• 9.235.881 stemmen

Met onder meer: Mads Mikkelsen en Maria Thelma Smáradóttir

Gesproken taal: Engels en Deens

Releasedatum: 14 maart 2019

Plot Arctic

"Survival is the only option"

Een man strandt op de Noordpool en wacht totdat hij eindelijk gered wordt. Wanneer het ernaar uitziet dat hulp onderweg is, gebeurt er een ernstig ongeluk en is zijn kans op redding verkeken. Nu moet hij een belangrijke beslissing nemen: in het kamp blijven waar het relatief veilig is, of eropuit trekken en het onbekende tegemoet gaan, in de hoop redding te vinden.

avatar van ILDIB

ILDIB

Meest storende is dat zijn survival skills soms heel goed zijn maar soms echt te dom voor woorden. Jammer dat daar geen consistentie in zat. Evenzo zijn wisselende taalgebruik. Verder vind ik t een matige poging om castaway na te spelen al is deze duisterder. Er zitten mooie scenes bij maar ook een paar te emotioneel geforceerde. De muziek is wel echt fantastisch.
stukje dat ie in spleet valt maar wonder boven wonder week terug bij slee komt is gewoon te slecht.

avatar van nijkerkbert

nijkerkbert

Brr, je krijgt het koud door er alleen maar naar te kijken. Prima film met prachtige shots van de noordpool. Op enig moment ga je echt meeleven met de twee hoofdpersonen. Opvallend dat hij zichzelf en haar steeds moed inspreekt, ze komen ons snel redden, het komt allemaal goed. Net op het moment dat hij de moed verliest (het laatste shot) lijkt er redding te komen.

Motto: geef nooit op!

Fantastisch en spannende film

avatar van Capablanca

Capablanca

Boeiend, erg realistisch en ontroerend.

Ik zie hierboven de vergelijking met Castaway , maar ik moest zelf aan All is lost met Robert Redford denken.

avatar van het lallende kadaver

het lallende kadaver

ijzingwekkend goed

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Ooit eens een trailertje van gezien en toen toch wel de interesse gewekt mede door Mikkelsen die ik toch altijd wel goed vind. Hoewel de cijfers en comments niet bepaald van een super film spraken toch de kans maar gegrepen toen hij onlangs op tv was.

Het verhaal mag bekend zijn van de eenzame overlever die gezelschap krijgt van een andere overlever waarna de essentie van het overleven en de keuzes daarbij veranderen. In eerste instantie draait het om eenzaamheid en structuur, maar ook angst, binnen het Antarctisch gebied waarin de overlever zijn dagen slijt. De eerste blijheid met uitzicht op redding of überhaupt een mens te zien wordt ruw verstoord in deze Cast Away die ook veel overeenkomsten heeft met The Revenant. Interessant is wel te zien hoe blij hij toch in eerste instantie een andere mens te zien, ook al is diegene in shock en niet aanspreekbaar. Net zo aardig is de waardering voor andere eten en de mogelijkheid om vuur te kunnen maken. Wat kan een mens afhankelijk van de situatie toch blij zijn met kleine dingen. De tocht die volgt is uiteraard één vol ontbering, ellende en gevaar, en natuurlijk met de vraag of het uiteraard veel uithaalt.

Toch echt vangen doet Artic mij nergens. De muziek is aardig, de landschappen fraai en Mikkelsen doet zijn best. Al met al is Arctic een aardige reminder hoe nietig de mens is maar verder zal het mij niet lang blijven.

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

De Noordpoolversie van "All is lost" met Robert Redfort toentertijd.

Verveling, afgevroren tenen en heel veel honger in een grote, witte wereld.

Vanavond dus RTL 7 2030 uur heerlijk met de verwarming aan....

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Rotterdam@1 schreef:

De Noordpoolversie van "All is lost" met Robert Redford toentertijd.

Verveling, afgevroren tenen en heel veel honger in een grote, witte wereld.

Vanavond dus RTL 7 2030 uur heerlijk met de verwarming aan....

Een geweldige film als kijkavontuur en meeleven met de ontberingen: gevriesdroogde noedels die knisperend worden gegeten als een koningsmaal. Wat het ook is, als je verder niets hebt dan honger, kou, ijs en desolate sneeuwvlaktes.

avatar van grandpa

grandpa

Lekker samen op de bank en onder een warme deken met grandma gekeken. De warme chocomel en oliebollen smaakten, al kijkend naar die kou, nog lekkerder. Aanrader...brrrrr

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Hoewel mooi gefilmd en met geloofwaardigheid gebracht vond ik dit een erg droge film. Voelde meer aan als een "survival in the arctic for dummies".Gaat verder nergens over. Deze film liet me koud.

avatar van lang pee

lang pee

Mooie film, was niet altijd even realistisch maar dat nemen we er dan maar bij. Natuurlijk is het weer genieten van Mikkelsen. Was zijn moeilijkste rol ooit, begrijpelijk in deze barre omstandigheden in IJsland. Als we dan weten dat deze film op 19 dagen gemaakt is met een beperkt budget...

amenmalek

Zelf al een aantal keer naar de poolregio's Noord (IJsland, Spitsbergen) en Zuid (Antarctica) mogen reizen als professioneel beeldmaker... Dit komt voor een goed deel herkenbaar voor. Een aantal zaken gelukkig niet uit eigen ervaring, maar een aantal ook wel. Heftige vertelling dit. Zeker een mooi verhaal. Uiteraard wat geromantiseerd, maar zo heftig als het er in de film uit ziet, zo is het wel echt. In de poolgebieden zijn wij mensen zeer zeker niet de baas en moeder natuur wint hier altijd.. Ik wist overigens wel per direct aan de beelden te zien dat dit in IJsland gefilmd is. De kans dat het in het echt in IJsland mis gaat is zeker net zo groot, maar de kans dat er hulp "in de buurt is" is iets groter. Letterlijk: iets. Spitsbergen en Groenland zijn gevaarlijker, echter is IJsland ook echt niet per se geschikt om er te voet door heen te moeten...

Deze meneer was extreem goed voorbereid als arctisch reiziger/vrachtpiloot, dus hij wist inderdaad goed wat hij deed, maar wederom in het echte leven: er overlijden elk jaar een goeie handvol toeristen die een stuk minder goed voorbereid zijn in het Arctisch gebied die wel even denken te weten hoe dat het werkt. Geloof me, dat is niet zo.

Over de film zelf: dit wordt goed verteld. Weinig woorden. Geen dialogen. Alles met beeld. Muziek is indringend. Deze film is van alle kanten voelbaar. 4,5*

Brandt schreef:

Heerlijke trage film die gedragen wordt door een zwijgzame Mads Mikkelsen. Dat de film traag is betekent niet dat er niets gebeurt. Ik heb op het puntje van mijn stoel gezeten. Welke keuzes maakt hij? Gaat hij het redden? Het zit hem tijdens zijn zoektocht naar hulp ook niet echt mee en ik had enorm met hem te doen. Dit is tekenend voor het krachtige acteerwerk van Mikkelsen, je leeft met hem mee. Het einde is wat abrupt, maar passend bij dit verhaal. Fijn weetje: Die beer is echt, omdat een imitatiebeer te duur was.

En geloof me: IJsberen zijn machtig mooi maar dodelijke eng. Zo'n flare werkt overigens echt. Vuur, rook, lawaai, daar schrikken ze van. En ja, op zijn achterpoten is ie zo'n goeie 3.5m groot. en reikt ie makkelijk tot aan de eerste verdieping van je huis. Verder kan ie tot wel 40 km/u rennen (korte stukjes), maar houdt ie dat langer vol dan wij mensen en kan ie ons eerder waarnemen dan wij hem. Zeker als de wind voor hem gunstig staat... Nee, als een ijsbeer eenmaal besluit je aan te vallen, is er vrij weinig dat je kunt doen.

ILDIB schreef:

Wisselende taalgebruik? Hij is Deens, spreekt Engels (Denen spreken zeer goed Engels). Daar switcht ie tussen. En zij is Vietnamees aan haar paspoort te zien. Het talengebeuren is juist enorm realistisch. Als ie tegen haar praat, doet ie dat internationaal (Engels). Tegen zichzelf, in het Deens en het Engels. Deens als ie emotioneel is, Engels, waarschijnlijk voor de film, bühne.

Consistentie in zijn overlevingsskills..... ja. Mee eens, al ben ik benieuwd wat jij minder consistent vond? Dat ie zijn slee weer terug vindt is overigens niet vreselijk lastig voor te stellen. Hij valt in een gat, eenmaal beneden kijkt ie recht omhoog. Die slee heeft niet bewogen. Dus het is niet heel lastig om te bepalen waar ie erin is gevallen eenmaal buiten. Voor het gemak skipt de film dat, anders was de speelduur een half uur langer geworden