• 9.215.970 stemmen

Gesproken taal: Engels, Duits en Spaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Army of the Dead

"Survivors take all."

Het verhaal speelt zich af in de niet al te verre toekomst. Een groep met huurmoordenaars vertrekt naar een in quarantaine geplaatst gebied in Las Vegas om daar een overval te doen. Een probleem: het gebied barst van de zombies. Een vader wil zijn dochter redden van een naderende dood.

avatar van macrobody

macrobody

Aardige zombiefilm en normaal vind ik daar niks aan. Misschien kan ik niet goed tegen zombies, want die zie ik elke dag al op straat met mondkapjes en face shields.

avatar van macrobody

macrobody

Bakema NL schreef:

.....die pilote was toch wel een ontiegelijk irritant stompzinnig (knap om in zo’n film er nog stompzinniger uit te springen) personage......echt weer zo eentje voor deze pc/sjw tijd....stoere sigaarrokende chick met verstand van helicopters, uiteraard kortpittig geknipt lelijk, zwaar hintend naar een voorkeur voor dames die van scharen houden......potsierlijk gewoon.

Ik vond het precies Tom Cruise, lol

avatar van Kondoro

Kondoro

“Listen, I hate my life so deeply, if I had two million dollars, my life would change drastically.”

Het pareltje van ‘Zack Snyder’ en tevens een nieuwe zombiefilm, dat kan toch haast niet fout gaan? ‘Snyder’ heeft in het verleden mijn favoriete zombiefilm geregisseerd namelijk ‘Dawn of the Dead’ dus ik had er alle vertrouwen in dat zijn nieuwe zombiefilm sowieso wel weer goed moest zijn, het kon niet anders. Ik zelf vond het wel mooi om te zien dat hij al sinds het maken van de eerder genoemde film aan deze film dacht en daar al mee bezig was, ‘Netflix’ zag een win/win situatie en ging het project met ‘Zack Snyder’ aan, en ik moet zeggen dat er best een leuke film uit is gekomen.

En dat zeg ik nog best bescheiden omdat de film niet helemaal is geworden wat ik er van gehoopt had, wel wat ik had verwacht namelijk. De film straalt en is gewoon een leuke blockbuster en bevat heel veel elementen die de goeie blockbuster moet hebben, zolang het maar vooral erg overdreven is waarbij je niet zoveel bij hoeft na te denken, en dat is nou precies dat gene wat hier afspeelt. Het over-de-top gebeuren is leuk, het hoort erbij en is best aanvaardbaar maar ook genietend om naar te kijken, zombie elvis, zombie prostituees en noem maar op, zelfs een zombie tijger, zo gek kun je het allemaal niet bedenken.

Je merkte wel dat ‘Zack Snyder’ veel van zijn oude vertrouwde elementen terug liet komen, wat ook wel werkt maar, ook hij slaat een beetje de richting van films zoals ‘Zombieland’ waar we met veel leuke muziek en een vrolijke vibe de film in gaan, waar meer het komische aspect van terug komt en ook dat zien we in deze film terug, met verschillende soundtracks en uiteraard de introductie van zombiestad ‘Las Vegas’, de stad waar alles kan. En ook leek de film bijvoorbeeld veel op de films reeks maar ook de film ‘Resident Evil: Extinction’ specifiek aangezien deze zich ook in ‘Las Vegas’ afspeelde, en toch wel de excentrieke en wat abnormale vormen van de zombies, de gemuteerde versies zeg maar. En daar kende deze film ook een paar van dat waren de zo geheten ‘Alfa’s’.

Het verhaal is wel leuk. We volgen een team huurmoordenaars die gevlucht zijn uit Las Vegas en ieder met hun eigen verhaal, het team word geleidt door ‘Dave Bautista’. Het team word namelijk uitgedaagd een kluis te kraken die onder een casino zit, hier zou 200 miljoen dollar in liggen. Het team gaat er op af en brengen eerst een offer aan de alfa’s waarna ze duidelijk hun gang konden gaan. Wanneer één van het team besluit de vrouw van de ‘baas’ te onthoofden en zo hun zombiekind te vermoorden krijgt het team het nog lastig met de zombies die achter hun aan komen om wraak te nemen, en dat allemaal tijdens het tikken van de klok wanneer de atoombom zou vallen.

De cast was overigens best vermakelijk daar was niks mis mee. De film is over het algemeen gewoon lekker popcorn vermaak. Echter, waar de film vaak de mist een beetje ingaat is het moment waar de CGI moet komen die op veel plekken toch wat blijft steken, of beter gezegd: er gewoon niet uit zag.

Dat mag gelukkig de pret omtrent de film niet drukken en ik heb me weer uitstekend vermaakt. Hoewel het niet is geworden wat ik had gehoopt, een beetje richting de lekkere ‘Dawn of the Dead’ is het zeker weer een topper in de zombieklasse en aan het open eind te zien zijn we nog niet klaar, althans dat hoop ik.

avatar van david bohm

david bohm

Kijkbare film met naar mijn smaak iets te veel actie. De personages zijn best leuk en het verhaal is geinig gevonden. Dawn of the Dead vind ik toch een tikkeltje sterker, die is ook wat compacter. Hier begint het zo nu en dan wat te slepen.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Mijn 3,5* blijft staan.

Voordat je verdergaat naar YouTube

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

Dawn of the Dead (2004) is een vermakelijke zombiefilm en na het zien van de trailer had ik goede hoop voor dit 'vervolg' Army of the Dead (2021). Maar er is zoveel mis met deze film. Om te beginnen duurt hij veel te lang. Langer is niet altijd beter, zo blijkt maar weer. Er mag gerust 40 minuten uitgesneden worden. De zogenaamde karakterontwikkelingen en de vele dialogen die we te zien krijgen voordat het groepje ongeregeld aan het casino aankomen bijvoorbeeld. Duidelijk niet het sterkste punt van Snyder. Ik kreeg trouwens na een half uurtje hoofdpijn want de cameraman lijkt de lens niet scherp te kunnen zetten. Geen enkele van de personages is interessant of weet sympathie op te wekken. Daar zijn de acteurs in de eerste Zack Snyder zombiefilm toch beter in geslaagd.

Hoofdrolspeler Dave Bautista kan duidelijk op zijn brede schouders geen hele film dragen, zijn enige kwaliteiten bestaan uit zijn pectorale spieren. Over humor beschikt hij duidelijk niet. Wat dat betreft doet die andere krachtpatser Dwayne Johnson het toch beter. Hij knijpt ook de hele tijd z'n oogjes dicht alsof hij zijn bril kwijt is geraakt. Zijn pogingen om het goed te maken met dochterlief (die niet boos op hem is omdat hij haar mama heeft vermoord, maar omdat hij daarna niet genoeg aandacht aan de dochter gaf), laten meteen zijn beperkte acteerkunde zien. En dan dat gezeur over kreeften, tofu en de voedseltruck. Gaap!

Ook de nodige stoere chicks die altijd in dit soort films voorkomen, zijn weer van de partij. De helikopterpiloot die denkt dat ze Tom Cruise is bijvoorbeeld. Geef mij dan maar een stoere Riley, die is tenminste nog leuk om naar te kijken en ze kan acteren. Het hele verhaal omtrent de roof in het casino, daar kon iets mee gedaan worden. Maar eigenlijk boeit het maar weinig. Het leidt alleen maar af van de storyline met de zombies, voor zo ver die er is

Nu de goede punten van Army of the Dead: er zit af en toe wat humor in de film, net als in de voorganger (bijvoorbeeld die zombie die "boe!" roept en even later tussen de kluisdeuren geplet wordt). Alleen is de humor heel spaarzaam en niet altijd even geslaagd. Dat Duitse verwijfde ventje (Dieter) is bijvoorbeeld niet grappig terwijl hij duidelijk voor de comic relief moet zorgen. Het schminkwerk van de zombies ziet er wel indrukwekkend uit. Hoewel het een beetje vreemd is om zombies te zien met een koning en koningin, die dan nog baby'tjes maken ook. En de zombiekoning rijdt zelfs rond op een zombiepaard. Zombies die mensen gevangen houden is ook een nieuwigheid. Maar goed slimme zombies, hoe kom je er ook op Zack Snyder? Sommige zombies lijken zelfs martial arts (capoeira) onder de knie te hebben.

De vuistgevechten tussen Bautista en de zombies (nadat zijn love interest de nek wordt omgedraaid), alsook het vuurgevecht binnen in het casino, vormen overigens wel een hoogtepunt. De trailer, alsook de scene in het casino tijdens de openingscredits, deden me onterecht vermoeden dat deze film de actie en de komische toer zou opgaan. Die scene doet erg aan Zombieland (2009) denken. Maar uiteindelijk valt er weinig te genieten en de beste stukken zie je al in de trailer. De zombietijgers van Siegfried en Roy zijn ook nog een leuk idee, alleen ziet de CGI er nogal matig uit. Ook het bloed dat in deze film rijkelijk vloeit, ziet er behoorlijk nep uit. De aanval van de tijger op de gluiperd Martin is dan weer lekker bruut in beeld gebracht. Snyder heeft blijkbaar ook goed naar The Revenant (2015) gekeken. De film doet me ook aan andere films denken zoals World War Z (2013) als ze met de helikopter vliegen over die verwoeste stad, en de gele kleurfilter die voortdurend gebruikt wordt. Er is natuurlijk niets mis met het lenen bij andere films, alleen vrees ik dat deze film op zich niet erg gedenkwaardig is.

avatar van jippie2010

jippie2010

Visueel is het alleraardigst en vermakelijk is het zeker. Maar daar houdt het ook op.

Het verhaal zit vol met plotholes en elk stukje drama wordt onderuitgehaald door miscast Bautista.

Daardoor toch het geheel naar beneden afgerond: *2,5

avatar van The Dominator

The Dominator

Lekkere zombie-film, met een leuk verhaal, goeie cast en heel veel spektakel (en bloed).

avatar van ForrestHanks

ForrestHanks

macrobody schreef:

Ik vond het precies Tom Cruise, lol

Ja, echt hè?

avatar van Rubie2208

Rubie2208

Fijne actie/zombie film die erg spannend is . Personages zijn goed uitgewerkt , het verhaal is prima en de film zag er goed uit . Toch vond ik ondanks dit alles , dat het iets te lang duurde voor mijn gevoel .. verder een prima zombie film die enorm vermakelijk is. Geen enorme topper, maar voor mij wel net aan bovengemiddeld . 3.5 dus.

avatar van voskat

voskat

Onsympathieke personages doen onsympathieke dingen.
Afgaande op hun gedrag blijft Zack Snyder een wereldvreemd, contactgestoord mannetje dat indruk probeert te maken met ontploffende dingen... en dan moet het vooral allemaal groot en lomp en weinig creatief.

Jammer, want de openingsact was best vermakelijk en bood hoop op iets interessanters. Ja, ook die bediende zich van hetzelfde Duke Nukem-achtige niveau van subtiliteit, maar de presentatie ervan was leuk en bracht er ook vaart in.

Daarna kakt het in. Het enige opmerkelijke zijn de alfa's, maar als het de bedoeling was om die een lading "menselijkheid" mee te geven... waarom? Ze worden vervolgens extra sadistisch behandeld door de hoofdpersonages. Enige wat Snyder ermee bereikte was dat ik m'n allerlaatste kruimeltje sympathie voor hen kwijtraakte, en dat het me volledig aan m'n reet kon roesten wat er met ze gebeurde.
In elk geval positief dat het einde suggereerde dat de pest ook uit gaat breken buiten Vegas. Da's dan nog een klein beetje gerechtigheid.

2 *

avatar van voskat

voskat

Duke Nukem schreef:

Volgens mij is er geen verband tussen die twee films, behalve onderwerp en regisseur.

Maar goed ook, want George Romero heeft zich al genoeg omgedraaid in zijn graf.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

voskat schreef:

Ja, dat is dus het verband waarnaar ik refereerde.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Een heistfilm met zombies. Met 'Army of the Dead' (2021) gooit Zack Snyder verschillende genreconventies in de mix voor vermakelijke pulp. Waar je Snyder nog wel eens kan verwijten dat hij zijn specifieke stijl bloedserieus neemt, kun je hier gewoon pretentieloos genieten van ondode Elvis impersonators of de monsterlijke tijgers van Siegfried & Roy. Op de achtergrond nog een romance tussen een zombiekoning en een zombiekoningin die (á la Frankenstein) net wat verder geëvolueerd zijn dan hun hersenetende voetvolk. Het geeft deze superschurken nog een tragisch randje, want ergens gun je 't ze wel dat ze hun geperverteerde verbintenis in stand houden. Misschien duurt 'Army of the Dead' (2021) net iets te lang voor dit soort energieke luchtigheid en bevat het daardoor meer herhaling dan strikt noodzakelijk. Maar het is niettemin een lekker filmpje voor tussendoor.

Hmmm, iemand moet een eens een serieus babbeltje met Snyder hebben, want die vent neemt zich tegenwoordig veels en veels te serieus. Op zich niet erg om een dom zombiefilmpje te willen maken, maar waarom zo serieus en belachelijk langdradig? Mnee, de tijd dat zijn films enig plezier uitstraalden lijkt lang voorbij.

avatar van MichaelHD

MichaelHD

Ik heb hier speciaal een account voor aangemaakt. Want ik lees in mijn nieuws feed telkens dat deze film zo goed is. En nu zelfs dst netflix aan

deel 2 begint van deze "Netflix hit"

En dan vraag ik mezelf oprecht af.. Hoe bepaalt Netflix of het een hit is. Je moet zo'n film toch eerst kijken om te zien wat je ervan vind. Dus veel views is niet persee gelijk aan een goede film. Bovendien werd je overal dood gegooid met de hype omtrent deze film.

Er zitten zoveel plot holes en belachelijke stukken in dat ik me vreselijk heb zitten irriteren. En die dochter is echt een kwal. Het acteer werk van annabole booskijkert is ook om te janken.

De film verkeerd ook in een identiteit crisis.. Wil serieus overkomen maar maakt zich zelf tegelijkertijd belachelijk. Nee echt dit is troep. Ik heb hem afgekeken maar deel 2 ga ik zeker niet kijken.

avatar van Number23

Number23

Ons Zack had weer eens zin om volgens eigen zeggen de evolutie van de zombiefilm te laten zien.

Aan de hand van de poster had ik misschien iets meer gekkigheid verwacht, maar de toon is helaas te serieus.

Zijn remake van Dawn of the Dead is bijna een klassieker te noemen, terwijl deze de matige status niet ontloopt.

Moet wel zeggen dat ik het niet perse slepend vond voor die 150 minuten, maar al die zombie perikelen waren gewoon niet leuk genoeg.

In de cast zitten ook weinig personages om enthousiast van te worden, had me niks geïnteresseerd wie er nou overleefden en wie niet.

Bautista laat hier weer eens zien een erg beperkt acteur te zijn.

avatar van Luudje10

Luudje10

Meestal zijn de films van Netflix niet zo bijzonder, maar deze is een uitzondering. Een aardige zombiefilm die nog redelijk spannend en humoristisch was. Wij hebben wel genoten en kunnen deze film aanraden

avatar van Pecore

Pecore

Jammer dat er een melodramatisch verhaaltje ingepropt zit dat bovendien gespeeld wordt door een handvol middelmatige acteurs, want qua aankleding vond ik dit op momenten erg fraai. De openingscredits zijn om je vingers bij af te likken. Snyder had er beter aan gedaan het allemaal wat komischer te brengen, had veel beter bij deze film gepast. Nu hinkt het geheel teveel op twee gedachten, het luchtige (en daarmee het geslaagde deel) aan de ene kant en het inwisselbare serieuze verhaaltje aan de andere.

avatar van Noodless

Noodless

Zack Snyder weet hier met een vermakelijk pulpfilmpje de kijker voldoende te vermaken. Op geen enkel moment het gevoel gehad met bepaalde links uit andere films. Soms is de kritiek ook ver te zoeken. Is het dan een goede film ? Niet echt, maar de film weet wel heel wat bloederige momenten en spektakel te brengen. De tijdsduur is wat aan de lange kant, maar op zich heeft dat mij niet gestoord. Er valt genoeg te pruimen met een zombiekoning met paard, de tijger en koningin van de geëvolueerde zombies, de vele actiescènes, de locatie Vegas, de invalshoek van deze gevaarlijke onderneming en heel wat gore. Intro en slot is zonder meer geslaagd. 6,5/10

avatar van Skydriver

Skydriver

Leuke zombiefilm, met humor, en voldoende actie om je gedurende de film bezig te houden.

avatar van Fonzo

Fonzo

Te lang, viel mij persoonlijk toch wel een beetje tegen.

avatar van killyou007

killyou007

Slecht slecht en nog is slecht..b film

avatar van mrklm

mrklm

Scott Ward [Dave Bautista] heeft een slecht betaald baantje in een wegrestaurant maar krijgt de kans om een fortuin te verdienen wanneer Bly Tanaka [Hiroyuki Sanada] hem benadert om de kluis leeg te roven in het Las Vegas Casino. De omstandigheden zijn perfect voor zo’n operatie, want er is geen mens in Las Vegas! Scott moet alleen even afrekenen met de duizenden bloeddorstige zombies die daar nu rondwaren en dus stelt hij een team samen bestaande uit de types die je gewend bent in dit soort stompzinnige actieprulletjes. Het is een Zack Snyder-film en dus is Scott een weduwe die het respect van zijn dochter [Ella Purnell] wil terugwinnen. Snyder zorgt voor wat visuele verrassingen en een spectaculaire finale, maar dit is alleen interessant voor de meest trouwe fans van Zack Snyder... en Resident Evil niet te vergeten.

avatar van Boeikens

Boeikens

Best goede zombieflick.

Heel wat elementen en verwijzingen naar andere zombiefilms wat me verder niet stoorde. Leuk ook die tijger en de truck met die hand

Het verhaal is simpel, loopt vlot en kent heel wat actie.

Bautista is zeker niet de beste acteur maar doet het hier toch behoorlijk goed in een groep van toch heel uiteenlopende karakters.

De zombies zijn goed, alle genrevarianten zijn vertegenwoordigd, en de gore valt ook best mee.

Alleen een veel te lange speelduur door heel wat onnodige en saaie dialogen.

avatar van Bla

Bla

• 2076 stemmen

Als deze op plaats 45 in de toplijst van 2021 staat begrijp je dat het een treurig filmjaar was.

avatar van shrink

shrink

• 2090 berichten

Geen topfilm. Veel te lang!!

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Een erg leuke en vermakkelijke popcornfilm met een grote en aardig spelende cast, mooie setting Las Vegas ziet er zo cool uit. De actie is erg over de top maar wel op een leuke manier en ja de zombies zien er gewoon vet uit, de lengte is het enigste minpunt daar had makkelijk 45min af gekund. Afijn het is een erg leuke film om jaarlijks weer terug te zien check it out en have fun.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Een beetje zombie pulp zo na een ingelaste game avond mede mogelijk gemaakt door een collega zijn Netflix. Wat te verwachten was de vraag want heel best ontvangen was deze Army of the Dead niet, maar ik ben meestal erg mild voor films uit dit genre, toch tegenvallen deed deze zombiefilm mij niet echt, sterker, ik vond de film best aardig.

De hand van Snyder is gemakkelijk te herkennen in het intro net veel bloedvergieten en contrasterende muziek. Net zo opvallend is de keuze van Snyder voor Bautista in de leading role, want laten we eerlijk zijn een imposante verschijning is het maar acterenderwijs iets toevoegen kan de beste man niet echt. Misschien dat dit wel het grootste signaal is dat Snyder deze film niet al te serieus benadert. Een allegaartje aan karakters is het vervolg tezamen met een even rare als dubieuze klus temidden van zombieland. Knap trouwens dat men het heeft weten te beperken tot Las Vegas, bijzonder ook dat men daar zo naar binnen kan met een gids. Een behoorlijke security breach zou ik zeggen in de meest beveiligde en gevreesde zone van de wereld. En hoe dan een vluchtelingenkamp onder de rook van deze plek...?

Afijn, het doet er niet zo zeer doe temidden van de bijzondere karakters, de poging verhaal te brengen tussen vader en dochter doet er amper toe, dat Martin niet te vertrouwen is mag vanaf het begin duidelijk zijn, het is tenslotte wachten op het team binnen de zombie zone en de eventuele kills die gaan volgen. En phoa...daar stijgt de film toch subiet weer een beetje qua kwaliteit want het ziet er mooi uit en de spanning en sfeer is prima te noemen. Uiteraard zijn er de problemen tijdens de kraak, leden die niet te vertrouwen zijn en allerhande andere problemen, is er de nodige humor maar valt toch vooral een nieuw soort zombie op, een soort van hybride die sneller en slimmer is. De King en Queen zien er echt goed uit, net als het paard en Valentine.

Voeg daar een toch aardige climax aan toe richting het einde, het nodige aan leuk muziek, een schare prachtige vrouwen met Purnell, De La Reguera en vooral Nora Arnezeder aan toe en Army of the Dead slaagt wat mij betreft gewoon in zijn opzet en dat is zombiepulp ofwel licht kitscherig vermaak. Natuurlijk zijn er de nodige punten van kritiek maar ik heb niet de behoefte daar diep op in te gaan aangezien de film gewoon prima vermaakt en voldoet. Wat mij betreft krijgt AotD dan ook een prima voldoende.

avatar van teigertje

teigertje

Een steengoede zombie film.

Waarin Dave Bautista die de hoofdrol speelt, fantastisch speelt.

De verdere cast is ook prima.

Met bergen aktie en heel spectaculair.

Een zeer geslaagde film in dit genre.