menu

Hier kun je zien welke berichten Brandt als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

All Good Things (2010)

3,0
Dit is een gevalletje Apart. Net als veel anderen ben ik het er mee eens dat het begin ijzersterk is. Prima rollen van Gosling en Dunst, mooi sfeertje, goed verhaal. Maar dan, iets over de helft, gaat de boel wiebelen en wordt de film onevenwichtig. De spanning blijft er wel in, maar op het eind blijf je als kijker met lege handen achter.

All the President's Men (1976)

4,0
Gisteren op Canvas voor de 2e keer deze film gezien. Weer op het puntje van mijn stoel gezeten. Hoffman & Redford zijn magistraal en gekte en de chaos op de burelen van the Washington Post zijn een lust voor het oog. Voor die tijd, halverwege de jaren 70, beslist een snelle film. Nu is 'All the Presidents men' wel enigszins aangetast door de tand des tijds omdat er veel namen in rap tempo voorbijkomen die de hedendaagse kijker weinig zal zeggen. Maar ja, dat is onvermijdelijk als je dit verhaal goed neer wil zetten. Als tijdsbeeld is deze film ongeëvenaard. Voor wie lekker in het verhaal zit en er meer van wil zien is 'Mark Felt, The man who brougth down the whitehouse' een aanrader. Voor de goede orde: Mark Felt was Deep Throat. Staat ook op Netflix.

American Gangster (2007)

3,5
Ben het wel eens met de meeste commentaren hier. Gewoon een sterke, goed gecaste film. Mij viel wel op dat de entree van Roberts (Russel Crowe) in de rechtszaal erg stuntelig en tegen het clichématige aan zat. Toen dacht ik wel even: oei, als dat maar goed komt met die Crowe. Daarna zette hij een prima personage neer.

Atonement (2007)

3,0
Na een sterk begin ga je er echt eens voor zitten: prachtige aankleding, goede acteurs, sterk script, mooie beelden. En tot de slotscene was mijn oordeel best positief. Het kabbelt hier en daar wat, maar dat is niet onaangenaam. Maar dan, op het slot, gaat het helemaal mis. een koe van een stijlbreuk, wat zonde. Advies voor de regisseur: Je hoeft podver niet alles uit te leggen!!!

Autor, El (2017)

Alternatieve titel: The Mobile

4,0
Van de week zomaar eens aangeklikt op netflix. Geen enkele verwachting of voorinformatie dus. Des te fijner om op het einde bijna te worden weggeblazen. Wat een leuke film is dit. Alvaro is de goeiige sukkel die zijn omgeving manipuleert om brandstof te verzamelen voor het boek dat hij wil schrijven. Fantasie- en talentloos als hij is moet hij het hebben van het echte leven dat hij steeds meer naar zijn hand zet. Er zitten een paar memorabele scenes in deze film (denk aan de kinky conciërge, of de tirade van de schrijfdocent), er wordt goed geacteerd en het script is geweldig.