menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van JacoBaco. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2018, februari 2018, maart 2018, april 2018, mei 2018, juni 2018, juli 2018, augustus 2018, september 2018, oktober 2018, november 2018, december 2018, januari 2019, februari 2019

Cold Pursuit (2019) 3,5

Alternatieve titel: In Order of Disappearance, afgelopen donderdag om 22:10 uur

stem geplaatst

» details  

The Prodigy (2019) 3,5

15 februari, 09:41 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,0 sterren

» details  

Alita: Battle Angel (2019) 3,0

15 februari, 08:42 uur

Mwa, toch wel iets te standaard. De film werkt keurig een lijstje af lijkt wel. Alsof ze letterlijk op het briefje hadden staan: na de actiescène een romantische scène, vervolgens wat uitleg over het verhaal en daarna laten we Christoph Waltz weer even slaapverwekkend zijn.

Los van de schitterende CGI en een aantal mooie actiescènes is het vaak een geval van net niet. En de film mist vooral een goede bad guy. Er wordt mysterieus gedaan over Nova, maar het werkte niet voor mij. Ook Vector (Mahershala Ali) stelt helemaal niets voor! Zag hem toevallig laatst in Green Book. Daar is hij 10x beter.

Alita zelf is dan wel badass. Geen getraumatiseerd meisje, maar juist het tegenovergestelde. Ze is ontzettend zelfverzekerd. Verder nog wel wat geinige rollen door mensen zoals Jackie Earle Haley en Ed Skrein. Laatstgenoemde speelt het personage Zapan. Over hem mogen ze ook wel een film maken! Hoewel hij weinig in beeld is, vind ik zijn personage wel 1 van de beste. Nieuwkomer Keean Johnson (Hugo) maakt op mij niet zo'n indruk.

Wel benieuwd naar deel 2 natuurlijk!

6,5/10

» details   » naar bericht  » reageer  

Polar (2019) 3,0

14 februari, 12:01 uur

Een geinige mix van Quentin Tarantino- met een Guy Ritchie-achtige stijl. En het is bijna alsof ze de film John Wick belachelijk maken. Laatstgenoemde een film die zichzelf wellicht net iets te serieus neemt. Polar daarentegen is 100% zwarte humor en is bikkelhard. Als je er van houdt, lekker kijken dan. Ik vind het een leuk tussendoortje, maar John Wick is toch net iets beter.

» details   » naar bericht  » reageer  

Green Book (2018) 4,0

10 februari, 20:06 uur

Mooie film met fijne muziek en geweldige acteurs. Dit soort films mogen ze van mij oneindig blijven maken. Ik had de hele film lang geen irritaties. In tegenstelling tot de film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017). Een film die iets van 18 prijzen heeft gewonnen. Terwijl het enige wat ik gezien heb is een vervelende krampachtige film over een vrouw die om aandacht vraagt bij de lokale politie omtrent haar vermoorde dochter. Ja, ook aan Green Book merk je dat ze flink hun best hebben gedaan om iedereen te pleasen, maar het is de toon die de muziek maakt (en de toon is goed).

Natuurlijk zal een doorgewinterde filmkijker het al snel voorspelbaar vinden. Tja, dan moet je niet zoveel films kijken. Ga iets anders doen met je leven.. (grapje). Voor de beginnende filmkijker zal het een stuk minder voorspelbaar zijn. Soms ben ik weleens jaloers op zulke mensen. Maar hoewel ik al 30 jaar lang films kijk, kan ik nog steeds genieten van films die in principe niets nieuws doen. Zoals ik al zei, is het de manier waarop het wordt overgebracht.

Ik heb genoten van Viggo Mortensen als Tony Lip. Een sluwe, ongecompliceerde/praktische man. Hij windt er geen doekjes om, al is hij niet altijd even eerlijk. Daarnaast is hij ook kortzichtig, maar toch heeft hij een hart. Don Shirley (Mahershala Ali) is op elk vlak een tegenpool waardoor ze uiteindelijk veel van elkaar leren en dat vond ik mooi uitgewerkt. Het thema racisme/discriminatie wordt gelukkig niet al te geforceerd verwerkt in de film. Voor mij gaat het voornamelijk over het ontstaan van een warme/bijzondere vriendschap met een stukje racisme/discriminatie erin. En natuurlijk mijn complimenten voor Mahershala Ali, want anders denken mensen wellicht dat ik een racist ben.

Sommige zaken vond ik wel wat ongepast/onnodig. Zo blijkt Don Shirley plotseling ook nog eens gay te zijn. En als ik eerlijk ben vond ik dit een beetje overbodig om in de film te stoppen. Ik heb het opgezocht en dit is wat ik tegenkwam. -Shirley’s sexual orientation, however, is not confirmed. Writer Nick Vallelonga acknowledges that “He never came out that he was gay.” Indeed, Shirley kept his personal life just that — personal and private.- Bron: The True Story Of 'Green Book' And Don Shirley's Struggle For Equality - allthatsinteresting.com

4,0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Malicious (2017) 2,5

5 februari, 22:43 uur

stem geplaatst

» details  

Creed II (2018) 3,0

Alternatieve titel: Creed 2, 24 januari, 22:40 uur

Deel 1 is beter. En hoewel Drago in Rocky 4 uitspraken doet zoals: ''If he dies, he dies'' zie ik Drago meer als een gehersenspoelde vechter waarmee ik eigenlijk medelijden heb. Na zijn verlies tegen Rocky wordt hij door iedereen in de steek gelaten. En hij doet vervolgens in Creed 2 een poging om (samen met zijn zoon) de eer terug te verdienen. Ik begrijp dat wel, dus als ik eerlijk ben, was ik meer voor team Drago dan team Creed.

De film zelf vind ik los van de overtuigende gevechten niet zo heel erg interessant. Op momenten traag en saai. Creed 1 was in zekere zin nog wel verfrissend. Een oude Rocky en de zoon van Apollo Creed. Slim dat ze voor deel 2 Drago terug laten komen natuurlijk en dat zijn zoon Viktor het opneemt tegen Adonis. Maar helaas, ik vind het allemaal niet zo spetterend. Althans, de film had gewoon beter moeten zijn.

» details   » naar bericht  » reageer  

Glass (2019) 3,5

17 januari, 21:40 uur

stem geplaatst

» details  

White Boy Rick (2018) 3,5

10 januari, 21:41 uur

stem geplaatst

» details  

Cult of Chucky (2017) 3,0

Alternatieve titel: Child's Play 7, 9 januari, 00:31 uur

stem geplaatst

» details  

Bird Box (2018) 3,0

3 januari, 10:34 uur

stem geplaatst

» details