menu

Hier kun je zien welke berichten JacoBaco als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

A-Team, The (2010)

Alternatieve titel: The A Team

2,5
Vergeet de serie, vergeet logica. In de serie komt niemand om het leven en de logica is ver te zoeken. Ok, dus de film heeft wel degelijk iets gemeen met de serie. Maar als iemand misschien vroeger 2 of 3 afleveringen van The A-Team heeft gezien en hij of zij weet niet dat er een film van is (los van de namen zoals Face en Murdock), dan zal je niet tot de conclussie komen van: Hey, dit lijkt The-Team wel. Nee, echt absoluut niet. Het is gewoon een actiefilm boordevol humor met vooral onwaarschijnlijke gebeurtenissen. Kortom vermaak. En ik moet inderdaad zeggen dat het geheel erg enthousiast wordt gebracht, maar een eerbetoon aan The A-Team, echt no way. Leuk geprobeerd, maar meer ook niet. Het is een film die je gerust kan kijken, maar vergeet The A-Team. Het is een amusante film die in een modern A-Team jasje is gestoken en dat is tegenwoordig ook wel nodig, maar om eerlijk te zijn vind ik het geen (succesvolle) verbetering. Desalniettemin, ga de film gewoon kijken en niet zeiken.

3,0*

Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012)

3,0
Niet eens zo heel slecht en wat lijkt die Benjamin Walker inderdaad verdomd veel op Liam Neeson zeg! Maar goed, waar kijk je deze film voor? Humor, actie en leuke effecten. De film is op sommige momenten best grappig, wanneer er actie is dan is dit vaak oké en de effecten zijn over het algemeen fraai. Wanneer kijk je deze film niet? Als je hem te serieus wil nemen. Dat kan niet... Abraham Lincoln die binnen 1 minuut snapt hoe hij een vrij dikke boom in 1 slag met een bijl doormidden kan slaan! Will Johnson (zijn gekleurde vriend) die op het einde pas besluit dat hij heel goed kan vechten! De burgeroorlog in Amerika destijds ging dus tussen mens en vampier! Paarden wegen tussen de 500 en 600 kg. Als je zo'n beest tegen je aangegooid krijgt, dan sta je niet meer op!

Maar ik denk dat hier gezien het einde een prima vervolg op gemaakt mag worden.

Adventureland (2009)

3,0
Voor de wat jongere onder ons die de eindeloze romantische komedies uit de jaren 80 en 90 gemist hebben, kunnen deze film kijken en dan voelt het waarschijnlijk allemaal vrij nieuw aan. Maar de meeste kennen de verhaallijn van een romantische komedie inmiddels wel op hun duimpje. Natuurlijk is het de manier waarop en Adventureland doet het best leuk.

Het neigt inderdaad meer de drama kant op te gaan dan de komedie kant en heel romantisch (lees klef) wordt het (gelukkig) ook nergens. De acteurs zijn toch wel van belang en gelukkig kun je met acteurs als Jesse Eisenberg en Ryan Reynolds wat mij betreft prima uit de voeten. Alleen die Kristen Stewart joh... Ik weet echt niet wat ik met dat kind aanmoet. Aan de ene kant een leuke actrice, maar aan de andere kant vind ik haar maar nietszeggend.

Adventureland is een vrij typische komedie/drama met geslaagde grappen. Eigenlijk durf ik zelfs de beweren dat het best realistisch is en veel dingen toch wel uit het leven gegrepen zijn. Er zitten voor mij wel wat hele herkenbare momenten in in ieder geval. Dat is bij veel andere komedies toch wel anders. Verder is de film wel wat braafjes en af en toe had ik wel wat behoefte aan iets meer pit. Het kabbelt zich allemaal een beetje voort.

Maar ook deze film wil ik omschrijven als: een hele bescheiden aanrader. Oja, en ik vind de muziek in de film ook echt goed!

3,0*

Hier een aantal songs uit de film:

Satellite of Love - Lou Reed
Modern Love - David Bowie
I'm in Love with a Girl - Big Star
Breaking the Law - Judas Priest
Just Like Heaven - The Cure
Rock Me Amadeus - Falco
Don't Change - INXS
Your Love - The Outfield
Don't Dream It's Over - Crowded House
Looking for a Kiss - New York Dolls
Don't Want to Know if You Are Lonely - Hüsker Dü
Unsatisfied - The Replacements
Pale Blue Eyes - Lou Reed

After Earth (2013)

2,5
Vroeger in een kleurrijk verleden keek ik uit naar de nieuwe M. Night Shyamalan. Unbreakable en The Sixth Sense zijn zeer goed. Dus ik keek ook heel erg uit naar Sigs, maar het werd toen al iets minder. Kan gebeuren. Maar na The Village begon ik toch te twijfelen. Ook geen slechte film hoor, maar lang niet zo indrukwekkend als de eerste twee die ik zag. Helaas is het sinds The Village slecht.

En dit jaar was het weer zo ver met After Earth. De nieuwe van M. Night Shyamalan! Nou, de klinkt inmiddels als de nieuwe van Uwe Boll. Al is het zo dat er bij Uwe Boll op een zeker moment een stijgende lijn qua kwaliteit in zijn films te vinden was. Dat moment was voor mij tijdens Postal en Tunnelrats!

Oké, dit is sinds Lady in the Water zijn minst slechte film. A E is vooral een vreemde film. De film minst sfeer en op sommige momenten tergende muziek. Naar mijn idee pretendeert A E een geloofwaardige SF film te zijn, maar het is vanaf de crash een aaneenschakeling van belachelijke taferelen. Met als dieptepunt de sprong. Will Smith speelt een star personage wat hem heel erg saai maakt. Ik weet waarom zijn personage zo is, maar leuk is anders. Jaden Smith is ........ hoe kan ik dit netjes zeggen. Hij is voor mij Jake Lloyd als Anakin Skywalker en volgens mij zijn de meeste het er wel over eens hoe Jake presteert.

Maar zo afschuwelijk is A E niet. Het is soms bijna spannend en saai is het zeker niet. Er gebeurd telkens wel iets. Alleen heeft de film erg veel moeite om iets als geloofwaardig over te brengen. De computereffecten zijn over het algemeen prima. Op een aantal dieren na. In z'n geheel is A E voor mij geen storende film, maar hij is helaas niet zo goed.

Een flinterdunne 3*

Aladdin (2019)

3,5
geplaatst:
Leuke film met alles erop en eraan. Avontuur, actie, spanning, humor, romantiek, levenslessen, zingen, dansen, dieren, magie en Will Smith. Ik moet bekennen dat ik vooraf vooral geen zin had in The Fresh Prince en op het moment dat hij tevoorschijn kwam dacht ik maar 1 ding: Hij is nog verschrikkelijker dan ik vreesde. Maar oké, hij heeft 1000 jaar in een lamp gezeten, dus hij moest even zijn ei kwijt. En achteraf blijkt dat hij gewoon best wel geestig is.

De film is erg mooi gemaakt, niet alleen de CGI, maar ook de aankleding. Schitterend! Rajah en Abu zijn niet perfect, maar overtuigend genoeg. De wereld die wordt neergezet is prachtig. En het vliegende tapijt was voor mij toch wel een kleine favoriet. Leuk hoe ze het tapijt zo menselijk hebben gemaakt. Verder voor mij een vrijwel onbekende cast, wat eigenlijk ook weleens fijn is. Ze doen het goed, behalve Will Smith < grapje. En vooral de Tunesische Nederlandse acteur Marwan Kenzari als Jafar is een leuke extra. En zo is het Nederlandse aandeel in Hollywood niet slecht, want Sylvia Hoeks doet het bijvoorbeeld uitstekend in Blade Runner 2049. En natuurlijk doet tevens Michiel Huisman het verre van slecht daar aan de overkant.

Enorme nadelen heeft Aladdin niet en ik heb er meer van genoten dan van Dumbo. Hoewel de liedjes best wel goed zijn -de 1 beter dan de ander- hou ik er niet zo van. Het grootste nadeel is dat dit soort films meestal net even 10 a 15 min te lang zijn.

3,5* > een 7,5/10

Alice in Wonderland (2010)

3,5
Leuker dan ik had verwacht. Met Disneyfilms is het voor mij namelijk vaak net niet. Zoals Prince of Persia bijvoorbeeld. Ook zag ik erg op tegen de rol van Johhny Depp. Hij valt erg tegen als Willy Wonka vind ik en voor de rol als Mad Hatter verwachtte ik helemaal een vervelende freak. Maar het viel allemaal erg mee. Johnny Depp als Mad Hatter is een maffe mafkees die mij niet op de zenuwen werkt.

Heb zelf nooit het boek gelezen en volgens mij heb ik ook nooit eerder een AIW film echt helemaal van begin tot eind gekeken. Nu kan AIW natuurlijk gezien worden als een kinderfilm, maar het bevat allerlei lagen, symbolisme, surrealisme etc. Althans, dat is wat men zegt. En zo ja, dan weet ik niet hoeveel daar van is terug te vinden in deze AIW. Het lukt mij ook niet altijd om de symboliek uit films te halen. Ik heb AIW altijd al erg vaag gevonden, wat ik er van gezien heb tenminste. Vage gesprekken, vage mensen en vage dingen. Waarschijnlijk snap ik er gewoon geen hol van, maar valt er eigenlijk wel echt iets te snappen in deze versie of is het hier allemaal wat versimpeld? Voor een film met het concept heterotopia (ruimte) en utopie, is AIW een mooi voorbeeld in elk geval.

Ik heb gewoon een leuke film gekeken vol knotsgekke mensen, dieren en andere creaturen. Ik kan me overigens wel voorstellen dat het (voor sommige onder ons) niet echt betoverend overkomt en er het e.e.a. mist. Grotendeels komt alles natuurlijk ook uit een PC en dat kan ook al afbreuk doen. Ik zelf vind het niet storend en visueel ben ik ook dik tevreden. De karakters zijn lachwekkend vind ik. Vooral Helena Bonham Carter als de Red Queen. Ok, ik moet eerlijk bekennen dat ik nog bijzonder zombie was van de oud&nieuw viering en op zulke momenten (als de kater opgelost is) ben ik nog wel eens erg melig. Maar als ik er nu aan terugdenk, krijg ik nog steeds leuke herinneren aan de film. Ik heb er blijkbaar toch echt van genoten. Het had iets sprookjes-achteriger gemogen, maar ik ben content.

3,5*

--------------------------------------------------------------------------------
Stayne - Knave of Hearts: [Stayne sees Alice] And who is this lovely creature?
The Red Queen: Um, my new favourite.
Stayne - Knave of Hearts: [to Alice] What is your name?
The Red Queen: Um.
Stayne - Knave of Hearts: [to Alice] I believe your name has slipped the Queen's mind.
The Red Queen: Her name is Um, IDIOT!


Alice through the Looking Glass (2016)

2,5
Het begon leuk/goed.. Maar het werd mij (eenmaal in Wonderland) als snel te hectisch en ik kan daar niet zo goed tegen. Ook is Johnny Depp niet om aan te zien! Nog erger dan in het vorige deel en toch wel een beetje een irritant mannetje die Mad Hatter. Sacha Baron Cohen is bij vlagen leuk, maar hij doet af en toe ook erg raar. De ene keer praat hij normaal, maar vervolgens klinkt hij ineens als Ali G. Mia Wasikowska is gelukkig wel leuk, maar verder had deze film echt niet gemaakt hoeven worden. Tevens duurt het ook weer eens veel te lang allemaal. 90 min had beter geweest.

Ik ben het dus ook wel grotendeels eens met mijn bovenbuurman. Alleen deze film is mij toch nog wel een vijfje waard. Het begin en einde (Victoriaans Engeland) is nog het leukst! Wat dus eigenlijk niet best is voor een Alice in Wonderland film! Dat voelt een beetje hetzelfde als naar een concert gaan waarbij het voorprogramma leuker is dan de hoofdact.

Alien (1979)

4,5
Fantastische film natuurlijk! Hoe kun je voor weinig geld een meesterwerk als dit afleveren? Het antwoord is Ridley Scott. Ook bewijst hij dat horror en science-fiction prima door 1 deur kunnen. Deze film krijgt door sommige kritiek op zijn trage start. Iets waar ik mij een beetje wat bij kan voorstellen, maar ik zal de film er nooit op kunnen en willen afrekenen. Alien is overtuigend en geloofwaardig. De bemanningsleden en de betreffende dialogen komen zo lekker realistisch over en ik kan mij ook goed identificeren met een aantal personages.

Qua stijl een lust voor het oog. En de score van Jerry Goldsmith is perfect en het werkt alleen maar sfeerverhogend. En nogmaals, ik begrijp niet waarom (teveel) mensen het begin op een negatieve manier als traag ervaren. Er is niets mis met de aanloop naar het moment dat de Alien zijn intrede doet. De manier waarop dat steeds een stapje dichterbij komt, gebeurd heel gedoseerd en deskundig. Het begint bij het signaal, dan komt de ontdekking van het neergestorte ruimteschip, de Space Jockey, de kamer vol Alien eieren, Kane die wordt aangevallen en de geboorte de chestburster. Stuk voor stuk briljant.

Wanneer de Alien uiteindelijk zijn opwachting maakt, is het eigenlijk alleen nog maar continu spanning en een beklemmende sfeer. Dat alles wordt weer ondersteunt door een geweldige score. Veel creaties komen uit het brein van HR Giger, maar alles is fantastisch nagemaakt. Toch heeft Ridley Scott ook erg zijn fantasie laten botvieren. Althans.. Ik durf niet met zekerheid te zeggen of hij daadwerkelijk de Cryo-tubes heeft bedacht. Iets wat vanaf dat moment altijd zo genoemd wordt in welke (SF) film dan ook.

De film zorgt zelfs ook nog voor wat interessante verassingen. Ash blijkt synthetisch te zijn en hij heeft de opdracht om de nieuwe levensvorm (de Alien) mee terug te nemen. Alle andere levensvormen zijn ondergeschikt. Ook wil ik nog even kwijt dat de laatste confrontatie tussen de Alien en Ripley echt memorabel is. Eigenlijk valt er genoeg te zeggen over Alien, maar ik vind het wel mooi zo. 1 slordig nadeel. Waarom blijft het shot 2 sec hangen als de Alien Dallas aanvalt? Ik vind dat echt jammer! Het zijn net die 2 seconde die het verschil maken.

4,5*

Alien: Covenant (2017)

4,0
Ik ben gelukkig met het feit dat RS zich sinds Prometheus weer ontfermt over de Alien franchise. Want na tegenvallende films zoals AvP en het zeer matige Alien: Resurrection klimmen Prometheus en A:C weer boven het gemiddelde uit! Sowieso is dit al beter dan een film zoals Life (2017). Maar dat ter zijde. In Prometheus deed de Xenomorph er niet toe en oriënteerde de film zich op de Engineers. Maar deze lijken slechts te fungeren als afleiding en hetzelfde kan gezegd worden over Elizabeth Shaw. Want voor mij is de daadwerkelijke protagonist David. En eigenlijk wordt dit dus in Prometheus al duidelijk.

A:C heeft een sterke eerste heft. De proloog zet meteen de toon en vervolgens maken we kennis met de crew van het kolonieschip Covenant. Aanvankelijk vond ik dat dit gedeelte iets te lang gerekt werd, maar achteraf vind ik het geslaagde introductie van de crew. Wederom een fijne cast. Eenmaal op de planeet waar het noodsignaal vandaan komt, is het wonderschoon, maar tegelijkertijd is het ook unheimisch. En het duurt daarom ook niet al te lang voor het gruwelijk misgaat. Tot nu toe ben ik zeer positief over de film.

Helaas weet de film het niveau van het eerste uur niet helemaal vast te houden en 1 van de oorzaken is de wisselvallige CGI. Op momenten foto realistisch, maar even later gewoon matig. Tevens wat rare wijzigingen met betrekking tot de Xenomorph (Facehugger) en deze heb ik toch wel als foutjes ervaren en dat is gewoon spijtig! En dan de nu al beruchte blokfluit scène. !! Tja, aan de ene kant sluit dit perfect aan op de krankzinnig geworden David, maar ze hadden wellicht ook iets anders kunnen verzinnen! De ware betekenis van deze scène moet mij ontgaan zijn, want zo random als het nu overkomt, zo kan het nooit bedoeld zijn. Ik vind het (tot nu toe) dus niet echt treffend!

Tot slot werd ons beloofd dat de oorsprong van de Xenomorph in A:C onthuld zou worden. Uhhh, ja en nee! Verder vlogen de 2 uurtjes voorbij en hoewel een aantal zaken echt beter hadden gemoeten of zelfs helemaal achterwege hadden moeten blijven, heb ik toch een behoorlijk goede Alien film gekeken en ik ben uiteraard (gezien het einde) zeer benieuwd wat er nog gaat volgen!

Een kleine 4 sterren!

Alita: Battle Angel (2019)

3,0
Mwa, toch wel iets te standaard. De film werkt keurig een lijstje af lijkt wel. Alsof ze letterlijk op het briefje hadden staan: na de actiescène een romantische scène, vervolgens wat uitleg over het verhaal en daarna laten we Christoph Waltz weer even slaapverwekkend zijn.

Los van de schitterende CGI en een aantal mooie actiescènes is het vaak een geval van net niet. En de film mist vooral een goede bad guy. Er wordt mysterieus gedaan over Nova, maar het werkte niet voor mij. Ook Vector (Mahershala Ali) stelt helemaal niets voor! Zag hem toevallig laatst in Green Book. Daar is hij 10x beter.

Alita zelf is dan wel badass. Geen getraumatiseerd meisje, maar juist het tegenovergestelde. Ze is ontzettend zelfverzekerd. Verder nog wel wat geinige rollen door mensen zoals Jackie Earle Haley en Ed Skrein. Laatstgenoemde speelt het personage Zapan. Over hem mogen ze ook wel een film maken! Hoewel hij weinig in beeld is, vind ik zijn personage wel 1 van de beste. Nieuwkomer Keean Johnson (Hugo) maakt op mij niet zo'n indruk.

Wel benieuwd naar deel 2 natuurlijk!

6,5/10

Altitude (2010)

3,0
Wat als een vrij geloofwaardige film begon, eindigde in een fantasieloos sprookje. Ik weet niet of jullie weleens op een aantal kilometers hoog aan een vliegtuig hebben gehangen die zo'n pak 'em beet 300 km/uur vliegt? Probeer dan maar eens te ademen. Je hebt te maken met G-krachten, het is erg koud en beschermende kleding hebben ze in de film niet aan. Maar goed, als James Bond het kan, dan kunnen andere het ook zullen we maar zeggen. Leuk ook dat er amper wapperende haren te zien zijn. En als er een mechanisch probleem is, dan kan dat wel van binnenuit geregeld worden.

Verder is dit geen slechte film, dus neem ik dat soort gekkigheid maar op de koop toe. Ik kreeg in ieder geval het gevoel dat ze ook daadwerkelijk in het vliegtuig zaten en niet in een studio. Paar leuke camerashots en het ziet er verder allemaal prima uit. Acteerprestaties zijn voor een film als deze goed.

Altitude weet een mysterieus sfeertje te creëren wat helaas niet lang stand houd en er zitten wat achterlijke zaken in, maar die kan je voor lief nemen. Wat overblijft is een film die de moeite waard is.

Amazing Spider-Man, The (2012)

3,0
Tegenvaller en dat terwijl ik 5 jaar geleden niet echt heb genoten van Spider-Man 3. Ik ga deze Spider-Man niet steeds vergelijken met de films van Raimi, maar deze nieuwe Spider-Man reboot had een verademing moeten worden. Ik vind een origin story vaak het interessants (mits goed uitgewerkt uiteraard) en zo vind ik bijvoorbeeld Batman Begins een betere film dan The Dark Knight en van de Sam Raimi reeks vind ik ook deel 1 het leukst/best. Ook in de Spider-Man van Raimi wordt er uitgebreid de tijd genomen om Peter Parker / Spider-Man te introduceren en vaak gaat dit gepaard met humor. Deze Spider-Man is een stuk serieuzer en misschien gaat het daar wel meteen mis. Ze pakken het verkeerd aan. In Batman Begins is de humor ook ver te zoeken, maar in die film werkt het wel. En na een half uur was ik wel klaar met de introductie en toen kwam er nog een half uur.

Ook de score doet mij bijzonder weinig. Wanneer bijvoorbeeld een actiescène geen goede ondersteunende muziek heeft, dan faalt de scène al voor het grootste deel. Ik ben nou eenmaal fan van een goede score zoals in de Batmans van Nolan. Andrew Garfield lijkt mij overigens wel een prima Peter Parker / Spider-Man. Dus ik ben benieuwd hoe hij zich in de andere delen gaat ontplooien. Ook niet geheel onbelangrijk is de villain en voor mij is de villain vaak boeiender dan de held. De Green Goblin vond ik maar een irritante bedoeling en ik ben sowieso niet echt geïnteresseerd in hem. In deze film komt de Lizard Spider-Man klappen geven en dat is al een hele verbetering jegens de Green Goblin. Al hadden ze van mij wel iets meer hun best mogen doen op het design. Ten eerste lijkt hij meer op Croc dan op de Lizard. Maar ook als het Croc had moeten voorstellen, dan was het een teleurstelling. Ook voor een alle leeftijden film had hij wel iets angstaanjagender mogen zijn. Dr. Curt Connors vind ik wel geslaagd.

Dus ja, los van een aantal hele leuke actiescènes, is deze film niet wat ik hoopte dat het zou zijn. Toch heeft deze film genoeg potentie om nog tot iets moois uit te groeien, maar heeft nu wel een beetje een valse start helaas!

3,0*

American Assassin (2017)

3,0
Een beetje Jason Bourne achtig, maar dan minder goed. De film begint nog best geloofwaardig en probeert dit heel ambitieus vol te houden. Echter, het wordt toch wel dom na een tijdje. Dat is jammer, want de film had zich echt kunnen meten met zoals ik al zei een Jason Bourne film. Maar helaas. Alles komt goed in beeld en het doet echt niet goedkoop aan. Aan de acteurs ligt het ook niet en ook Keaton is lekker op dreef. Het is in principe allemaal bovengemiddeld, maar de film loopt spaak op een aantal hele domme zaken. Zonde, anders minimaal een 3,5.

En dan nog Scott Adkins. Niet de beste acteur, maar kom op, zo slecht is hij nou ook weer niet. Hij heeft maar 1 a 2 regels tekst en hetgeen waar hij echt goed in is (vechten) dat doet hij ook niet. Ja, 1x tijdens een training. Hij heeft hier echt een heel lullig bijrolletje. Laat die man doen waar hij goed in is, maar dat gebeurd niet. Ik begrijp dat niet. Hij wil wellicht wat meer bekendheid door rolletjes aan te nemen in films die door een veel groter publiek bekeken worden. Want ik zag hem bijvoorbeeld in films zoals Doctor Strange en Zero Dark Thirty. En ja, dat soort films hebben wel iets meer bekendheid dat een Hard Target 2.

Zo, een hele alinea voor Scott Adkins, want de film doet hem tekort.

Ant-Man (2015)

3,5
In 2008 beet Iron Man de spits af voor de inmiddels grote Hollywood goudmijn (met betrekking op The Avengers en de daarbij horende losse films) en deze goudmijn is 7 jaar later nog lang niet op! Ook Ant-Man gaat weer lekker en terecht wat mij betreft. Eigenlijk zat dit vanaf het begin af aan al goed, want Iron Man 1 heeft heel erg veel geld opgeleverd en bovendien een uitstekende film! Jammer dat een aantal films niet helemaal goed uit de verf zijn gekomen vanwege haast of wat dan ook. Captain America: The First Avenger beviel mij niet heel erg goed, de eerste Thor had ook iets beter gekund en Iron Man 2 is echt matig! Maar sinds The Avengers film houden ze zich goed staande! Thor: The Dark World, Captain America: The Winter Soldier en Iron Man 3 zijn bovengemiddeld goede films!

En Ant-Man is geen uitzondering voor mij, dus ik heb me gister niet verveeld! Ik wil dus niet gaan mierenneuken, maar de film probeert wel net iets te vaak grappig te zijn. Michael Peña en zijn twee vriendjes zijn hier verantwoordelijk voor en zij verpesten het helaas. Dit hele trio had sowieso achterwege moeten blijven. Eigenlijk dus gewoon weer mosterd na de maaltijd zoiets. Paul Rudd doet het wat mij betreft uitstekend en Michael Douglas geeft de film ook zeker een extra. Tevens ziet de jonge Michael Douglas er helemaal niet verkeerd uit! Badguy Corey Stoll had wel iets meer diepgang mogen krijgen en als ze dus die vervelende pubers zoals Michael Peña enz. eruit hadden gelaten dan hadden ze Darren Cross / Yellowjacket wat beter uit kunnen diepen.

De film heeft verder hier en daar wat dode momenten. De eerste 20 a 30 min vond ik bijzonder leuk, maar zodra hij het pak krijgt, wordt het even minder. En paar ups en downs dus. De mieren zagen er helaas ook net iets te veel CGI uit. En ja, het Falcon momentje was extreem geforceerd, maar om te zeggen ik heb me eraan geïrriteerd. Nee dat nou ook weer niet, want daar hebben we tenslotte Michael Peña en zijn vriendjes al voor. Gelukkig is het verder allemaal prima in orde. Er wordt op momenten echt creatief met het krimpen omgegaan en de actie is zeer leuk! Maar inderdaad, iemand merkte het al op. De trailer is een soort samenvatting van de film! Sorry, maar dat kan echt niet! De complete finale zit al zowat in de trailer.

Ik hoop in elk geval dat er snel een vervolg komt op Ant-Man. Maar dan alsjeblieft ZONDER mensen als Michael Peña! Gelukkig zien we Ant-Man volgend jaar al terug in de nieuwe Captain America. Maar ook de pas 19 jarige Tom Holland als de nieuwe Spider-Man. Als dat maar goed gaat!

3,5*

Antichrist (2009)

3,5
1 van de meest leuke opmerkingen hier op MM is toch wel: Als je niet van dit soort film houd, waarom kijk je ze dan? Wat hou ik toch van die uitspraak.

Zo zag ik een aantal maanden geleden Vinyan en die film is vrij waardeloos voor mij. Veel verder dan een goede onheilspellende soundtrack, mooie beelden en redelijk goede acteerprestaties gaat het voor mij niet.
Een psychologisch drama kan best heel goed zijn, maar Vinyan niet.

Antichrist is een fascinerende film wat bestaat uit 4 hoofdstukken. Grief, Pain (Chaos Reigns), Despair (Gynocide) and The Three Beggars. De film gaat behoorlijk diep en dat maakt het een best zware film, maar zeker geen slechte film. Ook dit betreft weer een psychologisch drama. En deze film valt behoorlijk te analyseren. Voor mij kwam het thema angst erg naar voren en ook de dood passeert de revue.

Willem Dafoe en Charlotte Gainsbourg hebben een goede interactie met elkaar en zetten beide een hele goede prestatie neer.
Het is geen film waar je vrolijk van word, maar ik kan hem zeker wel waarderen.

Antichrist. Mijn gevoel zegt een 3,5*
Ik geef trouwens toe dat ik hoogstwaarschijnlijk niet alles begrijp in de film, maar dat is dan niet meteen de reden waarom ik maar 3,5* geef.

Ardennen, D' (2015)

Alternatieve titel: The Ardennes

3,5
De Belgen maken goede films! Zo werd ik al positief verrast door The Broken Circle Breakdown (2012). D'Ardennen is een grimmige zwaarmoedige film en je voelt eigenlijk aan alle kanten dat dit geen ''en ze leefden nog lang en gelukkig'' film wordt. Helaas ben ik niet zo te spreken over de soundtrack. 1 of 2 liedjes hadden nog wel hun charme kunnen hebben, maar na het zesde gabbernummer, was ik het toch wel zat. Verder overtuigen alle acteurs en de film is grotendeels geloofwaardig. Ja, best een indrukwekkende film.

3,5*

Armored (2009)

2,5
Armored is weinig aan. In het begin zat ik wel even geïnteresseerd te kijken, maar vanaf het moment dat de zwerver opduikt, ontspoord de film. Vanaf dat punt begon ik mij aan heel veel dingen te ergeren.

Alle bekende koppen zorgen voor enigzins een toegevoegde waarde, maar ik ben verre van onder de indruk.

2,5*

Assassination Games (2011)

Alternatieve titel: Weapon

3,0
Best goed, maar had er wel iets meer van verwacht. Assassination Games is een humorloze film en dat gaat goed samen met het melancholische Oekraïne. Scott Adkins en acteren gaat niet echt door 1 deur, maar het is acceptabel. Van Damme zelf acteert wat wisselvallig. Maar ik voel hem al aankomen,.. wat boeien acteerprestaties nou in een Van Damme film. Juist, relatief weinig.

Scott Adkins laat niet heel erg veel van zijn kunnen zien en Van Damme doet er al helemaal geen moeite meer voor. Al nam hij nog wel even de moeite om tijdens een scène zijn buik in te houden. Ik vind deze film eigenlijk meer een drama/thriller met een paar druppels actie. Ja, er wordt in geschoten en gevochten, maar in mijn ervaring is dit vrij schaars. De plot is niet heel spannend, maar ook dit is geen ramp. Wel een aantal vrij harde momenten.

Al baal ik bij dit soort films echt van het computertijdperk. Zelfs in 2011 zijn de computereffecten nog om te janken soms. Het is goedkoper om aan de hand van de computer kogelgaten in een auto te laten zien, dan daadwerkelijk echte gaten. Er zit een scène in de film waarbij er op een auto geschoten wordt, maar het effect van de kogelinslagen en de kogelgaten komen schaamteloos uit de computer gevlogen. Maar de kwaliteit is echt Nintendo 8-bit.

Lekker goedkoop filmen daar in Oekraïne, maar doe toch is wat meer je best op die computereffecten waneer je besluit ze erin te stoppen!!!

3,0*

Autopsy (2008)

2,5
Soms heb je van die avonden dan moet je gewoon een horrorfilm zien. Dit is dan meer een Teen slasher Horror en dat maakt deze nummer 385 in die reeks, maar ik vind deze best leuk.

Vaak ben ik al blij als het niet te amateuristisch overkomt. Met de nadruk op ''te''! Er zit een prima tempo in de film mede door een aantal goed getimede schrikmomenten. Al was het moment waarbij de aangereden man onder de auto nog even iemand bij z'n been greep wel heel erg geforceerd.

Het acteren is ook wel acceptabel. Erg veel bekende gezichten onder de badguys. Het Ambulance personeel bijvoorbeeld. Die kale is uit heel veel films waaronder Death Race en die andere is Buck uit Kill Bill Vol. 1. De zuster kennen we als de (stief)moeder van John Connor in Terminator 2 en natuurlijk als stoere chick (Vasquez)
in Aliens. Ja en Robert Patrick kennen we ook allemaal.

De film heeft best wat (originele) smerigheid te bieden en dat ziet er vaak best goed uit. En de film duurt niet te lang. Dit alles maken deze film het kijken al waard. Ook Emily ziet er uit om op te vreten trouwens.

Ja, het moment dat er 911 gebeld wordt, is te triest voor woorden. Sorry maar het ziekenhuis is al 3 jaar gesloten, maar we sturen toch even 1 politieagent langs. Waarom 1?! Nou, een agent met een beetje hersens ziet ook wel dat het daar niet pluis is en al helemaal vreemd dat er geen versterking wordt gestuurd nadat de vermoorde agent niets meer van zich laat horen. Sorry, maar dat gaat zelfs voor een horrorfilm te ver.

2,5*

Een 2,5* is voor horror maatstaven best hoog.

Avatar (2009)

4,0
Laat ik maar meteen beginnen met: James Cameron, bedankt!

Als ik Avatar in 3 woorden zou moeten omschrijven: Spectaculair visueel fenomeen. En Cameron zal terecht tegen mede spektakel regisseurs als Michael Bay en Ronald Emmerich mogen zeggen, Eat my dust! Alleen Peter Jackson zit hem redelijk op zn hielen wat betreft spektakel in combinatie met ook inhoudelijk nog iets goeds. Maar James jongen, echt, ik vind het bizar hoe mooi het gewoon is. Hij overtreft alles!

Commentaar op het verhaal kan ik best begrijpen, maar het is een solide verhaal en bij mij werkt het. Cameron geeft er zijn persoonlijke draai aan en er zitten nog best originele vondsten in. De manier waarop ze bijvoorbeeld in harmonie kunnen leven met alles wat leeft op die planeet. De dieren, de planten etc. Wellicht is dat voor veel mensen oud nieuws omdat er al SF verhalen bestaan waarin dat beschreven wordt. Maar voor mij is het wel nieuw.

Avatar laat je op zekere hoogte niet te wachten op hetgeen wat komen gaat. Je hoeft in ieder geval niet te wachten totdat ze uiteindelijk is op Pandora zijn. Jack Sully mag met een klein select groep op verkenning, maar al vrij rap wordt Jake gescheiden van de groep en blijft alleen achter. Het woud waarin hij zich bevind, komt in de eerste instantie heel dreigend en vijandig over, maar naarmate de film zich vordert komt de echte schoonheid en puurheid van de planeet naar voren. Heel mooi gedaan. De film neemt op een bepaald moment wel uitgebreid de tijd voor vooral de ontwikkelen tussen Jack Sully en de Na'vi.

De film is (visueel) prachtig, op zijn tijd ontroerend en hij houd je een volle 150 min in zijn greep. De film score vind ik alleen niet opvallend goed of bijzonder. Muziek geeft sfeer en is daardoor ook behoorlijk bepalend. De muziek is daarom een klein minpuntje. De sound effects daarentegen zijn perfect!

Avatar ga ik puur beoordelen op mijn 3D IMAX ervaring, want zo is de film bedoeld. De kracht zit hem ook vooral daarin. Star Wars: The Phantom Menace was destijds ook indrukwekkend dankzij de fantastische CGI, maar de film zelf vind ik toch vrij knullig. Avatar heeft veel betere verhoudingen in dat opzicht. En als ik op deze ervaring afga, dan kom ik uit op een 4,5*

Avengers: Infinity War (2018)

4,0
De eerste Avengers doet wat het moet doen, de 2e is matig, maar de 3e is weer zoals het hoort! Wat de 2e film betreft. Ultron ziet er goed uit, maar een echte supervillain vind ik het niet. En de 2e film is helaas niet zo boeiend.

In Infinity War krijgen we dan eindelijk te maken met Thanos. Hoge verwachtingen natuurlijk en verdomme, ze maken het waar! Thanos is een supervillain met inhoud en bizar sterk! Een beetje vergelijkbaar met Apocalypse uit de X-Men film. Oscar Isaac is een uitstekend acteur, maar helaas ziet hij er als Apocalypse uit als een zielige opa met blauwe verf. Nou ja, kortom, visueel totaal mislukt! Josh Brolin als Thanos ziet er daarentegen fantastisch uit! Wat mij betreft zelfs perfect! Best wel een verschil met de vorige versie. Thanos 1.

De film begint meteen goed en dat niveau houden ze een tijdje vast. Het middenstuk vind ik ietsje minder, maar toch hebben ze het netjes gedaan aangezien de film minimaal 3 relevante verhaallijnen volgt. De finale is entertainment op hoog niveau! De 2,5 uur gingen vrij snel voorbij! De film is alleen wel vrij serieus waardoor de infantiele humor soms wel wat misplaatst is. Dit stoorde gelukkig maar sporadisch.

Het grootste nadeel vind ik dat de Hulk verslagen wordt! Geeft wel aan hoe sterk Thanos is. Laat ik het anders zeggen, het grootste nadeel is dat de Hulk opgeeft! Hij wordt verslagen en vanaf dat moment weigert hij nog te vechten! Bruce Banner krijgt een Mark 44 pak, maar er is een moment dat de Hulk echt had moeten komen! Ik vind het echt een dom besluit om de Hulk op deze manier af te schepen!

Wegens tijdgebrek de after credit scene niet kunnen kijken. Een mooi excuus om nog een keer naar deze film te gaan!

Wel grappig trouwens om Peter Dinklage te zien als dwerg van 7 meter.

4,0*

AVP: Alien vs. Predator (2004)

2,5
Een lichte teleurstelling deze film.

Het moest er natuurlijk wel een keertje van komen. De Predator meets de Alien. (vooral na de stille hint op het einde van Predator 2)

Gelukkig hadden ze geen romantisch etentje in gedachte met sfeervolle muziek en kaarslicht. Nee, de strijdbijl tussen die 2 zal nooit en te nimmer worden begraven. Dat wordt gelukkig ook wel duidelijk.

De film komt ontspannen op gang, dat wel, maar dat vond ik verder niet echt storend. Met een (goede) opbouw is niet altijd iets mis. De personages zijn redelijk vermakelijk om naar de kijken en je weet, het spectakel is nabij. Ja en vervolgens is het dus zover en dan vliegt het Alien zuur en de groene smurrie van Predator je inderdaad om de oren.

Heel leuk allemaal, maar het voelt toch als een gemiste kans. Zeker voor Alien en Predator maatstaven. Bij films van dat kaliber hoort toch echt de nodige viezigheid. Het Predator bloed bijvoorbeeld. Ja dat is groen, dus daarom mag het zeker wel regelmatig in beeld komen? En de helm die ze dragen moet toch echt wel iets sterker zijn dan dat. Ook dat wordt letterlijk pijnlijk duidelijk op een gegeven moment. Over de Predators kan ik alleen maar zeggen: Het zijn een paar enthousiaste snotneuzen die ik dus daarom niet teveel kwalijk mag nemen. De Aliens daarentegen gedragen zich naar mijn idee prima.

Het is dus wel te merken dat de film ook voor de jongere doelgroep bedoeld is. Dat vind ik voor een film als deze helaas niet gepast.
Het resultaat in mijn ogen omdat er zeker een paar hele amusante scenes in zitten, toch nog een fijne film om naar te kijken.

* * *