Genre: Actie / Horror
Gesproken taal: Engels, Duits en Spaans
Bekijk via Netflix
Plot Army of the Dead
"Survivors take all."
Het verhaal speelt zich af in de niet al te verre toekomst. Een groep met huurmoordenaars vertrekt naar een in quarantaine geplaatst gebied in Las Vegas om daar een overval te doen. Een probleem: het gebied barst van de zombies. Een vader wil zijn dochter redden van een naderende dood.
Scott Ward
Bly Tanaka
Martin
Marianne Peters
Chrisseh
Pfoe wat een tegenvaller. Ik kan prima van een popcorn-flick genieten, maar dit was toch wel zeer teleurstellend van Snyder. Enorm warrige film, waarin teveel onlogische keuzes gemaakt worden, en daarboven op ook nog eens een sausje van cliches overheen gegoten wordt.
Escape from Las Vegas
Een ommuurde stadsgevangenis, iemand (in dit geval een heel team) wordt naar binnen gestuurd voor een subtractie , een tijdklok, vijandige gangs. We hebben het al eerder gezien....
Maar waar Carpenter er zo’n 10 minuten over doet z’n held in positie te brengen, heeft Snyder daar een klein uur voor nodig. Een uur waar vrijwel niks gebeurd.Als de gang, een soort georganiseerde zombies, dan ook nog eens sterk doen denken aan de bozerikken uit Ghosts of Mars, is het deja vu gehalte compleet. Daarbij vind ik digitaal bloedvergieten een stuk minder leuk dan old school fake bloed en deeg...
Enfin, niks nieuws onder de zon dus en minstens een uur te lang, want enkel de eerste 8 minuten en het laatste half uur zijn de moeite waard. Waarom dit niet gewoon is afgemonteerd op 85 minuten is mij een raadsel. Snyder heeft niks te melden.
2,5
- 11959 berichten
De eerste 7 minuten waren leuk, maar daarna gebeurt er toch helemaal niks boeiends tot de tijger in beeld komt....
UmbraVitae
Aja blijkbaar kan ik nog steeds niet citeren en sommigen blijkbaar ook niet taggen...nog hier problemen mee? Zowel via laptop, phone, verschillende browsers, zelfde probleem.
Dick Starbuck
De film is als een klassieke zombie. Zo traag als dikke stront in een trechter. Had zeker een half uur korter gekund. En aan slechte cgi sigaren rook of een cgi helicopter heb ik een broertje dood aan. Film had wel zijn momenten zoals de 'tijger'. Maar over het algemeen langdradig, nul spanning en matige effecten. Justice League vond ik tof van Snyder maar dit is gewoon een drol van een film. 2 sterren. P.S. eerste 10 minuten was inderdaad nog het beste.
hankdigger
Wat heb ik hier van genoten zeg! Tijd vloog voorbij. Prima acteerprestaties (wat toch niet altijd t geval is bij dit soort films), origineel verhaal, origineel einde en de zombies zien er geweldig uit. Heb weinig kritiek, behalve dat ik het intro te lang vond (irritant nummer) en soms wat niet echt logische acties.
UmbraVitae
Toch verbaasd door de +3/5 score uit +130 stemmen, wat vr MM normen toch al veel is. Heb ik deze dan op het verkeerde moment gezien? Want kan normaal wel wat hebben qua b-films, zo-slecht-dat-het-weer-geinig-wordt. Zal em nog wel eens herkansing geven, in niet nuchtere toestand
Ja, ik volg je 1* nog altijd niet. Deze film duurt te lang, maar verder is 'ie toch niks anders dan tig andere zombiefilms? Dat kan je als negatief zien, maar ik bedoelde het ter verdediging van deze film.
UmbraVitae
Ajax&Litmanen1 Was er nochtans volle goesting aan begonnen, lekkere lange zombiefilm en in Dolby Vision, ik zat er zo klaar voor als maar kon zijn. Op een of andere manier, was het eerste halfuur me dermate tegengevallen, ik zat hier echt met een gevoel, jesus Netflix, ist weer zo'n ellendig prul. Dus mijn hoop was op de resterende kleine 2u gevestigd, maar deze waren gewoon van hetzelfde laken een broek. Ik kon me hier nergens mee vermaken. Terwijl ik van reeds genoemde 'zombiefilms' kon smullen, ik de meest goedkope horror, scifi, pulp, nog geinig weet te vinden. Want 2/10, geef ik toe, is letterlijk niets goed vinden aan de film en dan heb je nog de 1/10, vr de drek onder de drek. Dus ben ik té streng omdat teleurstelling heerste. De herkansing zal het misschien wel duidelijk maken
Uier
- 2006 berichten
Verschrikkelijke karakters, overgeproduceerde effecten en totaal geen dynamiek in de actie. De pogingen tot humor zijn tenenkrommend. Wtf moest die non binaire helicopterpiloot voorstellen? Om over die sufkut Kate nog maar te zwijgen...
Snyder slaat de plank hier flink mis, wat mij betreft. Zoals eerder al iemand hier zei; als je geen dialogen kan schrijven, hou het gewoon bij actie. Maak er 90 minuten van, ipv 150 en skip die 60 minuten aan dom quasi-cool gelul. Army of the Dead mag nog niet in de schaduw staan van Dawn of the Dead. Jammer.
2* en dan ben ik mild.
Fisico
Ik heb hem in the heat of the moment misschien iets overrated, maar vind hem eveneens zeker niet slechter dan zovele andere zombies. Ik ga hem nu niet speciaal herbekijken, maar er zaten wel leuke momenten in.
Erikb99
Zack Snyder terug naar zijn roots met een Zombie film. En het is dan ook echt een Zack Snyder film geworden, inclusief zijn manier met spelen met de soundtrack, liedjes starten die je niet verwacht op dat moment en je een glimlach geven. In de film zitten los daarvan ook best wel grappige momenten maar vooral gaat het om de actie. Natuurlijk wordt alles goed opgebouwd zo ook de onderliggende verhoudingen tussen de verschillende karakters, maar dat kan dan ook als de film 2 ½ uur duurt. Het verhaal is vrij simpel maar ondanks dat erg goed neergezet en uitgevoerd. Ook komt er het nodige gore in voor, maar he het is dan ook een Zombie film. Ook de verschillende soorten Zombies maakte de film erg vermakelijk, en bracht extra spanning mee. En wat ik enigszins verrassend vond was wel hoe Dave Bautista uit de verf kwam, hij zetten zijn rol erg goed neer. Wel gaat de film voor mijn gevoel net even te lang door, iets wat wel vaker gebeurt bij Zack Snyder films. Aanrader? Absoluut, en te zien op Netflix.
origineel verhaal.
???
Escape from New York
Escape from LA
Ghosts of Mars
Doomsday
Niet gezien?
as
Op papier klinkt het allemaal wel goed: een zombie-Heist film van de maker van de remake van Dawn of the Dead. Visueel kan Snyder ook wel wat. Dat heeft hij de laatste jaren wel bewezen. Maar 153 minuten voor wat in essentie een simpele set-up had moeten zijn is wat teveel van het goede. Vooral omdat na de opening van 10 minuten er werkelijk niets interessants gebeurd. De set-up van karakters (die al flinterdun zijn en de ene na de andere stomme keuzes maken) is zo minimaal dat het je geen hol uit maakt wat er later met hen gebeurt. Toch wel essentieel bij een film als deze.
Verder vraag ik me af waarom juist deze mensen zijn samengesteld voor deze missie...? Een ‘men on a mission’ set-up zou al een pak interessanter zijn en zou de film de broodnodige karakter ontwikkeling meegeven. Nou is Bautista een beperkte acteur, maar de vader dochter relatie, wat het hart van de film zou moeten zijn, is werkelijk abominabel uitgewerkt, om maar te zwijgen van een love interest die ineens vanuit het niets op de proppen komt en een minuut later vakkundig letterlijk de nek om wordt gedraaid.
In plaats van een compacte concept-film, vermoeit Snyder ons met veel gebakken lucht dat alleen maar ophoudt en vervelender wordt naarmate de film vordert. Het laatste half uurtje is dan al een pak fijner en de vaart komt dan een beetje terug in de film. Ergens zit er ook wel een leuke film verstopt in al dat lawaai (je droomt er van hoe een Romero of Carpenter dit hele concept zou aanpakken), maar Snyder moet echt meer kaders krijgen. De vrijheid die hij heeft gekregen van Netflix is teveel van het goede en voelt megalomaan aan. Aan de teugels!
2*en
3316mixer
Na de zombie klassieker van Zack Snyder "Dawn of the dead" komt voorgenoemde met een prul van een 2e zombie film aanzetten, die zijn reputatie naar beneden trekt. Alles is traag, en de CGI is van zo'n bedenkelijk niveau dat je jezelf afvraagt was het geld op. Daarnaast zijn de karakters zo dik aangezet met one liners en quasi emoties, dat zelfs wicki de viking beter acteert.
badfans69
Zack Snyder Spent “A Few Million” to Add Tig Notaro to ‘Army of the Dead’ | Vanity Fair
Canicross1
Wat een zware tegen valler. Het begin lijkt wel een comedie. Hij is zo goed dat ik in slaap viel tijdens de film.
hankdigger
Ik bedoelde meer t einde waar uiteindelijk alles mislukt . Heb deze films niet gezien, ga ik doen!
Canicross1
Zware tegenvaller . In het begin had ik het idee dat ik comedie zat te kijken. Het is zo slecht dat ik zelfs in slaap viel. Hij zou van mijn nog niet Eens een punt krijgen. Ook veelste lang duurt hij net een erg lang met erg zwak verhaal.
Dawn of the dead was één van de beste films van Zack Snyder, je zou dan toch denken dat hij opnieuw een goeie zombiefilm kan maken. Beetje hoopvol, nadat hij bij DC voor bijna de slechtste films uit de franchise heeft gezorgd. En dan nog enkele bekende namen er bij en de zombietijger in de trailer.
Maar Army of the Dead is eerder een Ocean's Eleven geworden in een Las Vegas vol opgefokte zombies. Want gewoon zombies lijkt wel passé te zijn. Een groot deel van de film wordt het team samengesteld en dan komt de heist met veel schietwerk en weinig spanning of flauwe humor. Net als bij de DC-films zie je dat Snyder niet veel kent van montage (ik ook niet, maar ik maak dan ook geen films met een groot budget). 153 minuten is veel te lang voor een zombiefilm. Bovendien weet hij door die slechte montage geen evenwicht te brengen in de film.
Jammer, want ik hou op zich wel van het genre. Maar Snyder is blijkbaar alleen nog maar een regisseur voor een beperkte fanclub die als ze hard genoeg roepen hun eigen filmversie nog krijgen (de beruchte Snyder-cut die ook niet veel beterschap levert), maar de tijd van 300, Dawn of the dead, Watchmen en Sucker Punch ligt al ver achter ons.
VanRippestein
Helaas, niet wat ik gehoopt had. Grootste minpunt vond ik het camerawerk. De hele film lang is alles in hyperfocus gefilmd: beweegt iets een paar cm, dan is het direct niet meer in focus. Enorm vermoeiend want elk shot is meer dan de helft dus eigenlijk niet te zien en worden je ogen heel erg gestuurd. Dan is er nog blok hout Dave Bautista die werkelijk geen enkele seconde sympathie weet te wekken. De cast sowieso niet echt, maar hij spant wel echt de kroon. Tot slot, zoals anderen ook al noemden: duurt te lang. Een film als deze heeft echt bijna geen plot nodig, maar spanning en actie. Een uurtje plot minder had de film veel goeds gedaan...
eldorado
Irrirant lang intro, eerste 14 minuten kunnen door gespoeld worden.
- 11959 berichten
Irrirant lang intro, eerste 14 minuten kunnen door gespoeld worden.
De eerste 8 minuten zijn het best van de hele film....
mikey
De eerste 8 minuten zijn het best van de hele film....
eldorado
Film gaat qua genre alle kanten op ; actie, komedie,horror, drama maar raakt kant noch wal. De muziek kom me nog wel bekoren.
mcdaktari
Zo slecht is ie nou toch ook weer niet, of beter gezegd, het is best een vermakelijke film. Er gebeurd genoeg en er zit eigenlijk zo'n beetje van alles wat in, actie, horror, komedie en drama. Als het Las Vegas gedeelte begint is het toch genoeg actie. Ik heb er vanochtend nog een keer naar gekeken en kom toch tot de conclusie dat het een fijne zit is van bijna 2,5 uur. Het is toch vaak zo bij films dat een bepaalde groep het goed vind en de rest vind het helemaal niks. Ik heb me best vermaakt en dat andere het niks vinden, daar kan ik mee leven.
Neder0001
Oei wat een afstraffing tot nu toe... en dat cijfers zal nog wel verder dalen naarmate er meer stemmen bij komen.
Denk dat ik deze maar lekker aan mij voorbij laat gaan met z'n 153 minuten speelduur. Had er al weinig vertrouwen in toen ik Dave Bautista in de hoofdrol zag en het lijkt nu inderdaad bevestigd te worden.
Bautista doet zijn ding gewoon goed, dus daar hoef je het niet voor te doen. Ik denk dat de grootste kritiek is dat er makkelijk een half uur van de film af had gekund. Het duurt gewoon te lang. Voor de rest doet de film binnen het genre wat je ervan verwacht, als je rekening houdt met Snyder's manier van film maken. Houd je van zijn overdreven visuele stijl met allerlei close ups, slowmotions, maar ook lekkere gore kills? Dan ben je aan het juiste adres. Zo niet, skip hem dan lekker inderdaad.
Ik geef hem iig 3 sterren.

Army of Thieves
2021

Dit zijn de best bekeken Netflix-films van afgelopen jaar

Deze Original-films kun je in mei op Netflix verwachten

Zack Snyder's Justice League
Avontuur / Actie, 2021

Nobody
Misdaad / Actie, 2021
casinovaulthuurlingtigersafezombie animals overvalapocalypsezombielas vegasweduwnaarsafecrackerbooby trapcasino ownerwalled city zombie-apocalypsbite mark father daughter conflictvader dochter relatiecasino heist assertive