmant als een urinoir) ook een kans mogen hebben om zich als acteur in de rol van Bond te mogen bewijzen, toch? Ik ben wel tegen het idee om het personage te veranderen in een vrouw, zoals ook wel geopperd is door enkele feministen, want James Bond is nou eenmaal een man, dat is een gegeven. Dat zou ongeveer hetzelfde zijn als Jane Eyre omdopen tot James Eyre en laten vertolken door Ollie Alexander om bij de LGBTI's te scoren, al hoewel ik niet uitsluit dat dit binnenkort gebeurd in deze tijd van sociale klimaatsverandering. Wil men persé een vrouw dan zouden ze beter Moneypenny als tijdelijk vervanger voor Bond kunnen aanstellen en dan is Naomie Harris gewoon perfect. Onlangs Black and Blue met haar gezien and she sure kicks ass in that one! Dat zou misschien op dit moment zelfs een hele goede tussenoplossing kunnen zijn voor de Bondfranchise tot zich een goede kandidaat aandient voor de nieuwe James Bond. Harris is inmiddels al een bekend gezicht voor de fans. Ik weet dat Moneypenny slechts een secretaresse is maar vermoedelijk heeft ze wel training gehad om op dat niveau bij een inlichtingendienst te mogen opereren. Iedere militair die op kantoor werkt heeft immers ook militaire basistraining gehad. Haar onervarenheid in het veld zorgt voor een andere aanpak en dus ook een frisse impuls. Het voorkomt ook dat men haar gaat vergelijken met Bond. But these are just my two cents, do with them as you please.

Graaf Machine schreef:

Nee, hij zou een Bond zijn die er goed uitziet en charisma heeft.

Maar ik had daar al iets over gezegd.

Dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Voor mij is hij noch Bond noch Batman. Ik begrijp hoegenaamd niet dat men een Brit Superman of Batman laat spelen, dat zijn echt Amerikaanse superhelden.

Lebarron schreef:

James Bond is een Britse, blanke man en daarmee uit. In de novels van Fleming wordt hij beschreven als een knappe, slanke man van 1,83m met zwart haar en blauwgrijze ogen. En hij is een dertiger. Natuurlijk kan daar in de films wat van worden afgeweken. Maar als men de huidskleur, het ras of het geslacht gaat veranderen dan gaan ze wat mij betreft te ver. Dan kan je van Bond evengoed een trouwe herdershond maken.

Duke Nukem schreef:

Ik vind u wel erg conservatief in uw opvattingen, het is James Bond en niet de universele rechten van de mens waar we het over hebben. Dat James Bond altijd een Britse man moet zijn ben ik met u eens maar dat hij per definitie blank moet zijn omdat Fleming hem ooit zo beschreef is voor mij geen heilig huisje. Dat zijn de boeken maar wat betreft film is het wat mij betreft the best man for the job en als dat Idris Elba is of Prince Harry dan zal mij dat verder worst wezen. Ik vind het erger dat ze de films veranderd hebben in een serieuze actiethriller in plaats van actievermaak maar op dat punt waren we het al eens. Op dit punt niet, prima. Let us agree to disagree on this one. En bovendien ik zeg nergens dat ik wil dat het geslacht veranderd word! Integendeel, ik doe zelfs een suggestie om die ellende te voorkomen! Maar Bond als trouwe herdershond dat kan natuurlijk al helemaal niet! Bond is British and not a bloody Kraut! Ridicuul dat u het oppert!

Lebarron schreef:

Ik vind u wel erg conservatief in uw opvattingen, het is James Bond en niet de universele rechten van de mens waar we het over hebben. Dat James Bond altijd een Britse man moet zijn ben ik met u eens maar dat hij per definitie blank moet zijn omdat Fleming hem ooit zo beschreef is voor mij geen heilig huisje. Dat zijn de boeken maar in een film is het the best man for the job en als dat Idris Elba is of Prince Harry dan zal mij dat verder worst wezen. Ik vind het erger dat ze de films veranderd hebben in een serieuze actiethriller in plaats van actievermaak maar op dat punt waren we het al eens. Op dit punt niet, prima. Let us agree to disagree on this one. Maar Bond als trouwe herdershond dat kan natuurlijk niet! Bond is British and not a bloody Kraut! En ik zeg nergens dat ik wil dat het geslacht veranderd word ik doe zelfs een suggestie om die ellende te voorkomen!

Als conservatief betekent "niet van veranderingen houden" dan ben ik maar conservatief. Sommige dingen hoeven namelijk nooit te veranderen. James Bond is geen zwarte of aziatische maar een blanke man, Miss Marple geen Tutsi uit Rwanda maar een Britse vrouw, Hercule Poirot is geen Chinees maar een Belg, etc. Dat ze Bond blond hebben gemaakt vind ik al erg genoeg, maar laten we het aub niet tè gek maken! Is natuurlijk allemaal mijn eigen mening, ik sta altijd open voor een goede inhoudelijke discussie.

Lebarron schreef:

Om terug te komen op No Time to Die, in deze film is de zwarte vrouw Nomi een 00. En ook Moneypenny en Felix Leiter zijn zwart. Ze hebben dus reeds wat ze willen. Hopelijk is dit geen eerste stap om ons warm te maken voor een toekomstige vrouwelijke Bond.

Duke Nukem schreef:

Ten eerste wil ik mij excuseren. Ik bedoelde uw opvatting in deze kwestie. Ik ken u verder niet dus kan ik er ook niet over oordelen en zeker niet veroordelen. Voor u geldt namelijk hetzelfde als voor Graaf Machine, ik heb u hoog zitten hier op het forum. Jullie kijk op films zet mij aan het denken en voeren beiden immer beschaafd discussie. Bovendien denk ik misschien wel over veel dingen conservatiever dan u, vraag maar aan mijn dochter en stiefdochters. Verder is er niks mis met een beetje conservatisme in mijn optiek want nu is de wereld een losgeslagen warboel. Misschien denk ik op dit gebied ruimer dan u omdat ik in een land ben opgegroeid waar iedereen in feite geen oorspronkelijke bewoner is behalve de Native-Americans. Bovendien is mijn bloedlijn zo'n zooitje dat ik niet eens weet of er een naam voor is. Mutant misschien? Wat ook meespeelt is dat ik militair ben en met jongens en meiden van alle rassen, soorten en geloven heb gediend en daardoor personen in de eerste plaats op hun kwaliteiten beoordeel. Daarmee wil ik overigens niet impliceren dat u dat wel doet, want daar kan ik niet over oordelen want ik ken u daar niet goed genoeg voor. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat in mijn optiek het Groot-Brittannië van nu niet meer het Groot-Brittannië uit de tijd van Fleming is. Je hebt nu Britten van alle kleuren, rassen en geloven maar ze zijn wel Brits en daarom mag van mij iedere man die in potentie het oude Bondgevoel kan terugbrengen het van mij worden ongeacht ras, kleur, geloof of seksuele voorkeur. Dat het oude Bondgevoel maar terug komt is voor mij belangrijker.

Duke Nukem schreef:

Om terug te komen op No Time to Die, in deze film is de zwarte vrouw Nomi een 00. En ook Moneypenny en Felix Leiter zijn zwart. Ze hebben dus reeds wat ze willen. Hopelijk is dit geen eerste stap om ons warm te maken voor een toekomstige vrouwelijk Bond.

Daar heb ik al een idee om dat euvel te voorkomen opgenoemd maar daar leest u steeds overheen kennelijk.

Lebarron schreef:

Nee hoor ik heb het wel gelezen, maar kan niet overal op antwoorden. Men gaat nu al een beetje de richting uit van Moneypenny, Q en zelfs M in het veld te brengen. En Nomi als 00 is dus hun antwoord op de 'vraag' (door wie overigens?) om een vrouwelijke geheim agent(e). Excuses zijn trouwens niet nodig hoor!

Duke Nukem schreef:

U mist de essentie van wat ik wil zeggen maar dat ligt misschien aan mijn uitleg. Ik bedoel te zeggen dat in plaats van Bond een vrouw te maken, iets wat van meet af aan nooit gaat werken, het beter is om een vrouwelijk character uit de serie stoerder te maken en tijdelijk het stokje over te laten nemen onder het mom van Bond is herstellende van een aanslag. Dat zou de zoektocht naar een nieuwe Bond wat meer tijd geven zodat het niet een keus van:'Tsja, dan die maar!' word. Met Naomi Harris hebben ze al een actrice aan boord die dat zou kunnen. Wat die Nomi betreft zou ik me geen illusies maken. Die mag blij zijn als ze levend de aftiteling haalt van deze film en bovendien rond Jynx uit Die Another Day en Wei-Lin uit Tomorrow Never Dies gingen ook van die geruchten dat ze een eigen filmserie kregen omdat ze zo stoer waren. Never happened. Ik geloof dat de BLM maffia onder aanvoering van Don Oprah Winfrey en Consiglieri Will Smith met dat gezeik om meer kleur in Bondfilms is begonnen nadat Elba zijn ambities had kenbaar gemaakt en dat Ellen Degenerate vervolgens begonnen is met het gezeik over een vrouwelijke Bond. Ik vond excuses wel gepast want wil niet iemand beledigen of tegen mij in het harnas jagen die ik respecteer. To keep the air clean between us.

Lebarron schreef:

U mist de essentie van wat ik wil zeggen maar dat ligt misschien aan mijn uitleg. Ik bedoel te zeggen dat in plaats van Bond een vrouw te maken, iets wat van meet af aan nooit gaat werken, het beter is om een vrouwelijk character stoerder te maken. Met Naomi Harris hebben ze al een actrice aan boord die dat zou kunnen. Dat zou tevens de zoektocht naar een nieuwe Bond wat meer tijd geven zodat het niet een keus van:'Tsja, dan die maar!' word.

Moneypenny was in Skyfall al een MI6 field agent, maar omdat ze er niets van bakte is ze maar de secretaresse van M geworden. Dus stoerder dan dat zal ze wellicht niet meer worden. Hoewel ze in Spectre ook al haar boekje te buiten ging en Bond wat hulp aanbood. Dus hebben ze maar een andere zwarte vrouw stoer gemaakt door Nomi als een 00 te introduceren in No Time to Die. Ik denk niet dat men meer tijd zal krijgen om de nieuwe Bond te vinden door een of andere vrouw stoerder te maken, aangezien die waarschijnlijk toch niet hun eigen film gaan krijgen. Misschien mis ik iets, maar ik dacht toch dat ik jouw uitleg had gesnopen.

Duke Nukem schreef:

Misschien snap ik mijzelf niet omdat het ondertussen bedtijd is. Rare werktijden op dit moment en lange dagen. Over Moneypenny, everyone deserves a second chance. Een nieuw character die gelijk stoer is wekt bij mij in ieder geval louter irritatie op. Iemand die met vallen en opstaan verder komt werkt bij mij beter bovendien is haar band met Bond evident. Maar ik heb toch niks te vertellen in de filmwereld dus alles wat ik zeg of bedenk is voor jan met de korte achternaam....

bart007bond

Vind deze Moneypenny super lekker.

Van mij mag ze 007.5 worden.

Wat een mooie verschijning.

bart007bond

Als 007 en de naam James bond een overdraagbare naam en nummer zouden zijn mag The Rock van mij 007 spelen.

avatar van The Oceanic Six

Beter begint de verkoop eens....

Ik zit hier al zolang op te wachten zeg

Nu alweer 8 oktober

avatar van The Oceanic Six

bart007bond schreef:

Nu alweer 8 oktober

Ow? Ik lees nog steeds 30 september.

The Oceanic Six schreef:

Ow? Ik lees nog steeds 30 september.

Zag dat voorbij komen op Google. Als het maar niet is, uitstel komt afstel